tion.ro Web analytics

Primarul dă raportul: 18 milioane de lei din bugetul local pentru Spitalul „Victor Babeș”. Ia banii de la fântânile arteziene

De Roxana Deaconescu

Primarul dă raportul: 18 milioane de lei din bugetul local pentru Spitalul „Victor Babeș”. Ia banii de la fântânile arteziene

foto: arhivă
Reactualizat la:
„Spitalul primăriei”, așa cum i-a spus edilul Timișoarei Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, primește 18 milioane de lei în luna martie din bugetul local. Anunțul a fost făcut de primarul Nicolae Robu, pe Facebook. Ca să poată da încă 13 milioane de lei, aleșii locali s-au întrunit, marți, în ședință, la primărie. Au votat doar să se poată „întâlni” online, nu și rectificarea.
Scris de Roxana Deaconescu - „Spitalul primăriei”, așa cum i-a spus edilul Timișoarei Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, primește 18 milioane de lei în luna martie din bugetul local. Anunțul a fost făcut de primarul Nicolae Robu, pe Facebook. Ca să poată da încă 13 milioane de lei, aleșii locali s-au întrunit, marți, în ședință, la primărie. Au votat doar să se poată „întâlni” online, nu și rectificarea.

Edilul-șef s-a simțit atacat de când folosește exprimarea „spitalul primăriei” în postările de pe Facebook, așa că a simțit nevoia să dea raportul, tot pe Facebook. Deși a semnat contractele pentru proiectarea și execuția a trei din cele cinci fântâni pe care le dorește în intersecțiile din oraș în vreme ce România e în stare de urgență din cauza coronavirusului, Nicolae Robu spune că banii nu vor fi dați pentru fântâni, ci vor fi redirecționați spre Spitalul de Boli Infecțioase. Astfel că „Victor Babeș” primește 18 milioane de lei în total, din bugetul local, luna aceasta.

Mai mult decât atât, consilierii locali au fost chemați, miercuri, la primărie, la o ședință „de îndată”. Au intrat câte unul în sala de consiliu a primăriei și au votat… să poată vota online.

„A fost un singur punct pe ordinea de zi pentru stabilirea procedurii de desfășurare a ședințelor Consiliului Local Timișoara în situații excepționale constatate de autoritățile abilitate. Fiecare consilier local a intrat singur în sală și a votat”, ne-au declarat reprezentanții primăriei.

Vineri, aleșii sunt chemați din nou la ședință, dar se vor „întâlni” virtual. Atunci vor vota, conform primarului Robu, alocarea a 13 milioane de lei pentru 15 paturi ATI, în variantă container, ventilatoare invazive și alte echipamente de menținere a vieții în stări limită, dedicate Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș”.

Potrivit primarului, „rectificările bugetare s-au făcut prin luarea banilor dedicați inițial pentru fântâni – programul de realizare fântâni în intersecții fiind prorogat pentru vremuri mai bune –, a celor pentru anumite obiective de investiții care urmează să pornească mai târziu, a celor dedicați pentru evenimente culturale care nu se mai pot ține sau în cel mai fericit caz se vor ține mai târziu”.

De menționat și faptul că PMT a semnat chiar în ultimele zile contractele pentru trei fântâni, iar evenimentele culturale încă nu au bani alocați, pentru că Agenda Culturală a Casei de Cultură nu a fost adoptată în consiliul local.

Redăm postarea completă a primarului:

”18 MILIOANE LEI (DA, 18 MILIOANE!) DE LA PRIMĂRIA TIMIȘOARA PENTRU SPITALUL SĂU, «VICTOR BABEȘ», DOAR DE LA 1 MARTIE PÂNĂ ÎN PREZENT!
Așa cum oficialii Spitalului “Victor Babeș” Timișoara – spital ce, ca și Spitalul Municipal și Spitalul de Copii, aparține Primăriei Timișoara- au declarat public în nenumărate rânduri, Primăria Timișoara a investit substanțial în ultimii ani în acest spital, ceea ce a și făcut să se dispună de condiții decente în această perioadă de pandemie.

Întrucât pandemia necesită echipamente și materiale specifice, respectiv cantități deosebite, am suplimentat / suplimentăm alocările financiare către acest spital cu nu mai puțin de 18 MILIOANE LEI, după cum urmează:

• în 1.03.2020, cu 2 MILIOANE LEI, din fondul de rezervă, pentru a se achiziționa:
– teste
– echipamente de protecție

• în 18.03.2020, cu 3 MILIOANE LEI, prin rectificare bugetară prin Dispoziția Primarului, pentru a se achiziționa:
– aparate și kit-uri de epurare CO2 și oxigenare
– echipamente radiologice digitale
– analizoare biochimice

• în 27.03.2020, cu 13 MILIOANE LEI, prin rectificare bugetară prin HCL, pentru se achiziționa:
-15 paturi ATI, în variantă container
ventilatoare invazive
-alte echipamente de menținere a vieții în stări limită

Rectificările bugetare s-au făcut prin luarea banilor dedicați inițial pentru fântâni -programul de realizare fântâni în intersecții fiind prorogat pentru vremuri mai bune-, a celor pentru anumite obiective de investiții care urmează să pornească mai târziu, a celor dedicați pentru evenimente culturale care nu se mai pot ține sau în cel mai fericit caz se vor ține mai târziu
ÎMPREUNĂ, VOM REUȘI! NUMAI ȘI NUMAI ÎMPREUNĂ!”.

10 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. SabinA says:

  A inceput bataia de joc si Politia si Armata sunt prizoniere. Astfel bastanii isi fac teste de doua ori pe zi si fraierimea este tinuta 4 zile in carantina pana i se face testul si inca 4 zile pana la rezultat. Multe figuri cu bani interlopi, politicieni sunt gasiti pozitiv fara a avea semne si incalcand Dispozitia.

 2. Tanasescu says:

  Dl. PRIMAR (poate chiar pînă toamna viitoare alegeri la pachet – deci status quo donat brother with campaign) RISE TO SITUATION si propune guvernului PENSII SPECIALE PENTRU PERSONALUL MEDICAL ca o formă de protecție a famililor lor – ORICUM MULTI VOR PLATI CU VIATA !
  BANII SA FIE ULTIMA PROBLEMA ca tăiem toate cheltuielile de ” înzestrare ” ale armatei pentru ani buni …
  DECI nu ” luam ” de la nimeni DECAT de la americani 🙁 STIU va asculta (shared acces) si va pot curma cariera politica DAR hai sa punem interesul ROMANIEI înainte – la ultima semnare de contract de PATRIOT recomandau buy pe Lockhead !
  PLUS ca la 20 USD barilul russia nu are bani nici sa treaca drumul nu sa atace romanică & polonia PROSTII DE SERVICIU ai lui SAM
  LAE just do it ! AZI !!! ca maine deja număram morții dintre personalul medical 🙁 …

 3. Dan A. says:

  Ce noroc ca am avut bani pusi de-o parte pentru fantani, acum prind bine. “Ma bucur, felicitari!” cum i-ar place primarului sa auda. ….ooooops, banii astia erau acolo pentru ca ne-a lasat luni de zile fara curatenie stradala, fara iluminat si fara salarii pentru vatmani si soferi. Retrag felicitarile si postez… “…..” sau mai bine nu, ca ma cenzurati.

 4. Snowball says:

  Pacat ca lipseste bunul simt si educatia, indiferent cate tiluri o avea respectivul.
  Majusculele nu au ce cauta in nici o formulare, mai ales de la respectivul.

  Nu stiu cum cineva pe lumea aceasta mai poate respecta astfel de comportamente.
  Iar titlurile, din contra, ii maresc exponential erorile facute (si in acelasi timp denota lipsa de incredere pe care oamenii i-o acorda pentru ca nu mai are parghii de convingere; maine, poimaine il vad fara tricou alergand pe strazi sa taie cabluri doar doar il baga cineva in seama).

  Nu mai am cuvinte …

  Dom’ profesor, nu va simtiti putin si va dati demisia acuma?!
  Lumea ar intelege, ati face o bucurie tuturor oamenilor ce stau in casa in aceste momente de corona.

 5. Diana says:

  doar 15 ventilatoare pt pacienti nu vor fi de ajuns daca se ajunge ca la Suceava
  ce noroc pe Timisoreni ca inca mai are primaria de unde sa ia bani (Timfloraris, de la Capitala culturala .. pt ca nu vad cine o sa mai vrea sa mearga sa ia virusi in grup de la concertele si rugile publice planificate..

 6. 3078Radu says:

  Daca acum 2 zile s-a semnat bugetul pentru fântâni dar azi s-au razgândit si dirijeaza banii catre Spitalul de Boli Infecțioase este doar datorita sau a unei interventii de “sus” sau în urma protestelor cetatenilor. In NICI un caz nu cred a fi o initiativa a primarului. Altfel de ce nu a luat-o acum 2 zile, nu? De acuma face orice pentru a-si asigura realegerea!

 7. Miki says:

  COLTERMUL cat a inghitit degeaba pana acum? Zeci de milioane de EURO. Si voi va laudati acum ca dati la spital (ca nu aveti incotro).

 8. Gogu says:

  Dai tot de la noi ratatule, nu o spune ca si cum ai da din buzunarul tau. Eu zic sa tai si salariile nesimtite din primarie.

 9. Dima says:

  Vrajeala ieftina, fantanile IE viatia lui, cum trece pandemia se apuca de construit.
  p.s. spitalul nu e al primariei, e administrat de primarie. Ce sa te astepti de la unu care s-a laudat ca el a terminat de platit ratele la firobuze.

 10. Eveniment

  Razie a polițiștilor, în zona Sânnicolau Mare: au fost închise terase și date amenzi de peste 16.000 de lei
  Amenzi pentru administratorii mai multor societăți comerciale din zona orașului Sânnicolau Mare, care au deschis terasele fără a avea avize de funcționare. Din 14 unități verificate, 10 nu aveau aviz de funcționare, iar alte patru au permis clienților accesul pentru consum chiar și în spațiile închise.

  Eveniment

  Condiții deplorabile într-un centru de carantină din Timișoara, în pandemia de coronavirus
  Condiții dezolante reclamate de un timișorean la un centru de carantină din Timișoara, care a fost amenajat inițial drept adăpost pentru oamenii străzii pe pandemie. Este vorba despre cel de la Liceul Auto, unde a fost pus un poster mare cu izolator.

  Ştirile judeţului Timiş

  Casieriile Aquatim, închise de Rusalii
  De Rusalii, casieriile Aquatim, dar și birourile de relații cu publicul, vor fi închise.

  Ştirile judeţului Timiş

  Pregătiri pentru Centura de Vest a Timișoarei. Deputatul Drulă: CNAIR spune că lansează licitația pentru documentație
  Pentru ca centura de ocolire a Timișoarei să fie completă ar trebui amenajat un drum și în partea de vest a orașului. Centura de Vest a fost uitată de autorități, dar săptămâna viitoare ar putea ajunge la licitație pentru studiu de fezabilitate. Primarul orașului vorbea în urmă cu cinci ani despre preluarea construcției variantei ocolitoare pe partea de vest.

  Sănătate

  Încă patru decese ale unor persoane infectate cu coronavirus. România ajunge la 1326 de morți
  Alte patru decese ale unor persoane infectate cu coronavirus au fost înregistrate în România, transmite INSP. Bilanțul morților ajunge la 1326.

  Sănătate

  Marcel Vela: Din 15 iunie va urma o nouă etapă de relaxare
  O nouă etapă de relaxare va urma din data de 15 iunie. Anunțul a fost făcut de ministrul de Interne, Marcel Vela, sâmbătă, însă totul se va decide în funcție de analiza epidemiologică.

  Ştirile judeţului Timiş

  Șantier suspect la fosta Școală Israelită din Fabric. Asociația Prin Banat cere DJC să intervină de urgență
  O clădire monument istoric ridicată de un comerciant evreu în Fabric în jurul anului 1890 a intrat în șantier, dar lucrările sunt suspecte, atrag atenția cei de la Prin Banat. După ce au făcut o vizită, tinerii din asociație au cerut un control de urgență de la Direcția pentru Cultură. Este vorba despre fosta Școală Primară Israelită din cartier.

  Ştirile judeţului Timiş

  Vandalizări pe malul Begăi. Poliția Locală încă e în subordinea MAI
  Odată cu ieșirea României din starea de urgență au ieșit și vandalii din case. Un cititor TION atrage atenția că au fost distruși mai mulți stâlpi de iluminat pe malul Begăi, iar cei certați cu legea și-au vărsat năduful și pe o bancă. Nu sunt primele vandalizări făcute acolo. 4

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.