tion.ro Web analytics

Ilare Bordeasu (ALDE), un primar care poarta haina politica doar o zi

Ilare Bordeasu (ALDE), un primar care poarta haina politica doar o zi

<strong>ADVERTORIAL.</strong> Profesorul universitar Ilare Bordeaşu, candidat ALDE la Primăria Timişoara şi fost coleg cu Nicolae Robu, a intrat în lupta electorală ştiind că în oraşul de pe Bega este nevoie de o schimbare urgentă în administraţie. În opinia sa, sunt prea multe probleme evidente în municipiu, pentru care nu există niciun proiect care să ofere soluţii, iar timişorenii cu care se întâlneşte în fiecare zi îi reconfirmă faptul că e nevoie de un primar competent în a crea echipe şi sisteme funcţionale, care să pună în valoare energia şi ideile oamenilor, în slujba comunităţii locale.
Scris de Catalin Velimirovici - <strong>ADVERTORIAL.</strong> Profesorul universitar Ilare Bordeaşu, candidat ALDE la Primăria Timişoara şi fost coleg cu Nicolae Robu, a intrat în lupta electorală ştiind că în oraşul de pe Bega este nevoie de o schimbare urgentă în administraţie. În opinia sa, sunt prea multe probleme evidente în municipiu, pentru care nu există niciun proiect care să ofere soluţii, iar timişorenii cu care se întâlneşte în fiecare zi îi reconfirmă faptul că e nevoie de un primar competent în a crea echipe şi sisteme funcţionale, care să pună în valoare energia şi ideile oamenilor, în slujba comunităţii locale.

Bordeaşu este un “proaspăt” politician. Este membru ALDE de doar 5 săptămâni. A acceptat să facă parte din acest partid din apreciere pentru copreşedintele ALDE Călin-Popescu Tăriceanu, care i-a acordat încrederea de a intra în alegerile locale dintr-o perspectivă personală, fără decizii impuse de partid. De asemenea, apreciază energia şi entuziasmul copreşedintelui Daniel Constantin, care mobilizează tot mai mulţi tineri spre ALDE.

„Înţeleg rolul politicului, pentru că la noi în ţară încă este calea prin care oamenii competenţi pot ajunge în funcţii de reprezentare publice. Dar pentru mine haina aceasta politică este necesară o zi. După alegeri, un lider al unei comunităţi trebuie să dea jos haina politică, să fie deschis spre colaborare şi comunicare cu toate partidele. Toţi cei care vom fi aleşi avem obligaţia de a lăsa lupta electorală deoparte şi să ne facem treaba pentru care am venit în faţa oamenilor şi le-am spus să ne voteze. Şi eu am dezamăgirile mele politice. Sunt persoane care odată intrate în acest joc, ajunse la putere, au uitat de unde au plecat, nu mai stau de vorbă cu oamenii, pozează în lideri stimabili deşi au multe nereguli în spate. Mă feresc să fac o campanie murdară, cu atac la persoană pentru că acest tip de politică nu mi se potriveşte. Ceea ce cred că trebuie făcut este să ne uităm în jur, să vedem ce lipseşte acestui oraş şi să ne punem pe muncă. Din 6 iunie, în Primăria Timişoara trebuie să facem ordine în sistemul administrativ şi în modul în care este administrat oraşul”, a spus Ilare Bordeaşu.

Candidatul ALDE are proiecte complexe şi concrete lansate în campania electorală, despre care spune că sunt importante pentru viaţa de zi cu zi a oamenilor, iar în lipsa realizării lor este dificil să fie construită o viziune a viitorului.

„Trebuie să le oferim timişorenilor egalitate în condiţiile de trai. Cartierele nu sunt îngrijite aproape deloc. Oamenii spun că nu au parcuri, nu au parcări, este mizerie, trotuarele sunt sparte. Nu putem să ne tot lăudăm cu centrul oraşului. Timişoara are peste 300.000 de locuitori plătitori de taxe şi impozite. Toţi merită amenajări la fel de frumoase”, a spus candidatul ALDE despre ce înseamnă în opinia sa normalitatea de zi cu zi.

Un alt proiect pentru care Bordeaşu insistă este cel legat de sistemul de parcare. Consideră că Timpark trebuie suspendat acolo unde primăria nu a construit nimic, pentru că oamenii sunt taxaţi nejustificat. În plus, toţi banii încasaţi până acum nu au fost investiţi pentru a dezvolta parcări de mari dimensiuni, supra sau subterane, ceea ce în opinia candidatului ALDE este o mare greşeală de planificare administrativă.

„Este inadmisibil să nu avem centură. Nu putem să tot dăm vina pe alţii. Trebuie găsit consensul, insistat în mod constructiv pe lângă instituţiile naţionale care pot decide alocarea de fonduri. Oraşul şi timişorenii sunt grav afectaţi de poluare, pierd timp în trafic, din cauza aglomerării care ar putea fi parţial rezolvată de centură şi de câteva lucrări specifice de infrastructură”, a completat profesorul universitar.

Cine este Ilare Bordeaşu

Este primul lider de sindicat din ţară care a recuperat în instanţă creşterile salariale ale personalului didactic universitar după ce Guvernul a tăiat veniturile angajaţilor din sistemul de stat. Şi-a continuat lupta în ciuda presiunilor din interiorul Universităţii Politehnica, dar şi de la nivel naţional, considerând că dacă şi-a asumat să-şi reprezinte colegii trebuie să o facă până la capăt. A consiliat apoi alţi lideri de sindicat din ţară, lucru pe care îl continuă şi azi, astfel încât cei îndreptăţiţi să îşi primească banii înapoi. Sub coordonarea sa, sindicatul pe care-l reprezintă a crescut 200 la sută şi tot mai multe persoane devin membre de sindicat pentru că au încredere că problemele lor pot fi rezolvate.

Este mentor pentru zeci de studenţi care sub îndrumarea sa au excelat în proiecte de cercetare şi academice, la nivel naţional şi internaţional, care au devenit manageri în companii private multinaţionale.

Este un om energic, corect, orientat înspre valorificarea potenţialului oamenilor din jur prin motivarea şi delegarea de responsabilitate, apreciază iniţiativa şi o încurajează.

0 Comentarii

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Mapamond

  Noua Zeelandă a vaccinat 2,5% din întreaga populație într-o singură zi

  România

  VIDEO. Boncănitul cerbilor, surprins de camerele de monitorizare din pădurile Parcului Național Piatra Craiului

  Mapamond

  Recompensă de la SUA pentru familiile a 10 afgani uciși din greșeală într-un atac cu drona

  Ştiri din Timiș

  A murit Coleta de Sabata, singura femeie rector al Universității Politehnica Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Peste 900 de locuri de muncă vacante prin AJOFM Timiș. Anunțurile din campania Tion

  Ştiri din Timiș

  Ana Munteanu, dată exemplu de RoVaccinare. Copilul ei de 8 săptămâni are anticorpi, s-a vaccinat când era însărcinată

  Economic

  La patru luni de la incendiul devastator, Frigoglass a reluat producția la Timișoara

  Ştiri din Timiș

  O comisie tehnică a Primăriei Timișoara „va analiza holistic” viitoarele investiții din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Sanctuarul de la Parța devine punct muzeal până în 2022, cu peste 400.000 de euro

  Ştiri din Timiș

  Alfred Simonis, despre scandalul cu Dan Dinu: Oamenii de afaceri din Timișoara nu au un partener, ci un adversar în primarul orașului

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici