tion.ro Web analytics

Igrasie și spații frigorifice nefuncționale în piețe din Timișoara: Se va suspenda activitatea în Badea Cârțan

Igrasie și spații frigorifice nefuncționale în piețe din Timișoara: Se va suspenda activitatea în Badea Cârțan

<p>foto: arhiva</p>
Reactualizat la:
Piețele din Timișoara au fost verificate de comisii mixte formate la nivelul Instituției Prefectului Timiș înainte de Paști. Au fost descoperite condiții improprii, de la locuri de parcare insuficiente la spații de depozitare cu igrasie ori spații frigorifice nefuncționale. Cei de la Protecția Consumatorilor transmit că „se va aplica inclusiv măsura de suspendare a activității în cazul unor spații, spre exemplu Piața Badea Cârțan”. Ionuț Nasleu, numit director al Societății de Piețe în urmă cu două săptămâni, spune că nici el nu este mulțumit de unele aspecte din aceste spații și declară că lucrurile se vor schimba.
Scris de Adrian Panduru - Piețele din Timișoara au fost verificate de comisii mixte formate la nivelul Instituției Prefectului Timiș înainte de Paști. Au fost descoperite condiții improprii, de la locuri de parcare insuficiente la spații de depozitare cu igrasie ori spații frigorifice nefuncționale. Cei de la Protecția Consumatorilor transmit că „se va aplica inclusiv măsura de suspendare a activității în cazul unor spații, spre exemplu Piața Badea Cârțan”. Ionuț Nasleu, numit director al Societății de Piețe în urmă cu două săptămâni, spune că nici el nu este mulțumit de unele aspecte din aceste spații și declară că lucrurile se vor schimba.

O echipă formată din reprezentanții Protecției Consumatorilor și ai altor instituții a controlat piețele din Timișoara înainte de Paști. Pe lângă nereguli găsite la producători, au găsit și abateri la în ceea ce privește dotările acestor spații.

„Săptămâna asta am făcut o vizită aproape la toate piețele din municipiu. Chiar dacă sunt prevăzute de lege obligativitatea existenței locurilor de parcare, spațiilor frigorifice, spațiilor de spălare, acestea nu există sau dacă există sunt într-o situație foarte proastă. E o situație pe care nu cred că mai trebuie să o tolerăm. Nu sunt asigurate locuri producătorilor locali. Trebuie luate măsuri și nu trebuie să mai tolerăm o astfel de situație”, a spus subprefectul de Timiș, Daniel Franțescu.

Sorin Susanu, comisar-șef la Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Timiș, spune că în piețele din Timișoara mai sunt multe lucruri de făcut la capitolul condiții oferite producătorilor și consumatorilor.

„Mai este de făcut extraordinar de mult. Trebuie să existe legalitatea funcționării acestor piețe și condițiile igienico-sanitare și minime obligatorii prevăzute de lege. Degeaba producătorii aduc produse conforme dacă efectiv această administrație a piețelor îi pune în situația ca produsele să fie deteriorate și imposibil de depozitat în condiții normale și obligatorii, lucru care duce mai departe la produse neconforme pentru consumator. Ca urmare, trebuie să înțeleagă primăria, prin Administrația Piețelor, că legea este valabilă și pentru ei și că nerespectarea normelor legale poate duce la sancțiuni care pot ajunge pe lângă amenzi, care au valori de până la 50.000 de lei, până la suspendare de activitate. Am descoperit în piețe gunoi depozitat necorespunzător, apa destinată consumatorilor cât și celor din piață care nu știm dacă este potabilă, spații de depozitare frigorifice nefuncționale, spații de depozitare cu igrasie, faptul că nu există locurile minim obligatorii de parcare și multe alte situații. Una dintre acestea este și faptul că nu există zona destinată producătorilor, altfel nu facem decât să facilităm accesul speculanților. (…) Activitatea de control este în desfășurare. Se va aplica inclusiv măsura de suspendare a activității în cazul unor spații, spre exemplu Piața Badea Cârțan, care este total improprie acestor activități”, a spus Sorin Susanu, șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Timiș.

Ionuț Nasleu a fost numit director al Societății de Piețe a Primăriei Timișoara de două săptămâni, mai precis din 10 aprilie, și spune că într-adevăr lucrurile nu stau așa cum ar trebui în multe dintre aceste locații și că lucrurile se vor schimba.

„Eu sunt director general la Piețe de foarte puțină vreme. Unele lucruri nu sunt conforme, așa cum ar trebui. Nici eu nu sunt mulțumit de activitatea unor directori de piețe. Sunt de acord că sunt lucruri care se pot îmbunătăți. Chiar îmi doresc să fac asta. Am convocat toți directorii de piețe pentru a lămuri lucrurile cu care se confruntă. Am făcut o evaluare succintă și trebuie să găsim modalități să venim în sprijinul beneficiarilor și producătorilor. Într-adevăr, în Piața Badea Cârțan este un spațiu care nu a fost închiriat de către noi pentru a fi utilizat. Noi nu am închiriat acest spațiu unde au fost găsite produse neconforme. Am cerut o notă de informare directorului de la Piața Badea Cârțan – să-mi explice în scris de ce în spațiul acela erau depozitate produse și cine le-a depozitat. Nu sunt mulțumit de aspectul piețelor, de multe lucruri. Pe viitor o să vedeți o schimbare ”, a spus Ionuț Nasleu.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  TION Cele mai tari party-uri

  Modular jam session cu Maatus Pealler și Gate
  Timișorenii sunt invitați la live modular jam session, un eveniment deosebit, care pleacă de la ideea împletirii mai multor surse electroacustice cu discursul muzical generat de un sintetizator modular Eurorack.

  TION Cele mai tari party-uri

  Îndrăgita trupă Blazzaj lansează un nou single, intitulat „Spre Stele”
  În caz că vă era dor să vedeți live cunoscuta trupă Blazzaj, sunteți așteptați la concertul de lansare a celui mai nou single.

  TION ITCom

  Nokia Timișoara pol de dezvoltare al tehnologiei 5G
  ADVERTORIAL. Ultimele decenii au arătat o continuă evoluție a sistemelor de comunicații mobile. Numărul de utilizatori, numărul de dispozitive, traficul de date și aplicațiile au crescut într-un mod exploziv în ultimii ani. 5G (Fifth Generation) este următoarea generație de sistem de comunicații mobile și se așteaptă să revoluționeze societatea noastră, viețile noastre și economia.

  Ştirile judeţului Timiş

  Premieră pentru Timișoara - British International School of Timișoara a primit prestigioasa acreditare COBIS
  British International School of Timișoara, prima școală cu curriculum britanic din partea de vest a României, deschisă în septembrie 2019, a obținut acreditarea COBIS - Council of British International Schools. Școala devine prima instituție de învățământ din vestul țării acreditată de prestigioasa instituție britanică. În acest moment, 240 de copii cu vârstele cuprinse între 4 și 14 ani studiază la British International School of Timișoara , capacitatea urmând să crească începând din anul școlar următor.

  Ştirile judeţului Timiş

  Robu anunță un aer foarte bun în Timișoara, ministrul Mediului cere rapid un plan de reducere a poluării
  Timișoara are un aer foarte bun, se laudă primarul Nicolae Robu pe Facebook, în timp ce ministrul Mediului cere rapid un plan de reducere a poluării pentru capitala Banatului, dar și pentru alte nouă orașe din România. 4

  Ştirile judeţului Timiş

  Trei pacienți cu suspiciune de gripă au fost internați în spital, la Timișoara
  Trei pacienți, suspecți de gripă, se află internați, la începutul acestei săptămâni, în Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Timișoara. Printre aceștia se regăsește și un copil.

  Ştirile judeţului Timiş

  Razie în trafic, pe mai multe drumuri care leagă localități din Timiș. Sute de amenzi au fost acordate
  Razie pe drumurile care leagă mai multe localități din Timiș, duminică, efecutată de polițiști. Oamenii legii au acționat în Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta și Ciacova, în două etape. Într-o singură zi, au fost aplicate amenzi în valoare de peste 120.000 de lei. 1

  Ştirile judeţului Timiş

  Polițiștii lansează spoturi video pentru promovarea noilor obligații și drepturi ale cetățenilor în relația cu ei
  Campanie de informare demarată de IGPR pentru promovarea noilor obligații și drepturi pe care cetățenii le au în relația cu polițiștii. Oamenii legii atrag atenția că a fost publicată legea care stabilește clar cum trebuie să răspundă și cum trebuie să se comporte cetățenii în cazul în care sunt somați de un polițist.

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.