tion.ro Web analytics

Importanța asigurării de sănătate în contextul pandemiei

De T. Ex.

Importanța asigurării de sănătate în contextul pandemiei

Reactualizat la:
ADVERTORIAL. Sănătatea este un subiect extrem de discutat la nivel național și internațional, în special în contextul declanșării pandemiei. În egală măsură se poate observa faptul că a avut loc o schimbare a mentalității în ceea ce privește obiceiurile de consum și alegerile în materie de îngrijire medicală.
Scris de T. Ex. - ADVERTORIAL. Sănătatea este un subiect extrem de discutat la nivel național și internațional, în special în contextul declanșării pandemiei. În egală măsură se poate observa faptul că a avut loc o schimbare a mentalității în ceea ce privește obiceiurile de consum și alegerile în materie de îngrijire medicală.

Astfel, în prim-plan au ajuns opțiunile oferite de o asigurare de sănătate internațională, care garantează cele mai bune servicii medicale la cele mai înalte standarde, atât în țară, cât și în străinătate.

Cu toate că datele sunt favorabile, iar românii iau decizii care să îi ajute în menținerea unei stări de sănătate bune, statisticile arată faptul că România are cele mai mici investiții în sistemul de sănătate din Uniunea Europeană atât pe cap de locuitor, cât și ca proporție din PIB. Mai mult decât atât, țara noastră a atribuit către sănătate 1,029 EUR pentru fiecare persoană, mai puțin de jumătate din media Uniunii Europene de 2,884
EUR.

Tot mai mulți români au reevaluat încă din 2019 oferta medicală de stat și au optat pentru o asigurare medicală privată, ceea ce a dus la o creștere a pieței asigurărilor private de sănătate cu peste 20% anul trecut. Asigurările private fac parte din planul medical al multor familii, datorită faptului că le oferă certitudinea echilibrului financiar chiar și în contextul unei probleme grave de sănătate, dar și accesul la specialiști de top, fără timpi de așteptare lungi. Avantajele asigurării de sănătate internaționale sunt multiple, accesul la tehnologii și tratamente inovatoare fiind unul dintre ele. În special în contextul actual, nevoia de a avea alături o echipă de medici profesioniști care să trateze cazul ca o prioritate este mai importantă ca niciodată.

Cu toate acestea, procentele în materie de accesarea unei asigurări medicale private sunt cu mult mai mici decât în restul Europei. În România, statisticile arată faptul că aproximativ 30% din populație are o asigurare de sănătate privată, dintre care: 25% prin intermediul companiei, în timp ce 5% prin eforturi personale. Comparativ cu situația din țara noastră, 5 țări din Europa: Franţa, Olanda, Slovenia, Belgia şi Croaţia, au jumătate sau mai bine de jumătate din populație cu asigurare de sănătate privată, potrivit unui studiu realizat în 2018. În Franța, aproximativ 96% din locuitori au o asigurare de sănătate privată complementară pentru acoperirea costurilor în sistemul de securitate socială. De asemenea, Olanda are un procent de 87% din populație prin care asigurarea privată este suplimentară și acoperă îngrijiri stomatologice care nu sunt rambursate public.

Raportat la statele de mai sus, România nu se bucură de un procent atât de mare, însă Barometrul IRES-UNSAR privind Percepția riscului și cultura asigurărilor din România arată faptul că, în contextul pandemiei, 28% dintre români declară că sunt mai interesați de asigurările voluntare de sănătate, iar unul dintre motivele expuse în procent de 58% dintre respondenți este riscul de îmbolnăvire care poate afecta situația financiară. De asemenea, un alt studiu realizat în 2019, înainte de pandemia de COVID-19, a scos la lumină un procent de 36% dintre români care sunt de părere că asigurările voluntare de sănătate sunt soluția pentru a avea acces la servicii medicale de calitate. De asemenea, două treimi dintre respondenți (67%) au susținut că își doresc acces rapid la unele servicii medicale incluse în pachetul de bază, cu plata pentru investigații mai complexe și pentru condiții mai bune. Așadar, acele asigurări de sănătate preferate de români trebuie să furnizeze câteva beneficii esențiale precum calitate, stabilitate și accesibilitate.

În egală măsură, o altă opțiune este asigurarea privată internațională, care garantează accesul la servicii medicale la standarde internaționale, oriunde pe glob, precum cea obținută prin intermediul MediHelp. Beneficiarul unei asigurări de sănătate internaționale are control asupra situației și este informat cu privire la fiecare nouă etapă în investigații și tratament pe care trebuie să o urmeze. Mai mult decât atât, asiguratul are posibilitatea de a alege clinica și specialistul care să îl trateze, din țară sau din străinătate, astfel încât să fie sigur că își maximizează șansele de a beneficia de toată atenția de care are nevoie.

Așadar, asigurarea de sănătate nu mai este un moft, ci o necesitate pentru care tot mai mulți români optează.

(118)

0 Comentarii

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Sănătate

  Amenzi pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-Cov2, în Timiș
  Controale în zonele aglomerate, societăți comerciale și mijloace de transport în comun. Polițiștii, jandarmii și pompierii au verificat aproape 60 de societăți comerciale numai în ultimele 24 de ore pentru a vedea dacă sunt respectate măsurile de răspândire a coronavirusului. Au fost date amenzi celor care nu au purtat mască.

  Eveniment

  22 de polițiști de la IPJ Timiș, infectați cu coronavirus
  Număr tot mai mare al polițiștilor infectați cu coronavirus, în județul Timiș. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate încă șase teste pozitive, numărul total al celor infectați ajungând sâmbătă la 22.

  Sănătate

  Peste 200 de pacienți cu Covid-19 sunt internați în spitalele din Timiș. Focarele din județ
  În Timiș sunt peste 200 de pacienți cu Covid-19 internați în spitale, dintre care 20 sunt la terapie intensivă. În județ sunt nouă focare active, aflate în supraveghere.

  Sănătate

  Timiș: 76 de cazuri noi de Covid-19 și trei decese, în ultimele 24 de ore. România, înaintea pragului de 70.000 de persoane infectate, de la începutul pandemiei
  În Timiș au apărut 76 noi cazuri de Covid-19, în doar 24 de ore. Trei oameni cu coronavirus au murit în Timiș, de vineri până sâmbătă. La nivel național s-au înregistrat 50 de decese în ultimele 24 de ore, iar România se află înaintea pragului de 70.000 de persoane infectate de la începutul pandemiei. 2

  Eveniment

  Fată de 13 ani căutată de poliție după ce a plecat de acasă, în județul Timiș
  Anchetă a polițiștilor timișeni de la Serviciul de Investigații Criminale. Oamenii legii au intrat în alertă după ce au fost anunțați că o fată de 13 ani a plecat de acasă.

  Ştirile judeţului Timiş

  Lucrări la centura Timișoara Sud, în zona Utvin. Descoperiri arheologice de pe ultimul sit
  În această săptămână, lucrările la centura Timișoara Sud au fost concentrate, conform Direcției Regionale de drumuri și Poduri (DRDP), în zona Utvin. La ultimul sit arheologic de pe centură, cercetătorii au scos la iveală un schelet și alte descoperiri.

  Sănătate

  Covid-19, întâmplări din izolare. Problemele cu care se confruntă doi actori din Timișoara
  Pandemia de coronavirus „face pași repezi”. Din ce în ce mai mulți oameni, rude, prieteni, sunt suspecți sau chiar „pozitivi” la testele Covid-19. Oamenii nu știu ce să facă, tocmai pentru că nu există un ghid oficial „de acțiune”, iar atunci intervin nelămuriri și „bâlbâieli” chiar din partea celor care ar trebui să-ți ofere căi concrete de acțiune. Doi actori din Timișoara se confruntă cu virusul, în diferite feluri, iar răspunsurile la întrebările pe care le au spun că nu le-au găsit acolo unde trebuie. 7

  Ştirile judeţului Timiş

  Planul lui Moș pentru deponeul de la Ghizela al cărui miros se simte în nouă localități din Timiș
  Candidatul USR/PLUS la președinția Consiliului Județean Timiș, Cristian Moș, a ajuns la Belinț, în această săptămână, unde cea mai mare problemă a oamenilor este mirosul degajat de deponeul ecologic de la Ghizela. Deranjat și el de mirosul insuportabil, Moș susține că are un plan pentru a rezolva această problemă. 1

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.