tion.ro Web analytics

Primaria Timisoara s-a ales cu un spatiu devastat in zona Pietei 700, dupa ce l-a dat in chirie

Reactualizat la:
Reactualizat la:
În stare jalnică, cu pereţii negri, mucegăiţi şi scorojiţi, cu placaje rupte şi mormane de gunoaie – aşa arată în prezent un spaţiu al Primăriei Timişoara din centrul oraşului, fostul Restaurant Crama 700, care a fost închiriat în trecut Fundaţiei Academice Culturale. Viceprimarul Traian Stoia spune că foştii chiraşi au lăsat locul în paragină, fiind obligaţi să predea spaţiul din zona Pieţei 700 după ce contractul de închiriere a expirat. În plus, edilul susţine că fundaţia are şi datorii de aproape 300.000 de lei de achitat!
Scris de A.S. - În stare jalnică, cu pereţii negri, mucegăiţi şi scorojiţi, cu placaje rupte şi mormane de gunoaie – aşa arată în prezent un spaţiu al Primăriei Timişoara din centrul oraşului, fostul Restaurant Crama 700, care a fost închiriat în trecut Fundaţiei Academice Culturale. Viceprimarul Traian Stoia spune că foştii chiraşi au lăsat locul în paragină, fiind obligaţi să predea spaţiul din zona Pieţei 700 după ce contractul de închiriere a expirat. În plus, edilul susţine că fundaţia are şi datorii de aproape 300.000 de lei de achitat!

Viceprimarul Traian Stoia a luat în vizor spaţiul din zona Pieţei 700 încă din vara anului trecut. Edilul reclama atunci că Fundaţia Academică Culturală Timişoara (FACT), condusă de Ioan Gârboni, directorul Filarmonicii Banatul, refuză să părăsească acel spaţiu, pe care l-a avut închiriat de la primărie, deşi contractul cu municipalitatea a expirat, iar chiriaşul acumulase deja datorii.

FACT a închiriat în 2007 spaţiul cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă situat în zona Pieţei 700, cunoscut sub denumirea de Restaurant Crama 700, cu destinaţia de centru cultural.

Ulterior, reprezentanţii municipalităţii au constatat că spaţiul era folosit de către SC Versatil Art SRL, societate având ca acţionar unic Fundaţia Academică Culturală Timişoara, pentru activităţi de alimentaţie publică şi spectacole. Din veniturile realizate de societate urmau să fie sprijinite obiectivele fundaţiei, care a iniţiat de-a lungul vremii diverse proiecte, cum ar fi realizarea unei halbe de bere gigant care a fost amplasată în oraş sau a unui felinar uriaş care să amintească de primul oraş din Europa cu străzile iluminate electric.
Viceprimarul Traian Stoia afirma însă că acolo a fost de fapt o afacere, şi nici vorbă de activităţi culturale, iar FACT trebuie să părăsească spaţiul din Piaţa 700 deoarece contractul de închiriere a expirat în 2012.

„Fundaţia a ocupat spaţiul închiriat şi, la scurt timp, printr-un contract de comodat, l-a închiriat unei alte societăţi comerciale, un SRL, societatea comercială Versatil – numele e foarte sugestiv -, societate care are ca unic acţionar Fundaţia Academică Culturală Timişoara. Imediat ce intră societatea Versatil în posesia spaţiului se solicită schimbarea modului de funcţionare şi permiterea funcţionării unui bar, deci se permite consumul de băuturi alcoolice şi de asemenea se solicită şi se obţine dreptul de a prezenta spectacole. Punctele forte ale acestor spectacole erau nişte exerciţii în jurul unei bare din inox”, declara, în vara anului trecut, Stoia. Chiriaşii refuzau să părăsească spaţiul motrivând că au făcut investiţii acolo, potrivit autorităţilor locale.

Viceprimarul n-a renunţat însă la demers, iar Stoia a anunţat, vineri, că primăria a reuşit să reintre în posesia spaţiului, care este în prezent… devastat. Edilul a prezentat şi mai multe imagini în care se vede starea jalnică în care a fost lăsat acel loc.

Stoia susţine că primăria are în continuare de recuperat aproape 300.000 de lei de la fostul chiriaş.

„După lungi aşteptări, săptămâna aceasta am primit cheile de la domnul director de la Filarmonică. A pus la dispoziţia primăriei spaţiul. Preluarea s-a făcut prin executor. La ora actuală, Fundaţia Academica, care a închiriat acest spaţiu, datorează Primăriei Timişoara, pe facturi emise deja, 286.255,98 lei, chiria pe un an şi ceva de când i-am pus în vedere că i-a expirat contractul şi trebuie să plece, până a ieşit. A ieşit cu executorii judecătoreşti… Justiţia îşi face treaba, deşi de multe ori mai lent decât ne aşteptăm noi”, a declarat viceprimarul.

Spaţiul este dorit pentru o berărie

Stoia nu a ascuns faptul că cineva… insista de mult pentru spaţiul din Piaţa 700. Mai exact, că ar exista nişte persoane care ar dori să deschidă acolo o berărie. Oricum, edilul spune că spaţiul respectiv va fi scos la licitaţie.

„În perspectivă, avem o ofertă din partea unui om serios care doreşte să facă, după câştigarea licitaţiei bineînţeles, o berărire de tip nemţesc, german, unde berea să se producă la faţa locului. Sunt două persoane de fapt care până acum şi-au manifestat dorinţa, e o ofertă… Noi scoatem spaţiul la licitaţie. Una dintre persoane a insistat de un an de zile că acolo s-ar putea face ceva, s-ar putea folosi în favoarea oraşului şi a veniturilor pe care le are primăria. Aici e vorba de un spaţiu care în alte părţi valorează foarte mulţi bani. E de primă urgenţă licitarea acestor spaţii, ca să arate cum trebuie să arate un edificiu istoric de o asemenea valoare”, a concluzionat viceprimarul.

Articole pe aceeași temă:

Stoia vrea sa-l evacueze pe Garboni: spune ca ocupa ilegal un spatiu al Primariei Timisoara!

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Eveniment

  Dosar penal pentru o înmormântare cu manele în cimitirul din Chișoda

  Turism

  FOTO. Călătorie în pandemie prin Banatul Montan. La limita Munților Aninei cu Munții Locvei

  Ştiri din Timiș

  Terase și magazine deschise până la 21 în Timișoara și alte localități. Hotărârea CJSU

  Sănătate

  Primele doze de vaccin Johnson&Johnson ajung în România săptămâna viitoare

  Sănătate

  Coronavirus, Timiș: patru decese și peste 160 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

  Ştiri din Timiș

  Regulament nou pentru animalele de companie din Timișoara. Nu mai trebuie acordul vecinilor, e voie și cu STPT

  Ştiri din Timiș

  Timișoara poate trece oficial la restricții mai permisive. Rata de infectare: 5,45

  Sănătate

  Coronavirus, România: S-a depășit pragul de un milion de infectări de la începutul pandemiei

  Ştiri din Timiș

  Timișoara, printre orașele cu cele mai bune oportunități de angajare. Cele mai recente anunțuri din campania Tion

  Ştiri din Timiș

  Mii de salcâmi plantați în comuna Dudeștii Noi. A ajutat și președintele CJ Timiș

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici