tion.ro Web analytics

Seminar in premiera la Universitatea Politehnica Timisoara. Sudorii si constructorii de confectii metalice au dezbatut probleme actuale

Seminar in premiera la Universitatea Politehnica Timisoara. Sudorii si constructorii de confectii metalice au dezbatut probleme actuale

<p>Tion: Seminar in premiera la Universitatea Politehnica Timisoara</p>
Două dintre ramurile tehnicii, cea a construcțiilor metalice și a sudurii, au fost puse împreună de Universitatea Politehnica Timișoara și Asociația de Sudură din România în cadrul unui seminar de specialitate. Specialiștii din cele două domenii au fost aduși la un loc pentru a colabora și a evidenția legătura dintre ele.
Scris de Marcel Hoster - Două dintre ramurile tehnicii, cea a construcțiilor metalice și a sudurii, au fost puse împreună de Universitatea Politehnica Timișoara și Asociația de Sudură din România în cadrul unui seminar de specialitate. Specialiștii din cele două domenii au fost aduși la un loc pentru a colabora și a evidenția legătura dintre ele.

Organizat sub egida Alianței Române a Universităților Tehnice (ARUT), evenimentul a fost o premieră europeană, spun cei de la UPT. Pentru prima dată, specialiștii din cele două tabere s-au așezat la aceeași masă pentru armonizarea celor două domenii și evidențierea legăturii dintre ele. De asemenea, s-a subliniat importanța cunoașterii anumitor noțiuni din ambele domenii, astfel încât produsul rezultat să fie optim.

Specialiști cu recunoaștere internațională în domeniul construcțiilor metalice și al sudurii, atât din industrie, cât și din învățământul superior, din Germania, Austria, Spania, Portugalia, Bulgaria, Serbia, Ungaria și România s-au reunit la Biblioteca Centrală a Universității Politehnica Timișoara. Catedra de Tehnologie a Sudurii de la Timișoara, înființată în 1953, a fost unică în România până în anul 1976, când catedre similare apar și la alte universități.

Discuțiile din cadrul mesei rotunde s-au axat pe necesitatea sublinierii rolului specialistului în sudură încă din faza inițială a proiectării. Reuniunea și-a propus și trasarea unor recomandări în ceea ce privește educația în domeniul sudurii, asigurarea calificării adecvate a sudorilor, includerea în echipele de execuție a structurilor sudate a unor persoane responsabile de coordonarea sudării, dar și a persoanelor cu atribuții de inspecție a sudării. Nu în ultimul rând, s-a pus în discuție problema implementării unui sistem internațional armonizat de calificare pentru sudori.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Capitală Culturală

  Timișorenii, invitați să facă parte dintr-un cor comunitar, în anul în care orașul va fi Capitală Culturală Europeană

  Ştiri din Timiș

  Șase oferte pentru proiectarea lotului 2 din autostrada Lugoj - Deva

  Capitală Culturală

  Reprezentații de excepție la Filarmonica Banatul în 2023, anul Capitalei Culturale Europene

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Avansează lucrările la Centrul de legume-fructe din Tomnatic. Vicepreședintele CJT, în vizită pe șantier

  Utile

  FOTO. O mai mare vizibilitate în câteva intersecții din Timișoara. Arborii au fost toaletați

  Ştiri din Timiș

  Bulină neagră de la CNAIR pentru firmele care se ocupă de Centura Timișoara Sud și descărcarea de pe A1 la Sânandrei

  Ştiri din Timiș

  Programul de lansare a Capitalei Culturale, încă „secret”. E cert că PMT și CJT fac evenimente separate

  România

  Paul al României, prințul fugar, a fost prins și arestat la Paris

  Ştiri din Timiș

  Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea, după rezultatele la BAC: „Revenim la un scenariu optimist pentru admiterea 2022"

  Ştiri din Timiș

  Muzică pentru toate gusturile la Zilele comunei Lovrin

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici