tion.ro Web analytics

Guvernul promite in continuare deschiderea autostrazii Lugoj - Deva in 2017

Guvernul promite in continuare deschiderea autostrazii Lugoj - Deva in 2017

Deşi nu există nici măcar licitaţii organizate pentru stabilirea constructorilor tunelurilor pentru celebrele ecoducte de pe autostrada Lugoj - Deva, oficialii Guvernului Grindeanu vorbesc despre finalizarea lucrărilor pentru acest drum rapid încă din 2017. În proiectul de buget pentru acest drum este alocată suma de 805 milioane de lei.
Scris de Marcel Hoster - Deşi nu există nici măcar licitaţii organizate pentru stabilirea constructorilor tunelurilor pentru celebrele ecoducte de pe autostrada Lugoj - Deva, oficialii Guvernului Grindeanu vorbesc despre finalizarea lucrărilor pentru acest drum rapid încă din 2017. În proiectul de buget pentru acest drum este alocată suma de 805 milioane de lei.

Ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice și Fondurilor Europene, Sevil Shhaideh, a anunţat că actualul guvern va fi cel care va termina autostrada. Aceasta chiar dacă nu există autorizaţii de construcţie pentru o serie de tronsoane, iar licitaţiile pentru stabilirea constructorilor de ecoducte nu au avut nici măcar loc.

„Anul acesta finalizăm 90,3 kilometri de autostradă. Lugoj – Deva, lotul 2, lotul 3, lotul 4, Sebeş – Turda, lotul 3, lotul 4 şi pe Bucureşti – Braşov, tronsonul Bucureşti – Ploieşti, legatăra cu oraşul. Anul acesta vor fi construite. Noi le finalizăm”, a declarat Sevil Shhaideh în cadrul unei emisiuni televizate.

Vă reamintim că stadiul lucrărilor la aceste autostrăzi este foarte mult întârziat, mai mult lucrările au fost oprite. Astfel, pe lotul 2 stadiul lucrărilor a ajuns la mai puţin de 58% din total, este vorba de porţiunea de autostradă de la Traian Vuia la Margina deja finalizată, dar fără restul lotului unde sunt tunelurile necesare pentru ecoducte şi la care nici măcar nu se ştie cine va realiza construcţiile. Cele mai avansate lucrări sunt pe lotul 3, este vorba de un stadiu de finalizare a lucrărilor de 73%. Lotul 4 este într-o situaţie extrem de proastă, aici stadiul lucrărilor a depăşit cu puţin 48%, dar construcţia a fost total oprită din cauza lipsei autorizaţiilor de construcţie pe două dintre tronsoane. De asemenea, aici lucrările au fost oprite de mai multe ori, pe traseu au fost descoperite un cimitir ilegal, o haldă de steril care nu apărea în studiul de fezabilitate, o peşteră cu lilieci descoperiţi când proiectul autostrăzii a ajuns în zonă, chiar şi o familie de castori care au fost observaţi pe malul Mureşului au dus la apariţia problemelor.

Lotul 2 din autostrada Lugoj – Deva este în lungime de 28,6 km, construcţia fiind realizată de asocierea dintre Salini (Impregilo) şi Secol SpA. Valoarea licitată a lucrărilor este de 562 milioane de lei. Demararea investiţiei a avut loc în noiembrie 2013 şi trebuia finalizată în mai 2016, dar apariţia obligaţiei realizării unor tuneluri pe această porţiune a făcut imposibilă realizarea acestui obiectiv. Lungimea totală a lotului 3 este de 22,139 km. Contractul de execuţie a fost semnat în mai 2013, iar valoarea licitată a lucrărilor a fost de 579 milioane de lei. Finalizarea acestui lot ar fi trebuit să aibă loc în mai 2016.

Lucrările la tronsonul patru, în lungime de 22 de kilometri, sunt începute din 2013 şi ar fi trebuit finalizate în luna mai a anului în curs. Valoarea lucrărilor la acest tronson este de 420 de milioane de lei.

Articole pe aceeași temă:

Lotul 2 din autostrada Lugoj – Deva, aproape de deschidere

Probleme grave de executie pe lotul trei al autostrazii Lugoj – Deva. Un pasaj e mai mic decat cere proiectul

Noul Guvern a gasit modalitatea de deschidere a tronsonului de autostrada finalizat intre Lugoj si Deva

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Consiliul Județean Timiș a introdus titulatura de Ambasador Cultural

  Eveniment

  Președintele Klaus Iohannis a convocat o ședință pentru „instituirea unor măsuri clare, restrictive”

  Eveniment

  Controale pentru depistarea celor care nu poartă mască, în Timiș

  Ştiri din Timiș

  O singură ofertă pentru SF-ul pistelor de biciclete de la podurile Dacilor și Șaguna. De la firma care nu le-a prevăzut la Podul Eroilor

  România

  O persoană care a spus într-un live pe Facebook că spitalul modular ATI de la Piatra Neamț este gol s-a ales cu dosar penal

  Ştiri din Timiș

  Organigrama lui Dominic Fritz rămâne suspendată. Curtea de Apel Timișoara a respins recursul primăriei

  Ştiri din Timiș

  Activități digitale Web2.0 în cadrul Liceului Teoretic „Grigore Moisil” Timisoara

  Ştiri din Timiș

  Ce pantofi să alegi pentru pantalonii de jogging pentru bărbați? 3 stiluri potrivite de purtat

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Iulius Town găzduiește expoziția de new media art „One Night Gallery & RIZI”

  Eveniment

  Tâlhărie comisă la Lugoj de un tănăr care era beat

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici