tion.ro Web analytics

Primăria Timișoara vrea mai multe semafoare în oraș, SDM execută. Cumpără aproape 1.000 de bucăți

De Roxana Deaconescu

Primăria Timișoara vrea mai multe semafoare în oraș, SDM execută. Cumpără aproape 1.000 de bucăți

foto: arhivă
Pentru a treia oară în 2020, Societatea de Drumuri Municipale merge la cumpărături de semafoare. Planul este să înlocuiască dispozitivele vechi, să modernizeze unele intersecții, dar și să amenajeze altele noi. Cu 950 de bucăți. Așa a cerut Primăria Timișoara.
Scris de Roxana Deaconescu - Pentru a treia oară în 2020, Societatea de Drumuri Municipale merge la cumpărături de semafoare. Planul este să înlocuiască dispozitivele vechi, să modernizeze unele intersecții, dar și să amenajeze altele noi. Cu 950 de bucăți. Așa a cerut Primăria Timișoara.

SDM a pornit o licitație pentru „semafoare LED” în SEAP – Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Pune la bătaie cel mult 1,12 milioane de lei cu tot cu TVA pentru 950 de semafoare de mai multe feluri: pentru vehicule, pentru pietoni, pentru tramvaie.

„SDM dorește să achiziționeze semafoare LED pentru modernizarea intersecțiilor vechi de pe raza municipiului Timișoara, înlocuirea celor avariate din cauza evenimentelor rutiere și pentru realizarea de intersecții noi, cerute de Primăria Timișoara”, se arată în caietul de sarcini, care are și „informații despre beneficiile anticipate de către autoritatea contractantă: finalizarea intersecțiilor din municipiul Timișoara în termenele stabilite cu Primăria Timișoara”.

Firmele interesate să livreze semafoare Timișoarei pot depune oferte până în 19 octombrie. Dispozitivele trebuie livrate în cel mult 20 de zile lucrătoare de la primirea comenzii.

Practic, SDM vrea să cumpere 20 de semafoare pentru vehicule Ø300, 180 de semafoare pentru vehicule Ø200, 300 de semafoare pentru prim vehicule Ø100, 300 de semafoare pentru pietoni Ø200, 50 de bucăți de semafoare verde intermitent dreapta (VID) Ø200, alte 50 de bucăți de semafoare galben intermitent pietoni (GIP) Ø200 și încă 50 de bucăți de semafoare pentru tramvaie 4 spoturi.

A treia achiziție din 2020

Este a treia oară anul acesta când SDM cumpără semafoare pentru Timișoara. Celelalte două achiziții au fost făcute prin încredințare directă, adică fără licitație. În ianuarie a luat 36 de dispozitive pentru pietoni și patru „flash”, cu 83.279 cu tot cu TVA, iar în iunie a luat 21 de semafoare pentru vehicule și 48 pentru pietoni, cu 73.388 lei cu tot cu TVA.

SDM se ocupă din 2016 de întreținerea semnelor de circulație și a semafoarelor din oraș, când a primit serviciul prin încredințare directă de la primărie, pentru o perioadă de 15 ani. Și primește bani frumoși pentru asta: numai în 2019 a încasat 2,3 milioane de euro pentru semnalizarea rutieră.

Timișoara are tot mai multe semafoare de când primăria a implementat cu bani europeni proiectul de management al traficului și supraveghere video, prin care a semaforizat 44 de intersecții noi, a modernizat alte 90 de intersecții cărora le-a pus semafoare, a montat 13 radare de informare și 37 de sisteme de detecție a trecerii pe roșu și mai multe panouri pentru informare.

[relatedArticles]

De „Semaforișoara” s-a ocupat asocierea Swarco Traffic Romania SRL – SC Avitech SRL – SC Swarco Mizar SpA, în baza unui contract semnat în 2015. Lucrările ar fi trebuit să țină șapte luni, însă sistemul a fost pus în funcțiune abia un an și jumătate mai târziu și în urma unei investiții mai mari. Ar fi trebuit să coste 23,7 milioane de euro cu tot cu TVA, însă la acești bani s-au adăugat sume mari de la bugetul local pentru lucrări neprevăzute. Vorbim despre un total de peste 6 milioane de euro.

Articole pe aceeași temă:

Pavarea Timișoarei, episodul 2? SDM cumpără dale noi de peste 1 milion de euro

42 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Robica says:

  Sa fie cate un semafor la fiecare colt de strada, puneti si pe alei in parc. Sa ajunga la toata lumea. Doar a mers bine afacerea cu semafoare.

 2. Dan says:

  Va rugam puneti semafor in colt la Contra! Este fff necesar!

 3. seth says:

  Ajutoooooor……nebunu vrea sa blocheze complet orasu;noroc cu alegerile

 4. soara says:

  se trece pe rosu la greu, semafoare pe galben intermitent multe , radarele la iesiri din oras indica tot aiurea, minciuni marca inregistrata robu, toata tara rade de noi si de primatul nostru, vechea problema nu raspunde nimeni pentru risipa banului public

 5. gatusso says:

  Sa puna si in parcuri daca tot are in plus …cred ca e fascinat de luminite acest primar .De la atata vospsit la coafor ia intrat colorant pe bibilica . La vot obligatoriu ca omu’ e depasit de situatie ,a fost suficinet 8 anii ,multumim.

 6. hatz says:

  Pe când semafoare pe trotuare pentru pietoni? La fiecare iesire dintr-un garaj trebuie un semafor. La intrarea la biserici, teatru, opera, cinematografe iarasi un semafor. Si, ca un ultim semafor dar numai cu doua culori, unul portativ sa-l duca Robu’n spate. Astfel vom stii când o ia razna……

 7. Anubis says:

  Sa fie asta ultimul tun al excentricului?

 8. mirabella says:

  SA-SI PUNA SI IN DORMITOR ALA CARE LE COMANDA !!!

 9. MNU says:

  A-DAP-TIV… adaptiv… adaptiv… s-a cumparat cu bani grei un system integrat ADAPTIV, care e folosit cu temporizari fixe. De stai ca prostu’ la rosu si nu trece nimeni pe ramura cu verde. Mijloacele de transport in comun sunt dotate cu echipamente de sute de mii de euro care zac nefolosite pentru ca nu vrea maimuta de la primarie.

  Sistemul e scump pentru ce face… DNA-ul doarme.

 10. BUBAHUBA says:

  Opriti nebunul! Opriti prostia si hotia!
  Votati Fritz!

 11. grigore says:

  Atata timp cat populatia doarme , “numitii local” fac bani frumosi pe spatele fraierilor . Azi semafoare ,maine…..bordurile !

 12. Beske says:

  Sa ți le pui la baie. Și sper sa rămână pe rosu non-stop și sa plătești curentul pentru ele toate tu, bine?

 13. Alexandru Sabou says:

  Alta cale de a fura bani nu ați găsit? Măcar dacă v-ar duce mintea aia puțina sa puneți semafoare inteligente care știu câte mașini sunt la semafor și în funcție de numărul lor controlează traficul, dar la noi se investește acolo unde se poate fura mai mult sau cel puțin pune-ți-le noaptea pe intermitent ca în toate orașele cu oameni normali la conducere. Din păcate sunt prea mulți retardați care merg la vot

 14. ana says:

  poate toate semafoarele astea vor opri pandemia, oricum majoritatea sunt pe rosu, mereu 🙂

 15. Otilia Safin says:

  Omul e nebun,actul ii mai trebuie.Ne-am convins toti!

 16. Ardelean1102 says:

  TOT CLANUL ROBU E PREGATIT

  – TATA CU A LUI MINCIUNI

  – FIICA SI FIUL CU SWARCO SI ALTI POLITRUCI

  – SE POT CUMPARA CA SE ASTEAPTA COMISOANE BABANE PENTRU PLATA AVOCATIILOR

  DECI DOMNUL PRIMAR E IN PRIMA LINIE

  NU SUNT BANI PENTRU SCOLI SI SPITALE DAR DE SEMAFOARE AVEM

  SA TRAIESTI TERCHEA BERRCHEA CU NEAMUL TAU

  RESTUL SA MOARA

 17. VomaPeSistem says:

  Este bine stiut ca semafoarele sunt achizitionate de la o firma apropiata familiei robu… deci ce sa ne miram.

  Foarte multi bani sau dat pe un sistem inteligent de semaforizare. Dar la ani de zile inteligenta sistemului lipseste. Sunt o gramada de semafoare inutile care noaptea trebuie trecute pe galben.

  Nu mai tine minte nimeni semafoarele montate in sensul din Resitei? Care a fost planul acolo?

  Vai si amar, imi vine sa vomit, pacat ca boul mai prinde un mandat.

 18. cornel says:

  Ca pieton este imposibil sa mai mergi prin oras. Vine extrem de greu verdele, Eu personal trec in majoritatea cazurilor pe rosu. Nu poti sta ca prostul la rosu si nimeni nu vine.

 19. Victor says:

  Tot degeba daca nu mai cumpara si vreo duzina de vaporetto….
  Rombule esti debil mintal incurabil! Unda aia verde o vezi doar tu cand tragi pe nas.

 20. gabriela borcsi says:

  wow ce fain, doar 1000 de bucati, stimate domn robu, va rog la mai mare 100.000 macar, puteti pune si unu peste altul sa se vada bine, si pe urma toate conectate la sistemul neinteligent, nare nimic ca se blocheaza orasul, da-l incolo , comisionu moshu comisionu, e ultimul mandat si tre stors tot ce se poate din banii lu fraierii astia care te-au votat, personal cred ca mai trebuie si palmieri si fantani cantatoare.

  • IOAN says:

   ati gresit, mai trebuie unul mare, si rosu la fel ca dunga Rombului din buletin. camasa de forta nenea Rombule, asta-i pt tine, dar sa te duca la nebuni prin semafoarele tale, cu care ai nenorocit orasul.Si totusi…noi facem haz de necaz,dar nimeni nu-l poate opri pe acest individ?Intreb si eu…

 21. Adi says:

  O sa l punem noi la alegeri pe rosu pe inculpatul rOBU!

 22. DoarTimisoara says:

  Orice persoana indiferent daca are nivel inalt de studii sau nu stie un singur lucru , pentru a fluidiza traficul intr-un oras trebuie sa faci asa:
  1. Scoaterea semafoarelor , din zone unde nu sunt necesare.
  2. Construirea de pasaje sau subterane in sens giratoriu.
  3.Construirea pistelor de bicicleta , ca lumea sa inceapa sa foloseasca mai des bicicleta sau daca nu le place sa se deplaseze cu bicicleta sa se aduca trotinete electrice , cu aceasta ideie se poate aduce niste bani in plus ca marketing.
  4.Taxe foarte mari pentru masini sub Euro3 ( Numai la Romania trebuie sa ai masina , de preferat BMW din 1900 care sa puste toba)
  5. Dublarea mijloacelor de transport in comun.

  Dar Nicoleta RobuLake vrea sa mai aduca inca 1.000 de semafoare care 100% vor costa cel putin 2-3 milioane de euro doar semafoarele , nu vom mai pune firma care va sparge din nou orasul si le va lasa in paragina.

 23. Pliscoi says:

  Da! Vrem semafoare! La Kaufland, Lidl,Profi,Auchan,Carrefour,Mega image și toate pe roșu!!!

 24. claudiustm says:

  Un exemplu de lipsa de viziune este pe Circumvalatiunii. S-a lărgit pasajul Jiul pentru fluidizare trafic, dar nu au făcut o trecere de pietoni supraterana la Incubox. În plus au apărut recent mirificele semafoare din zona Lidl. În toată Europa buticarii ăștia moderni au magazinele în proximitatea oraselor. La noi trebe musai în buricul târgului.

 25. Yo says:

  Sifonarea banilor…oare a cata oara se intampla inTimisoara?

 26. istroe says:

  ultimul tun, pe ultimul drum

 27. Rumburak says:

  Niste radare neacreditate nu mai monteaza?

  • Dacian says:

   Ba da, imediat după semaforizarea forțată! Urmează camerele web de cea mai înaltă calitate: cu uimitoarea rezoluție 640*480 pixeli și 2.5fps (la preț de telescop Hubble fiecare)!

 28. Petru says:

  În curând va înceta această mascarada. Ieșiți la vot să-i schimbăm pe acești incapabili din primărie și în special pe nesimtitul din fruntea lor.

 29. Reos says:

  Domnul primar nu vede că arde lumina roșie și asta înseamnă sfîrșitul erei semafoarelor,mult timp sau vîndut foarte bine puteam să le punem și din aur!!!!

 30. Ionel says:

  Dar de ce nu le refolosesc pe toate alea care nu sunt active? E plin orașul de intersecții unde semafoarele au doar galben intermitent!

 31. max says:

  in SUA anual se construiesc in medie 200 de round-about adica giratorii, RENUNTAND astfel la semafoare.La noi trend-ul e invers…ce mai poti spune

 32. DanZ says:

  traficul e mult mai bun cu sistemul de semafoare, Popa-Sapca -> Liviu rebreanu fara oprire + pe sens invers, B-dul sudului -> Bastion fara oprire.
  Incet incet se regleaza si celelate din ce in ce ma bine.
  SOferii apreciaza sistemul d semafoare din Timisoara.
  La inceput intr-adevar a fost foarte prost reglat, dar acum merge foarte bine.

 33. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Colterm deschide o casiere nouă în centrul Timișoarei

  Ştiri din Timiș

  Proiectul Mic dejun la Margina, pe locul 3 la concursul european „Destinația 2021 pentru Turismul Cultural Sustenabil”

  Ştiri din Timiș

  CJ Timiș „plusează” pentru a găsi servicii IT pentru platforma digitală. Prima licitație a eșuat

  Ştiri din Timiș

  Concursul de director la Filarmonica Banatul, anulat de Tribunalul Timiș. Ioan Gârboni câștigă iar în instanță

  Ştiri din Timiș

  Iulius Town îți prezintă expoziția ce îmbină arta, tehnologia și natura, și te premiază!

  Ştiri din Timiș

  Mitropolitul Banatului: Să ascultăm sfaturile medicilor privind evitarea îmbolnăvirii noastre și să ne rugăm împreună

  Capitala Culturala

  „Bătaie” pentru noua echipă TM2023 de la Centrul de Proiecte. 70 de candidați pentru șapte posturi

  România

  Noile restricții aprobate de CNSU: carantină de noapte, evenimente private interzise, magazine și restaurante închise la 21

  Ştiri din Timiș

  Facturi triple la apă caldă și căldură pentru timișorenii abonați la Colterm. Prețul gigacaloriei crește la 851 lei/MWh, subvenția rămâne la fel

  Eveniment

  Patriciu Rușeț, director general provizoriu la STPT

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici