tion.ro Web analytics

Oameni de știință din patru țări, în conferință pentru elevi și studenți români. Înscrie-te!

De T. Ex.
Reactualizat la:

Oameni de știință din patru țări, în conferință pentru elevi și studenți români. Înscrie-te!

Reactualizat la:
ADVERTORIAL. Generația de mâine are nevoie de legătura cu exploratorii de astăzi, persoane care au depășit limitele convenționale în domeniile lor, dar și pe cele proprii. Este gândul care a generat evenimentul EXCEED POSSIBILITIES, conferință de artă și tehnologie, care va avea loc în 20 mai, de la ora 16.30.
Scris de T. Ex. - ADVERTORIAL. Generația de mâine are nevoie de legătura cu exploratorii de astăzi, persoane care au depășit limitele convenționale în domeniile lor, dar și pe cele proprii. Este gândul care a generat evenimentul EXCEED POSSIBILITIES, conferință de artă și tehnologie, care va avea loc în 20 mai, de la ora 16.30.

Timp de o zi, participanții vor avea acces la patru conferințe și cinci workshop-uri, susținute de oameni de știință și de artiști contemporani din România, Germania, Austria și Canada.

Sesiunea va fi transmisă live.

Invitații abordează inovația, în tehnologie și expresie artistică, și impactul acesteia asupra mediului în care trăim. Participarea la conferințe este gratuită, pe bază de înscriere, care poate fi făcută aici https://bit.ly/3o7zJjO.

Temele conferințelor și speakerii:

[relatedArticles]

Arta de a inventa viitorul, Ann Makosinski, fondator Makotronics Enterprises, inventatoare canadiană care la doar 15 ani, a câștigat Târgul științific Google cu invenția lanternei termoelectrice.

Al șaselea simț, Radu Motișan, fondator UradMonitor, analist programator și antreprenor timișorean care a dezvoltat prima rețea globală de monitorizare a poluării, prezentă la nivel mondial.

Tehnologii interactive. Mașina autonomă, Cristian Vesa, domain group leader, HELLA Technical Center Timișoara, specialist în tehnologie radar, preocupat de dezvoltarea megatrendului de conducere autonomă.

Energia, Sebastian Keils, vicepreședinte Program Management Power Electronics Energy Management
HELLA Germania,
coordonează dezvoltarea de tehnologii noi pentru mașina electrică, în cadrul unei echipe globale.

Prima parte a zilei le este dedicată elevilor și studenților, care sunt invitați să se înscrie și să participe la o serie de ateliere susținute de reprezentanți ai comunității artistice din Timișoara, dar și din străinătate. O parte dintre workshop-uri se desfășoară online, alta necesită prezență fizică.

Atelierele li se adresează studenților de la facultăți tehnice, precum și celor care studiază arhitectura, arta sau design-ul. Doritorii care îndeplinesc condițiile specificate se pot înscrie aici https://bit.ly/3o7Qhbq.

Secțiunea atelierelor începe la ora 10.00 și toate sesiunile au loc în paralel. Atelierele pot fi urmarite live, pe platforma EXCEED POSSIBILITES de către toate persoanele s-au înregistrat pentru vreuna dintre secțiunile evenimentului.

Ce se va întâmpla la ateliere?

Cum să-ți printezi 3D (aproape) orice, susținut de FOR, în clădirea comunității FABER, din Timișoara, de pe Splaiul Peneș Curcanul, nr. 5. – participanții află despre potenţialul creativ al fabricării numerice şi învaţă cum pot să personalizeze un obiect cotidian şi apoi să îl imprime 3D.

PROGRES 2.0 Scanare și prelucrare 3D, susținut de Asociația Simultan, în fostele ateliere ale Societății de Transport Public Timișoara, de pe bd. Take Ionescu, nr. 83 – va fi realizată o serie de scanari 3D ale utilajelor și uneltelor din atelierele STPT care apoi vor fi procesate cu softuri de editare 3D, testând o soluție de conservare vizuală și revalorificare a unor scenografii imersive și decoruri industriale de tranziție.

PROGRES 2.0 Atelier de tricouri bricolate + tehnici de realitate augmentată (AR), susținut de Asociația Simultan, în fostele ateliere ale Societății de Transport Public Timișoara, de pe bd. Take Ionescu, nr. 83 – participanții vor crea o serie de tricouri inspirate din panourile încă prezente în locație.

Al șaselea simț, susținut de Radu Motișan, fondator URadMonitor, online – studenții participanți vor construi, în cadrul atelierului, un aparat de monitorizare a calității aerului, pe care-l vor programa și asambla, cu punerea în funcțiune a unor senzori.

Inteligență artificială, susținut de Ars Electronica, pe platforma ZOOM – o inițiere și o înțelegere fundamentală a inteligenței artificiale și să ajute la o conștientizare asupra importanței acestui subiect.

Mesagerii spațiului, susținut de Ars Electronica și OMAi (Office for Media and Arts International), pe platforma ZOOM (doar pentru elevi între 16 și 18 ani) – vor participa la la jocuri colaborative și vor urmări proiecții interactive, într-o poveste vizuală care le va dezvălui legătura dintre cercetarea științifică și imaginația artistică.

EXCEED POSSIBILITIES este organizat de Centrul pentru Artă, Tehnologie și Experiment MultipleXity, Faber, proiect pentru comunitatea creativă din Timișoara, susținut prin programul Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023, iar HELLA România este sponsor unic, prin HELLA for Education, un program de responsabilitate socială al HELLA România prin care compania susține evenimente, proiecte și instituții de învățământ din comunitățile în care își desfășoară activitatea.

Haideți să vorbim împreună despre viitor. Avem o conferință întreagă pentru asta!

764

Taguri:
0 Comentarii

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Primăria înființează Asociația pentru Promovarea Timișoarei. Cotizația de 250.000 de lei vine și din taxa hotelieră

  Ştiri din Timiș

  Se anunță o săptămână plină în Iulius Town: musicaluri, evenimente pentru copii și momente dedicate sportivilor

  Capitala Culturala

  Îngrijorări și recomandări pentru TM2023 în ultimul raport de monitorizare de la Comisia Europeană

  Eveniment

  Bărbat amendat la mai puțin de jumătate de oră după ce a aruncat gunoaie pe stradă, la Ghiroda

  Eveniment

  VIDEO. Remorcă încărcată cu hârtie igienică și șervețele de bucătărie, cuprinsă de flăcări la Timișoara

  Mapamond

  Bulgaria elimină toate restricțiile pentru românii care vor să intre în țară până la sfârșitul sezonului

  Sănătate

  Coronavirus, 28 iulie: 159 de infectări și un deces în România. Sunt 16 cazuri în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Copacii tăiați de primărie, transformați în artă la Timișoara. „O metodă bună de promovare a orașului”

  Eveniment

  Tânără de 31 de ani prinsă cu droguri ascunse în lenjeria intimă, în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Timișoara va avea autobuze electrice tot din Turcia. Ministerul Dezvoltării a încheiat în sfârșit licitația

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici