tion.ro Web analytics

Noi imagini de pe Podul Eroilor. Nu se fac finisajele până nu sunt gata lucrările suplimentare

De Roxana Deaconescu

Noi imagini de pe Podul Eroilor. Nu se fac finisajele până nu sunt gata lucrările suplimentare

Reactualizat la:
Un șantier deschis în urmă cu doi ani și care ar fi trebuit să fie gata în nouă luni, conform contractului, a fost părăsit de muncitori. Nu se fac finisajele pe Podul Eroilor până ce primăria nu găsește un constructor care să execute lucrările suplimentare. Se vor amenaja piste de biciclete și alei pietonale pe sub pod, care nu au fost prevăzute în contractul inițial.
Scris de Roxana Deaconescu - Un șantier deschis în urmă cu doi ani și care ar fi trebuit să fie gata în nouă luni, conform contractului, a fost părăsit de muncitori. Nu se fac finisajele pe Podul Eroilor până ce primăria nu găsește un constructor care să execute lucrările suplimentare. Se vor amenaja piste de biciclete și alei pietonale pe sub pod, care nu au fost prevăzute în contractul inițial.

TION scria încă din 1 mai despre situația de la Podul Eroilor, redeschis circulației la sfârșitul lunii octombrie a anului trecut. Lucrările ar fi trebuit să fie gata oficial în această primăvară, însă pandemia de coronavirus a dat planurile peste cap. Șantierul s-a oprit din două motive: e nevoie de o nouă licitație pentru lucrări suplimentare și starea de urgență din cauza pandemiei.

Încă 500.000 de euro pentru lucrări suplimentare

Lucrările suplimentare despre care vorbim sunt estimate la aproape 2,8 milioane de lei, peste 500.000 de euro. Consilierii locali au actualizat nu demult devizul general întocmit de Pod Proiect din Iași conform unui contract semnat în august 2014.

Ce mai e de făcut acolo? Lucrările suplimentare presupun devierea unei conducte de gaz, utilități, un traseu pietonal și unul pentru bicicliști pe sub pod.

„Devizul a fost actualizat pentru lucrările de sub pod, care se vor scoate la licitație. Este vorba despre devierea unei conducte de gaz, utilități, traseu pietonal și traseu pentru bicicliști. Constructorul a scos pământul de sub pod, dar aceste lucrări nu erau prevăzute în proiect și trebuie executate. Noi nu i-am mai pus să astupe, se face licitație ca la orice lucrare”, ne spuneau la începutul lunii oficialii primăriei.

Pe scurt, aceste lucrări nu au fost trecute în proiectul inițial, pentru că nimeni nu s-a gândit că se poate face o trecere pietonală și pentru bicicliști pe sub pod, așa cum există, de altfel, la alte treceri peste Bega din oraș.

Recepția mai așteaptă

Reprezentanții municipalității nu au reușit să facă nici recepția la lucrările de reabilitare și lărgire a Podului Eroilor, făcute de Super Construct – Pod Construct în baza unui contract iscălit în 30 martie 2018. Susțin că din cauza pandemiei, pentru că ar trebui să se întâlnească foarte mulți oameni, însă este greu de crezut că se poate face o recepție în condițiile în care podul arată așa cum îl vedeți în imaginile alăturate. Mai trebuie vopsită balustrada, iar traseele pentru bicicliști nu sunt gata la urcările și coborârile de pe pod, pentru că vor trebui făcute racordurile la traseele care vor intra sub pod.

„S-a oprit totul când a venit pandemia, mai sunt puține lucrări de făcut. Se va finisa lucrarea, balustrada va fi vopsită gri, se vor face racordurile, podul va fi gata odată cu pistele”, ne-au dezvăluit cei din primărie.

Potrivit celor din PMT, documentația pentru o nouă licitație este aproape gata, iar procedura pentru execuție ar urma să fie lansată chiar săptămâna aceasta pe SEAP – Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Lucrările nu ar trebui să dureze atât de mult.

Lucrările pentru lărgirea și modernizarea Podului Eroilor au început în 2018 și au fost finalizate în toamna lui 2019, când circulația a fost redeschisă peste trecerea peste Bega.

Conform ultimului devizul adoptat de consilierii locali, reabilitarea și lărgirea Podului Eroilor a ajuns să coste 6.434.007 lei (1,42 milioane euro – n.r.), din care construcții și montaj 5,7 milioane lei. Majoritatea banilor au venit de la bugetul de stat, prin PNDL – Programul Național de Dezvoltare Locală.

Articole pe aceeași temă:

Podul Eroilor nu e gata, după doi ani de șantier. Primăria mai face o licitație, de aproape 3 milioane de lei

29 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Bogdan says:

  Vaisiamar. Lucrare marca Robu. Acum toate nerealizarile se bazeaza pe COVID. Probabil si terenurile de sport promise de 8 ani tot din cauza COVID nu s-au realizat … ca si toate celelate promise de Robu in campanie.

  Sa vina odata alegerile!

  • Gogu says:

   Luati la rand si incepand ce dirigintele de santier si bagati la puscarie.

  • marinu says:

   Normal ca din cauza Covid. Pana acum totul era din cauza furtunii din 2017. Ramane de vazut pe ce se va da vina pentru urmatoarele intarzieri.

 2. Robica says:

  Cum nu au fost prevazute cand Robu se lauda cu ele? Nu va mai satura Dumnezeu de furat! Dar hei, macar Robu face ceva…

 3. fotbal1 says:

  In loc sa se lucreze cand era pandemie ca nu incurca pe nimeni…

 4. marisca says:

  Nimeni nu s-a gandit la o trecre pe sub pod pentru biciclisti???? Sa-nteleg ca sa-u gandit la o trecere suspendata, eventual la o trecere pentri OZN-uri, sau mai bine, sau mai bine la o trecere cu vaporetto??? JALNIC!!!!

 5. emilutz says:

  Între timp PNL a mai făcut o achiziție suplimentară in valoare de 10 milioane de euro, în urma unei licitații care a avut termen de depunere a ofertelor de doar 4 ore.
  Trăiască #RomâniaNormală !

 6. Reos says:

  Mai bine așa dacă nu se face nu se poate greși și nici nu mai costă în plus că bani oricum nu mai sunt probabil a avut sacul gaură .

 7. Oarecare says:

  Tandala cand o facut carul mare in sura si a spart sura ca sa scoata carul a fost inca un om genial pe langa marea realizare a lui robu cu aceste poduri.
  Ma uit cum arata sub pos si ma depaseste. Mai vad acolo ca e un zid care are o gaura ca de usa si ma gandesc daca prin aia o sa treaca si pietonii si biciclistii. Cred ca o sa duca acuma pikhammerul acuma ca sa largeasca intrarea aia si sa sparga minunata realizare a primarului.
  De asemenea ma uit ca la planseul sub pos se vede armatura. Am lucrat si pe santiere de constructii si stiu ca asa ceva nu este permis. Nu s-au folosit distantieri, adica mici piese de plastic care sa ridice armatura, sa nu stea culcata pe cofraj. La nevoie se putea pune si o piatra, dar in nici un caz nu are voie sa arate asa. Aici nu s-a facut asa ceva. Prin anii 80 venea ISC-ul la receptie si doamne fereste sa vada asa ceva! La o lucrare au fost multe armaturi vizibile si ne-a dat ISC-ul o amnda grasa si ne-a obligat sa spargem si sa returnam corect. Aici este bataie de joc la lucrarea facuta. Este oglinda la ce a facut Robu. Bine ca s-a pozat cu izmenele suflecate pe santier sa ne arata ce mandru e si ce sosete are.
  Ma uit si la pos si vad ca acopera intre timp faimoasele grinzi metalice cu ceva ca sa nu se vada- Probabil nu este ceva in ordine acolo. Si asa grinda aia vu zabrele acolo este ca nuca-n perete. Stiu ca nu s-a potrivit ca lungime si a venit o echipa si cu autogenul a “potrivit-o”. Asa ceva nu este permis nicunde, exceptand Timisoara si realizaruíle lui robu

 8. Realism says:

  “pentru că nimeni nu s-a gândit”

  Acest citat din articol caracterizeaza perfect starea de fapt din institutiile statului roman.
  Care aveti ocazia plecati din tara si obtineti alta cetatenie sa va puteti rupe complet de ospiciul asta in aer liber numit Romania. Amatorii de prostie, hotie, badaranie…ramaneti, e greu de fasit o tara mai corupta, disfunctionala, miserupista si tampita ca Romania.

 9. Daniel says:

  Primarul ZERO, viziune ZERO, lucrari ZERO. In afara de giratoriul din Marasti nu gasesc nici o “realizare” robuliana sa fie mai mare ca ZERO.

 10. alex says:

  Tipic PMT, nu s-au gandit ca de , ganditul doare. Asa se intampla cand ai in intitutie tot felul de L….I care nu stiu nimic si se complac in situatia data. Angajari si promovari pe cunostine. asa ne trebuie. cu un narcisist si bolnav psihic la conducerea orasului , asta este rezultatul. dl cadavru universitar, PMT nu este UPT si locuitorii acestui oras nu sunt studenti la poli. comportametul acestui individ este al uni on care nu sporta alte opinii. de ce ? pt ca in facultate studentul nu are voie sa aiba alta opinie. Astept alegerile locale.

 11. Robica says:

  Si totusi unde sunt tenelistii laudatori? ma asteptam la ceva pupincurisme prin comentarii?

 12. Mihai says:

  Explicatie de om debil cu “Nimeni nu s-a gandit”!
  Pai bine ca la celelalte poduri, facute de pe vremea lu Franz Josef, avem treceri pe sub pod, si acuma ca am “evoluast” nu ne-am gandit!
  Deci aia de acuma 100 de ani gandeau mai bine decat noi. Oare nu le-o fi picat fisa la cei de azi din Primarie ca de ce au celelalte poduri asa o gaura sub ele? O fi crezut ca gaura aia e ca sa arunce gunoiul in ea asa cum e la podul asta asa zis renonvat. Sa-so arunce timisorenii cadita de spalat puradeii sau sa puna (ascunda) molozul acolo!
  Vai ce “iesplicatte stentzefeka ” a adus aici primarul!
  Am mai zis: Norocul lui Robu ca nu s-a nascut acum 100 de ani, ca ajungea atunci, pe timpul austro-ungariei chiar numai la rangul de “rob”.
  Ca primar, precis nu ajungea. Nu ca ar fi fost roman, dar primari asa catastrofa ca asta al nostru, nu erau!
  Ca pe timpuri se gandea de 3 ori inainte si se facea odata si azi facem si dupa aia ne gandim de 3 ori de ce nu a iesit!

 13. Borcsi Gabriela says:

  :)) , ce tare e coruptul robu, prin gaurica aia o sa fie pista de biciclete ? :)) , daramati podul si faceti altul din nou in care o sa fie si pista? dar pista era facuta deja cand sa facut podul , nu sa gandit nimeni? :)))
  primar chitarist terminat

 14. seth says:

  zi robu si trage apa….ca nu mai vin alegerile o data….

 15. Anca says:

  Conducta de gaz ce trebuie deviata, nu era acolo cand s-a facut proiectul? Sau ne facem ca nu e si mai licitam si ne mai umplem buzunarele? Pana cand atata incompetenta la conducerea acestui oras?

 16. hellhole says:

  Mizeria si coruptia din primaria Timisoara sub Robu depaseste orice imaginatie .
  JUmatate de milion de euro pentru ca au uitat pasamite de unele detalii?!
  Ce bataie de joc infecta!
  Speram sa scapam cat mai urgent de aceasta pecingine…..

 17. gheo says:

  In China toti erau pusi la zid instant. si cei din primarie si cei de la constructor.

 18. Mesterul Manole says:

  Cat de prost trebuie sa fi ca sa nu faci totul dintr-o data respectiv sa nu faci un proiect unitar si lucrare executata unitar. Personal am scris la vremea respectiva cand am vazut randarile din presa ca trebuie facute si subtrecerile. Si iata ca s-au trezit si cei din primarie ca sunt necesare subtrecerile in ceasul al 12- lea. Alte licitatii, alte termene, alti bani in plus, alte tampenii, etc.,…

  • Mihai says:

   Ma mir ca nu incep cu studii de prefezabilitate, sa vada daca este necesar asa ceva si daca incape unul cu bicicla sub pod. Bineinteles ca pana se va termina si subtraversarea pentru pietoni, podul va ramanea asa cu lucrarile neterminate, ca asa se face la noi. Dupa vre-o doi ani cand o fi gata si gaura sub pod o sa fie firma in faliment si iar vom scoate bani ca sa platim sa faca cineva curatenie. Mentalitate de piranda care se fereste sa o pui la munca. In pórice caz, cred ca suntem singurii cu mentalitatea asta pe lume.

  • alimosu says:

   Cat de prost?!? asa cam ca si robu :
   Primarul ZERO!
   Asta este el un mare ZERO!
   Poate ne spune Marele ZERO cate proiecte a facut sau are prin primarie si cu care s-a prezentat pentru a obtine fonduri europene – un mare ZERO.
   Cel mai mare ZERO din istoria acestui oras!

 19. Horia says:

  Astia de la PNL vor sa fure intr-un an cat socialistii in sapte. Se poate de asemenea ca nimeni sa nu aiba curaj sa-i spuna autistului ca nu face un lucru ca lumea de la inceput, ci aplauda si fura si ei ce pot stiind ca zilele echipei sunt numarate.

 20. Anonim says:

  Ce atata gargara si comentarii cu privire la podul asta ? Care e problema? Momentan e functional , se poate circula pe el.. nu a fost gandit initial sa se faca trecere pe sub el. Ce mare lucru? Nici sa nu mai faca nimic la el, numai sa l finiseze daca tot au oamenii de comentat cate ceva mai mereu !!

 21. Eveniment

  Tânăr găsit spânzurat după o ceartă cu iubita, lângă Timișoara
  Anchetă a polițiștilor timișeni, la Săcălaz. Oamenii legii au intrat în alertă după ce au fost anunțați că un tânăr de 32 de ani a fost găsit spânzurat. Bărbatul numai ce se certase cu iubita.

  Sănătate

  Bolnav de Covid-19 la Terapie Intensivă la „Victor Babeș”, după ce a refuzat tratamentul cu Remdesivir
  Nu a vrut ca medicii „să facă experimente” pe el, așa că a refuzat tratamentul cu cel mai cunoscut antiviral în lupta cu SARS-Cov2. Vorbim despre un bărbat internat cu Covid-19 la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, ajuns în stare gravă la Terapie Intensivă după ce a spus „Nu” Remdesivirului. Acum e prea târziu pentru tratament. 8

  Eveniment

  O persoană a fost rănită în urma unui accident cu două tiruri și un autoturism, pe centura Timișoarei
  Accident de circulație, luni după-masă, pe centura de ocolire a Timișoarei. Un șofer a ajuns la spital după ce două tiruri și un autoturism s-au ciocnit. 1

  Ştirile judeţului Timiş

  Iulius Town dublează timpul de parcare gratuită pentru clienți
  De luni, 13 iulie, timișorenii beneficiază de primele două ore de garare gratuită în toate parcările aferente Iulius Town, în intervalul orar 07.00 – 20.00. Clienții se pot relaxa după o sesiune de cumpărături la terase și în parcul Iulius Gardens, fiindu-le asigurată parcare gratuită în intervalul orar 20.00 – 07.00. 2

  Ştirile judeţului Timiş

  Înscrieri „online”, la Titularizare, cu dosarul în mână la Inspectoratul Școlar Timiș
  Un cititor ne-a reclamat faptul că profesorii care se înscriu la Titularizare stau cu dosarul în mână la Inspectorul Școlar și la Liceul „Grigore Moisil”. Asta deși înscrierile se fac... online. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Timiș transmit că dosarele pot fi depuse online, dar în cazul celor care participă pentru prima dată la acest concurs este necesar să se prezinte fizic, pentru că sunt multe acte de depus. 1

  Ştirile judeţului Timiş

  Scandal cu gunoaie în două localități din Timiș. Acuzații la adresa ADID și Retim făcute de Alin Nica și Dănuț Groza
  Doi primari PNL din județul Timiș - Alin Nica de la Dudeștii Noi și Dănuț Groza din Sânnicolau Mare – sunt extrem de supărați pe modul în care funcționează Asociația de Dezvoltare Intracomunitară Deșeuri (ADID) Timiș. Ei susțin că asociația a ajuns să lucreze mână în mână cu operatorii de salubritate, în detrimentul cetățenilor pe care îi reprezintă. 6

  Eveniment

  Controale și amenzi pentru nerespectarea normelor de prevenire a răspândirii Covid-19, în județul Timiș
  Controalele autorităților au continuat și duminică, în Timiș. Oamenii legii au vrut să verifice dacă sunt respectate normele de prevenire a răspândirii COVID-19. Au fost aplicate zeci de amenzi în baza legii 55/2020.

  Eveniment

  Șoferi beți la volan prinși de polițiști, în weekend. Sute de amenzi pentru cei care au încălcat legea
  Dosare penale pe numele a doi bărbați de 45 și 30 de ani, în weekend, în județul Timiș. Ei sunt cercetați penal după ce au fost prinși că au urcat la volan deși consumaseră băuturi alcoolice. Polițiștii timișeni au aplicat sute de amenzi și au reținut zeci de permise de conducere.

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.