tion.ro Web analytics

Peste 200 de proiecte culturale finanțate de CJ Timiș prin TimCultura, în 2021. Inclusiv rugi

De Oana Bocănici
Reactualizat la:

Peste 200 de proiecte culturale finanțate de CJ Timiș prin TimCultura, în 2021. Inclusiv rugi

Reactualizat la:
232 de proiecte din 335 înscrise în programul TimCultura vor împărți cei 4,4 milioane de lei puși la dispoziție de CJ Timiș. Vatra de olari, eveniment organizat la Făget, aflat la a 41-a ediție, și Festivalul internațional de interpretat poezie în grai străbun și folclor autentic „Ștefan Pătruț”, aflat la a VIII-a ediție, sunt proiectele care au obținut cel mai mare punctaj.
Scris de Oana Bocănici - 232 de proiecte din 335 înscrise în programul TimCultura vor împărți cei 4,4 milioane de lei puși la dispoziție de CJ Timiș. Vatra de olari, eveniment organizat la Făget, aflat la a 41-a ediție, și Festivalul internațional de interpretat poezie în grai străbun și folclor autentic „Ștefan Pătruț”, aflat la a VIII-a ediție, sunt proiectele care au obținut cel mai mare punctaj.

335 de proiecte s-au depus pentru finanțare prin programul Consiliului Județean Timiș – TimCultura 2021, însă doar 232 au fost validate la evaluarea comisiei de specialitate a CJT. Sunt 4,4 milioane de lei alocați din bugetul instituției pe acest an. Finanțările sunt cuprinse între 30.000 și 300.000 lei, ținând cont de procentul de contribuție al beneficiarului și de categoria proiectului: acțiune culturală, proiecte culturale și programe culturale, cum ar fi: artele spectacolului, dansul, muzica, documentarele, cercetarea, tradițiile, obiceiurile, artele vizuale, filmul, pictura, artele decorative și educația culturală.

Din comisia de specialitate care a evaluat proiectele au făcut parte – Vasile Ciuruș – președinte al comisiei evaluare, consilier președinte, Blaga Lucian – membru, consilier județean, Marius Cornea – membru, muzeograf Muzeul Banatului, Nicoleta Vasi – membru, șef serviciu Biblioteca Județeană Timiș, Remus Vălungan – membru, șef serviciu Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, Lucian Vărșăndan – membru, manager Teatrul German de Stat Timișoara, Afrodita Cionchin – membru, antreprenor cultural, Daniela Crețu – membru, referent literar Teatrul de copii și Tineret Merlin și Alexandra – Viviana Țecu – membru, consilier județean.

232 de proiecte validate

Au fost avantajate evenimentele culturale, artistice sau de tineret care sunt organizate în mediul rural. Din start, manifestările care au loc în orașe au minus 20 de puncte. Punctajul maxim pe categorie – 25 – s-a acordat în funcție de gradul de cofinanțare al proiectului. Alte criterii au fost: gradul de oportunitate al proiectului privind dezvoltarea unei vieți cultural – educative diversificate la nivelul județului Timiș, calitatea artistică și originalitatea proiectului, capacitatea financiară și operațională – solicitantul are experiență în management de proiect și capacitate de implementare, cât de coerent este proiectul, planificarea activităților este clară și realizabilă, gradul de impact al proiectului, continuitatea acțiunii – câte ediții anterioare are proiectul.

Câte 95 de puncte au obținut Vatra de olari, eveniment organizat la Făget, la a 41-a ediție și Festivalul internațional de interpretat poezie în grai străbun și folclor autentic „Ștefan Pătruț”, aflat la a VIII-a ediție. Vor fi finanțate și zile de comună și rugi, cum ar fi Ruga Făgețeană, zilele comunei Jamu Mare sau ale Moraviței. Din mediul urban, se regăsesc printre proiectele finanțate: Flight Festival, Cămine în mișcare, Bega Bulevard, TimCulture.

Au trecut proiectele care au avut un punctaj de minim 60 de puncte alocat. AICI lista cu proiectele depuse și punctajele obținute.

Există și o perioadă de contestații între 21-23 iulie. Proiectele câștigătoare vor fi implementate în acest an, precizează reprezentanții CJ Timiș.

editor Amalia Kui

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Mapamond

  Avertisment emis de ECDC: Nu călătoriți în Santorini, Mykonos, Rhodos și alte 10 insule din Grecia

  Angajari TION

  ANGAJĂM OPERATORI PRODUCŢIE

  Ştiri din Timiș

  Depozitul de cereale din Giera, cu un pas mai aproape de a fi pus în siguranță de voluntari

  Angajari TION

  Leman Industrie SRL, societate franceza din industria automotive, angajeaza personal

  Angajari TION

  Compania ZF Group angajează! Alătură-te echipei noastre!

  Ştiri din Timiș

  Călător printre rânduri către plajele unei veri de neuitat. Cărți despre soare, mare și valuri

  Ştiri din Timiș

  Prețurile apartamentelor s-au majorat în Timișoara, ca urmare a scumpirii materialelor de construcție

  Ştiri din Timiș

  UPDATE. Trenul Mangalia – Timișoara, întârziere de peste 13 ore. A schimbat două locomotive, ultima lângă Dr. T. Severin

  România

  Grecia intră în zona roșie, alături de Spania sau Marea Britanie. Nevaccinații intră în carantină

  Ştiri din Timiș

  Tramvaiul turcesc, în probe pe linia 9. Garniturile sunt înlocuite de autobuze, joi seară

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici