tion.ro Web analytics

Nicolae Robu, despre Ziua fără mașini, în „civilizația automobilului”: Foarte multe străzi vor fi închise

Nicolae Robu, despre Ziua fără mașini, în „civilizația automobilului”: Foarte multe străzi vor fi închise

<p>foto: arhivă</p>
Reactualizat la:
Deși în urmă cu patru ani spunea că nu își dorește ca în Timișoara să aibă loc Ziua fără mașini, primarul Nicolae Robu a revenit la sentimente mai bune. Acum e de acord cu propunerea celor de la Verde pentru Biciclete, dar cu traseul gândit de el, ca să nu fie perturbat traficul auto prea tare.
Scris de Roxana Deaconescu - Deși în urmă cu patru ani spunea că nu își dorește ca în Timișoara să aibă loc Ziua fără mașini, primarul Nicolae Robu a revenit la sentimente mai bune. Acum e de acord cu propunerea celor de la Verde pentru Biciclete, dar cu traseul gândit de el, ca să nu fie perturbat traficul auto prea tare.

În anul 2015, de Săptămâna Mobilității Europene, Primăria Timișoara anunța închiderea circulației pe Bd. C.D. Loga din fața primăriei, pentru Ziua fără mașini, un eveniment organizat de sute de orașe din întreaga lume. Primarul Nicolae Robu a fost deranjat de decizia angajaților primăriei de a închide traficul.

„Eu i-am muștruluit că au întrerupt circulația pe C.D. Loga. Eu n-aş fi fost de acord. N-are decât Parisul să întrerupă circulaţia maşinilor în cazul în care consideră că trebuie făcut asta, eu văd lucrurile altfel. Suntem în civilizaţia automobilului, până când vor apărea aparate de zbor individuale ca alternativă, maşina va fi folosită. Şi orice măsură de tipul acesta nu va face decât să ne îngreuneze viaţa. Eu sunt convins că mulţi cetăţeni au fost foarte nemulţumiţi că s-a întrerupt circulaţia în zonă şi eu, personal, nu aş fi fost de acord cu acea întrerupere, dar n-am fost implicat. Le-am dat dispoziţii pe viitor să nu-şi mai permită nimeni să întrerupă circulaţia (…) Trebuie să avem grijă, nu să facem lucrurile numai aşa, care-i câştigul şi care sunt pierderile – în orice trebuie să gândim astfel”, spunea primarul în urmă cu patru ani.

Reprezentanții Verde pentru Biciclete au cerut acum închiderea Inelului I de circulație pentru Ziua fără mașini, iar un timișorean a inițiat o petiție pentru organizarea acestui eveniment în Timișoara. Reprezentanții PMT n-au fost de acord cu solicitarea celor de la VpB, dar edilul-șef spune acum că ar fi de acord cu Ziua fără mașini.

Detalii, AICI!

Primarul Timișoarei a declarat pentru tion.ro că va solicita o întrunire cu cei de la VpB, pentru că a găsit el un traseu potrivit pentru organizarea evenimentului.

„O să vorbesc cu Ana Munteanu, am invitat-o să vină la o discuție cu city managerul, pentru că am conturat eu o formulă care cred că e rezonabilă. Proiectul cu care a venit este foarte frumos, l-am apreciat și i-am promis sprijin din start, însă în momentul în care s-a făcut o analiză a consecințelor, s-a ajuns la concluzia că, totuși, pe câteva dintre străzile care erau anvizajate să fie fără mașini trebuie lăsat trafic, pentru că altfel se paralizează toată axa sud-nord, tot tranzitul din sud în nord și viceversa. Foarte multe vor fi închise, însă partea de la Michelangelo până la Popa Șapcă trebuie să rămână funcțională, că dacă nu rămâne va fi dezastru. Pe partea cealaltă, prin fața catedralei, pe Sf. Ioan, pe acolo putem să închidem până la Spitalul Municipal. Deci, practic mai mult de jumătate din ceea ce s-a propus în proiect se va închide, inclusiv Gh. Dima. Șoferii vor putea intra pe Demetriade, prin 700…”, a spus Nicolae Robu pentru tion.ro.

Rămâne de văzut care va fi formula convenită de autoritățile din Comisia de ordine publică a primăriei și ce traseu va fi închis complet circulației mașinilor în 14 iulie.

Articole pe aceeași temă:

http://www.tion.ro/am-putea-avea-ziua-fara-masini-in-timisoara-in-iulie/2273780

http://www.tion.ro/nicolae-robu-nu-vreau-zi-fara-masini-in-timisoara/1576187?fbclid=IwAR1J1cjMHgkRYTsxDehsippRbYEE1qv-dff4Px9BdrChgXjlh7Pr-6HyI-w

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Ştirile judeţului Timiş

  Sirieni și călăuzele lor prinși de polițiștii de frontieră timișeni, în zona Vămii Moravița
  Acțiune a polițiștilor de frontieră timișeni pentru combaterea migrației ilegale, în zona Sectorului Poliției de Frontieră Moravița. Oamenii legii au depistat 16 sirieni care numai ce trecuseră ilegal granița din Serbia în România. Migranții erau împărțiți în două grupuri, fiecare cu câte o călăuză.

  Ştirile judeţului Timiş

  Nici Bruce Lee nu ar fi putut fi polițist local în Timișoara. Consilierii au schimbat criteriul de înălțime la admitere
  Nici marii maeștri ai artelor marțiale de pe marele ecran, precum Bruce Lee, Jackie Chan sau Jet Li nu ar fi trecut condițiile draconice impuse la examenul de admitere în rândul polițiștilor locali din Timișoara. ANFP a cerut Poliției Locale să schimbe criteriul de înălțime cu unul mai permisiv, iar acum cei care vor să fie polițiști locali vor trebui să aibă detentă.

  România

  CCR: vânzarea cartelelor prepay numai în baza buletinului este neconstituțională
  Curtea Constituțională Română a decis, în unanimitate de voturi, că Ordonanța de Urgență privind vânzarea cartelelor telefonice de tip prepay numai în baza buletinului este neconstituțională.

  Ştirile judeţului Timiş

  Un secol de la înființarea Universității Politehnica din Timișoara. „Nu zidurile fac o școală, ci spiritul care domnește într-însa”
  „Nu zidurile fac o școală, ci spiritul care domnește într-însa”, au fost cuvintele rostite de Ferdinand I, cel care a semnat decretul de înființare a Școlii Politehnice din Timișoara și care, mai apoi, au devenit motto-ul acestei instituții, care, marți, a serbat un secol de activitate și inovare.

  Ştirile judeţului Timiş

  Harababura Vintage Fair 2020 invită timișorenii la trei zile de design românesc și modă vintage
  Puteți vedea piese vestimentare specifice anilor ’70, ’80 și ’90, colecții de muzică pe vinil și CD, dar și produse de design la Harababura Vintage Fair.

  TION Cele mai tari party-uri

  Back to the Roots: motto-ul ediției din acest an a festivalului Embargo Fest
  Kal (SRB), ROA, Pero Defformero (SRB), Hiroko Yamamura (SUA), Sokol Orchestra (PL), Țapinarii, Drvo Truo (SRB) sunt printre artiștii ce vor urca pe cele 5 scene Embargo Fest 2020.

  Ştirile judeţului Timiş

  Fonduri europene de milioane de lei pentru zece firme din Timiș. Au fost semnate contractele
  La Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest au fost semnate marți primele contracte din țară pentru finanțarea microîntreprinderilor, în cadrul apelului 2 de proiecte prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Valoarea totală a celor zece proiecte finanțate din bani europeni este de 11,88 milioane lei, bani pentru noi utilaje și echipamente moderne și crearea de noi locuri de muncă.

  Ştirile judeţului Timiş

  Camion răsturnat în intersecție, la Timișoara
  Circulație dată peste cap, marți, la intersecția străzilor Avroam Imbroane și Gheorghe Adam din Timișoara. Totul după ce un camion plin cu fier vechi s-a răsturnat. 2

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.