tion.ro Web analytics

Primăria are datorii de 80 de milioane de lei. Fritz: În fiecare lună este o ruletă, ce factură trebuie plătită

De Roxana Deaconescu

Primăria are datorii de 80 de milioane de lei. Fritz: În fiecare lună este o ruletă, ce factură trebuie plătită

Reactualizat la:
Primăria Timișoara nu mai poate funcționa ca până acum, cu rostogolirea plăților de la o lună la alta. O spune primarul Dominic Fritz, care anunță datorii de aproape 80 de milioane de lei. În octombrie, înainte să părăsească fotoliul de primar, fostul edil spunea că instituția are o situație financiară bună. Nu s-a plătit nici ultima rată pentru CNB, în decembrie 2019.
Scris de Roxana Deaconescu - Primăria Timișoara nu mai poate funcționa ca până acum, cu rostogolirea plăților de la o lună la alta. O spune primarul Dominic Fritz, care anunță datorii de aproape 80 de milioane de lei. În octombrie, înainte să părăsească fotoliul de primar, fostul edil spunea că instituția are o situație financiară bună. Nu s-a plătit nici ultima rată pentru CNB, în decembrie 2019.

„Pot să spun atât și pot oricând să fac dovada cu cifre în fața noului primar al Timișoarei, desigur că voi opera cu aceste cifre, este cea mai bună situație din ultimii trei ani. Cred că este suficient. Dar ce, eu era să pregătesc o situație proastă pentru un nou mandat al meu? Pentru că nu mi-am închipuit vreo clipă că voi pierde alegerile (…) Nu cred că va vorbi noul primar de greaua moștenire pentru că ea nu e grea”, spunea, în octombrie, fostul primar Nicolae Robu.

Noul primar n-a vorbit prea mult de „greaua moștenire”, deși a găsit haos în primărie. Potrivit lui Dominic Fritz, datoriile Primăriei Timișoara sunt destul de mari.

„Momentan, Primăria Timișoara are plăți restante în sumă de aproximativ 77 milioane de lei. Unele dintre acestea sunt clar în incidența de 30 de zile. Nu toate sunt deja creanțe, dar sunt și unele de peste 90 zile, 120 zile. Încerc, cât se poate, să plătim tot ce ne-a rămas datorii de la administrația anterioară, dar, din păcate, s-a trăit cu acest sistem de a rostogoli plățile de la o lună la alta și de a intra în acest cerc vicios de întârzieri. Sunt mulți care suferă din cauza asta”, a explicat Fritz marți.

Ultima rată pentru Colegiul Bănățean nu s-a plătit în 2019

Au trecut patru ani de când Consiliul Local Timișoara a aprobat cumpărarea campusului Colegiul Național Bănățean de la Episcopia Romano-Catolică, cu 4,6 de milioane de euro. Banii urmau să fie dați în trei ani, în rate trimestriale, iar ultima ar fi trebuit să fie achitată în decembrie 2019. Nu s-a făcut tranzacția, astfel că PMT mai are de făcut plăți către proprietar.

„Primăria nu a putut să onoreze acest contract. A făcut plăți de 12,5 milioane de lei până acum. În ianuarie 2020 a făcut o convenție de eșalonare, cu o plată lunară, între ianuarie și mai. Până la sfârșitul lui mai, după această convenție, trebuie în fiecare lună plătită o anumită sumă. Nu s-a plătit, deși s-a făcut o convenție de plată. Dacă eu acum vorbesc cu acești parteneri, să facem o convenție de eșalonare, vor spune «păi am făcut una și nu ați dat nimic din ce ați promis». Povestea asta o regăsesc în mai mult spețe”, a mai precizat primarul Timișoarei.

Altfel spus, primăria avea de plătit facturi, dar a făcut eșalonări și tot nu s-a ținut de cuvânt.

Sunt plăți restante și la Casa de Cultură, de 1,7 milioane de lei, dar și către clubul sportiv, în valoare de aproximativ 3 milioane de lei. Nici Direcția de Asistență Socială nu a plătit subvențiile către organizațiile nonguvernamentale, de peste 2 milioane de lei.

Edilul Dominic Fritz spune că acest obicei de amânare a plăților trebuie schimbat, pentru că primăria și-a pierdut credibilitatea.

„Îmi pare foarte rău de această situație, dar acum gestionez problemele pe care le-a creat altcineva. La anul, intenția mea fermă este să revenim pe un făgaș normal, în care există o predictibilitate a plăților. Asta e acum problema: restanțele sunt așa de mari, că în fiecare lună este o ruletă, ce factură este plătită”, a conchis edilul-șef.

59 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Anonim says:

  Da afara din multitudinea de functionari publici jumatate sunt pile sau membri PNL care freaca menta se ocupa de fix nimica . Fataie 3 harti pe coridoare intre birouri . Sa vezi nene Fritz ce economii faci . Din pacate nu mai poti face nimica nou trebuie sa platesti megalomania si lucrul in forta a lui Robu . Da cu biciul in cei care se ocupa de fonduri europene ca acolo sau atras fix spre 0 fonduri europene dar toti au salarii uriase si comisioane . Daca vrei sa reusesti accelereaza procesul de audit si da lichelele afara ca altfel te mananca cainii cu incompetentii care sunt in primarie.

  • Anubis says:

   Corect, reducerea semnificativa a administratiei locale. Fara sa faci acest pas nu prea ai sanse Dominic la o redresare a bugetului.

  • anonimus says:

   Sa dai afara un bugetar? Glumesti. In afara de cei din functii de conducere, ceilalti au scaunul sigur. Se poate doar prin restructurare, dar aia cere timp.

   • C. says:

    Nu ii poti transfera la alt post? Gen, gunoier?

    • Mihaiu says:

     Nu, nu se poate. Daca se duce bugetarul in instanta castiga si esti dator sa-i dai postul inapoi. Plus ca si daca il faci gunoier (teoretic) nu ai voie sa-i scazi salalriul la cel de gunoier, el ramane gunoier cu salariul de bugetar de lux.Nu este asa usor sa scapi de bugetari. Singura cale este ori sa faci restructurare, dar aici tre sa-l pui pe un post asemanator cu cel ce l-a avut mai inainte, sau sa-l prinzi ca face ceva gresit. Dar foarte grav. Dar si aici mai inainte ii dai avertisment, dupa aia mustrare, urmeaza alta mustrare si abia la a nu stiu cata abatere il poti da afara. Dar si aici se poate contesta, judeca si rejudeca…..
     Nu ai nici o sansa sa-l dai afara in 10 zile. Trebuie sa dovedesti ca nu si-a respectat atributiile scise in fisa postului. Daca acolo sunt asa nebulos descrise… esti fiul ploii. La orice judecata pici tu de prost ca trebuia sa fie precis si fara dubii precizate ce a avut voie si unde a calcat pe bec.
     Misiune aproape imposibila.
     Primul pas ar fi revizuirea fisei postului cu atributii clare si precise. Dar cine sa o faca asa repede? Ca Primarul are alte atributii si nu se poate ocupa de toate. Singur si personal. Ii trebuie un colectiv de oameni capabili si nu stiu daca ii are acuma in Primarie,

    • anonimus says:

     Nu-i poti schimba fisa postului in mod radical. Postul pe care il muti trebuie sa corespunda cu studiile pe baza carora a fost angajat prin concurs. Din pacate poti sa scapi de capuse doar prin eficientizarea muncii, dovedita prin cifre, iar apoi evaluarea (de preferat externalizata) angajatilor pentru a se determina care sunt acei angajati ce corespund noilor cerinte. Si nici pe cei care sunt aproape de varsta de pensionare nu-i poti da afara. Altfel se ajunge la un val de procese intentate primariei, si aproape sigur vor castiga angatii.

   • Parinte says:

    Confirm !.. greu dai afara un functionar public.. Doar cei contractuali.. eii pot pleca..
    Din pacate cunosc functionari publici care au activitate…aprox..4..5 ore pe zi..
    Iar contractualii care au nevoie de ajutor.. ( sunt si perioade cand se descurca..au si timpul lor..)
    Dar…functionarii..Nu fac eii daca nu scrie in fisa postului.. Iar fisa.. nu o modifics Seful.. ca el este Contractual.. ii tremura scaunul..
    Este bine la stat

   • cetatean european says:

    Se poate orice, dar sa vrei…la Oradea deja programul de restructurare, compactare, eficientizare e gata si se aplica de la 1 ianuarie… la Timisoara inca ne alegem nr de consilieri personali… etc!
    Sunt datorii si nu stii cum sa faci? descurca-te ca nu te-a obligat nimeni sa fii primar.. daca nu poti, cheama pe cineva sa te ajute din consilierii pe care-i ai deja, specialisti la privat.. cheama un manager privat care a restructurat firme si pe care le-a salvat… Dar, apuca-te de treaba!

  • Moise says:

   A explicat intr-un video de ce acum nu se pot da afara legal oameni: Robu inainte de plecare a facut o reorganizare si legal nu se mai poate face una timp de 6 luni. Inca un cadou lasat in urma …

   • Anonim says:

    Corect Robu inainte de plecare a scurizat toate lichelele ,membrii PNL din primarie din primarie inca 6 luni . Timp in care pot incasa banul lejer ca nu il vad pe Fritz sa ii incarce cu un volum de munca mai mare.

  • Rumburak says:

   Stai liniștit, nu pleacă nimeni, voluntarii USR trebuie răsplătiți, o sa fie angajați la stat, Primăria o sa aibă și mai multi angajați.

 2. Gușatu says:

  Retardis a falimentar primar8a.

 3. Raluca says:

  Se vede ca Dominic Fritz a fost multi ani somer de lux care de mult nu a mai platit facturi .
  La Dominic Fritz sau platit facturi de catre anumite servici .
  Dominic Fritz a crezut ca la primarie nu se platesc facturi ,nu faci nimica si esti si platit .

  • test says:

   Se vede ce spalata pe creier si la ce nivel de cultura a limbii romana esti. Omul plateste facturile, spre deosebire de Robu care le-a ignorat in veselie. Inteleg ca toti avem asteptari mari de la el, dar asteapta 1 an macar ca sa vezi ceva efecte.

  • Țepeș says:

   Ești semianalfabetă, dar ai cunoștințe despre politica și administrație.

   • Vlad Draculea says:

    O fi ea agramata,dar ce zice zice bine.Si as mai adauga : de ce ne vorbesti fitzake doar de ce are de dat primaria?Ia zi-ne si de ce incaseaza primaria.Sa vezi cum brusc situatia nu mai e asa grava.Dar prinde la prosti feisbucisti ca astia de mai sus…

  • Dorina says:

   Raluca, vezi că Robu a uitat să-și ia medicamentația. Vezi dacă îl găsești pe la UPT sau acasă, că la partid e scos și din “analele” istorice.
   Ești vreuna angajata de Robu în vreo instituție din subordinea primăriei?
   Vezi că ți-a rămas ceva la gură!
   Cânta la alta masă că nu ne interesează elucubrațiile tale.

 4. Dan A. says:

  Cred ca Robu ar fi trebuit sa castige alegerile. Nu vad o pedeapsa mai mare. La Popa Sapca oricum va merge, ramane de vazut doar cand.

 5. Ionut says:

  Dezastrul generat de liberalul Robu din Bocsig in administrarea primariei, sa nu-l uitam inca multa vreme. Apucaturi similare cu liberalul Catu.

 6. RADU says:

  Ce experienta manageriala are Fritz? .Care a fost bugetul anual maxim administrat de dansul pana acum? Dar numarul maxim de subordonati ? Pare surprins de anvergura bugetului si se mira ca sunt facturi de platit.
  E chiar jenant ca edil sef sa te plangi si sa spui ca vei plati facturile dupa regulile unor jocuri de noroc…

 7. marius says:

  Fritz un incompetent. USR, niste incompetenti, hoti si infractori. Nici o diferenta fata de alte partide. Uitati-va la derbedeul ala de Barna care da vina tot pe noi ca nu am fost la vot sau ca daca am fost de ce nu l-am votat pe el. Vai de mama ei de democratie cu astfel de specimene. O sa votez AUR ca macar sa le dea spitzuri in fund la toti derbedeii astia.

  • cornel says:

   Asa, AUR, care face si armata obligatorie.

   • Jack says:

    Armata obligatorie nu ar fi o prostie. Ar face din băieți bărbați nu cocalari sau fătălăi plângăcioși. Iar din fete femei și nu pițipoance. Că tot este politic corectă abordarea egalitaristă între genuri. Ceea ce ar folosi întregii societăți în ansamblu. Dacă s-ar introduce și votul obligatoriu musai am deveni mai responsabili. Altfel ne alegem cu donimic șpriț și gașca…

    • Vasile says:

     In afara de a pregati campioni mondiali la taiat cartofi viteza sau la carat saci de ciment pentru casa noua a lu domn maior nu inveti altceva, doar cum sa injuri mai colorat

     • Jack says:

      Vasile nu mai este cazul acuma după 30 de ani de la comunism și nu mai știu câți de NATO. Vezi Israel, Elveția. Și să poți alege dacă o faci cu arma în mână sau la spital, azile de bătrâni, orfelinate, cantine sociale etc.

    • Outer says:

     Poate, in alte parti. In armata romana n-a facut decat gradat frustrat din cel mai mare plavan din pluton, si sclavi agricoli din restul.

  • ZORRO says:

   Dupa aspiratile politice se vede valoarea ta! Baști ma!

 8. borcsi gabriela says:

  fiecare din ei zice ca a preluat dezastru si dupa ce s-au ocupat ei sa facut lumina si vai vai, 2 incompetenti si hoti, robu a ciordit de a rupt pamantul si de fritz asta numa gura e de el sa aveti grija la covid si restrictii parca ii batut in cap, se vede ca nu tine la popor in loc sa zica fara masca deschideti restaurante piete scoli , relansati economia ii doar o marioneta a globalistilor cred ca asta ii singurul scop pt care a ajuns primar

 9. Andi says:

  Fritz e total pe langa, e total depasit de situatie. Daca ar fi avut vreodata un job adevarat ar fi inteles ca facturile nu se platesc o singura data pentru tot anul, ci sunt esalonate si in functie de cum iti vin banii. Intr-o intreprindere ai astazi o factura la telefon, maine la curent si la gaz, poimaine vine rata la diverse, iar banii nu ii pimesti cum ai tu nevoie, luna asta daca ai mai mult platesti, luna viitoare daca nu ai nimic rostogolesti datoria, pana la urma echilibrezi situatia.

  • Agentul432 says:

   Esti un tampit.

   • Sef la USR says:

    Vorbeste te rog cu tovarasa Militaru sa iti scrie alt text. Din astea in 3 cuvinte nu sunt de calibrul USR. Data viitoare injura mai laborios ca nu te platim degeaba!

    • Agentul432 says:

     Puiule, esti complet in afara subiectului si ar fi mai folositor pentru toata lumea sa rumegi iarba in loc sa emani ineptii haotice pe internet

  • X says:

   Si cu gandirea asta pana la urma ajungi la o datorie de aproape 80 milioane de lei… Mda, logica ioc… Eu recomand sa mergi tu in locul lui ca sigur faci treaba mai buna, vad ca tot te pricepi.

  • anonim2 says:

   Total pe langa esti tu. Nu ai inteles ce inseamna esalonat in acest context, dar sa incerc sa iti ezplic pe limba ta, suma de pe o singura factura a fost esalonata, adica era prea mare si factura aia a fost platita in mai multe transe. In speranta ca intelegi ce inseamna transa. Deci problema nu e ca intr o luna e o factura si innalta luna alta, asta nu inseamna esalonat, problema e ca factura aia ultima a fost impartita si nu a fost platita integral.
   In rest doar aberezi. Orice firma mare nu are probleme de plati de favturi de utilitati, are niste rezerve cu care plateste facturi, stat, tva etc, dar nu ai tu de unde stii asaceva, neam de postac subdezvoltat.

   • Andi says:

    Foarte slab domnu! Atat s-a dictat la sedinta la USR? Uite o chestie, nu e vorba de o factura, exemplul era doar pe intelesul unora ca tine. E vorba de bugete si cheltuieli de sute de milioane de euro, care nu sunt in echilibru. Adica nu primesti cat trebuie sa platesti exact atunci cand trebuie sa platesti. Pe langa asta mai ai si partea sociala de care nu poti sa nu tii cont, subventii si tot asa. Mai pune si partea politica si incompetenta de pana acum, iar tabloul devine mult mai complex. Atunci evident ca vii ca boul si exclami ca sunt datorii neplatite si in loc sa faci un plan de management profesionist te iei cu mainile de cap si tipi ca proasta la geam.

 10. anonim says:

  Ce spune fost viceprimar,consilieri personali si locali,multimea de directori incepand cu cel economic,financiar alti sefi din multimea de sefi ei toti si-au incasat salariile ba chiar cu prime …!?

 11. dosolina says:

  Toti ce ati postat cred ca avet retard mintal .Primaria nui fabrica sau firma cu plati la 30sau90 zila vai de voi

 12. bubu says:

  Atat s-au saturat romanii de vrajeli de genul asta, Nea Friz, eu nu prea cred ca nu stiai, iar daca stiai nu mai candidai? Ai luat mandatul, ai promis fel si fel acum la treaba, daca sunt ilegalitati atunci anunti organele abilitate, asta ii caracteristic fostelor partide, inca nu e tarziu sa predai mandatul, eu personal sunt mult mai interesat de oameni care promit si nu bat toata ziua toaca din gura pe net sau prin presa de ce au preluat, asta este incompetenta autohtona, sa arunci cu mizerie in ce a fost.

  • anonimus says:

   Voi sunteti problema. Aia care sunteti interesati de oamenii “care promit”. Pai PSD-ul doar asta face. Promite. Si atat.

  • Outer says:

   Normal ca v-ati saturat de vrajeli de-astea, cu lucruri aratate clar si explicate tuturor pe fata. Voua va plac discutiile intre 4 ochi, fara martori (cu unii sustinatori noaptea prin biserici) si bezna deasa peste finatele publice, c-asa face pasi mari spre buzunare private. Doar de-astia ar trebui sa candideze, ca pentru astia v-ati facut sistemul. Nu va trebuie transparenta, ca strica piata.

 13. Tibi says:

  Vai de soarele nostru. Asta nu intelege nimic. Numai da vina pe cei dinainte. Ce dracu s-a bagat? A crezut ca gaseste lingouri? La orice primarie sunt probleme si datorii. Asa functioneaza si statele lumii dar mai primariile.

 14. eo55 says:

  Mda. Nu e nicio noutate din păcate.
  Problemele cu plățile au început acum vreo 2, sau mai degrabă 3 ani.

 15. ardelean1102 says:

  DA TOTUL SE DUCE PE SFARLA

  CONDUCEREA ALE PENALIILOR ASTA ADUCE

  COLTERM – SERPE

  STPT – BITEA

  CULITA – PRIMARIA

  TOTI HOTI

 16. Timisoara2020 says:

  Fostul edil, Robu si a bătut joc de acest oraș.

 17. aprodu says:

  Sunt dezamagit de USR numai gura de ei , au pretentii mari dar nu stiu sa faca nimic concret…Despre PLUS nici nu mai vorbesc…Barna si Ciolos DEMISIA de urgenta

 18. donimic spriț says:

  Felicitari timisoareni pentru alegerea edilului cu NU in brate . Donimic ne obisnuieste de la incept de drum ca acesta nu va avea timp.. , vom face economie pentru a platij ,, datoriile ,, , victimizarea , aratatul cu degetul , evitatul solutiilor . Nu inteleg , donimic, stiind ca candidat pe timpul pandemiei de ce nevoia asta de a schiorlăi si a cere milă , cand singur te-ai bagat in seama si te-ai batut cu pumnul in piept , pictandu-te capabil . Acum este momentul sa demonstrati . Toti primarii au preluat datorii acesta e sistemul pare ca Donimic nu il intelege . Unii au incearcat sa faca ceva bun in interesul Timisoarenilor , dar altii isi vand si mamele pentru fonduri EU platite din bani publici 7 generatii .

 19. Vlad says:

  Nu va agitati, buget anual pmr 300 mil euro, care e problema pt 16 mil euro eșalonat???

 20. Partz says:

  Sunt angajati si ai PSD ului in administratie,fosti ai lu Ciuhandu,acum ai PNL ,vedeti Chis Culita si Ioan Goia cati oameni si au adus ,cati din zona Alba de ai lu Goia sunt angajati peste tot ,cati de ai lu Culita ,oameni care sunt de cel putin 15 ani,bolnavi de putere si de comunism ordinar.Din cate stiu asa se zice Primaria este condusa de Culita.

 21. Dezastru says:

  BAI MICROBULE, NE-AI ADUS LA SAPA DE LEMN ! JAF SUB ADMINISTRATIA ROBULIANA !

 22. Timis2 says:

  “E oficial: Viceprimarii Timișoarei își vor lua câte doi consilieri personali “Oare asa sa gandit domnul Fritz sa reduca cheltuielile de personal???Dece nu ia exemplu de la Bihor sau Arad ca aproape sa nu exageram jumatate din bugetari taie frunze la caini si nu ajung mai angajam altii

 23. Pantea says:

  Sasii din Sibiu ne transmit ca ne-am procopsit cu Fritz asta. Nu stie nimic, e tipul de politician care da doar din gura, asa cum a fost invatat cand era in politica. Nu este ca nemtii aia care stiu sa construiasca ceva durabil. Incetul cu incetul se pare ca se adeveresc spusele lor.

 24. Freddy says:

  Din păcate USR-iști sunt veniti sau formați in multinationale,oameni care trebuiesc a fi condusi ,limitați …… sunt inteligenti , dar nu au habar pe ce lume traiesc !

 25. Dorina says:

  Având în vedere faptul că bugetul unei localități, chiar municipiu -resedinta de județ, as propune ca în anul bugetar următor sa se restructureze aparatul bugetar și directorilor de instituții aflate în subordinea consiliului local sa li se taie din salarii.

  Numai daca veți arunca un ochi peste salarul directorului general al Direcției de Asistență Socială care nu face efectiv nimic, veți fi uimiți.
  Ea, care este de atâția ani interimar și cu un concurs aranjat ocupa locul celei care a revenit pe funcție (teoretic!!!), dar încadrată în alt post.
  Fosta Cojan, actualmente Surducan ocupa loc degeaba acolo. Organigrama instituției a modificat-o de câteva ori pentru a le face loc sinecurilor din PNL. Daca vă întrebați câți din cei angajați muncesc, veți fi uimiți că numa ăia mici muncesc pe rupte.
  Fritz atunc-o afara pe Surducan.

 26. Monica Harmanescu says:

  Din ce bani o sa plateasca d-l Fritz/ USR+ cei patru consilieri personali angajati pentru dansul si pe ceilalti patru consilieri personali pe care intentioneaza sa-i angajeze pentru cei doi viceprimari ai Timisoarei. Sa inteleg ca-i scoate competenta afara din primarie daca sunt nevoiti sa-si angajeze atatia consilieri personali? 🙂

 27. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Cum arată clădirea Teatrului Oravița, cel mai vechi din România, în șantier pentru restaurare

  Eveniment

  Razie pe șoselele din Timiș. Zeci de șoferi au rămas fără permis de conducere și au fost aplicate peste 450 de amenzi

  Ştiri din Timiș

  Aproape 70.000 de oameni vaccinați anti-Covid în Timiș

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Trasee de drumeție și ture de alergare în vară, în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Carantină chiar și 21 de zile în Timișoara și cele patru comune periurbane. Raed Arafat explică de ce

  Eveniment

  VIDEO. Cum este prins tânărul de 17 ani care a furat o mașină și a condus beat prin Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Noi modificări în desfășurarea orelor în scenariul roșu

  Eveniment

  Un bărbat din Jimbolia și-a terorizat fosta soție luni întregi. Obsesia pentru ea l-a trimis în spatele gratiilor

  Sănătate

  Pacienții cu hepatită, rugați să nu-și neglijeze problemele în pandemie. Cum îi ajută autoritățile

  Ştiri din Timiș

  Cumperi o carte veche și oferi o masă caldă nevoiașilor din Timișoara

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici