tion.ro Web analytics

„Șantiere curate”, un proiect de hotărâre propus de consilierii USR Timișoara

De Vlad Popa
Reactualizat la:

„Șantiere curate”, un proiect de hotărâre propus de consilierii USR Timișoara

Reactualizat la:
Proiectul „Șantiere curate” s-a născut ca urmare a sesizărilor venite din partea timișorenilor care reclamă mizeria și poluarea produse de șantierele deschise.
Scris de Vlad Popa - Proiectul „Șantiere curate” s-a născut ca urmare a sesizărilor venite din partea timișorenilor care reclamă mizeria și poluarea produse de șantierele deschise.

Proiectul de hotărâre „Șantiere curate” a fost propus de consilierii locali USR Timișoara, care i-au chemat la dialog pe cetățeni și constructori, astfel încât forma finală să răspundă atât nevoilor de dezvoltare ale orașului, cât și îngrijorărilor timișorenilor cu privire la calitatea mediului. Ulterior dezbaterilor publice, proiectul va fi modificat cu propunerile primite din partea acestora.

„Suntem conștienți de două lucruri. Străzile orașului sunt murdare și aerul încărcat de praf și din cauza șantierelor care nu respectă regulile. Dar înțelegem perfect că Timișoara este un oraș în creștere accelerată și că șantierele înseamnă investiții și dezvoltare. Acest regulament întărește respectarea legilor deja în vigoare, de care unii constructori țin cont, investesc fonduri pentru a îndeplini standardele de mediu, alții nu. Din cauza celor din urmă și constructorii onești pierd, pentru că au investit bani pe care ceilalți nu i-au investit, pierde și Timișoara. Ne gândim și la un mod de a recompensa șantierele curate, astfel încât toate instituțiile publice și toți dezvoltatorii care contractează servicii de construcții să știe cine sunt constructorii serioși care respectă legea”, a declarat Răzvan Negrișanu, consilier local USR.

Prin proiectul „Șantiere curate” sunt stabilite mai multe măsuri pentru beneficiarii Autorizațiilor de Construire/Desființare care desfășoară activități de construcții. Aceștia vor avea obligația să se asigure că regulile cuprinse în documentația tehnică de organizare a execuției (DTOE) sunt respectate. În caz contrar li se vor aplica amenzi cu o valoare maximă de 2.500 de lei, până la oprirea execuției, în cazurile grave.

„Măsurile de reducere a prafului și emisiilor se vor aplica la toate activitățile desfășurate pe șantier care generează praf sau alte emisii, inclusiv pentru operațiunile de curățare a șantierului și a utilajelor. Este obligația beneficiarului Autorizației de Construire/Desființare să se asigure în mod direct sau prin terți, că în cadrul șantierului se respecta toate măsurile pentru reducerea prafului și emisiilor, respectiv, prevederile cuprinse în documentația tehnică de organizare a execuției (DTOE) care face parte integrantă din Autorizația de Construire/Desființate. Scopul final este protejarea sănătăţii populaţiei orașului”, a declarat Rodica Militaru, consilieră locală a USR.

Mai multe detalii despre proiect.

(1385)

0 Comentarii

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Capitală Culturală

  Timișorenii, invitați să facă parte dintr-un cor comunitar, în anul în care orașul va fi Capitală Culturală Europeană

  Ştiri din Timiș

  Șase oferte pentru proiectarea lotului 2 din autostrada Lugoj - Deva

  Capitală Culturală

  Reprezentații de excepție la Filarmonica Banatul în 2023, anul Capitalei Culturale Europene

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Avansează lucrările la Centrul de legume-fructe din Tomnatic. Vicepreședintele CJT, în vizită pe șantier

  Utile

  FOTO. O mai mare vizibilitate în câteva intersecții din Timișoara. Arborii au fost toaletați

  Ştiri din Timiș

  Bulină neagră de la CNAIR pentru firmele care se ocupă de Centura Timișoara Sud și descărcarea de pe A1 la Sânandrei

  Ştiri din Timiș

  Programul de lansare a Capitalei Culturale, încă „secret”. E cert că PMT și CJT fac evenimente separate

  România

  Paul al României, prințul fugar, a fost prins și arestat la Paris

  Ştiri din Timiș

  Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea, după rezultatele la BAC: „Revenim la un scenariu optimist pentru admiterea 2022"

  Ştiri din Timiș

  Muzică pentru toate gusturile la Zilele comunei Lovrin

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici