tion.ro Web analytics

Primarul dă raportul: 18 milioane de lei din bugetul local pentru Spitalul „Victor Babeș”. Ia banii de la fântânile arteziene

De Roxana Deaconescu

Primarul dă raportul: 18 milioane de lei din bugetul local pentru Spitalul „Victor Babeș”. Ia banii de la fântânile arteziene

foto: arhivă
Reactualizat la:
„Spitalul primăriei”, așa cum i-a spus edilul Timișoarei Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, primește 18 milioane de lei în luna martie din bugetul local. Anunțul a fost făcut de primarul Nicolae Robu, pe Facebook. Ca să poată da încă 13 milioane de lei, aleșii locali s-au întrunit, marți, în ședință, la primărie. Au votat doar să se poată „întâlni” online, nu și rectificarea.
Scris de Roxana Deaconescu - „Spitalul primăriei”, așa cum i-a spus edilul Timișoarei Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, primește 18 milioane de lei în luna martie din bugetul local. Anunțul a fost făcut de primarul Nicolae Robu, pe Facebook. Ca să poată da încă 13 milioane de lei, aleșii locali s-au întrunit, marți, în ședință, la primărie. Au votat doar să se poată „întâlni” online, nu și rectificarea.

Edilul-șef s-a simțit atacat de când folosește exprimarea „spitalul primăriei” în postările de pe Facebook, așa că a simțit nevoia să dea raportul, tot pe Facebook. Deși a semnat contractele pentru proiectarea și execuția a trei din cele cinci fântâni pe care le dorește în intersecțiile din oraș în vreme ce România e în stare de urgență din cauza coronavirusului, Nicolae Robu spune că banii nu vor fi dați pentru fântâni, ci vor fi redirecționați spre Spitalul de Boli Infecțioase. Astfel că „Victor Babeș” primește 18 milioane de lei în total, din bugetul local, luna aceasta.

Mai mult decât atât, consilierii locali au fost chemați, miercuri, la primărie, la o ședință „de îndată”. Au intrat câte unul în sala de consiliu a primăriei și au votat… să poată vota online.

„A fost un singur punct pe ordinea de zi pentru stabilirea procedurii de desfășurare a ședințelor Consiliului Local Timișoara în situații excepționale constatate de autoritățile abilitate. Fiecare consilier local a intrat singur în sală și a votat”, ne-au declarat reprezentanții primăriei.

Vineri, aleșii sunt chemați din nou la ședință, dar se vor „întâlni” virtual. Atunci vor vota, conform primarului Robu, alocarea a 13 milioane de lei pentru 15 paturi ATI, în variantă container, ventilatoare invazive și alte echipamente de menținere a vieții în stări limită, dedicate Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș”.

Potrivit primarului, „rectificările bugetare s-au făcut prin luarea banilor dedicați inițial pentru fântâni – programul de realizare fântâni în intersecții fiind prorogat pentru vremuri mai bune –, a celor pentru anumite obiective de investiții care urmează să pornească mai târziu, a celor dedicați pentru evenimente culturale care nu se mai pot ține sau în cel mai fericit caz se vor ține mai târziu”.

De menționat și faptul că PMT a semnat chiar în ultimele zile contractele pentru trei fântâni, iar evenimentele culturale încă nu au bani alocați, pentru că Agenda Culturală a Casei de Cultură nu a fost adoptată în consiliul local.

Redăm postarea completă a primarului:

”18 MILIOANE LEI (DA, 18 MILIOANE!) DE LA PRIMĂRIA TIMIȘOARA PENTRU SPITALUL SĂU, «VICTOR BABEȘ», DOAR DE LA 1 MARTIE PÂNĂ ÎN PREZENT!
Așa cum oficialii Spitalului “Victor Babeș” Timișoara – spital ce, ca și Spitalul Municipal și Spitalul de Copii, aparține Primăriei Timișoara- au declarat public în nenumărate rânduri, Primăria Timișoara a investit substanțial în ultimii ani în acest spital, ceea ce a și făcut să se dispună de condiții decente în această perioadă de pandemie.

Întrucât pandemia necesită echipamente și materiale specifice, respectiv cantități deosebite, am suplimentat / suplimentăm alocările financiare către acest spital cu nu mai puțin de 18 MILIOANE LEI, după cum urmează:

• în 1.03.2020, cu 2 MILIOANE LEI, din fondul de rezervă, pentru a se achiziționa:
– teste
– echipamente de protecție

• în 18.03.2020, cu 3 MILIOANE LEI, prin rectificare bugetară prin Dispoziția Primarului, pentru a se achiziționa:
– aparate și kit-uri de epurare CO2 și oxigenare
– echipamente radiologice digitale
– analizoare biochimice

• în 27.03.2020, cu 13 MILIOANE LEI, prin rectificare bugetară prin HCL, pentru se achiziționa:
-15 paturi ATI, în variantă container
ventilatoare invazive
-alte echipamente de menținere a vieții în stări limită

Rectificările bugetare s-au făcut prin luarea banilor dedicați inițial pentru fântâni -programul de realizare fântâni în intersecții fiind prorogat pentru vremuri mai bune-, a celor pentru anumite obiective de investiții care urmează să pornească mai târziu, a celor dedicați pentru evenimente culturale care nu se mai pot ține sau în cel mai fericit caz se vor ține mai târziu
ÎMPREUNĂ, VOM REUȘI! NUMAI ȘI NUMAI ÎMPREUNĂ!”.

10 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. SabinA says:

  A inceput bataia de joc si Politia si Armata sunt prizoniere. Astfel bastanii isi fac teste de doua ori pe zi si fraierimea este tinuta 4 zile in carantina pana i se face testul si inca 4 zile pana la rezultat. Multe figuri cu bani interlopi, politicieni sunt gasiti pozitiv fara a avea semne si incalcand Dispozitia.

 2. Tanasescu says:

  Dl. PRIMAR (poate chiar pînă toamna viitoare alegeri la pachet – deci status quo donat brother with campaign) RISE TO SITUATION si propune guvernului PENSII SPECIALE PENTRU PERSONALUL MEDICAL ca o formă de protecție a famililor lor – ORICUM MULTI VOR PLATI CU VIATA !
  BANII SA FIE ULTIMA PROBLEMA ca tăiem toate cheltuielile de ” înzestrare ” ale armatei pentru ani buni …
  DECI nu ” luam ” de la nimeni DECAT de la americani 🙁 STIU va asculta (shared acces) si va pot curma cariera politica DAR hai sa punem interesul ROMANIEI înainte – la ultima semnare de contract de PATRIOT recomandau buy pe Lockhead !
  PLUS ca la 20 USD barilul russia nu are bani nici sa treaca drumul nu sa atace romanică & polonia PROSTII DE SERVICIU ai lui SAM
  LAE just do it ! AZI !!! ca maine deja număram morții dintre personalul medical 🙁 …

 3. Dan A. says:

  Ce noroc ca am avut bani pusi de-o parte pentru fantani, acum prind bine. “Ma bucur, felicitari!” cum i-ar place primarului sa auda. ….ooooops, banii astia erau acolo pentru ca ne-a lasat luni de zile fara curatenie stradala, fara iluminat si fara salarii pentru vatmani si soferi. Retrag felicitarile si postez… “…..” sau mai bine nu, ca ma cenzurati.

 4. Snowball says:

  Pacat ca lipseste bunul simt si educatia, indiferent cate tiluri o avea respectivul.
  Majusculele nu au ce cauta in nici o formulare, mai ales de la respectivul.

  Nu stiu cum cineva pe lumea aceasta mai poate respecta astfel de comportamente.
  Iar titlurile, din contra, ii maresc exponential erorile facute (si in acelasi timp denota lipsa de incredere pe care oamenii i-o acorda pentru ca nu mai are parghii de convingere; maine, poimaine il vad fara tricou alergand pe strazi sa taie cabluri doar doar il baga cineva in seama).

  Nu mai am cuvinte …

  Dom’ profesor, nu va simtiti putin si va dati demisia acuma?!
  Lumea ar intelege, ati face o bucurie tuturor oamenilor ce stau in casa in aceste momente de corona.

 5. Diana says:

  doar 15 ventilatoare pt pacienti nu vor fi de ajuns daca se ajunge ca la Suceava
  ce noroc pe Timisoreni ca inca mai are primaria de unde sa ia bani (Timfloraris, de la Capitala culturala .. pt ca nu vad cine o sa mai vrea sa mearga sa ia virusi in grup de la concertele si rugile publice planificate..

 6. 3078Radu says:

  Daca acum 2 zile s-a semnat bugetul pentru fântâni dar azi s-au razgândit si dirijeaza banii catre Spitalul de Boli Infecțioase este doar datorita sau a unei interventii de “sus” sau în urma protestelor cetatenilor. In NICI un caz nu cred a fi o initiativa a primarului. Altfel de ce nu a luat-o acum 2 zile, nu? De acuma face orice pentru a-si asigura realegerea!

 7. Miki says:

  COLTERMUL cat a inghitit degeaba pana acum? Zeci de milioane de EURO. Si voi va laudati acum ca dati la spital (ca nu aveti incotro).

 8. Gogu says:

  Dai tot de la noi ratatule, nu o spune ca si cum ai da din buzunarul tau. Eu zic sa tai si salariile nesimtite din primarie.

 9. Dima says:

  Vrajeala ieftina, fantanile IE viatia lui, cum trece pandemia se apuca de construit.
  p.s. spitalul nu e al primariei, e administrat de primarie. Ce sa te astepti de la unu care s-a laudat ca el a terminat de platit ratele la firobuze.

 10. Sănătate

  Bolnavii au nevoie de sânge! Haideți să donați, la Timișoara!
  În România este stare de urgență, circulația este permisă doar în condiții speciale, iar unul dintre motivele pentru care vă puteți deplasa, specificate în Ordonanța Militară nr. 3, este donarea de sânge. Haideți, la Timișoara, să donați sânge! 1

  Ştirile judeţului Timiş

  Care sunt cele mai bune laptopuri de gaming?
  Din ce în ce mai mulți dintre noi ne bucurăm de jocurile video, fie pe calculator, fie pe consolă. Însă dacă ești un jucător profesionist, va trebui să te asiguri că folosești unul dintre cele mai bune laptopuri de gaming de pe piață, dacă vrei să te bucuri de cea mai bună experiență, viteză și performanță.

  România

  Trecem la ora de vară. Ceasurile vor fi date cu o oră înainte
  În noaptea de sâmbătă, 28 martie, spre duminică, 29 martie, se va trece de la ora de iarnă la cea de vară. Altfel spus, ceasurile se vor da înainte cu o oră, iar ora 3.00 va deveni ora 4.00.

  Ştirile judeţului Timiş

  Pentru Cupio, România e ACASĂ. Brandul timișorean susține Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”
  Cupio, brandul românesc de produse cosmetice și de îngrijire personală, fondat în Timișoara, donează suma de 40.000 de lei Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Timișoara, sprijinind, astfel, lupta împotriva virusului COVID-19.

  Sănătate

  Echipamente medicale de protecție și dezinfectant pentru mai multe instituții din Timiș
  Ajutor din partea guvernului, prin IGSU, în lupta împotriva noului coronavirus, în județul Timiș. Trei instituții și două spitale, cu toate esențiale în plină pandemie, au primit aproape 3000 de costume de protecție și 180 de litri de dezinfectant. 4

  Sănătate

  Testare masivă pentru coronavirus în Timișoara? Primarul explică de ce nu pot fi testați toți timișorenii
  Nicolae Robu își declină competența și spune că nu el trebuie să decidă dacă timișorenii să fie testați masiv pentru coronavirus, așa cum se întâmplă în București. Edilul-șef crede însă că nu este o idee bună să fie folosite teste rapide. Ar vrea totuși să fie lărgită definiția de caz. 21

  Sănătate

  Primarul Robu, despre restricțiile de la Spitalul „Victor Babeș”: Nu e normal ca unii doctori din alte județe să stea la băut, relaxați
  Medicii din Timișoara lucrează în prima linie în pandemia de coronavirus, iar cei din alte județe ar putea sta la băut! Pare uimitor, dar asta spune primarul Nicolae Robu, întrebat ce părere are despre decizia luată de conducerea Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara ca aici să fie primiți doar pacienți din Timiș. 24

  Sănătate

  Timiș: 260 de persoane se află în carantină
  Nu mai puțin de 260 de persoane se află în carantină, în Timiș, vineri, 27 martie, iar peste 1.700 de oameni se află în izolare la domiciliu. 2

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.