tion.ro Web analytics

Fântânile ornamentale care „nu sunt prioritare pentru Timișoara” aproape că au constructori. Și bani în bugetul pe 2020

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:

Fântânile ornamentale care „nu sunt prioritare pentru Timișoara” aproape că au constructori. Și bani în bugetul pe 2020

Reactualizat la:
Nu sunt prioritare pentru Timișoara, dar o dăm înainte cu execuția lor! Vorbim despre fântânile ornamentale mult dorite de primarul Nicolae Robu în sensurile giratorii din oraș. Fiecare are cam trei oferte de execuție la licitațiile lansate de primărie. Și sunt prevăzuți și bani în buget.
Scris de Roxana Deaconescu - Nu sunt prioritare pentru Timișoara, dar o dăm înainte cu execuția lor! Vorbim despre fântânile ornamentale mult dorite de primarul Nicolae Robu în sensurile giratorii din oraș. Fiecare are cam trei oferte de execuție la licitațiile lansate de primărie. Și sunt prevăzuți și bani în buget.

Fântânile din sensurile giratorii au apărut mai întâi în gândurile primarului Nicolae Robu, dar vor apărea și pe străzile Timișoarei. Inițial s-a vorbit despre o singură fântână ornamentală cu leduri în Piața Bălcescu, dar între timp edilul șef a găsit mai multe intersecții pe care să le înfrumusețeze.

„Noi vrem ca, în timp, cât mai multe sensuri giratorii să aibă astfel de fântâni. Fântânile au un rol extraordinar de purificare a aerului. Rețin praful, au un rol în asigurarea calității aerului și, de ce nu, este important și faptul că ele și înfrumusețează locul”, explica primarul Timișoarei în vara anului 2019.

Tot atunci, edilul-șef ne explica și faptul că nu putem să susținem toate aceste investiții deodată din bugetul orașului, astfel că se va face doar cea din Bălcescu. În august 2019 au fost lansate licitații de proiectare și execuție (!!!) pentru fiecare dintre cele cinci fântâni ornamentale cu luminițe, care ar urma să fie amenajate în următoarele zone: Piața Bălcescu, Iuliu Maniu, Praktiker, Lipovei și Selgros. Funcționarii din primărie „s-au dat peste cap” și au găsit banii necesari: un total de aproape 715.000 euro.

N-a venit nimeni la prima tură de licitații, s-au făcut alte proceduri în octombrie 2019. Nici atunci nu a venit nimeni, așa că s-a mai încercat rapid o altă tură, în noiembrie. Pentru toate cele cinci fântâni. Iar de data aceasta primăria a avut noroc și a reușit să atragă ofertanți:

Piața Bălcescu – Fountain Design SRL, Aquajet – Wire Project Solutions, Smart Engineering – Aqua Design (estimări: 960.947 lei cu TVA, peste 202.000 euro)
Sensul din Iuliu Maniu – Aquajet, Smart Engineering – Aqua Design (estimări: 464.021 lei cu TVA, aproape 100.000 de euro)
Sensul din Lipovei – Aquajet, Smart Engineering – Aqua Design (estimări: 269.707 lei cu TVA, aproape 57.000 de euro)
Sensul de la Selgros – Aquajet – Wire Project Solutions, Fountain Design SRL, Smart Engineering – Aqua Design (estimări: 908.199 lei cu TVA, peste 191.000 euro)
Sensul de la fostul Praktiker – Aquajet – Wire Project Solutions, Fountain Design SRL, Smart Engineering – Aqua Design (estimări: 727.583 lei cu TVA, aproape 154.000 de euro).

„Nu sunt de maximă prioritate”, dar dăm peste 700.000 de euro pe ele

Administrația Robu este dispusă să aloce, în total, în jur de 705.000 de euro pentru cele cinci fântâni. La această sumă se adaugă puțin peste 7.800 de euro pentru diriginții de șantier, peste 1.500 de euro de fântână.

La dezbaterea publică pe marginea proiectului de buget pentru anul 2020, primarul Nicolae Robu ne asigura că aceste cinci fântâni nu sunt… foarte prioritare pentru Timișoara.

„Fântânile nu sunt de maximă prioritate pentru noi, dar în măsura în care reușim și încasările, așa cum le prognozăm, facem și fântâni. Nu înseamnă că le facem pe toate, că ați văzut o listă lungă”, spunea, luni, edilul-șef.

S-au găsit însă bani și în buget. Pentru proiectele tehnice și execuția fântânilor au fost alocate următoarele sume: Piața Bălcescu – 980.000 de lei, Galeria 1 – 520.000 lei, Calea Lipovei – 290.000 lei, Selgros – 990.000 lei și Praktiker – 750.000 lei. S-au pus deoparte și 700.000 lei pentru fântâna din Dacia.

Ofertele depuse la cele cinci licitații pe SEAP sunt încă în evaluare. De îndată ce primăria semnează contractele cu firmele câștigătoare ale licitațiilor, lucrările ar trebui să dureze șase luni, din care două pentru elaborarea proiectelor tehnice și patru pentru execuția propriu-zisă.

Articole pe aceeași temă:

Primăria insistă cu fântânile lui Robu din intersecții. Noi licitații pentru execuție, primele au eșuat

Peste 700.000 de euro pentru cele 5 fântâni arteziene cu leduri din intersecțiile Timișoarei. PMT a lansat toate licitațiile

 

12 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. woodpecker says:

  Pletosul vopsit loveste din nou!Vreau fantani,vreau fantani,medicamente,medicamente….

 2. USL says:

  Tichie de margaritar. Fa-le repede sa iei ochii prostilor cu brizbrizuri.

 3. misto says:

  Prima data, total inutie
  A doua oara, total inestetice
  a treia oara, scumpe ca mentenanta, probabil va incheia un contract pe 10-20 de anui de mentenanta, cu clauze de despaguburi daca nu te ti de contract.
  Foarte scumpe ca executie, si indoielnica calitatea lor.

  Asta, Robu, are un fix cu fantanile si luminitele. Probabil ca ii palpaie o luminitza intre urechi cand se vorbeste de fantani. Are omul asta ceva contract cu ceva firma de luminite?

  Duceti-l la celula, sau salon cu luminte. Pe la Gataia, Jebel, sau unde vrea el.

 4. Muchi says:

  Tot Freidorful este plin de gropi si de mizerie si tu iti faci fantani F M M DE GUNOI .

  • Misto says:

   Alea nu sunt gropi, alea sunt fantani in miniatura.
   Si fantanile mari si alea mici, in miniatura din Feidorf sunt la fel de dorite de timisoreni. Numai aia din Bocsig apreciaza aceste fantani! Si alea mari, dar si alea mici. De aia nu vi le “ia” pe alea mici, ca infrumuseteaza orasul!

  • Vreau o țară ca afară ! says:

   Deci,eu stau in centru, așa că
   1- Freidorful să-și mai astupe naibii gropile și singur, dac-au vrut să stea la țară 🙂
   2-voi care n-ați văzut fântâni prin Vest, e ptr că n-ați fost unde trebuie, decât pe la posacii ăia de nemți. Ia mergeți în Italia sau in Miami, Dubai, America de Sud. Că parcă la mentalitate ne asanăm mai tare. :)))

   Robulae EU LE VREAU !! Sincer, bagă mare și fă-le cat mai strălucitoare !!
   Măcar NOAPTEA S-ARATE BINE ORASUL !! Și apropo, cât nu sari calu’ și te mulțumești cu 10% (știi tu..), e ok !

 5. Societatea_civila says:

  Serios? Si la mine pe strada nu au bani de toaletarea copacilor? Asta e raspunsul oficial al Primariei… nu sunt fonduri.

 6. Dan says:

  Peste tot prin occident pe unde am fost, jur daca am vazut macar o fantana …

 7. Brico says:

  …amenajate în următoarele zone: Piața Bălcescu, Iuliu Maniu, Praktiker, Lipovei și Selgros. Care Praktiker?! De anul trecut Praktiker s-a evaporat. Astazi nu mai exista dar madam Roxana in continuare este ”putin” defazata, tot ii da cu Praktiker. Articol scris pe genunchi ca multe altele

 8. kojak says:

  academicianul-tractorist-mascarici vopsit are in creierul lui scurcircuitat o serie de ”arhitecturi” doar de el stiute, nefolositoare astazi pentru un oras in care nu exista variante de ocolire, strazile sunt fara trotuare, mizeria si poluarea chimica, fonica este la tot pasul pe strada si in locuinte platitorului de taxe si impozite. In schimb vopsitul a tocat 60.000 de euro pe niste panouri pentru portile de intrare in oras care la furtuna din 2017 au provocat moartea unui tanar

 9. Mariusica says:

  Bravo timisoreni! Sa votati tot asa la alegerile care vin!

 10. Sănătate

  Bolnavii au nevoie de sânge! Haideți să donați, la Timișoara!
  În România este stare de urgență, circulația este permisă doar în condiții speciale, iar unul dintre motivele pentru care vă puteți deplasa, specificate în Ordonanța Militară nr. 3, este donarea de sânge. Haideți, la Timișoara, să donați sânge! 1

  TION ITCom

  Care sunt cele mai bune laptopuri de gaming?
  Din ce în ce mai mulți dintre noi ne bucurăm de jocurile video, fie pe calculator, fie pe consolă. Însă dacă ești un jucător profesionist, va trebui să te asiguri că folosești unul dintre cele mai bune laptopuri de gaming de pe piață, dacă vrei să te bucuri de cea mai bună experiență, viteză și performanță.

  România

  Trecem la ora de vară. Ceasurile vor fi date cu o oră înainte
  În noaptea de sâmbătă, 28 martie, spre duminică, 29 martie, se va trece de la ora de iarnă la cea de vară. Altfel spus, ceasurile se vor da înainte cu o oră, iar ora 3.00 va deveni ora 4.00.

  Ştirile judeţului Timiş

  Pentru Cupio, România e ACASĂ. Brandul timișorean susține Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”
  Cupio, brandul românesc de produse cosmetice și de îngrijire personală, fondat în Timișoara, donează suma de 40.000 de lei Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Timișoara, sprijinind, astfel, lupta împotriva virusului COVID-19.

  Sănătate

  Echipamente medicale de protecție și dezinfectant pentru mai multe instituții din Timiș
  Ajutor din partea guvernului, prin IGSU, în lupta împotriva noului coronavirus, în județul Timiș. Trei instituții și două spitale, cu toate esențiale în plină pandemie, au primit aproape 3000 de costume de protecție și 180 de litri de dezinfectant. 5

  Sănătate

  Testare masivă pentru coronavirus în Timișoara? Primarul explică de ce nu pot fi testați toți timișorenii
  Nicolae Robu își declină competența și spune că nu el trebuie să decidă dacă timișorenii să fie testați masiv pentru coronavirus, așa cum se întâmplă în București. Edilul-șef crede însă că nu este o idee bună să fie folosite teste rapide. Ar vrea totuși să fie lărgită definiția de caz. 22

  Sănătate

  Primarul Robu, despre restricțiile de la Spitalul „Victor Babeș”: Nu e normal ca unii doctori din alte județe să stea la băut, relaxați
  Medicii din Timișoara lucrează în prima linie în pandemia de coronavirus, iar cei din alte județe ar putea sta la băut! Pare uimitor, dar asta spune primarul Nicolae Robu, întrebat ce părere are despre decizia luată de conducerea Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara ca aici să fie primiți doar pacienți din Timiș. 26

  Sănătate

  Timiș: 260 de persoane se află în carantină
  Nu mai puțin de 260 de persoane se află în carantină, în Timiș, vineri, 27 martie, iar peste 1.700 de oameni se află în izolare la domiciliu. 2

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.