tion.ro Web analytics

Premieră la Timișoara. Forum internațional de comerț organizat de CCIA Timiș

Premieră la Timișoara. Forum internațional de comerț organizat de CCIA Timiș

<p>Tion: Premieră la Timișoara. Forum internațional de comerț organizat de CCIA Timiș</p>
Reprezentanți ai camerelor de comerț și ai unor firme puternice din Cehia, Rusia și Grecia s-au întâlnit, joi, la Timișoara, cu oamenii de afaceri din regiune, la cel mai mare forum de comerț organizat vreodată în orașul de pe Bega.
Scris de Bogdan Marta - Reprezentanți ai camerelor de comerț și ai unor firme puternice din Cehia, Rusia și Grecia s-au întâlnit, joi, la Timișoara, cu oamenii de afaceri din regiune, la cel mai mare forum de comerț organizat vreodată în orașul de pe Bega.

Reprezentanților celor trei țări amintite li s-au alăturat oameni de afaceri și diplomați din Serbia, Ungaria și Bosnia-Herțegovina, astfel încât sala Europa a Centrului Regional de Afaceri a devenit neîncăpătoare.

Scopul evenimentului l-a reprezentat valorificarea oportunităților de afaceri și investiții dintre județul Timiș și aceste țări și regiuni, intensificarea schimburilor comerciale bilaterale, creșterea numărului investițiilor străine în județul Timiș și promovarea produselor autohtone pe aceste piețe.

„Astăzi avem acest eveniment în premieră în sistemul cameral și de ce spun premieră, pentru că delegațiile străine sunt din Republica Cehă, din Grecia, din Federația Rusă, cât și din Serbia, Ungaria și Bosnia-Herțegovina. Precum știți și dumneavoastră, prioritatea strategică a Camerei de Comerț este internaționalizarea. Adică promovarea produselor autohtone pe piețele intra și extracomunitare, atragerea investițiilor străine și creșterea schimburilor comerciale”, a declarat Florica Chiriță, directorul Camerei de Comerț Timișoara.

Ea a precizat că delegațiile străine sunt compuse din reprezentanți ai camerelor de comerț partenere din aceste țări și din companii din toate sectoarele de activitate.

„De la începutul anului am făcut aceste demersuri, am mers în toate țările amintite și chiar mai multe pentru ca să putem să facem ca businessul din Timiș să fie pe tărâmurile altor țări. Și iată rezultatul: astăzi sunt peste 30 de entități străine – camere de comerț, asociații, reprezentanți ai ambasadelor și, nu în ultimul rând, oameni de afaceri. Suntem foarte mulțumiți că am reușit să facem acest lucru. Din nou spun, în premieră, pentru că forumuri internaționale mai sunt, dar cu patru țări nu s-a mai întâmplat niciodată. Noi, inițial, când am fost în cele trei țări aflate cu delegații aici, am început colaborări cu firme de aici. O să vedeți că de la microhidrocentrale și până la bunuri de larg consum avem reprezentanți din toate domeniile de activitate, și, mai mult decât atât, camerele de comerț reprezintă firme puternice din țările din care provin”, a mai spus Florica Chiriță.

La sesiunea plenară, au fost invitați să participe reprezentanți ai administrației publice locale, ai instituțiilor și serviciilor deconcentrate care reglementează funcționarea unei firme în România, universități, corpul diplomatic al țărilor participante acreditat în România și al României în aceste țări.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  A început Bega Bulevard! Parada ambarcațiunilor, teatru, spectacole și Cursa Rățuștelor

  Ştiri din Timiș

  6 sfaturi esențiale privind siguranța la volan pe timpul iernii

  Eveniment

  Proprietari de câini periculoși chemați la poliție după o acțiune a Protecției Animalelor

  Ştiri din Timiș

  15 asociații sportive primesc finanțare de la Centrul de Proiecte, pe Apelul 4

  Ştiri din Timiș

  Trafic închis pe unele străzi din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  CJSU: Masca obligatorie până la 50 de metri de unitățile de învățământ. Carantină de noapte pentru localități din Timiș

  Sănătate

  Coronavirus, 17 septembrie: Peste 4.000 de infectări în România. 316 cazuri în Timiș, dintre care 53 de minori

  Eveniment

  Restricții de trafic, sâmbătă, în zona lacului Surduc, între Surducul Mic și Fârdea

  Ştiri din Timiș

  Sistemul de emitere a rovinietelor s-ar putea întrerupe. Alte modalități de plată

  Ştiri din Timiș

  Caravana medicală ATI și Caravana cinematografică ROD, din nou în Timișoara, pe strada Polonă

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici