tion.ro Web analytics

Topul salariilor directorilor din Primăria Timișoara. Șefa de la Asistență Socială câștigă aproape cât primarul

De Roxana Deaconescu

Topul salariilor directorilor din Primăria Timișoara. Șefa de la Asistență Socială câștigă aproape cât primarul

foto: arhivă
Reactualizat la:
Șefa Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Timișoara, Rodica Surducan, câștigă aproape cât primarul Timișoarei. Ea duce acasă peste 2.500 de euro în fiecare lună, ca „salar”, după cum a trecut singură în declarația de avere. Mai prost plătiți sunt șeful Direcției Fiscale, secretarul primăriei sau arhitectul-șef.
Scris de Roxana Deaconescu - Șefa Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Timișoara, Rodica Surducan, câștigă aproape cât primarul Timișoarei. Ea duce acasă peste 2.500 de euro în fiecare lună, ca „salar”, după cum a trecut singură în declarația de avere. Mai prost plătiți sunt șeful Direcției Fiscale, secretarul primăriei sau arhitectul-șef.

Trebuie spus din start că nu toți cei care fac parte din conducerea Primăriei Timișoara și-au pus declarațiile de avere pe site. Lipsesc cele ale directorilor de la Direcția Generală de Drumuri, Direcția de Asistență Socială și Direcția Fiscală.

Declarația de avere a Rodicăi Surducan, ca și cea a lui Adrian Bodo, șeful Direcției Fiscale, a ajuns doar pe site-ul direcției. Așa am aflat că ea a avut un salariu de 12.199 lei în fiecare lună din anul 2019. A câștigat mai mult decât cei doi viceprimari ai Timișoarei și aproape cât primarul, dar și dublu față de directorul Direcției Fiscale.

De departe, cel mai bine plătit om din conducerea Primăriei Timișoara este primarul orașului. El duce acasă puțin peste 2.800 de euro în fiecare lună doar din salariul de primărie. Așa cum am arătat deja, familia Robu a trăit anul trecut cu 100.000 de euro, după ce primarul a avut venituri duble de la Universitatea Politehnica, pentru unele drepturi plătite retroactiv.

Nici cei doi viceprimari ai orașului nu câștigă rău. Dan Diaconu și Farkas Imre au dus acasă, lunar, puțin peste 2.500 de euro, dar tot ceva mai puțin ca șefa Direcției de Asistență Socială. Detalii despre averile lor găsiți AICI!

Dacă facem abstracție de primar și viceprimari în topul salariilor, pe Surducan, fosta soție a directorului Poliției Locale, o ajunge din urmă Culiță Chiș, șeful Direcției Generale de Drumuri din cadrul primăriei, care nu știm exact cât a câștigat în 2019, pentru că nu și-a publicat declarația de avere pe site-ul municipalității.

El a fost onorat în urmă cu doi ani de primarul Timișoarei, care a decis să transforme structura pe care acesta o conduce de ani buni în direcție generală. Salariul lui Chiș a crescut considerabil de la peste 8.000 lei lunar la aproape 11.000 lei lunar. În 2018, potrivit declarației depusă anul trecut, Culiță Chiș avea un salariu lunar de 10.847 de lei. Numai că declarația de anul acesta lipsește.

Se câștigă bine și la Direcția Economică, unde salariul directorului este tot peste 2.000 de euro lunar, însă cei mai slab plătiți în primărie sunt arhitectul-șef, șeful Direcției Fiscale sau directorul Direcției de Comunicare.

Sunt alți șefi de servicii în primărie care au salarii lunare mai mari decât unii directori, cum ar fi Sanda Greblă (Serviciul SUIPIC) – 9.956 lei, Ioan Ganciov (Serviciul Drumuri, Poduri, Parcaje, Canalizare și Alimentări cu Apă) – 9.373 lei sau Rodica Aurelian (Serviciul Resurse Umane) – 9.750 lei. Reamintim că Rodica Aurelian a reușit să-și cumpere acum câțiva ani un apartament în Tenerife, deține un Lexus, un BMW și bijuterii și pietre prețioase de 6.000 de euro.

Topul salariilor lunare nete:

Nicolae Robu, primar – 13.689 lei
Rodica Surducan, director Direcția de Asistență Socială – 12.199 lei
Dan Diaconu, viceprimar – 12.168 lei
Farkas Imre, viceprimar – 12.168
Culiță Chiș, director Direcția Generală de Drumuri – lipsă. 10.847 lei pe anul 2018.
Steliana Stanciu, director Direcția Economică – 10.474 lei
Robert Kristof, administrator public – 9.966 lei
Magdalena Nicoară, director Direcția Dezvoltare – 9.938 lei
Adrian Bere-Semeredi, șeful Direcției de Mediu – 7.398 lei
Caius Șuli, secretar general – 7.107 lei
Florin Răvășilă, director Direcția Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse I Est – 7.049 lei
Bogdan Sperneac, director Direcția de Evidență a Persoanelor – 6.972 lei
Sorin Ciurariu, arhitect șef – 6.811 lei
Mihai Boncea, șeful Direcției Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse II Vest – 6.426 lei
Adrian Bodo, director Direcția Fiscală – 6.101 lei
Alina Pintilie, director Direcția Comunicare – 5.200 lei
Adina Ramona Groșariu, director Serviciul Public de Administrare CERC – 4.121 lei.

23 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Ceasca says:

  Robu nu poate justifica 40 de ore la Politehnica (pe care le semneaza oficial) si incalca legile muncii care prevad maxim 12 ore de munca timp de 5 zile pe saptamana!
  Verificati-l daca e 40 de ore in Politehnica !

 2. DedeTM says:

  O analfabeta cum e Rodica din poza sau Bodo de la DFMT castiga salarii pe care nu le merita, acesti inculti ar trebui angajati (cel mult) ca si munictori necalificati la un depozit de materiale de constructii. Apoi concediati dupa o luna de lucru.

  • acidutzu says:

   @ DedeTM
   Rodica Surducan( fasta Bara) a fost directoarea Directiei Judeteana pentru Protectia Copilului Timis.Sub mandatul ei s-a reusit ca DJPPCT sa fie pe locul 1 pe tara , iar protocoalele introduse sa fie preluate de toate directiile din Romania.
   A preluat Cantina Sociala a orasului si a reusit sa modernizeze centrul , crescand calitatea meselor si a numarului de persoane beneficiare de o masa calda.
   TU ce ai facut in viata? Ai sadit macar un pom sau o floare?
   E usor sa arunci venin in jurul tau si sa stai in spatele tastaturii:)

   • tibi says:

    se pisa un oras intreg pe surducanii tai. ce ai enumerat acolo sunt niste NIMICURI facute pe bani publici.

   • Mirela says:

    Las ca se stie de afacerile ei cu adoptiile de pe vremea DGASPC. Acum face afaceri cu angajarile…o pensionara penala ce inca ocupa functia ilegal

    • acidutzu says:

     Cata inconstienta sa faci asemenea afirmatii!
     Oricare din inconstientii care zilnic posteaza nu s-au gandit nici macar o clipa ca pana si apartamentul in care stau ,se poate identifica in baza ID-ului de postare. ATENTIE !!!!
     Cei care navigheaza sub umbrela VPN se insala amarnic daca cred ca raman anonimi:)
     La o eventuala chemare in instanta poti aduce dovezi (cu subiect si predicat) despre afacerile cu adoptiile sau angajerile?!
     Sant multe sentinte in tara date pentru denigrare,calomnie etc…

   • Fausto says:

    Acidutzu , esti facută sa fi pupincurista ! Tine-o tot asa , vei ajunge departe !

   • Gigi says:

    Fosta Cojan …. fosta Bara ….. fost Robu .tot fost !

    • Asterix says:

     Fosta sotie a domnului fost militian,si sa stiti ca militieni au facut lucruri bune,era ordine,era disciplina,actual politist local,jurist si economist,si vesnic imputernicit de primarul Robu la comanda politiei locale,pina in septembrie,ca daca se vor tine alegerile vine si alt primar si s a incheiat cariera susnumitului,care este ben eficiar de pensie de serviciu.

 3. DoarTimisoara says:

  Unde este salarul marelui interlop Ionut Nasleu ?

 4. Amelia says:

  Doamna din poza merita si mai mult,are functie de raspundere,are o munca de conceptie,ce mai,trebuie sa ridice un salariu mai mare,sa primeasca sporuri,vaucere de vacanta,bonuri de masa,tot tacimul.

  • Petru says:

   Primește, stai liniștită! Dar vin ele alegerile și vom matura tot gunoiul ăsta din oraș că a devenit o mizerie. Aici l-au adus nesimțitul din fruntea primăriei împreună cu acoliții lui.

 5. Toni says:

  Salariile acestor oameni nu se justifică. Nu intelegem de ce trebuie sa platească un colos de bani pentru un director? Munca cea mai grea o fac angajatii, ei doar semneaza.

  Rodica asta este o analfabetă incultă. Nu stie nici sa scrie corect. Am avut-o colega la Asistenta Sociala si de multe ori trebuia sa reformulez cererile, respectiv anumite documente unde se cereau puncte de vedere. Are diplomă de fraieră

 6. Adina says:

  Rodica din poza tocmai e la mare cu toti sefii agreati pentru un nou curs de formare si perfectionare…scuze, vacanta platita din banii nostri. Cainii latra, astora nu le pasa.

 7. Anonim says:

  Arhitectul sef al orasului castiga jumatate din ce castiga nulitatra asta de la asistenta sociala ? Si atunci ne mai miram de ce arata orasul asa ? De ce rasar blocuri de 10 etaje in zone de case ?

 8. Mirel says:

  Tanara pensionara Rodica Surducan la cei 63 de ani e de neinlocuit. Tocmai de aceea nu a iesit la pensie fiind o situatie excepționala, o maestra in trucat concursuri si angajat pile. E de citit ultimul raport al Curtii de conturi. Sa nu uitati si de restul clicii ce golesc bugetul local cu salariile nesimtite…si-a dublat numarul de sefi, directori adjuncti, purtatori de cuvant si secretari. Asa se face asistenta sociala…ajutam pe cei ce merita a fi angajati si sunt recunoscatori lunar catre marea sefa de trib

 9. timis says:

  Ce aveti cu doamna din poza,merita salariul,chiar si mai mult, merita orice pentru ca are si merite deosebite,trebuie sa fim foarte recunoscatori ca ocupa acel post,si lucreaza pentru oras,asa ca nu o mai criticati atit,dar cine stie ce aduce viitorul,poate alt primar si atunci altfel va curge Bega,si pina atunci,daca doamna este in concediu,lasati o sa se,bucure de el,cine stie, poate fi ultimul de pe functia respectiva,sau cine stie,pentru ca deja am spus, merita,poate fi promovata de primar la guvern,asa cum a facut si cu alti colaboratori din primarie,si ei cu merite deosebite,exact ca si doamna.

 10. rachia says:

  alegerile pot schimba doar primarul, toti ceilalti au obtinut posturile prin concurs, hai sa nu ne amagim, eventual se schimba doar fundul pe care il pupa

 11. Kroko says:

  Votati pnl viitorul arata bine… pqt ei nu noi.
  La fel si cei din Buzias,pqrimarul penelist are consiliera de specialitate pe un anuma Toma Dan,are priza la public,doar ca are o condamnare pt fals si uz de fals de 4 ani pe care a ispasit.o la peninteciarul de pe Popa Sapca.
  Cred ca pe cei din Buzias ii reprezinta !

 12. flo says:

  Bine ca nu are mai mult….

 13. Titi says:

  Hot milf!

 14. Ştirile judeţului Timiş

  Sute de vize de flotant în două comune din Timiș. BEJ a hotărât tipărirea suplimentară de buletine de vot
  Mai sunt câteva zile până la alegeri, iar Biroul Electoral Județean (BEJ) Timiș a fost informat, acum câteva zile, că sute de persoane și-au făcut vize de flotant (de reședință) în două localități din Timiș, până la data de 12 septembrie. BEJ Timiș a luat decizia tipăririi în plus de buletine de vot pentru aceste persoane, pentru a putea vota la alegerile locale din 27 septembrie.

  România

  România s-a calificat în Marea Finală Internațională ClimateLaunchpad 2020!
  Două echipe din România - E-GECOP și TECHNOLOGY ARTIZANS - au fost desemnate câștigătoare ale Finalei Regionale pentru Europa de Est, Orientul Mijlociu și Asia Centrală a ClimateLaunchpad 2020. 

  Capitala Culturala

  FEST-FDR – S.O.S.2020 își continuă programul cu spectacole remarcabile
  FEST-FDR – S.O.S.2020 o aduce pe Maia Morgenstern cu spectacolul ”Nu sunt eu” în fața iubitorilor de teatru din Timișoara.

  Ştirile judeţului Timiş

  Liberalizarea pieței de energie. Alege un furnizor cu prețuri competitive, dar orientat spre oameni.
  ADVERTORIAL. Schimbarea furnizorului de energie este un subiect pe care mulți dintre români nu îl iau, încă, în considerare, deși ar trebui, deoarece liberalizarea pieţei de energie și gaz aduce în prim-plan analiza avantajelor furnizorului şi reducerea costurilor. Fie că rămân la acelaşi furnizor, dar trec pe contracte pe piaţa liberă, fie că schimbă şi furnizorul, consumatorii de energie electrică trebuie să ştie că această mutare nu prezintă vreun risc.

  Capitala Culturala

  S-a dat startul Săptămânii Heritage of Timișoara
  Timișorenii sunt așteptați la șapte zile de evenimente dedicate patrimoniului cultural al Timișoarei, la HoT: Week.

  Ştirile judeţului Timiş

  Haos cu terenurile gratuite pentru tineri, care n-au nici utilități. Primarul, după 4 ani: Na, asta e! Apare ca o neîmplinire nedreaptă
  Procedura care le-a dat mari bătăi de cap funcționarilor din Primăria Timișoara nu este gata nici astăzi. Municipalitatea nu a reușit de patru ani să împartă niște terenuri tinerilor care au până în 35 de ani. Între timp, unii și-au luat locuințe, alții au mers în instanță, iar primarul ridică din umeri. „Na, asta e! Apare ca o neîmplinire a noastră, nedreaptă până la urmă”, spune acesta. 7

  Sănătate

  Încă două școli din Timiș în scenariul roșu, din cauza Covid-19: Liceul G. Moisil, clasele IX-XII, și Școala Gimnazială Bencecu de Sus
  Reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au hotărât, marți dimineață, schimbarea scenariului pentru desfășurarea cursurilor a două școli din Timiș: Liceul Grigore Moisil din Timișoara (doar pentru clasele de liceu) și Școala Gimnazială din Bencecu de Sus. 2

  Ştirile judeţului Timiş

  Sky Restaurant - cel mai înalt restaurant rooftop din Timișoara - are o nouă conducere. Meniul este adaptat fiecărui sezon
  Sky Restaurant și-a schimbat conducerea în acest an și propune o nouă experiență culinară. Restaurantul a fost preluat de Mihaela Gagea-Popescu, antreprenor cu un business în industria cărnii, care a implementat un meniu unic in Timișoara, inspirat din cele mai selecte restaurante mediteraneene si internaționale.

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.