tion.ro Web analytics

Santierul continua pe strada Stefan cel Mare. Se impun deja remedieri pe tronsonul dat in folosinta!

Reactualizat la:
Reactualizat la:
A reînceput şantierul pe strada Ştefan cel Mare din Timişoara, unde lucrările ar trebui să fie gata în decurs de două luni, potrivit  autorităţilor locale. Oficialii primăriei anunţă şi că se impun deja remedieri pe tronsonul de drum care a fost dat în folosinţă, primarul Nicolae Robu motivând că... traficul a fost infernal. Vorbim despre un proiect de peste 24 de milioane de lei, realizat din bani europeni.
Scris de A.S. - A reînceput şantierul pe strada Ştefan cel Mare din Timişoara, unde lucrările ar trebui să fie gata în decurs de două luni, potrivit  autorităţilor locale. Oficialii primăriei anunţă şi că se impun deja remedieri pe tronsonul de drum care a fost dat în folosinţă, primarul Nicolae Robu motivând că... traficul a fost infernal. Vorbim despre un proiect de peste 24 de milioane de lei, realizat din bani europeni.

Lucrările de pe strada Ştefan cel Mare au început în primăvara anului trecut, în aprilie. Strada a intrat în reabilitare pe tronsonul de la strada Ştefan Octavian Iosif la strada 1 Decembrie printr-un proiect pe fonduri europene în valoare de aproximativ 24,7 milioane de lei.

Termenul de execuţie era de 9 luni, dar lucrările au fost sistate peste iarnă. Reprezentanţii primăriei au dat recent ordinul de începere a lucrărilor şi spun că în două luni ar trebui să se termine cu şantierul pe strada Ştefan cel Mare. Primarul Nicolae Robu este optimist şi preconizează că lucrările pot fi finalizate şi mai devreme, în decurs de o lună.

Am dat ordin de începere a lucrărilor, de reluare a lucrărilor mai bine zis, pe strada Ştefan cel Mare. Lucrările, începute în 23 aprilie 2014, deci în urmă cu mai puțin de un an, sunt realizate în proporţie de 88%. Ce a mai rămas de făcut este asfaltarea şi în unele locuri pregătirea pentru asfaltare pe partea de est a străzii Ștefan cel Mare şi amenajarea inclusiv a trotuarelor în acea zonă. Lucrările grele, din subteran, și cea mai mare parte din lucrările de fundație pe partea aceasta au fost finalizate”, a explicat Robu.

Oricum, pe porţiunea de drum deschisă deja circulaţiei se imun deja remedieri. Primarul consideră însă că acest lucru este normal…

Evident că se vor mai impune, până la recepție, și anumite remedieri pe partea care a fost dată în folosinţă pentru că acolo a fost un trafic infernal, totul a fost concentrat pe acea parte… Nu este nevoie de reparații, dar când faci o recepţie totul trebuie să arate ca nou, mai pot să fie mici retuşuri, trebuie verificat dacă a urcat o mașină pe o bordură și ea s-a mișcat – trebuie să fie așezată ca și cum lucrarea acum s-ar da în folosință, am dat un exemplu. Lucrarea este de calitate, cel puțin până la ora actuală avem motive să facem astfel de afirmații”, a mai declarat Robu.

Lucrările de pe strada Ştefan cel Mare sunt executate de Porr Construct. Muncitorii societăţii au reuşit să provoace și dărâmarea unui zid, anul trecut, în timp ce lucrau cu excavatorul la baza unei clădiri…

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Mii de bacterii dăunătoare pot exista pe suprafața telefoanelor mobile, printre care streptococ și chiar genuri de Candida

  Ştiri din Timiș

  Refacerea fântânii de la Punctele Cardinale nu este o prioritate pentru administrația Fritz

  Eveniment

  A fost prins șoferul implicat în accidentul de la Periam. Este vorba despre o tânără care a fugit de poliție pe jos, pe câmp

  Sănătate

  Infecția cu clostridium la nivelul intestinului subțire, cea mai frecventă din spitale. Cauze și manifestări

  Ştiri din Timiș

  FOTO. BiciMoto – de la vis la realitate

  Eveniment

  Accident cu opt victime la ieșire din Periam spre județul Arad. Răniții sunt străini și nu au documente asupra lor

  Azi în Timișoara

  Ce facem astăzi în Timișoara?

  Utile

  Aquatim anunță întreruperea apei și presiune scăzută pentru unii abonați

  Ştiri din Timiș

  Se împart pachete cu produse alimentare pentru persoane defavorizate, în Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Se strâng alimente pentru zece familii cu venituri minime din Calacea și Vinga

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici