tion.ro Web analytics

Robu, despre modernizarea strazii Grigore Alexandrescu: Extindem la cat putem, in 2018

Robu, despre modernizarea strazii Grigore Alexandrescu: Extindem la cat putem, in 2018

<p>Foto: Tion</p>
Reactualizat la:
Strada Grigore Alexandrescu s-ar putea să nu aibă patru benzi chiar peste tot, pentru că ecartul stradal nu permite. Deși are proiect de trei ani, artera ce leagă Torontalului de Aradului încă nu a intrat în șantier. Primarul Nicolae Robu promite însă că anul 2018 este anul de acțiune.
Scris de Roxana Deaconescu - Strada Grigore Alexandrescu s-ar putea să nu aibă patru benzi chiar peste tot, pentru că ecartul stradal nu permite. Deși are proiect de trei ani, artera ce leagă Torontalului de Aradului încă nu a intrat în șantier. Primarul Nicolae Robu promite însă că anul 2018 este anul de acțiune.

Inelul IV este o prioritate, dar nu prea. Nu trece an în care cei din administrația publică locală să nu promită amenajarea Inelului IV de circulație, mai ales că Timișoara nu are o centură completă. În Inelul IV intră și strada Grigore Alexandrescu, o stradă fără trotuare și fără iluminat public, care leagă Calea Torontalului de Calea Aradului.

Tion.ro a scris în repetate rânduri despre promisiunea celor din primărie de a moderniza șoseaua. Pentru reabilitarea străzii Grigore Alexandrescu și lărgirea ei la patru benzi a fost făcut un proiect încă din anul 2014. A fost întocmit de firma Pro Ex Co din Oradea, care a făcut documentația și pentru Inelul IV de circulație, strada care leagă Torontalului de Aradului fiind cuprinsă în Inelul IV.

În vara anului 2015, reprezentanții primăriei promiteau completarea și finalizarea traseului Inelului IV până în anul 2018. Este, practic, ultimul inel al orașului, după care urmează centura de ocolire.

„Este o prioritate a orașului cu atât mai mare cu cât Timișoara nu dispune de centură. Mă rog, are acel tronson între drumul Aradului și cel al Lugojului, o nimica toată, 12,8 km de centură. În această parte a orașului oricum există autostrada și de aceea centura chiar nu este suprasolicitată. E chiar un trafic destul de lejer pe centură în această zonă.

Problema critică este absența, lipsa centurii între drumul Lugojului și drumul spre Stamora Moravița. Aici ne arde cel mai tare să avem un tronson de centură ocolitoare și, din păcate, momentul în care o să-l avem văd că mereu se întârzie. Estimez eu că prin 2020 totuși vom ajunge să avem și acest tronson de centură. Estimarea este din partea unui om prin natura sa optimist. M-aș bucura să se realizeze mai repede, dar după cum decurg lucrurile nu sunt mari speranțe. Ne împăcăm și cu această idee. Desigur, nu așa mioritic, ci acționăm în continuare, pe toate canalele, și cu buna, și cu presiune, și cu ieșire în stradă, dacă este nevoie, pentru acest obiectiv, pentru că, în absența lui, o bună parte din arterele Timișoarei vor fi în continuare sufocate, oricâte măsuri vom lua noi.

Fiind încărcate aceste artere cu trafic greu apar toate consecințele specifice: vibrații care produc crăpături în clădiri, zgomot, poluare, ambuteiaje mult peste ceea ce s-ar produce numai cu traficul specific intraurban și, evident, se deteriorează drumurile, care sunt concepute pentru alt fel de trafic”, a explicat, recent, primarul Nicolae Robu.

Strada Grigore Alexandrescu este circulabilă, însă doar pe două benzi, fără trotuare și fără iluminat public. Zona s-a dezvoltat foarte mult, acolo fiind ridicate mai multe blocuri, însă oamenii stau tot în beznă. Primarul Nicolae Robu promite că acest calvar se va termina anul acesta. S-a discutat mult timp despre lărgirea la patru benzi, dar acum nu se știe exact dacă este loc efectiv.

„Inelul IV va fi o prioritate, să suplinim prin el cât mai mult din absența centurii și vom finaliza în 2018 tronsonul str. Constructorilor – str. Măcin, făcând în zona Măcin și un racord la str. Demetriade, la prelungirea Demetriade până în acea zonă. Vom da drumul la lucrări, de asemenea, pe o stradă foarte importantă dintre Calea Aradului și Calea Torontalului: Grigore Alexandrescu.

Se așteaptă de mult timp modernizarea acestei străzi, cel puțin acest tronson dintre Aradului și Torontalului va fi realizat și desigur că atunci vor dispărea toate problemele cu care cetățenii din zonă s-au confruntat până acum. Extindem la cât putem, pentru că sunt anumite porțiuni unde, din păcate, ecartul stradal nu este chiar în regulă, nu pot spune în detaliu cât se poate face, dar se va moderniza această stradă, se va funcționaliza, pentru că e de foarte mare importanță. Ea este importantă pe toată lungimea ei. Vom lucra pe zona periferică peste tot, pentru a încuraja folosirea acestor artere și nu ajungerea în centru”, a conchis Nicolae Robu.

Strada Grigore Alexandrescu ar urma să aibă patru benzi de circulație, aparent pe unde se poate, trotuare decente și piste de biciclete, dar și iluminat public. Municipalitatea mai trebuie să rezolve problema unui teren pe care ar urma să fie amenajate trotuarele, care, potrivit celor de la Direcția Edilitară, nu aparține primăriei.

Articole pe aceeași temă:

Strada Grigore Alexandrescu intra in santier pentru patru benzi in 2018, desi are proiect de trei ani

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Ştirile judeţului Timiş

  Spitalul Județean Timișoara este pregătit să ofere echipamente de protecție Spitalului de Boli Infecțioase, în cazul apariției unor cazuri de coronavirus
  Reprezentanții Spitalului Județean Timișoara păstrează în depozit un stoc de echipamente de protecție, pentru eventuale cazuri de coronavirus, pe care îl vor da celor de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, în caz că aceștia au nevoie. 2

  Ştirile judeţului Timiş

  Adrian Orza încearcă din nou să câștige Primăria Timișoara
  Fostul viceprimar al Timișoarei, mâna dreaptă a fostului primar Gheorghe Ciuhandu și candidat din partea PNȚCD la Primăria Timișoarei în 2012, actual consilier local independent, Adrian Orza, și-a anunțat, duminică, intenția de a candida din nou pentru funcția de primar al Timișoarei. De data asta, se pare, ca independent. 9

  Eveniment

  Accident spectaculos pe Calea Lipovei din Timișoara. Mașină dată peste cap de un șofer băut
  Două mașini au fost serios avariate, duminică după-amiaza, la intrarea în Timișoara, pe Calea Lipovei, după ce un șofer aflat sub influența băuturilor alcoolice a sărit peste sensul giratoriu și a lovit din plin un alt autoturism, pe care l-a dat peste cap. 4

  Ştirile judeţului Timiş

  Cinema Fratelia se pregătește de reabilitare. Va avea o grădină-cinematograf în aer liber
  Opt cinematografe din Timișoara vor deveni spații culturale, unele în 2021, altele mai târziu. Printre acestea și Cinema Fratelia, care a revenit în proprietatea Primăriei Timișoara și a cărui reabilitare va costa aproape 7,8 milioane de lei.

  Ştirile judeţului Timiş

  Trei pasageri sosiți din Italia, pe Aeroportul Timișoara, izolați la domiciliu
  Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au dispus izolarea la domiciliu a trei pasageri care au sosit pe Aeroportul Timișoara, din regiunea Lombardia, din Italia. UPDATE. DSP va trimite personal medical la frontiere 36

  Ştirile judeţului Timiş

  Ministerul Sănătății ia măsuri suplimentare pentru prevenirea posibilelor îmbolnăviri cu coronavirus
  După ce coronavirusul a făcut două victime în Italia, iar zeci de oameni sunt infectați, Ministerul Sănătății ia măsuri suplimentare pentru prevenirea posibilelor îmbolnăviri. 20

  Ştirile judeţului Timiş

  Reîncepe programul de spălare a străzilor din Timișoara. Șoferii sunt rugați să își mute mașinile
  Începând de luni, 24 februarie, Primăria Timișoara anunță că va relua programul de spălare a străzilor și îi roagă pe șoferi să elibereze străzile pentru a face loc lucrărilor de salubrizare. Programul complet. 6

  Ştirile judeţului Timiş

  Șapte cazuri de gripă confirmate în Timiș
  Șapte cazuri de gripă au fost confirmate în Timiș în actualul sezon gripal. Aceste cazuri au fost confirmate cu analize de laborator la Institutul Cantacuzino din București, dar sunt alte sute de cazuri în cel mai vestic județ al țării diagnosticate cu testul rapid din spitale. 2

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.