tion.ro Web analytics

Primăria Veche intră la anul în șantier pentru reparații capitale. Proiectul îl face o firmă din Timișoara

Primăria Veche intră la anul în șantier pentru reparații capitale. Proiectul îl face o firmă din Timișoara

<p>Tion: Primăria Veche intră la anul în șantier pentru reparații capitale</p>
În trei luni ar trebui să avem proiectul pentru reabilitarea Primăriei Vechi, lucrările de reparații capitale urmând să înceapă cândva anul viitor, dacă municipalitatea găsește banii necesari. Arhitecții de la PGA Markers din Timișoara se ocupă de documentație, în baza unui contract de 55.000 de euro.
Scris de Roxana Deaconescu - În trei luni ar trebui să avem proiectul pentru reabilitarea Primăriei Vechi, lucrările de reparații capitale urmând să înceapă cândva anul viitor, dacă municipalitatea găsește banii necesari. Arhitecții de la PGA Markers din Timișoara se ocupă de documentație, în baza unui contract de 55.000 de euro.

Municipalitatea a semnat în 2 octombrie contractul cu firma PGA Markers, pentru proiectarea lucrărilor de reparații capitale la Primăria Veche din Piața Libertății. Societatea comercială este din Timișoara, a fost înființată în 2016, iar anul trecut a avut șase angajați și o cifră de afaceri de aproape 500.000 de lei, conform listăfirme.ro.

PGA Markers trebuie să presteze servicii de proiectare E.T. + DALI pentru reparațiile capitale ale ansamblului Primăria Veche. Se va face mai întâi o expertiză tehnică pentru imobil, apoi documentația de avizare a lucrărilor de intervenții (DALI – n.r.), care cuprinde mai multe studii: topografic, geotehnic, arhitecturalo-istoric, acustic pentru sala de festivități, dar și avize conforme certificatului de urbanism.

Trei firme „s-au luptat” pe proiectul de proiectare, iar PGA Markers a câștigat cu o ofertă ceva mai mică decât estimările celor din primărie, care se ridicau la 62.000 de euro cu TVA. Valoarea contractului semnat recent de primărie este de aproape 262.000 de lei cu TVA, echivalentul a 55.000 de euro, iar documentația trebuie predată în maximum 90 de zile.

Lucrarea prevede consolidări, refacerea fațadelor exterioare și interioare, repararea sau înlocuirea tâmplăriei exterioare și interioare, un studiu acustic, instalații electrice, sanitare și de climatizare și alte elemente.

În 2018, pompierii au fost chemați de urgență la clădirea din Piața Libertății, pentru a stinge un incendiu izbucnit la panoul electric de la intrare. În clădire erau atunci și câțiva studenți de la Facultatea de Muzică. Ei nu au avut pe unde să iasă din incintă, pentru că cealaltă ieșire era blocată de lucrările de la clădirea primăriei de pe str. V. Alecsandri 1. Cu puțin timp înainte, o persoană a ajuns la spital după ce a fost lovită de tencuiala desprinsă de pe clădirea Primăriei Vechi, un adevărat pericol public.

Primăria Veche se află chiar în Piața Libertății nr. 1, piatra de temelie a acestei clădiri fiind pusă în anul 1731. Atunci se numea „Primăria Nouă” sau „Primăria Germană”. În anul 1781 se numea „Primăria Orașului Liber Regal Timișoara”. Fațada clădirii a fost refăcută de mai multe ori de-a lungul istoriei, fiind deteriorată și în urma bombardamentului din 1849. Fațada de astăzi nu a suferit modificări din 1853. Reparații s-au mai făcut și mai târziu, primăria orașului funcționând acolo până în anul 1949, când a fost mutată în sediul actual de pe C.D. Loga 1.

Articole pe aceeași temă:

Trei firme se luptă să facă proiectul pentru reabilitarea Primăriei Vechi din Piața Libertății

4 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Ionel says:

  Sub administratia Robu investitiile au doar o luna – doua garantie ? Platim pt acelasi lucru de “n” ori. De ce ? Licitatiile in aceasta situatie ce rost mai au ? Se fac doar ca asa spune legea.

 2. TM says:

  Firmă din TM nu pot să cred!!!!

 3. AD007 says:

  Mergeti dupa colt sa vedeti cum renoveaza primaria cladirea de pe V.Alecsandri nr.1 incepand din vara lui 2017. Daca nu aveti drum, cautati pe youtube “How Expensive is ROMANIA? | Bucharest to Timisoara”, un film facut de turisti americani saptamana trecuta, minutul 3:35.

 4. Ionescuceldintaiolteanul says:

  in 2021 turistii pozeaza schele…ca na …ii fain la Bocsig.

 5. Cele mai noi știri

  Capitală Culturală

  Timișorenii, invitați să facă parte dintr-un cor comunitar, în anul în care orașul va fi Capitală Culturală Europeană

  Ştiri din Timiș

  Șase oferte pentru proiectarea lotului 2 din autostrada Lugoj - Deva

  Capitală Culturală

  Reprezentații de excepție la Filarmonica Banatul în 2023, anul Capitalei Culturale Europene

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Avansează lucrările la Centrul de legume-fructe din Tomnatic. Vicepreședintele CJT, în vizită pe șantier

  Utile

  FOTO. O mai mare vizibilitate în câteva intersecții din Timișoara. Arborii au fost toaletați

  Ştiri din Timiș

  Bulină neagră de la CNAIR pentru firmele care se ocupă de Centura Timișoara Sud și descărcarea de pe A1 la Sânandrei

  Ştiri din Timiș

  Programul de lansare a Capitalei Culturale, încă „secret”. E cert că PMT și CJT fac evenimente separate

  România

  Paul al României, prințul fugar, a fost prins și arestat la Paris

  Ştiri din Timiș

  Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea, după rezultatele la BAC: „Revenim la un scenariu optimist pentru admiterea 2022"

  Ştiri din Timiș

  Muzică pentru toate gusturile la Zilele comunei Lovrin

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici