tion.ro Web analytics

Evaluatorii Apelului 2 al Centrului de Proiecte Timișoara, la grămadă. S-a găsit finanțare pentru un festival de tradiție, după contestații

De Roxana Deaconescu

Evaluatorii Apelului 2 al Centrului de Proiecte Timișoara, la grămadă. S-a găsit finanțare pentru un festival de tradiție, după contestații

Un festival cu tradiție pentru care Centrul de Proiecte Timișoara nu a găsit inițial finanțare prin Apelul 2 a avut succes după contestații. Timorgelfest a ajuns înainte de linie și primește puțin peste 51.000 de lei din bugetul local. Reprezentanții centrului au anunțat și evaluatorii, dar nu spun cine a fost în comisia inițială și cine a fost în comisia de contestații.
Scris de Roxana Deaconescu - Un festival cu tradiție pentru care Centrul de Proiecte Timișoara nu a găsit inițial finanțare prin Apelul 2 a avut succes după contestații. Timorgelfest a ajuns înainte de linie și primește puțin peste 51.000 de lei din bugetul local. Reprezentanții centrului au anunțat și evaluatorii, dar nu spun cine a fost în comisia inițială și cine a fost în comisia de contestații.

Centrul de Proiecte al Primăriei Timișoara a publicat rezultatele finale de la Apelul 2, prin care a pus la bătaie 2 milioane de lei pentru „proiecte strategice și evenimente de anvergură în domeniul cultural”. Fiecare organizator de evenimente putea să ceară cel mult 400.000 de lei.

Vă reamintim, reprezentanții Centrului de Proiecte Timișoara au avut în vedere „evenimente emblematice pentru oraș, care își propun să atragă un public numeros local, național și internațional și care beneficiază de publicitate și promovare turistică sporite, având un efect social-economic și cultural major asupra orașului”.

Au fost depuse 28 de dosare, dar doar zece au primit finanțare în prima fază. Patru proiecte nici nu au trecut de proba dosarelor. Fundația Art Encounters a adunat cele mai multe puncte, 99,9 din 100 posibile, dar nu primește cei mai mulți bani. Suma maximă posibilă ajunge la Festivalul Plai, iar evenimente emblematice sunt considerate Zilele Culturale Maghiare, West Village Festival sau Central European Film Festival. S-a tras atunci linie înainte de multe alte evenimente cunoscute deja în Timișoara: Flight Festival, Timorgelfest, Vest Fest sau Timișoara Jazz Festival.

Cum s-au „judecat” contestațiile

S-au depus opt contestații, dar numai una a fost admisă la finanțare. Timorgelfest a primit… cam 4 puncte în plus și a reușit să urce peste linie. A ajuns la un punctaj de 90,56 și va primi o finanțare nerambursabilă de 51.780 lei.

O singură contestație a adus un punctaj mai mare, dar nu a fost admisă la finanțare. Este vorba despre Asociația Țais – In-dependență, care a avut inițial 86,35 puncte și după contestație are 89,68. Este prima sub linie. Evaluatorii Centrului de Proiecte au depunctat celelalte proiecte pentru care s-au depus contestații. Fundația Culturală Jazz Banat adunase 75,40 puncte în prima fază, dar a ajuns la 69,28 după contestații. Flight Festival avusese inițial 87,90 puncte, iar după contestație a rămas cu 84,56.

Au mai fost nemulțumiți de rezultate și Asociația Atelierul de Creație, Asociația Sirius Art, Asociația Cultural-Artistică Hara și Asociația Clubul de Dans Sportiv Sportim Dance Timișoara. Pentru unele proiecte punctajul a scăzut chiar și cu 12 după contestații.

Greu cu evaluatorii

Centrul de Proiecte Timișoara a reușit să îi anunțe și pe experții care au jurizat proiectele, ale căror nume au fost ținute până acum secret. Numai că nu spun clar cine a făcut evaluarea inițială și cine a făcut parte din comisia de contestații, ci sunt trecuți toți ca „membrii comisii evaluare și soluționare contestații”. Aceștia sunt: Vlad Alexandrescu, Ioana Anghel, Adrian Bojenoiu, Florentina Bratfanof, Florentina Fekete Muller, Gabriel Kohn, Cristiana Elena Gabriela Mitea, Sabin Mircea Rus, Alina Șerban și Codruța Vulcu. Doar o parte dintre ei au și CV-urile pe site-ul Centrului de Proiecte Timișoara.

Lista finală a proiectelor finanțate prin Apelul 2:

 1. Fundația Art Encounters Foundation – Bienala Art Encounters 2021 – Our Other Us, 99,9 -puncte – 399.762 lei
 2. Asociația Prin Banat – Heritage of Timișoara: Architects, 97,60 puncte – 116.200 lei
 3. Asociația Culturală La Două Bufnițe – Festivalul Internațional de Literatură de la Timișoara, „La Vest de Est/La Este de Vest” (FILTM), 96,35 puncte – 99.400 lei
 4. Fundația Calina – Școala Kunsthalle – spațiu de proiecte creative și educaționale, 95,6 puncte – 216.380 lei
 5. Asociația Centrul Cultural Plai – Festivalul Plai, 93,85 puncte – 400.000 lei
 6. Asociația Culturală Play – Pune mâna pe chitară – Timișoara (PMC-TM), 93,65 puncte -179.000 lei
 7. Asociația Culturală Bipolar – West Village Festival, 91,75 puncte – 100.800 lei
 8. Asociația Bastion Varbastya – Zilele Culturale Maghiare din Timișoara, ediția a VI-a, 91,65 puncte – 197.498 lei
 9. Asociația Euro Fest – Central European Film Festival Timișoara CeffTm 2021, 91,40 puncte – 150.000 lei
 10. Asociația Culturală Timorgelfest – Festivalul Internațional Timorgelfest 2021 – 90,56 puncte, după contestație – 51.870 lei
 11. Asociația Atelierul Wood Be Nice – neoNlitic 3.0, 90,55 puncte – 61.465 lei

editor Amalia Kui

Pe aceeași temă:

Festivalul Plai ia cei mai mulți bani prin Apelul 2 al Centrului de Proiecte. Flight și Timorgelfest, sub linie

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Ovidiu says:

  N-avem nevoie de festivaluri, primaria sa adune cersetorii de pe strazi , sa le de-a locuinte si locuri de munca, curatata Bega, dieselurile vechi scoase din oras, sosea de centura pentru traficul greu, mai multa iarba verde si copaci. N-ai nevoie de studii pentru asta.

 2. Cele mai noi știri

  Angajari TION

  Compania ZF Group angajează! Alătură-te echipei noastre!

  Ştiri din Timiș

  Călător printre rânduri către plajele unei veri de neuitat. Cărți despre soare, mare și valuri

  Ştiri din Timiș

  Prețurile apartamentelor s-au majorat în Timișoara, ca urmare a scumpirii materialelor de construcție

  Ştiri din Timiș

  UPDATE. Trenul Mangalia – Timișoara, întârziere de peste 13 ore. A schimbat două locomotive, ultima lângă Dr. T. Severin

  România

  Grecia intră în zona roșie, alături de Spania sau Marea Britanie. Nevaccinații intră în carantină

  Ştiri din Timiș

  Tramvaiul turcesc, în probe pe linia 9. Garniturile sunt înlocuite de autobuze, joi seară

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Noul Terminal de Sosiri Externe de la Aeroportul Timișoara, deschis în sfârșit. Era gata din februarie

  Ştiri din Timiș

  Ghizi culturali pentru promovarea Banatului, formați printr-un nou program al UVT

  Ştiri din Timiș

  Bilanțul admiterii de vară la UVT: numărul de studenți înmatriculați, asemănător cu cel din anul 2020

  Mapamond

  Dusty Hill, basistul trupei ZZ Top, a murit în somn, la 72 de ani

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici