tion.ro Web analytics

S-a incheiat licitatia pentru vaporetto pe Bega. Ar trebui sa vina in 6 luni, de la Galati!

Reactualizat la:

S-a incheiat licitatia pentru vaporetto pe Bega. Ar trebui sa vina in 6 luni, de la Galati!

<p>TION: S-a incheiat licitatia pentru vaporetto pe Bega. Ar trebui sa vina in 6 luni, de la Galati!</p>
Reactualizat la:
În şase luni ar trebui să avem vaporaşe pe Bega. Cea de-a doua licitaţie organizată de Primăria Timişoara pentru achiziţionarea de vaporetto s-a încheiat cu succes. O firmă din Galaţi va livra municipalităţii timişorene cele şapte ambarcaţiuni. Un vaporaş va avea 50 de locuri şi va costa peste 275.000 de euro.
Scris de Alina Strugariu - În şase luni ar trebui să avem vaporaşe pe Bega. Cea de-a doua licitaţie organizată de Primăria Timişoara pentru achiziţionarea de vaporetto s-a încheiat cu succes. O firmă din Galaţi va livra municipalităţii timişorene cele şapte ambarcaţiuni. Un vaporaş va avea 50 de locuri şi va costa peste 275.000 de euro.

Reprezentanţii Primăriei Timişoara au anunţat, marţi, în sfârşit, finalizarea licitaţiei pentru achiziţia mult-aşteptatelor vaporaşe care ar urma să circule pe Bega.

Dacă la prima licitaţie nu s-a prezentat nimeni, la cea de-a doua au fost două oferte depuse.

Licitaţia a fost câştigată de o firmă din Galaţi specializată în construcţia de ambarcaţiuni sportive şi de agrement, Spat Yard SRL.

Valoarea totală a contractului este de peste 1,93 milioane de euro cu TVA, ceea ce înseamnă că preţul unei ambarcaţiuni va depăşi 275.000 de euro.

Am încheiat cu succes licitaţia pentru achiziţia ambarcaţiunilor de tip vaporetto. Am semnat contractul de furnizare a echipamentelor de transport pe Bega – vaporetto. Am avut la dispoziţie 11,1 milioane lei fără TVA pentru a achiziţiona şapte ambarcaţiuni. La licitaţie au participat două firme, Spat Yard SRL şi Unicomp SRL. Prima a avut o ofertă de 6,9 milioane lei şi cealaltă 8,4, aproape 8,5 milioane lei (fără TVA). Evident a câştigat prima şi am economisit 4,2 milioane lei. Sunt producători, firma Spat Yard a semnat contractul deja”, a anunţat primarul Nicolae Robu.

Edilul a explicat că cele şapte ambarcaţiuni trebuie livrate în termen de 6 luni de la data semnării contractului.

Ce caracteristici vor avea cele şapte vaporaşe care ar trebui să circule pe Bega în jumătate de an?

Proiectul evident că este unul avizat de Autoritatea Navală Română, ca să nu fie dubii ale unora şi altora pe aceste subiect, respectă toate condiţiile inclusiv pentru persoane cu mobilitate redusă. Capacitatea de transport este de 50 de persoane, altfel spus vor fi 50 de scaune într-o ambarcaţiune. Sunt prevăzute cu o punte deschisă şi un salon de pasageri, au 12,7 metri lungime, 4,9 metri lătime, înălţime de construcţie 1,05 metri”, a afirmat Robu.

Oficialii primăriei se aşteaptă ca ambarcaţiunile să fie folosite mai ales în scop de agrement, deşi la început s-a spus că vor fi asimilate transportului public. În ce regim vor circula pe Bega nu este încă prea clar.

Vaporaşele vor fi folosite şi pentru transportul în comun şi pentru agrement, n-o să circule şapte vaporetto deodată pentru că ar fi foarte aglomerată Bega, ne vom adapta pe parcurs… Dar în mod cert ele vor fi foarte apreciate pentru agrement şi poate cu timpul lumea se va obişnui să le folosească şi pentru transportul în comun”, a declarat Robu.

Cine sunt cei de la Spat Yard? Societatea se prezintă ca fiind producător de ambarcaţiuni şi nave de pasageri.

La început am dezvoltat doar ambarcaţiuni de pescuit şi agrement. Cu timpul, am trecut la proiectarea de noi modele, abordând cu succes şi domeniul navelor tehnice (pilotine, nave de patrulare, nave hidrografice şi nave de pasageri). În 2004, prin efortul concertat al mai multor factori, am reuşit finalizarea unui proiect îndrăzneţ: Pânzarul Moldovenesc – o construcţie integrală din lemn, corabie replică a celor din flota domnitorului Ştefan cel Mare. Activitatea se desfăşoară în Galaţi, în trei hale acoperite şi câteva anexe cu caracter administrativ şi de depozitare”, spun reprezentanţii firmei pe site-ul lor de prezentare.

Vaporaşele vor fi achiziţionate din bani de la bugetul local, reprezentând obligaţia municipalităţii în cadrul proiectului privind reabilitarea malurilor canalului Bega implementat cu finanțare europeană.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Descoperă urmele Timișoarei evreiești prin tururi organizate de Breasla Ghizilor

  Sănătate

  O nouă reacție adversă raportată la vaccinare, în Timiș. S-a manifestat prin pierderea cunoștinței

  Sănătate

  Vaccinul AstraZeneca, înlocuit cu Moderna în 6 fluxuri dintr-un centru din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Arheologii au intrat pe traseul drumului de legătură Timișoara-A1. În SF sunt 11 zone de interes

  Ştiri din Timiș

  VIDEO. Oamenii străzii cazați în containere primăriei amenajează o mini-grădină de legume și flori

  Ştiri din Timiș

  Piețe SA caută doi directori. Înlocuitorul lui Nasleu trebuie să mai fi condus regii sau societăți de stat

  Eveniment

  Dosar penal și amenzi în două zile consecutive, în weekend, la un camping din Diniaș

  Ştiri din Timiș

  Bugetul județului Timiș pe anul 2021 a fost aprobat. Consilierii PSD nu au votat

  Ştiri din Timiș

  Kunsthalle Bega prezintă instalația „Soft Objects” semnată Laurian Popa

  România

  Românii pot merge în vacanță în Grecia, din 16 aprilie. Care sunt condițiile

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici