tion.ro Web analytics

Se cere demisia Mitropolitului Banatului dupa rezultatul de la referendum

Reactualizat la:

Se cere demisia Mitropolitului Banatului dupa rezultatul de la referendum

<p>Tion: Se cere demisia Mitropolitului Banatului dupa rezultatul de la referendum</p>
Reactualizat la:
Reprezentanții Inițiativei Timișoara au făcut publică o scrisoare deschisă a profesorului Bazil Popovici (Vasile Popovici), către Mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan. În depeșa făcută publică duminică, 7 octombrie, profesorul Popovici îi cere Mitropolitului Banatului demisia, după rezultatele referendumului.
Scris de Adrian Panduru - Reprezentanții Inițiativei Timișoara au făcut publică o scrisoare deschisă a profesorului Bazil Popovici (Vasile Popovici), către Mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan. În depeșa făcută publică duminică, 7 octombrie, profesorul Popovici îi cere Mitropolitului Banatului demisia, după rezultatele referendumului.

Bazil Popovici îi transmite Mitropolitului Banatului, ÎPS Ioan, că invalidarea referendumului ar trebui să fie un moment de reflecție profundă și că e momentul ca înaltul ierarh să se reîntoarcă la operele sociale.

„Părinte,

Ați fost între inițiatorii acestui referendum, deși rolul dvs ca ierarh nu e nici câtuși de puțin să inițiați legi. Căderea referendumului ar trebui să fie un moment de reflecție profundă – pentru dvs ca și pentru acei preoți care s-au implicat în politică și-n treburi lumești, de aici și din toată țara.

Mesajul pe care l-au transmis cetățenii români ieri și azi e clar ca lumina zilei pentru ierarhii bisericii noastre ortodoxe: e momentul renunțării la lux, la iubirea de arginți, la legătura veche cu un partid anume și cu toate partidele. E de multă vreme momentul să uitați de milioanele de la buget. E momentul, Părinte, să redescoperiți creștinismul, care înseamnă iubire necondiționată pentru aproapele și mai ales pentru aproapele în nevoie. E momentul, Părinte, să vă reîntoarceți la operele sociale, cu modestie și dedicație curata. E momentul, Părinte, o tot repet, să vă lepădați ca de Necuratul de tentația politică.

La ora bilanțului nu numai liderii politici trebuie să-și prezinte demisiile, ci și preoții implicați în această făcătură. Dvs cel dintâi. Să vă luați haina călugăriei și să vă retrageți în meditație și penitență lungă.

Mai ales pentru dvs sună acest îndemn, Părinte, ca Mitropolit al Banatului, naționalist într-o regiune multiculturală, închistat într-o societate locală deschisă la minte, anti-ecumenic într-o Timișoară ecumenică. Să faceți bine, ca inițiator al demersului, să vă puneți întrebarea grea, grea de tot, de unde returnați la vistieria statului cele 35 de milioane de euro, cât ne-a costat fantezia dvs de aventurier în lumea legilor lumești”, scrie Bazil Popovici în scrisoarea deschisă adresată Mitropolitului.

Vasile Popovici îi cere mitropolitului să se retragă la mănăstire.

Și nu uitați : e momentul, Părinte, să vă retrageți la mănăstire, spre iertarea păcatelor și îndreptarea minții ! Ieri și azi vi s-a transmis un semn de la oameni, care nu poate fi decât un semn de sus. Ascultați-l cu mare atenție! Dumnezeu să vă lumineze întru luarea celei mai bune decizii. Bine ar fi s-o luați chiar mâine. Nu e scăpare!”, scrie Vasile Popovici, „ortodox cu credință mare și îngrijorare pentru soarta bisericii noastre ortodoxe încăpute pe mâini nevrednice”.

Vasile Popovici este un fost deputat român în legislatura 1992-1996, ales în județul Timiș pe listele partidului PL 93/PAC. Vasile Popovici a fost ambasador al României în Portugalia (2006 – 2011) și în Regatul Maroc (2011 – 2016). Este, totodată, scriitor, critic literar și profesor universitar la Universitatea de Vest din Timișoara, fiind titularul cursurilor de literatură franceză modernă (nivel licență) și susținând cursuri generale și de specialitate pentru programele masterale din cadrul Facultății de Litere, Istorie și Teologie.

Redactorii Tion.ro au cerut un punct de vedere reprezentanților Mitropoliei Banatului referitor la această scrisoare, care va fi publicat imediat ce acesta ne va fi transmis, dacă reprezentanții Arhiepiscopiei Timișoara vor emite un astfel de punct de vedere referitor la acest subiect.

Articole pe aceeași temă:

[related-post post_id=”2123417″]
[related-post post_id=”2123354″]
[related-post post_id=”2122751″]
[related-post post_id=”2122600″]
[related-post post_id=”2121990″]

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Peste 12.000 de timișeni s-au angajat prin ANOFM, în primele opt luni ale anului 2021. Anunțurile din campania Tion

  Ştiri din Timiș

  Start Liberty Marathon. Traseul alergătorilor și drumurile închise

  România

  Florin Cîțu, noul președinte al PNL. „Voi fi președintele tuturor liberalilor”

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Descoperă povestea palatului Miksa Steiner, fostul sediu al Băncii de Scont

  Eveniment

  Amenzi de peste 15.000 lei pentru vitezomani, într-o localitate din Timiș

  Ştiri din Timiș

  100 de ani în alb-violet, concert rock alături de Filarmonica Banatul pe Stadionul Știința

  Eveniment

  Amenzi de zeci de mii de lei pentru cei care nu au purtat mască, în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Scumpirea gigacaloriei este o posibilitate și la Timișoara. Ruben Lațcău: Nu vom scădea subvenția, este exclus

  Sănătate

  Coronavirus, 25 septembrie: peste 7.600 de cazuri noi în România, 435 în Timiș. Rata la Timișoara se apropie de 6

  Ştiri din Timiș

  Bani pentru drumuri comunale din Timiș. Primăriile care primesc fonduri

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici