tion.ro Web analytics

Titularizare 2021, Timiș: cele mai solicitate posturi. Începe examenul!

De Oana Bocănici

Titularizare 2021, Timiș: cele mai solicitate posturi. Începe examenul!

1.227 de candidați s-au înscris la examenul de titularizare în învățământ, în Timiș. Acesta va avea loc în 21 iulie. Din cele 3.331 de posturi libere, doar 167 sunt posturi titularizabile, pe perioadă nedeterminată. Cei mai mulți înscriși sunt pentru posturile de educatori și învățători de limba română.
Scris de Oana Bocănici - 1.227 de candidați s-au înscris la examenul de titularizare în învățământ, în Timiș. Acesta va avea loc în 21 iulie. Din cele 3.331 de posturi libere, doar 167 sunt posturi titularizabile, pe perioadă nedeterminată. Cei mai mulți înscriși sunt pentru posturile de educatori și învățători de limba română.

În Timiș sunt disponibile, pentru anul școlar 2021 – 2022, 3.331 de posturi: 167 cu normă întreagă, 766 de posturi complete, dar pe perioadă determinată, și 2.398 de posturi incomplete, tot pe perioadă determinată. Din cele 167 de posturi cu normă întreagă, 135 sunt în mediul urban și 32 în rural.

Din cei 1.127 de înscriși pentru examenul de miercuri, 263 sunt absolvenți ai promoției 2021.

În perioada 11 mai – 17 mai s-a desfășurat etapa de înscriere a candidaților la concursul național de ocupare a posturilor didactice, online, prin transmiterea cererii de înscriere și a dosarului, pe platforma creată de ISJ Timiș.

Au fost și 13 dosare respinse, din cauza lipsei pregătirii psihopedagogice, pentru că nu s-au echivalat competențele dobândite cu disciplinele de concurs solicitate sau pentru că dosarele au fost incomplete.

La înscrieri, 207 de candidați au aplicat pentru postul de educatoare, 150 pentru învățători și 145 pentru disciplina educație fizică și sport. Sub 100 de candidați sunt pentru discipline precum: limba și literatura română, psihopedagogie specială, limba și literatura engleză și matematică. Pentru postul de educatori vor fi disponibile 37 de locuri titularizabile, pentru învățători 19, iar pentru educație fizică și sport 17. În total, sunt examene de titularizare la 63 de discipline.

Desfășurarea examenului de titularizare

Proba scrisă a concursului național se va desfășura în centre de concurs organizate la nivel de județ. În Timiș vor fi cinci astfel de centre, după cum a anunțat inspectorul general al județului. În Timiș, acestea au fost organizate toate în Timișoara, la Liceul Sportiv, Liceul „Henri Coandă”, Școala Gimnazială nr. 30 și 24 și la Liceul „Grigore Moisil”. Accesul în săli este permis până la ora 8.15, iar timpul de redactare al lucrărilor este de patru ore. Rezultatele vor fi afișate în 27 iulie, iar cele finale la proba scrisa se vor publica în 3 august. Contestațiile se înregistrează în perioada 27 (până la ora 21) – 28 iulie (până la ora 12). Contestaţiile se vor transmite prin e-mail pe adresa de email resurse_umane@isjtm.ro, prin completarea formularului tipizat postat pe www.isj.tm.edu.ro. Candidatul anexează la contestaţia transmisă şi copie a cărții de identitate/buletinului de identitate/cărții de identitate provizorie/pașaportului/adeverinţei de identitate.

Pentru că este stare de alertă, inspecțiile și probele practice sunt suspendate. În 4 și 5 august se fac repartizările de posturi.

editor Amalia Kui

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Presiunea scăzută la apă în mai multe localități din Timiș vineri

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Analiza lui Lațcău: Șofatul este un sport periculos în Timișoara. Avem 1.500 de treceri pe roșu pe zi

  Ştiri din Timiș

  Iulius Town îi poartă pe vizitatorii săi în universul fascinant al circului

  Ştiri din Timiș

  Peste 1.000 de amenzi date de polițiștii rutieri, în Timiș, în perioada minivacanței de 1 Decembrie

  Ştiri din Timiș

  Primăria Timișoara angajează 22 de oameni. Se caută specialiști la comunicare, urbanism, infrastructură

  Ştiri din Timiș

  Locuitorii din Chișoda au făcut o petiție pentru a convinge primăria să le asfalteze străzile pline de gropi și noroi

  Sănătate

  Coronavirus, 2 decembrie: 1.149 de infectări și 66 de morți. Aproape 100 de cazuri și un deces în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Rata de infectare cu Covid-19, aproape de 2,5 la mie în Timișoara. Situația în localități

  Eveniment

  Patru autotrenuri și o mașină, implicate într-un accident aproape de Lugoj. Mai multe persoane au fost rănite

  Sănătate

  Peste 300.000 de oameni sunt vaccinați cu schema completă în Timiș

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici