tion.ro Web analytics

Prefectul Nemeth cere primăriilor să ia măsuri suplimentare anti-Covid, prin CLSU. Inclusiv la Timișoara

De Roxana Deaconescu

Prefectul Nemeth cere primăriilor să ia măsuri suplimentare anti-Covid, prin CLSU. Inclusiv la Timișoara

foto: facebook/ Zoltan Nemeth
A votat pentru prelungirea măsurii de carantină în Timișoara și localitățile periurbane, dar votul lui nu a fost suficient. Vorbim despre prefectul de Timiș, Zoltan Nemeth, care cere acum DSP Timiș să recomande primăriilor câteva măsuri suplimentare de prevenție în pandemie, care să fie adoptate prin comitetele locale pentru situații de urgență.
Scris de Roxana Deaconescu - A votat pentru prelungirea măsurii de carantină în Timișoara și localitățile periurbane, dar votul lui nu a fost suficient. Vorbim despre prefectul de Timiș, Zoltan Nemeth, care cere acum DSP Timiș să recomande primăriilor câteva măsuri suplimentare de prevenție în pandemie, care să fie adoptate prin comitetele locale pentru situații de urgență.

Duminică, la miezul nopții, Timișoara, Dumbrăvița, Ghiroda, Moșnița Nouă și Giroc ies din carantina impusă în 8 martie. Măsura nu a fost prelungită în ședința CJSU de sâmbătă seară pentru că nu au fost suficiente voturi.

„În urma votului exprimat în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș, s-a votat după cum urmează, în ceea ce privește prelungirea măsurii de carantinare a localităților Timișoara, Dumbrăvița și Giroc: 20 voturi pentru, 9 abțineri și 9 voturi împotrivă – astfel că prelungirea măsurilor de carantinare pentru localitățile: Timișoara, Dumbrăvița și Giroc pentru o perioadă de 7 zile, nu a trecut în cadrul CJSU, nefiind întrunită majoritatea necesara de 2/3 din membrii prezenți pentru adoptarea hotărârii de prelungire a măsurii de carantinare”, a explicat prefectul Zoltan Nemeth.

El spune că a votat pentru prelungirea măsurilor pentru cele trei localități, în baza incidenței și propunerilor făcute de DSP, cât și în baza situației din spitale, pentru că, spune prefectul, „considerentele instituirii măsurii de carantinare de acum două săptămâni nu s-au schimbat”.

Fritz s-a abținut, Nica a spus „nu”

Primarul Timișoarei a spus că s-a abținut de la vot și a acuzat o analiză politică la DSP, motivând că nu a vrut să fie părtaș la „o înscenare”.

De cealaltă parte, președintele CJ Timiș, Alin Nica, a precizat că a fost împotriva prelungirii măsurii de carantină.

„În CJSU Timiș a fost eliminată măsura nedreaptă a punerii în carantină a Timișoarei și a zonei periurbane. Deși am luat poziție fermă împotriva carantinei formale și inutile, și acum, și în urmă cu 2 săptămâni, acesta nu este un moment de bucurie. Simt tristețe și multă părere de rău pentru stresul pus pe copii și părinți, pentru pierderile financiare înregistrate în aceste două săptămâni, atâta chin fără absolut niciun rezultat, rata de infectare fiind în creștere”, a explicat Nica.

El face apel la Primăria Timișoara și Prefectura Timiș să prezinte un „plan coerent și inteligent de măsuri împotriva Covid-19”, precizând că este „disponibil pentru colaborare instituțională și ajutor”.

Nemeth cere măsuri suplimentare prin CLSU

În lipsa carantinei pentru încă șapte zile, prefectul de Timiș a cerut specialiștilor în sănătate publică să facă o serie de recomandări pentru comitetele locale pentru situații de urgență din cele cinci localități. Practic, CLSU al fiecărei primării ar trebui să aplice măsuri suplimentare pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

„Urmare a votului din cadrul CJSU, în cadrul ședinței CJSU, am solicitat Direcției de Sănătate Publică să efectueze recomandări Comitetelor Locale pentru Situații de Urgentă din localitățile: Timișoara, Dumbrăvița, Giroc, Moșnița Noua și Ghiroda pentru adoptarea de măsuri suplimentare de prevenție împotriva răspândirii virusului SARS-COV-2, ca urmare a ridicării măsurii de carantinare zonala. Totodată, voi cere autorităților competente, verificarea respectării acestor măsuri care vor fi luate de către comitetele locale și a măsurilor stabilite la nivel național”, a mai spus reprezentantul guvernului în teritoriu.

Zoltan Nemeth explică și ce s-a întâmplat cu cele două comune pentru care DSP a propus ridicarea carantinei, Moșnița Nouă și Ghiroda.

„În ceea ce privește comuna Moșnița Nouă și comuna Ghiroda, analiza de risc întocmită de către Direcția de Sănătate Publică a concluzionat că nu este întrunit punctajul pentru a putea propune prelungirea carantinei zonale. Totodată, INSP a avizat măsura de ridicare a carantinei pentru aceste două localități, dar a atras atenția că rata de incidență este extrem de ridicată, astfel încât, dacă măsura carantinei nu va fi prelungită, cel mai probabil, în scurt timp, trendul va redeveni crescător, impunându-se din nou luarea măsurii de carantinare”, a conchis prefectul de Timiș.

Articole pe aceeași temă:

Timișoara și localitățile periurbane ies din carantină. CJSU nu a adunat destule voturi să o prelungească

[relatedArticles]

48 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. radu says:

  Extremistii Fritz si Nemeth, sa va fi rusine pentru ati lipsit de libertate Timisoara! Demisia! Plecati! nu mai sunteti bineveniti aici!

  • George says:

   👎👎👎👎👎👎👎👎

  • RRadu says:

   Asta este parerea ta. Eu ii sustin.

  • Blitz says:

   Nici în China, Israel, SUA sau Timișoara nu se dă liber la Prostie 🙂 Poate nu te-ai prins încă dar voi nu prea aveți loc în lumea asta, locul vostru ar fi într-un iad izolat și carantinat pentru a nu infecta Universul și în care să viermuiți liber ca entități hidoase, descreierate și care se autocanibalizează 🙂

 2. gabriela borcsi says:

  Ungure Zoltan Nemeth te plictisesti ?

  • sebastian says:

   Doar citind lista comentariilor postate la acest articol (indiferent cât de tare nu i-ai simpatiza pe cei doi politicieni) realizezi că nivelul de imbecilitate al acestui popor este incredibil; dovadă stau nenumăratele exemple de mesaje ale unor mârlani, agramați, nesimțiți și fără cea mai mică înțelegere a lumii în care se află.

   Germania stă închisă de juma de an având o rată de infectare de 1-3 la mie, noi la 8-11 la mie rupem fâșu și urlă toți că nu pot să respire din cauza măștii.

   Fmm de nevertebrate fără creier!

 3. rares says:

  Zoltan Nemeth ai ordonat jandarmilor sa faca abuzuri si băgare protestatarilor in duba.
  Zoltan Nemeth ai obligati de a da ordin jandarmilor sa anuleze amenzilor date.
  Si demiterea conduceri jandarmeriei Timis.

 4. Feodor says:

  Oare la o rata de peste 12 la mie pentru o localitate periurbana, cum se face ca “nu se intruneste punctajul”? Cum sustine DSP public asta si pe ce criterii? Haideti cu argumente, ca saci negri pentru morgi sigur s-au comandat…

 5. Bibi says:

  Mergi ungure la Budapesta !

  • Sergiu says:

   Bine ma te trezisi tu oltene sa zici de unguri Ba oltene în Timișoara coexista perfect unguri, cu romani, cu sârbi,cu bulgari. Știi de ce? Pentru ca exista civilizație și alta mentalitate. Dar de unde sa înțelegi tu astea. Ați venit și pe aici și ați distrus tot. Asa ca gura mica și dacă nu îți convine mergi la tine în Oltenia.

   • Bibi says:

    Sergiu esti…

    • Blitz says:

     Să vină Budapesta peste Timișoara 🙂 Budapesta = printre cele mai frumoase orașe din Europa. Bucureștiul = o mahala haotică și inadministrabilă. Budapestanii = oameni civilizați, cu cultură și spirit european. Dâmbovițenii = o șleahtă de fanarioto-balcano-hoațo-șmechero-semianalfabetă 🙂 Asta e realitatea => dacă ți se întunecă mințile din cauza asta => ești părtinitor, subiectiv și irațional 🙂

   • Unualtu says:

    Daca nu e de acord cu ungurii e obligatoriu oltean? Io s de unde pretinzi tu c ai fi si nu i inghit pe unguri, pentru ca nici ei pe noi! Si unde mai pui ca Zoli al tau e gabor! De al tau?

 6. Itu says:

  autoritatile de peste tot se zbat ca niste gaini fara cap
  dupa un an populatia trebuie lasata sa ia singura decizii. inteleg sa inchizi una, alta, la o anumita incidenta si sa ceri purtarea mastii in interior la locurile de munca, in magazine, in transportul public. dar, in rest, ca lumea vrea sa se plimbe unde vrea si ca vrea sa se intalneasca in privat, asta nu e treaba autoritatilor. sa termine cu hartuirea si sa se ocupe de perfectionarea sistemului medical. prostiile astea cu declaratiile si cu statul in casa au fost introduse acum un an, cand mastile nu erau obligatorii nici in magazine (obligativitatea s-a introdus abia in 15.05). odata ce ai introdus masca la interior, termina dracului cu declaratiile pe propria raspundere. si daca nepurtarea mastii in aer liber ar fi crescut infectarile, am fi avut multe cazuri inca de vara trecuta. dar nu, ele au crescut mult abia in octombrie, cand lumea s-a retras la interior.

  • Timisorean says:

   Eu zic si criminalii, violatorii, hotii sa decida singuri, nu? In public sa nu aiba voie, dar in interior daca vor sa intre peste tine in locuinta sa te f.. in c.. sa aiba voie sa faca ce vrea, nu? Ce treaba au autoritatiile cu ce se intampla in casa ta, nu?

   • Itu says:

    ai zero logica. cand te duci la un chef nu obligi pe nimeni sa te primeasca acolo. asa ca ce legatura are cu hotii si criminalii, care intra cu forta? nu-ti functioneaza deloc mintea.mai sunt multi bolovani ca tine pe acolo?

 7. Donimic says:

  Cine-i piticu ala din poza caruia pare ca ii scuipa Fritz seminte in cap?

 8. USR+PNL = ebola says:

  Zoltan Nemeth sunal pe stapanu tau si spunei sa ridice starea de alertat si sa demită guvernul mafiot ilegitim după numanul de voturi .
  Si sa faca demersuri pentru alegeri anticipate.
  Si demiterea conducerijandarmeriei Timisoara.

  • MU13 PSD says:

   MU13 PSD
   “Jó napot kívánok, Pe Se De”!

  • George says:

   Ungure, învață să scrii CORECT în limba Română.

  • Blitz says:

   AUR + Șoșoacele = Vadimii + PRM + Ciumele Roșii Naționalist-Ceaușiste amestecate și mutante = cea mai toxică cloacă = un amestec patologic de hidoșenie, boală mentală, deraiere, habotnicie și patrihoțism analfabet funcțional = Virus Mental = Covidul Creierului 🙂

 9. Rodica says:

  Cand ești o speta joasa și infecta ca si Zoltan Nemeth care din păcate nu a fost capabil sa fie ales democratic și ajungi din usa din dos prefec asa cum USR si PNL au ajuns la guvernare prin frauda masiva si degraba ca tot pe ultimul loc au ieșit.
  Si ce sa vezi ca prin mismasuri securistice de cei din SRI au format un guvern ilegitim.
  Unde nu se regăsește voint poprului.
  USR țepari si sarlatani la fel ca Klaus Werner Johanis cu PNL.

  • Blitz says:

   Ce limbaj expirat ai: “popor”, “șarlatani”, ai uitat să completezi rețeta completă cu care compromiteți valorile naționale fiindcă vă folosiți de ele precum peștii de prostituate: “ie”, “tricolor”, “biserica ortodoxă”, “națiune”, “luptă”, “pământ străbun”, etc. Voi faceți exact cum fac virusurile care imită molecule autentice ca să căpușeze și să paraziteze organisme sănătoase. Pun pariu că n-ai înțeles nimic 🙂

 10. BUBAHUBA says:

  n-are nicio luna de cand e prefect si deja a dovedit ca e bou

 11. Nemeth un neam de cacat. says:

  Zoltan Nemeth curva ai de mata bronzata ca tine știe ce prost si jegos ești???

  Zoltan Nemeth esti cam maroniu pentru Banat.

 12. Anca says:

  Bravo Nica pentru NU ,pacat ca ești din PNL .
  NICA om cu scaun la cap .
  În rest sunteti niște lepre meritați puscaria pe viata voi si familia voastră sa nu va mai inmulti neam de comunisti.

 13. kkk says:

  Spritz si cu lindicul ala mic de Zoli ,astia hotarasc soarta onui oras ca Timisoara.Vai de noi!

 14. Ioana protestatar abuzat de Jandarmi says:

  Zoltan Nemeth si Fritz sa ceara demia conduceri operatia jandarmeriei si anularea amenzilor.

 15. toni says:

  Cine-i copilul la care se uita Demonic Fritz?

 16. Realism says:

  stai in casa cu familia ta de handicapati ca oamenii normali vor sa isi vada de viata…nu mai crede nimeni in pandemia asta fals creata si intretinuta cu minciuni, abuzuri, manipulari, violente, coruptie, amenintari, amenzi, teste si decese falsificate, suprimarea tratamentelor si alte kkturi.
  Daca ti-e frica de virus baga-ti seringa Pfizer in kr, poarta doua masati si inchide-te in casa….ca nu te opreste nimeni…da-ti si demisia si lasa functia unui om normal. Criminali sarlatani ce sunteti!

 17. Aghiuta says:

  De astazi nu ma votez cu niciunul… numai mizerii toti. De la Dobby pana la Zoltan (aparatorul pedofilului).

 18. Sergiu says:

  Nica un politician minor fără scrupule.Pacat ca legea permite unor astfel de indivizi sa decidă. Dar cu siguranță se vor schimba lucrurile. Locul lui este la pușcărie.atat timp cât autoritățile sanitare ii recomanda sa ia masuri ferme, iar el calcă în picioare sănătatea oamenilor, calcă în picioare un sistem sanitar copleșit o sa meargă la pușcărie.

 19. ares says:

  Vai cat exercitiu de imagine. S-au oprit ei fix in Unirii la o poza ca sa discute problemele Timisoarei, sa ne salveze. Multumim ca existati mareti conducatori! De fapt sunt doi incompetenti ajunsi vremelnic in doua functii mult prea mari pentru capacitatea lor intelectuala si mult prea mari pentru un partid in care foamea de functii a ajuns la paroxism.

 20. Aurel says:

  E bine ca politicienii si esentialii s-au vaccinat pe ei si pe parintii lor, ca ceilalti, vulnerabilii sunt doar 7-8% vaccinati, si pot fi sacrificati. Mult mai ok, decat sa piarda bani prietenii PNL cu afaceri. Ar fi o mizerie sa piara afacerile si sa ramana batraneii aia pentru care face postasul drumuri cu pensia…

  • Ion says:

   Daca tu crezi ca o sa iei un vot de la PNL vreau si eu ce ai fumat tu. Atat vi-a fost. USR e mai scarbos decat PSD si PNL la un loc. Ati avut ocazia unica de schimba ceva in bine in Romania asta. Dar ati vrut sa fiti progresisti si pro lockdown. O sa luati sub 5 la urmatoarele alergeri. Abia astept. Abia astept sa castige AUR sa va vad pe toti cum va tavaliti in chinuri. Nici nu mai conteaza daca si ala o fi tot vreun partid facut in laborator ca voi. Nu stiu ce o sa se mai inventeze dupa si AUR va fi un mare fas dar macar nu mai sunteti voi. Cred ca dupa AUR o sa votez UDMR =)))

 21. Unuaiurea says:

  Bai asta nemeth si toti ca el fritz si restu sper sa muriti, sa ajungeti in iad, sper sa muriti cat mai rpd

 22. Mihai says:

  Dragii de ei, cum s-au oprit sa dezbata in Unirii. E clar ca orasul e pe maini bune. Zoli si cu Fritz…niste caricaturi.

  • Ion says:

   Vai mama lor. Era prea frumos sa fie adevarat. Scapam de jigodiile de la PSD si vin astia cinstiti si pusi pe reforma. Vai mama lor de inapti. Astia is de 2 ori mai comunisti decat PSD-ul si de 3 ori mai prosti. Ok, nu fura (probabil). Altceva nimic bun nu vad la ei.
   Nu-i vad capabili si nici nu am incredere ca sunt “pe bune” dar clar vad un vot masim AUR. Si daca si cu aia e teapa atunci s-o ia dracului de democratie.

 23. LIBERTATE says:

  Poporul este suveran poporul vrea stop restricti ce nu înțelegeți.
  Fritz ,Zoltan Nemeth si cei 3 directori DSP vreti sa fiți linsati de populație .Aveti impresia ca rămâneți la putere pe viata???
  Voi nu vedeți ca populație sa saturat de voi vrea libertate ati avut timp suficient sa dovediți de ce sunteti instare.
  Revoltele au început, nici acuma nu va potoliți vreti sânge ce vreti sa sa venim peste voi peste familia voastră sa va linsam in casele voastre.

 24. uie_fritz says:

  FRITZZ se gandeste la masuri, si anume: mai multi imigranti ilegali in timisoara si parada ghei in centru

 25. croco says:

  vad o gramada de ,, inteligenti,, care sustin o carantina pur teoretica. In fond in ce consta aceasta carantina in completarea unei declaratii si in inchiderea unor mici agenti economici care oricum nu functionau ( aveau dreptul restaurantele sa functioneze la exterior dar a fost iarna, practic nu au functionat). In concluzie carantina in conceptia dobitocilor de la USR = o declaratie, in care fiecare scrie ce vrea.
  Nu am vazut investitii noi consistente in zona ATI, nu am vazut Politie Locala/nationala care sa functioneze pe zona de preventie ( sa verifice distantarea sociala, cate persoane sunt in magazine etc). Fundamental nici nu ii corect sa intram toti in carantina, care stie ca ii vizat de forme agravante ale COVID ( batrani, perosane cu alte afectiuni) ori sa se vacineze, ori sa stea in casa. De murit se va muri si se moare oricum. Nu se moare mai mult anul acesta decat s-a murit in 2018 de ex.
  Super discursul lui Nica, se vede ca este un performer, a facut treaba la Dudesti se misca binisor si la CJ. Despre clica USR, ce este de spus basini si incompetenta.

 26. Cele mai noi știri

  Sănătate

  Coronavirus, 22 septembrie: peste 7.000 de cazuri noi în țară. 376 de infectări din Timiș

  Ştiri din Timiș

  Oficial: Carantină de noapte în weekend în Timișoara, Dumbrăvița, Giroc și totală în două localități din Timiș

  Ştiri din Timiș

  Focar de coronavirus la o creșă din Timișoara. Alte 120 de clase din Timiș, în sistem online

  Ştiri din Timiș

  Posibilă carantină de noapte în weekend, la Timișoara, Giroc, Dumbrăvița și Ghiroda

  Eveniment

  Avertizarea meteorologică de vreme rece în toată țara

  Ştiri din Timiș

  Dezbatere publică pentru noul serviciu de parcare al primăriei. S-ar putea discuta și reforma Timpark

  Eveniment

  Migranți fără acte, descoperiți la o pensiune din Timișoara

  Eveniment

  Un șofer drogat și unul fără permis prinși de polițiști în trafic, în Timișoara și Cenei

  Ştiri din Timiș

  Protocol anti-gunoaie la Timișoara. Primăria vrea un parteneriat cu Garda de Mediu și Poliția Locală

  Ştiri din Timiș

  Schimbă PET-ul cu biletul! Călătoriți gratis cu STPT în schimbul deșeurilor reciclabile

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici