tion.ro Web analytics

FOTO. Toți elevii din Regiunea de Vest care au luat 10 la examenul de Bacalaureat vin la Timișoara la facultate, la UVT

De Erika Iszlai

FOTO. Toți elevii din Regiunea de Vest care au luat 10 la examenul de Bacalaureat vin la Timișoara la facultate, la UVT

Trei elevi din Timiș au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat din acest an și vor studia la Universitatea de Vest din Timișoara. Lor li se adaugă alți tineri ambițioși din vestul țării, tot cu zece pe linie. Vor studia din toamnă la facultăți precum Drept, Litere sau Psihologie și vor avea parte de condiții speciale.
Scris de Erika Iszlai - Trei elevi din Timiș au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat din acest an și vor studia la Universitatea de Vest din Timișoara. Lor li se adaugă alți tineri ambițioși din vestul țării, tot cu zece pe linie. Vor studia din toamnă la facultăți precum Drept, Litere sau Psihologie și vor avea parte de condiții speciale.

Universitatea de Vest din Timișoara nu-și dorește mulți studenți, ci pe cei mai buni, care să devină și mai buni. Chiar dacă în ultimii ani s-a observat că mulți proaspăt absolvenți au ales să studieze în alte țări, reprezentanții UVT încearcă să-i atragă pe cei mai buni. Le dau și o serie de beneficii ca să rămână să studieze în țară.

„Într-o universitate este extrem de important actul educațional în sine, dar este foarte importantă conectarea într-o universitate, ce relaționare internațională are, ce poate să-i ofere dincolo de studiul în clasă. Din acest punct de vedere, Universitatea de Vest din Timișoara stă foarte bine. Suntem membri ai consorțiilor universitare internaționale, am câștigat competiții europene, suntem în rețele universitare, cum este UNITA, în care un student de la noi poate să meargă în toate cele șase universități din consorțiu, să devină student, să facă un semestru, să aibă acces la toată baza lor de date, la toate bibliotecile. Adică oferim această internaționalizare prin ceea ce facem și, astfel, pe acești studenți de nota 10 pe care-i targetăm cu oferte speciale, personalizate, ni-i dorim aici și iată că rezultatele se văd, pentru că de ceva ani de zile, absolvenți de licee cu media 10 în Bacalaureat, olimpici, șefi de promoție, nu doar cei cu 10 în Bacalaureat vin la Universitatea de Vest din Timișoara și mă refer nu doar din Timiș, ci și din toată zona de vest”, spune Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Premiați de universitate

Joi, 15 iulie, Universitatea de Vest Timișoara și Inspectoratul Școlar Județean Timiș i-au premiat pe toți cei opt elevi din regiunea de vest care au obținut nota 10 la bacalaureat: Tudor Frățilă, Gloria Gal, Amalia Daria Bodac, Elena Reghina Cuteanu, Adelina Albu, Ionela Bosioc, Diana Costin și Mihaela Mihalache.

Amalia Bodac a terminat Filologia la „Iulia Hașdeu” din Lugoj și va studia la Litere la UVT. Ea a povestit deja pentru Tion de ce a ales să rămână în țară și de ce nu vrea să studieze în străinătate.

„Literele totuși sunt puteri în sine ale universului și ale oamenilor, cu cuvintele, cu literele putem schimba destinul oamenilor și nu numai a oamenilor, ci și întregul pământ. (…) Cu toții ne dorim schimbare, că auzim «vai ce rău e», dar cine schimbă? Cei care schimbă cred totuși că sunt cei care rămân, nu cei care pleacă. Cei care rămân știu problemele de aici și sper să aibă oameni buni și resursele bune cu care să schimbe lumea de aici”, mărturisește Amalia Bodac.

Tudor Frățilă este singurul băiat din „gașca de 10”. Este absolvent al Liceului „C.D.Loga” din Timișoara și va merge la Facultatea de Drept, unde a fost deja admis. Și el a povestit pentru Tion de ce vrea să rămână în România.

„Am ales Universitatea de Vest deoarece este un mediu academic care pune accent pe performanță, rezultate bune și excelență. Facultatea de Drept a fost opțiunea mea încă de la începutul liceului. Am considerat că este un mediu propice dezvoltării mele atât intelectuale, cognitive, cât și sociale și sper să fie într-un ceas bun și rezultatele obținute în facultate să fie pe măsura celor obținute de-a lungul anilor de liceu”, spune acum Tudor.

Nouă elevi de 10 merg la UVT

De ofertele UVT are parte și Maria Salome Zăbava, din Râmnicu Vâlcea. Deși se gândea să opteze spre Spania sau Franța, a ales să își facă o specializare în România, tot la UVT, unde vrea să se specializeze în Resurse Umane. Se și vede lucrând în acest domeniu. Ea este al nouălea student cu 10 la examenul de Bacalaureat care a ales UVT.

„Încă din liceu m-a atras sociologia. Am acumulat multă informație și lucru cu oamenii, societate în sine, informație despre aceasta. M-a atras, mai ales un rol important în alegerea facultății l-au avut profesorii mei care m-au îndreptat și îndrumat în alegerea acestei facultăți”, a spus tânăra.

Cei nouă elevi de 10 vor avea parte de cazare gratuită, înscriere gratuită la facultate, taxa gratuită de confirmare, o bursă de 500 de lei pe lună, cumulată cu bursele de merit și socială, acces gratuit la bazele sportive din Timișoara, unde UVT are parteneriate. De asemenea, ei vor avea și gratuitate la operă, teatru, evenimente culturale, deplasări decontate, dar și întâlniri restrânse cu personalitățile care ajung la Universitatea de Vest Timișoara.

editor Amalia Kui

12 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Realism says:

  Fara parinti care sa le cumpere posturi, vor ajunge livratori sau casieri. Depinde cine sunt parintii lor…altfel se pot sterge la kr cu inteligenta lor…situatia se complica si mai mult daca nu sunt gata sa faca compromisuri. Daca esti cu adevarat inteligent, scapi din Romania ASAP

  • Jimmy Latrina says:

   Cel mai dezgustător tip de comentariu.

   Leneș ratat socialist. Probabil același tip de lindic care se vaita ca nu avem destui oameni competenți în societatea românească.

   Dar nah, asta e metoda socialista – mai ușor sa dezbini și sa deconstruiesti, decât sa construiești..

   • ionel says:

    Scapi intr-un lac mai mare unde poate ai bafta sa fii lasat in pace la o munca cinstita, sau unde firmiturile ajunse la nivelul mediu-jos sunt (inca) consistente. Rauvoitorilor sau fraierilor care raspandesc ideea ca statele vestice sunt “nemiloase” cu cei dezavantajati sau saraci: de ce mintiti? Politicile de protectie sociala sunt inca mult mai consistente decat aici, si erau si mai si – pana nu au fost utilizate sau uneori chiar abuzate de catre fluxul mare de migranti. Pe urma au devenit mai selective, mai conditionate, mai putin cunoscute, deoarece se mentine un nucleu dur de protectie a standardului de viata al propriilor cetateni. Daca aia nu e sistem social… nu stiu ce e… ca sunt dinastia care zbiara ca nu e capitalism decat daca le dai un branci in groapa tuturor celor vulnerabili, aflati in dificultate, needucati, etc. Nu, tati, ala e sistem politic sinucigas si primitiv, dar lasa, ca poate mai inveti matale, mai afli subtilitati, te mai luminezi…
    In ce priveste bani de cumparat posturi, asa este. Posturile care te fac “om”, adica ai o viata buna cu ele, se dau pe spagi, insa nu doar pe spagi. Trebuie sa stii unde sa mergi, sa re recomande cineva anume si sa fii obedient si garantat loial, la nevoie iei si vina altuia asupra ta. Cine spune altceva, ori habar nu are traieste habarnist, dar i-a aranjat familia, ori minte cu buna stiinta, ori e caz unic de norocos care prin ceva concurs de imprejurari sta in cloaca dar nu ii pute si nu e muscat de serpi… Posturile suportabile pt o piele netabacita ajung la liber doar daca a fost ceva scandal inainte legat de ele, si nimeni din interior nu se mai baga pe ele… La fiecare intarire a luptei anticoruptie (din vorbe si angajamente pionieresti catre UE…), a crescut spaga si selectivitatea candidatilor spagari, ca ” acuma e mai rau, sunt astia cu ochii pe noi”. A crescut nivelul de risc prin firme si institutii, ca deh, daca e prins careva, sa nu ii traga pe restul dupa el. In asa conditii, clar nu mai angajezi o recomandare de gradul al treilea. Numai unele cu grad… cunoscut. Iata ca fac si glume… Ce tarisoara comica avem…

 2. Clau says:

  Bravo!trebuie sa avem grija de tinerui acestia.Timisoara are nevoie de elite.

 3. Clau says:

  Bravo!Trebuie sa avem grija de tinerii acestia.Timisoara are nevoie de elite…pffff ce-i si cu scrisul de pe telefon:)

 4. Pitagora says:

  vax reclama ieftina promovata de un agarici pentru care legea nu exista. Dupa doua mandate desi nu mai avea dreptul, inventeaza motive puerile precum cel a unui concediu medical motivand ca are un mandat incomplet, astfel incat sa ramana la conducere pe viata. Acelasi politruc care se pozeaza cu toti stabii de partid la orice eveniment, sperand sa il puna cineva ministru. Doar in Romania profesorii in timpul serviciului fac politica in loc de cercetare

 5. cornel says:

  Fara suparare, dar dreptul este o fabrica de someri. Putini vor practica avand in vedere casta inchisa a av. si notarilor. Psiho si litere….Apa de ploaie. Univ. de Vest este sub Politehnica ca si calitate a invatamantului.

 6. Pana says:

  Pana isi vor da seama ca au facut o greseala sa ramana in mizeria asta de tara si o vor intinde fara sa se uite inapoi intr-un loc in care vor fi apreciati mai mult pentru calitatile lor. Aici se vor numai analfabeti, oameni de 10 nu se doresc.

 7. Local says:

  Actiuni ieftine de PR marca Pirlea. Imi vine greata!

  • Arpi says:

   De ce crezi ca ar fi reclama/PR pt cineva anume? Eu zic ca merita acesti copii sa abia beneficii. Prin aceasta prezentare vedem si noi ca se misca ceva. Nu vad ca un lucru rau aceasta stire + vad si alti copii/elevi ca merita sa inveti.

 8. jon snow says:

  ooo ce reclama pentru republica Pirtea (poate nu stiati dar asa i se spune in cercurile UVT-ului marelui rector)
  si-a tras UVT-ul pe persoana fizica, profita ca un nesimtit de un OG dat de alt mare politruc al tari (da, da, despre Ponta e vorba) pentru a candida de fiecare data
  mi-e scarba de asemenea oamnei

 9. Mihail says:

  doresc să fiu informata cu știri din Transilvania

 10. Cele mai noi știri

  Sănătate

  La cât timp după vaccinare se poate dona sânge, în funcție de serul folosit

  Ştiri din Timiș

  Peste 12.000 de timișeni s-au angajat prin ANOFM, în primele opt luni ale anului 2021. Anunțurile din campania Tion

  Ştiri din Timiș

  Start Liberty Marathon. Traseul alergătorilor și drumurile închise

  România

  Florin Cîțu, noul președinte al PNL. „Voi fi președintele tuturor liberalilor”

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Descoperă povestea palatului Miksa Steiner, fostul sediu al Băncii de Scont

  Eveniment

  Amenzi de peste 15.000 lei pentru vitezomani, într-o localitate din Timiș

  Ştiri din Timiș

  100 de ani în alb-violet, concert rock alături de Filarmonica Banatul pe Stadionul Știința

  Eveniment

  Amenzi de zeci de mii de lei pentru cei care nu au purtat mască, în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Scumpirea gigacaloriei este o posibilitate și la Timișoara. Ruben Lațcău: Nu vom scădea subvenția, este exclus

  Sănătate

  Coronavirus, 25 septembrie: peste 7.600 de cazuri noi în România, 435 în Timiș. Rata la Timișoara se apropie de 6

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici