tion.ro Web analytics

Ultima probă a Bacalaureatului. Peste 4.500 de candidați în Timiș

De Adrian Panduru
Reactualizat la:

Ultima probă a Bacalaureatului. Peste 4.500 de candidați în Timiș

Reactualizat la:
Proba la alegere a profilului este ultima probă a acestei sesiuni a Bacalaureatului, care se desfășoară în plină pandemie de coronavirus. Elevilor li se va măsura temperatura la intrarea în centrul de examen, iar în timpul probei vor trebui să poarte măști de protecție. În Timiș s-au înscris la această probă a Bacalaureatului peste 4.500 de candidați.
Scris de Adrian Panduru - Proba la alegere a profilului este ultima probă a acestei sesiuni a Bacalaureatului, care se desfășoară în plină pandemie de coronavirus. Elevilor li se va măsura temperatura la intrarea în centrul de examen, iar în timpul probei vor trebui să poarte măști de protecție. În Timiș s-au înscris la această probă a Bacalaureatului peste 4.500 de candidați.

La proba la alegere a profilului, care are loc joi, 25 iunie, s-au înscris 4.559 candidați din Timiș: 891 vor da examen la Biologie, 963 la Anatomie, 45 la Chimie, 3 la Economie, 4 la Filozofie, 105 la Fizică, 1.877 la Geografie, 311 la Informatică, 189 la Logică, 63 la Psihologie și 108 la Sociologie.

La intrarea în centrul de examen, elevilor le va fi măsurată temperatura (care nu va trebui să depășească 37,3 grade Celsius), iar în sălile de clasă examenele se vor desfășura prin stabilirea locurilor astfel încât să existe o distanță între elevi, pe rânduri și între rânduri, de 2 metri unul față de celălalt. Elevii aflați în izolare sau confirmați pozitiv cu noul coronavirus vor susține examenul de Bacalaureat în etapa specială, începând cu data de 6 iulie. La această etapă vor participa doar absolvenții care au avut temperatura peste maximul admis, au fost in izolare, carantină, au afecțiuni cronice care pot crește receptivitatea sau severitatea afecțiunii în contextul pandemiei, sunt spitalizați, în prima etapă a examenelor naționale, pentru diverse afecțiuni.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum: ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, elevii vor fi informați că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).
În același timp, candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinși în aceste situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele sau obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecință, acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului. Pentru a fi declarat promovat, unui absolvent de liceu trebuie să-i fie recunoscute sau echivalate toate probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, trebuie să susțină toate probelor scrise și să obțină nota 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea și trebuie să obțină media 6 (cel puțin) la probele scrise.

Rezultatele la Bacalaureat vor fi afișate, în centrele de examen și pe site-ul www.bacalaureat.edu.ro, în 30 iunie, până la ora 12, iar contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, între orele 16 – 20, respectiv 1 iulie, în intervalul orar 8 – 12. Contestațiile pot fi transmise și online. Rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate în 5 iulie.

[relatedArticles]

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Ambani says:

  Nu va înghesuiți ca va dam la toți de munca … infosys 🙂

 2. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Podul din zona Solventul are proiectanți. În șapte luni vom afla cât costă legătura dintre pasaj și Dâmbovița

  Ştiri din Timiș

  Se poate face lumină în Parcul Botanic, dar din 2022. Primăria a semnat în sfârșit contractul de execuție

  Sănătate

  Încă doua focare de SARS-Cov 2 în Timiș: la Serviciul de Pașapoarte și la Penitenciarul Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Mai multe localități din județ, beneficiare ale fondurilor europene atrase de Aquatim

  Sănătate

  Coronavirus, 21 septembrie: peste 6.700 de cazuri noi. 481 de infectări sunt în județ, iar la Timișoara rata trece de 4

  Eveniment

  VIDEO. Două tramvaie s-au ciocnit la Timișoara. Un vatman a schimbat greșit macazul

  Sănătate

  Presiune pe spitalele din Timișoara. Pacienții stau cu orele la coadă, medicii sunt copleșiți de valul IV

  Eveniment

  Zeci de transportatori de persoane controlați de poliție, marți dimineață, la Lugoj

  Ştiri din Timiș

  Curs de arboricultură urbană pentru angajații primăriei și ai firmelor care întrețin spațiile verzi din Timișoara

  Eveniment

  Un șofer drogat și altul la volanul unei mașini cu numere de înmatriculare false, prinși de polițiști în Timiș

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici