tion.ro Web analytics

Primul tronson de autostrada eco din Romania va avea si doua tuneluri

Cine a avut ocazia să folosească autostrada de la Budapesta la Viena a observat existenţa unor supratraversări „verzi” ale şoselei. Acestea ajută la circulaţia naturală a animalelor, pentru a nu afecta habitatul acestora. Lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva va fi primul eco, care va oferi asemenea lucrări de artă, inclusiv două tuneluri. Unul dintre utilizatorii forumului peundemerg.ro a reuşit realizarea unei simulări a modului în care aceste ecoducte vor fi puse în practică.
Scris de M. Hoster - Cine a avut ocazia să folosească autostrada de la Budapesta la Viena a observat existenţa unor supratraversări „verzi” ale şoselei. Acestea ajută la circulaţia naturală a animalelor, pentru a nu afecta habitatul acestora. Lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva va fi primul eco, care va oferi asemenea lucrări de artă, inclusiv două tuneluri. Unul dintre utilizatorii forumului peundemerg.ro a reuşit realizarea unei simulări a modului în care aceste ecoducte vor fi puse în practică.

Protestele unei puternice organizaţii ecologiste au dus la schimbarea proiectului de construcţie a lotului 2 al autostrăzii Lugoj – Deva. Mai precis, a fost solicitată şi aprobată realizarea unor ecoducte care să permită circulaţia animalelor în habitatul natural, afectat de construcţia autostrăzii. În principal, s-a vorbit de migraţia urşilor pentru aceste suprastructuri.

Vorbim despre mai multe viaducte, supratraversări, inclusiv două tuneluri. Acestea ar urma să ajute la circulaţia animalelor, iar tunelurile ar urma să elimine total schimbarea habitatului natural de către şosea.

Unul dintre utilizatorii forumului peundemerg.ro, unul dintre principalele din România specializat pe problemele infrastructurii a realizat un film extrem de interesant care prezintă o simulare a modului în care va arăta lotul de autostradă şi modul în care ar urma să fie puse în valoare aceste ecoducte.

Lucrările la acest lot de autostradă au fost demarate de curând, finalizarea acestora fiind programată pentru anul 2016. Este vorba de 28,7 kilometri de autostradă, valoarea lucrărilor fiind estimată la 128 de milioane de euro. Este destul de posibil ca noile ecoducte să prelungească durata lucrărilor, iar pentru cele două tuneluri să fie organizată o licitaţie separată.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Azi în Timișoara

  Ce facem astăzi în Timișoara?

  România

  Mai multe orașe italiene populare în rândul turiștilor români, lovite de un val de căldură

  Ştiri din Timiș

  „Inovare accesibilă tuturor”, deviza Strategiei Smart City care va atrage fonduri și va moderniza serviciile publice din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  JAZZx 2022: trei zile în care marii artiști ai jazzului vin în Piața Victoriei din Timișoara

  Eveniment

  VIDEO. Percheziții în casele unor suspecți de trafic de minori, în Timiș. Au forțat două fete să se prostitueze

  Ştiri din Timiș

  Târg caritabil în Parcul Copiilor pentru Matteo, un băiețel cu boli grave care are nevoie de bani pentru terapii

  Ştiri din Timiș

  Au început în sfârșit reparațiile pe DJ691, drumul care duce din Dumbrăvița spre Lipova

  Ştiri din Timiș

  Iluminatul public stradal, modernizat și extins pe zeci de străzi din Timișoara

  Eveniment

  Un șofer beat și cu permisul suspendat a intrat cu mașina într-un autobuz, în Timiș

  Eveniment

  Tinerele implicate în accidentul cu migranți, de la Periam, arestate preventiv. Încercau să-i treacă ilegal granița

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici