tion.ro Web analytics

Timisul are buget! Bani pentru drumuri, reabilitarea Spitalului Judetean, perna de salvare de la inaltime si o drona

Reactualizat la:

Timisul are buget! Bani pentru drumuri, reabilitarea Spitalului Judetean, perna de salvare de la inaltime si o drona

<p>foto: arhiva</p>
Reactualizat la:
Consilierii județeni prezenți luni la ședința extraordinară au aprobat în unanimitate bugetul CJ Timiș și planul de investiții pe acest an. Bugetul centralizat al județului Timiș este de 677,25 milioane de lei.
Scris de Adrian Panduru - Consilierii județeni prezenți luni la ședința extraordinară au aprobat în unanimitate bugetul CJ Timiș și planul de investiții pe acest an. Bugetul centralizat al județului Timiș este de 677,25 milioane de lei.

Cu banii din bugetul pe acest an se vor asfalta drumuri județene, dar va fi realizată și pista de canotaj de la Surduc, cu aproape două milioane de euro, sau se va realiza mutarea Clinicii de Psihiatrie la Giroc.

Bugetul centralizat al județului Timiș este de 677,25 milioane de lei în 2017, din care pentru funcționare sunt repartizați 449 milioane, respectiv 226 milioane pentru dezvoltare.

Din banii pe acest an se va amenaja și fațada exterioară a Palatului Administrativ, pentru care sunt alocați 6 milioane de lei. Din banii pe care-i are în „tolbă” CJ Timiș se va realiza și mutarea Clinicii de Psihiatrie a Spitalului Județean, de pe str. Văcărescu, în fosta unitate militară de la Giroc, cu 7,2 milioane de lei.

Un capitol pe care se vor aloca bani în acest an este infrastructura de drumuri. Vor fi realizate cu bani din bugetul județului mai multe drumuri. Este vorba despre modernizare DJ 593 (PT, consultanță, audit circulație) – 1,498 milioane lei, modernizare DJ 693, interconectare la A1 – Arad (PT, consultanță, audit circulație) – 2,98 milioane lei, modernizare DJ 691, lărgire la 4 benzi – Centură Timișoara și Centura Timișoarei – Autostradă A1 (PT, consultanță, audit circulație) – 2,76 milioane lei, reabilitare DJ 684 – Coșava – Tomești – Luncanii de Sus (PT, consultanță, audit circulație) – 2,64 milioane.

Sunt alocați bani (79,5 milioane lei), la capitolul Transporturi, pentru mai multe drumuri pe care sunt programate lucrări în acest an: DJ 693 B Iohannisfeld – Ivanda – 9,18 milioane lei / din creditul CEC, 9,08 milioane, ranforsare sistem rutier DJ 681 – Făget – Drăgsinești – 17,3 milioane / din creditul CEC, 15,8 milioane, reabilitare DJ 691A Mașloc – Remetea Mică – Charlottenburg – 7,7 milioane / din creditul CEC, lărgire 4 benzi DJ 592 Timișoara – Moșnița Nouă – 1 milion
sporire capacitate circulație DJ 609D – centură de ocolire Aeroport – 7 milioane, construcții spațiu servicii și control pentru verificarea tonajului DJ 691 – 500.000 lei, asfaltare DJ 591C DN6 – Săcălaz – 3 milioane, asfaltare DJ 609 Valea Lunga Română – Cliciova – 2 milioane, asfaltare DJ 609F Bazoșu Nou – Bazoș – 1 milion.

La Sănătate se va investi în continuare în Spitalul Județean: se va schimba tâmplăria interioară în secții – 1,2 milioane de lei, și se va reabilita blocul operator transplant renal – 2,5 milioane lei. De asemenea, se va moderniza și recompartimenta secția de mari arși corp B, Casa Austria – 2,6 milioane lei, sistem de preepurare ape uzate – 1 milion, consolidare corp H+G, realizare casa scării acces din exterior – 1,5 milioane.

Centrele de colectare pentru legume-fructe sunt finanțate în acest an cu 4,5 milioane, iar pista de canotaj de pe Lacul Surduc, are alocați din bugetul CJ Timiș 9 milioane lei. CJ Timiș va reabilita cumpăra în acest an imobilul în care funcționează Școala Specială „Dumitru Ciumăgeanu” – 409 milioane de lei. CJ Timiș va mai cumpăra Un teren de pe bulevardul CD Loga 46-48, cu 2,2 milioane de lei și patru ambulanțe – 2,1 milioane lei.

Muzeul Banatului va primi 665.000 lei pentru reabilitarea Castelului Huniade, bani pentru finalizării execuție și expertiza tehnică. CJ Timiș va construi în 2017 un punct muzeal la Cornești, pentru care vor aloca 2 milioane de lei. La capitolul Cultură, CJ Timiș va cumpăra și o dronă, cu 9.000 de lei, pentru Muzeul Banatului. Muzeul de Artă va primi 200.000 lei, pentru pentru continuarea lucrărilor de amenajare a Palatului Baroc. Muzeul Satului are alocată suma de 600.000 lei, pentru amenajarea unui parc pentru copii. Biblioteca Județeană „Sorin Titel” va primi 1,125 milioane lei pentru reparații capitale la acoperiș și fațadă. Pentru Agenda Culturală, suma prevăzută este de 5,8 milioane de lei, Agenda Sportivă are 1,8 milioane, iar sportul de performanță – 3 milioane. 2 milioane de lei sunt puși de-o parte pentru sprijin financiar culte.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Banat” va primi, în acest an, de la bugetul CJ Timiș, 9,9 milioane lei. Se vor achiziționa două autosanitare – 1,068 milioane lei, respectiv o autospecială salvare și intervenție de la înălțimi mai mari de 70 m – 6,2 milioane lei. Din bugetul CJ Timiș va fi achiziționată și o pernă de salvare de la înălțime, cu 324.000 lei.

„Este un buget bine așezat, este un buget important, provocator, așa cum am spus și în plenul CJ Timiș. Spun acest lucru pentru că așa cum ați văzut în cadrul bugetului pe lângă investițiile din bugetul propriu se regăsesc investiții din fonduri europene, investiții din fonduri guvernamentale. Este important să susținem astfel de investiții și să ducem spre dezvoltare județul Timiș. Discutăm pe ceea ce înseamnă bugetul centralizat al județului Timiș în valoare de 677 de milioane aproximativ împărțit în două: cheltuieli de funcționare 450 de milioane și diferența 225 de milioane spre lista de investiții. Este foarte important să specific un aspect la cheltuielile de funcționare. În urma discuțiilor avute cu instituțiile din subordinea CJ în cadrul proiectului se regăsesc sumele în totalitate pentru cheltuielile salariale, pentru cheltuielile privind plata utilităților la fiecare instituție în parte și cheltuielile de bunuri și servicii speciale în cadrul fiecărei instituții. Legat de investiții, trebuie să vă spun să solicitările au fost mult mai mari din partea instituțiilor, dar tot în urma discuțiilor cu fiecare instituție în parte am reușit să facem o prioritizare a lor pe 2017 și cred că astfel am reușit să realizăm un buget echilibrat”, a spus Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Eveniment

  Dosar penal pentru o înmormântare cu manele în cimitirul din Chișoda

  Turism

  FOTO. Călătorie în pandemie prin Banatul Montan. La limita Munților Aninei cu Munții Locvei

  Ştiri din Timiș

  Terase și magazine deschise până la 21 în Timișoara și alte localități. Hotărârea CJSU

  Sănătate

  Primele doze de vaccin Johnson&Johnson ajung în România săptămâna viitoare

  Sănătate

  Coronavirus, Timiș: patru decese și peste 160 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

  Ştiri din Timiș

  Regulament nou pentru animalele de companie din Timișoara. Nu mai trebuie acordul vecinilor, e voie și cu STPT

  Ştiri din Timiș

  Timișoara poate trece oficial la restricții mai permisive. Rata de infectare: 5,45

  Sănătate

  Coronavirus, România: S-a depășit pragul de un milion de infectări de la începutul pandemiei

  Ştiri din Timiș

  Timișoara, printre orașele cu cele mai bune oportunități de angajare. Cele mai recente anunțuri din campania Tion

  Ştiri din Timiș

  Mii de salcâmi plantați în comuna Dudeștii Noi. A ajutat și președintele CJ Timiș

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici