tion.ro Web analytics

Sorin Grindeanu este noul presedinte al PSD Timis: Este momentul ca stanga sa castige Timisoara

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Peste 500 de membri ai PSD din filiala Timiş au fost prezenţi la congresul de alegeri al partidului care s-a desfășurat vineri după-amiază. Noul preşedinte ales este, de fapt, vechiul. Sorin Grindeanu, preşedintele interimar al PSD Timiş, a devenit preşedinte ales, fiind singurul candidat la această funcţie. La alegeri a fost ales nu doar preşedintele, ci şi consiliul judeţean al filialei judeţene, format din 151 de membri, urmând ca în perioada imediat următoare – două săptămâni – să fie ales biroul executiv de către consiliul judeţean.
Scris de Adrian Panduru - Peste 500 de membri ai PSD din filiala Timiş au fost prezenţi la congresul de alegeri al partidului care s-a desfășurat vineri după-amiază. Noul preşedinte ales este, de fapt, vechiul. Sorin Grindeanu, preşedintele interimar al PSD Timiş, a devenit preşedinte ales, fiind singurul candidat la această funcţie. La alegeri a fost ales nu doar preşedintele, ci şi consiliul judeţean al filialei judeţene, format din 151 de membri, urmând ca în perioada imediat următoare – două săptămâni – să fie ales biroul executiv de către consiliul judeţean.

S-a votat cu mâna sus, renunţându-se la votul secret. Sorin Grindeanu a fost ales în unanimitate de cei prezenţi în sală.

„Vă mulţumesc pentru încredere. Nu-i o perioadă simplă. O să mă strădui să mă ridic la înălţimea aşteptărilor dumneavoastră. Vă mulţumesc! La muncă!”, a spus Sorin Grindeanu, ministru al Comunicaţiilor în Guvernul Ponta.

Deputatul Sorin Grindeanu a luat locul lui Titu Bojin, îndeplinind funcţia de preşedinte interimar, în decembrie 2014, după ce asupra preşedintelui CJ Timiş a început cercetarea DNA sub control judiciar, fiind suspectat de trafic de influenţă. Acum, Grindeanu a devenit preşedinte ales al PSD Timiş, fiind singurul candidat la această funcţie.

„Nu vă grăbiţi să scăpaţi de mine, că nu am să plec aşa uşor din PSD. Sunt convins că vom reuşi împreună cu cei 60 de primari, cu cei aproape 400 de consilieri să facem în aşa fel să câştigăm din nou preşedinţia consiliului judeţean. Nu mă simt mândru pentru problemele care au fost la adresa mea, dar nu mă simt vinovat cu nimic. Mă voi strădui să fiu alături de Sorin, alături de echipă, să putem avea rezultate bune şi la anul”, a spus Titu Bojin, fostul preşedinte al PSD Timiş.

Sorin Grindeanu a propus ca în această conferinţă de alegeri să fie ales consiliul judeţean, iar cei 151 de membri să se întrunească în perioada imediat următoare şi să-şi aleagă celelalte organe de conducere – biroul executiv judeţean -, astfel încât toate propunerile care vin dinspre teritoriu să fie cât mai bine decantate. Conform lui Grindeanu, conferinţa judeţeană alege două lucruri – preşedintele şi consiliul judeţean.

„Am parcurs toate etapele în partid, de la lipitor de afişe din 1998, până la a fi astfel candidat la funcţia de preşedinte al PSD Timiş şi ministru în Guvernul României. Eu sunt mândru că fac parte din guvernul Ponta, că fac parte dintr-un guvern care a redat demnitatea pentru toate nedreptăţile făcute înainte. Este datoria noastră să guvernăm. Vor să vină înapoi cei care au tăiat pensiile, cei care au furat această ţară timp de zece ani? Am avut norocul din 1996 până acum să lucrez cu trei preşedinţi de filială: Poenaru, Ilie Sârbu şi Bojin. De la fiecare dintre ei am învăţat foarte multe lucruri. De la domnul profesor Poenaru am învăţat rigoare, de la Ilie Sârbu am învăţat ceea ce înseamnă să faci politică pentru cetăţeni, de la Titu Bojin am învăţat tenacitate. Fiecare dintre ei şi-au pus amprenta asupra organizaţiei judeţene. Vreau să fac această echipă, o am creionată în mare, dar vreau să o fac împreună cu dumneavoastră, cei 16.000 de membri ai PSD”, a mai precizat Grindeanu.

Noul preşedinte al PSD Timiş a avut o cerere – ca un anumit membru să facă parte din Biroul Executiv Judeţean. Este vorba despre Florin Bîrsăşteanu, cel care în urmă cu două săptămâni a pierdut alegerile pentru filiala Timişoara a partidului în faţa lui Sebastian Răducanu. Grindeanu a făcut această propunere când a vorbit despre Timişoara şi despre datoria PSD de a câştiga… primăria urbei de pe Bega.

„În Timişoara au fost 25 de ani de administraţie de dreapta. Este momentul ca stânga să câştige Timişoara. E datoria noastră să câştigăm Timişoara. Vă dau un singur nume care să facă parte din Biroul Executiv Judeţean – pe Florin Bîrsăşteanu”, a spus Grindeanu.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Sănătate

  Primele doze de vaccin Johnson&Johnson ajung în România săptămâna viitoare

  Sănătate

  Coronavirus, Timiș: patru decese și peste 160 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

  Ştiri din Timiș

  Regulament nou pentru animalele de companie din Timișoara. Nu mai trebuie acordul vecinilor, e voie și cu STPT

  Ştiri din Timiș

  Timișoara poate trece oficial la restricții mai permisive. Rata de infectare: 5,45

  Sănătate

  Coronavirus, România: S-a depășit pragul de un milion de infectări de la începutul pandemiei

  Ştiri din Timiș

  Timișoara, printre orașele cu cele mai bune oportunități de angajare. Cele mai recente anunțuri din campania Tion

  Ştiri din Timiș

  Mii de salcâmi plantați în comuna Dudeștii Noi. A ajutat și președintele CJ Timiș

  Ştiri din Timiș

  Un parlamentar de Timiș va cere demisia „de urgență” a ministrului Sănătății

  Sănătate

  Un nou flux de vaccinare AstraZeneca deschis la Timișoara, pe Stadionul CFR

  Eveniment

  Petrecere cu aproape 20 de invitați, spartă de polițiști la Giarmata

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici