tion.ro Web analytics

Ultima probă a Bacalaureatului. Peste 4.500 de candidați în Timiș

De Adrian Panduru
Reactualizat la:

Ultima probă a Bacalaureatului. Peste 4.500 de candidați în Timiș

Reactualizat la:
Proba la alegere a profilului este ultima probă a acestei sesiuni a Bacalaureatului, care se desfășoară în plină pandemie de coronavirus. Elevilor li se va măsura temperatura la intrarea în centrul de examen, iar în timpul probei vor trebui să poarte măști de protecție. În Timiș s-au înscris la această probă a Bacalaureatului peste 4.500 de candidați.
Scris de Adrian Panduru - Proba la alegere a profilului este ultima probă a acestei sesiuni a Bacalaureatului, care se desfășoară în plină pandemie de coronavirus. Elevilor li se va măsura temperatura la intrarea în centrul de examen, iar în timpul probei vor trebui să poarte măști de protecție. În Timiș s-au înscris la această probă a Bacalaureatului peste 4.500 de candidați.

La proba la alegere a profilului, care are loc joi, 25 iunie, s-au înscris 4.559 candidați din Timiș: 891 vor da examen la Biologie, 963 la Anatomie, 45 la Chimie, 3 la Economie, 4 la Filozofie, 105 la Fizică, 1.877 la Geografie, 311 la Informatică, 189 la Logică, 63 la Psihologie și 108 la Sociologie.

La intrarea în centrul de examen, elevilor le va fi măsurată temperatura (care nu va trebui să depășească 37,3 grade Celsius), iar în sălile de clasă examenele se vor desfășura prin stabilirea locurilor astfel încât să existe o distanță între elevi, pe rânduri și între rânduri, de 2 metri unul față de celălalt. Elevii aflați în izolare sau confirmați pozitiv cu noul coronavirus vor susține examenul de Bacalaureat în etapa specială, începând cu data de 6 iulie. La această etapă vor participa doar absolvenții care au avut temperatura peste maximul admis, au fost in izolare, carantină, au afecțiuni cronice care pot crește receptivitatea sau severitatea afecțiunii în contextul pandemiei, sunt spitalizați, în prima etapă a examenelor naționale, pentru diverse afecțiuni.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum: ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, elevii vor fi informați că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).
În același timp, candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinși în aceste situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele sau obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecință, acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului. Pentru a fi declarat promovat, unui absolvent de liceu trebuie să-i fie recunoscute sau echivalate toate probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, trebuie să susțină toate probelor scrise și să obțină nota 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea și trebuie să obțină media 6 (cel puțin) la probele scrise.

Rezultatele la Bacalaureat vor fi afișate, în centrele de examen și pe site-ul www.bacalaureat.edu.ro, în 30 iunie, până la ora 12, iar contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, între orele 16 – 20, respectiv 1 iulie, în intervalul orar 8 – 12. Contestațiile pot fi transmise și online. Rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate în 5 iulie.

[relatedArticles]

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Ambani says:

  Nu va înghesuiți ca va dam la toți de munca … infosys 🙂

 2. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Teatrul muzical „Awakening”, creația studenților de la muzică și teatru după perioada de pandemie și izolare

  România

  Datoria externă a României a crescut de la începutul anului cu 1,048 de miliarde de euro

  Eveniment

  Bărbat reținut după ce a spart o mașină, în Timiș

  Eveniment

  O femeie a fost prinsă după ce a furat haine de 900 de lei dintr-un magazin din Timișoara

  Eveniment

  Șoferi beți, prinși de polițiști la volan, în Timiș. Unul dintre ei nu avea permis de conducere

  Ştiri din Timiș

  Andrei Molnar, ales președinte al UDMR Timiș cu unanimitate de voturi

  Ştiri din Timiș

  Rata la Timișoara a scăzut la 0,09. În Timiș este la 0,10

  Ştiri din Timiș

  UPDATE. Organigrama lui Fritz nu ar putea fi votată acum. Sindicaliștii cer dezbatere publică, nu au fost consultați

  Sănătate

  Coronavirus, 14 iunie: Timișul, fără noi infectări, din peste 600 de testări. Sunt 50 de cazuri noi în România

  Eveniment

  Două victorii, ieșiri în decor și defecțiuni tehnice pentru echipajele din Timiș, la Raliul Argeșului

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici