În perioada 10 februarie – 10 martie 2025, organizațiile non-guvernamentale, școlile publice și grupurile de inițiativă pot depune proiecte pentru a beneficia de finanțare din Fondul Ştiinţescu Timișoara.
Valoarea totală a fondului este de 200.000 de lei.
Proiectele trebuie să fie destinate elevilor cu vârste între 6 și 18 ani din cele trei județe și să utilizeze educația STEAM (știință, tehnologie, inginerie, arte, matematică).
Proiectele care pot beneficia de finanţare includ crearea de hub-uri sau makerspace-uri în şcoli, festivaluri de ştiinţă, competiţii, expoziţii, tabere educaţionale şi vizite de studiu. Acestea trebuie să implice activ elevii şi tinerii în activităţi de învăţare practică, promovând în acelaşi timp educaţia STEAM.
Cei interesaţi să aplice vor participa la minimum o ședință de mentorat cu echipa Fundaţiei Comunitare Timişoara, pentru a-şi dezvolta ideea într-un proiect fezabil, cu şanse cât mai mari de finanţare.
„Căutăm profesori deschiși la minte, părinți implicați, elevi de liceu, studenți, specialiști în domeniile STEAM (ingineri, programatori, cercetători, muzeografi etc.) care să propună proiecte creative, inovative și care să facă pasiunea lor pentru educaţia STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă și matematică) «contagioasă». Ne dorim echipe multidisciplinare de aplicanți, care să faciliteze accesul copiilor și tinerilor din mediul rural şi urban al celor trei judeţe la educaţia STEAM”, transmite Daniela Chesaru, director executiv Fundaţia Comunitară Timişoara.
Selecţia proiectelor câştigătoare va fi realizată de un juriu avizat, alcătuit din pasionaţi de ştiinţă şi tehnologie, reprezentanţi ai sectorului nonguvernamental şi privat. Vor fi prioritizate proiectele care vizează elevi din mediul rural şi din oraşele mici şi mijlocii.
Proiectele selectate vor fi anunțate în data de 5 aprilie.
Detalii despre program și materialele necesare pentru procesul de aplicare pot fi accesate AICI.
Citiți principiile noastre de moderare aici!