tion.ro Web analytics

Start la inscrieri in clasa pregatitoare. Parintii au venit de dimineata sa-si inscrie copiii in scolile din Timisoara

Reactualizat la:

Start la inscrieri in clasa pregatitoare. Parintii au venit de dimineata sa-si inscrie copiii in scolile din Timisoara

Reactualizat la:
Au început înscrierile în clasa pregătitoare. Prima zi a adus părinții de la ora 8 a dimineții la școli pentru a-și înscrie copilul în clasa zero.
Scris de Adrian Panduru - Au început înscrierile în clasa pregătitoare. Prima zi a adus părinții de la ora 8 a dimineții la școli pentru a-și înscrie copilul în clasa zero.

Pentru anul școlar 2017-2018, în Timiș sunt propuse 268 de clase pregătitoare pentru 5.902 copii. Prima etapă de înscriere a început luni, 27 februarie, și se finalizează în 16 martie.

O școală unde „bătaia” pe locuri este mare este Colegiul Național Bănățean. La Colegiul Național Bănățean părinții au venit încă de la ora 8 la școală pentru a-și înscrie copiii. Înscrierile se fac atât la sediul școlilor cât și online.

La Colegiul Național Bănățean sunt trei clase pregătitoare de Română și una de Germană, fiecare cu câte 25 de copii.

„Noi am cerut 75 de locuri la Română și 25 la Germană. Cele 75 de română sunt cu circumscripție, iar cele de Germană fără. Pentru cele de germană se dă un test”, a spus directorul Colegiului Național Bănățean, Sorin Ionescu.

În prima etapă sunt înscriși cu prioritate copiii care locuiesc în zonă (acolo unde școala are circumscripție), adică se află în circumscripția școlii, cel puțin la clasele de Română. Pentru a vedea de ce cricumscripție aparțineți puteți accesa acest link.

Anul trecut, la Colegiul Național Bănățean au fost propuse patru clase în prima etapă de înscriere, dar la final s-a ajuns la șapte clase pregătitoare.

O altă școală care este în topul preferințelor părinților este Liceul Pedagogic. Anul trecut, la înscrierea în clasa zero, respectiva școală a avut criterii de înscriere considerate discriminatorii de unii părinți, fapt reclamat la Consiliul Național de Combatere a Discriminării, iar Inspectoratul Școlar Județean Timiș și școala au fost amendate de acest organism.

De data aceasta, Inspectoratul Școlar Județean Timiș nu a mai avizat criteriile propuse de Liceul Pedagogic, preluate din criteriile generale ale metodologiei. Sunt șase criterii, printre care: elevul să aibă frați/surori în unitatea de învățământ, iar un alt criteriu este legat de locul de muncă al părinților sau al bunicilor, care trebuie să se afle în proximitatea școlii. De data aceasta, Liceul Pedagogic nu are circumscripție școlară, deci părinții își pot înscrie copiii în funcție de criteriile de admitere în clasa pregătitoare, nu în funcție de zona de domiciliu. Liceul Pedagogic are aprobate într-o primă etapă trei clase pregătitoare – 75 de locuri.

În clasa pregătitoare sunt înscriși toți copiii care împlinesc 6 ani până pe 31 august 2017, inclusiv.

Printre unitățile de învățământ din Timișoara cu cel mai mare număr de clase aprobate se numără Școala nr. 7 din Timișoara, cu 7 clase pregătitoare (25 de copii într-o clasă), Școala Gimnazială nr. 30, cu 6 clase,  sau Liceul Grigore Moisil, cu patru clase. Lista completă a claselor pregătitoare aprobate în Timiș o găsiți aici.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  România

  Regulament nou pentru roaming în țările membre ale UE, din 1 iulie

  România

  Trenurile CFR ar putea circula (și) mai încet dacă temperatura în șine va depăși 50 de grade

  Ştiri din Timiș

  Admitere la Universitatea de Vest din Timișoara: 11 facultăți și peste 160 de programe de studii

  Ştiri sportive

  Un polițist de penitenciare antrenează mici boxeri, la Lovrin. După patru luni au câștigat și primele meciuri

  România

  Tabără anti-bullying pentru tineri

  Ştiri din Timiș

  O singură ofertă primită de Primăria Timișoara pentru proiectarea Traseului Revoluției din 1989

  România

  Până la 15 ani de închisoare pentru cei care abuzează sexual minori

  Ştiri din Timiș

  Arad Open Air - cel mai mare festival de muzică electronică din vestul țării își deschide porțile în curând

  Ştiri din Timiș

  Campanie de vară pentru colectarea gratuită a deșeurilor voluminoase în Zona 1 Rural Timiș

  Ştiri din Timiș

  Campanie de colectare gratuită a deșeurilor periculoase. Care sunt acestea și cum ne putem debarasa legal de ele

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici