tion.ro Web analytics

ESX - sistemul prin care mersul la sală este mai eficient oriunde

Reactualizat la:

ESX - sistemul prin care mersul la sală este mai eficient oriunde

<p>foto: ESX</p>
Reactualizat la:
ADVERTORIAL. Antrenamentele și exercițiile pentru slăbit sunt esențiale pentru un stil de viață sănătos și plăcut. Beneficiile sportului sunt bine cunoscute, însă, la nivel național, doar 6-7% din populația României preferă să facă mișcare, comparativ cu media europeană de 30%! Două ore și jumătate de mișcare pe săptămână, ca activitate fizică în timpul liber, reprezintă nivelul minim recomandat de Organizația Mondială a Sănătății pentru o viață sănătoasă, în rândul persoanelor de cel puțin 18 ani. Echivalentul a două ședințe de mers la sală pe săptămână!
Scris de Catalin Velimirovici - ADVERTORIAL. Antrenamentele și exercițiile pentru slăbit sunt esențiale pentru un stil de viață sănătos și plăcut. Beneficiile sportului sunt bine cunoscute, însă, la nivel național, doar 6-7% din populația României preferă să facă mișcare, comparativ cu media europeană de 30%! Două ore și jumătate de mișcare pe săptămână, ca activitate fizică în timpul liber, reprezintă nivelul minim recomandat de Organizația Mondială a Sănătății pentru o viață sănătoasă, în rândul persoanelor de cel puțin 18 ani. Echivalentul a două ședințe de mers la sală pe săptămână!

Alături de dietele alimentare, unul dintre trendurile actuale pentru a ne menține corpul în formă este mersul la sala de fitness, însă fără o frecvență regulată, acesta își pierde din efecte. Printre efectele mersului regulat la sală se  numără disciplina, mândria și satisfacția de a vedea rezultate după o anumită perioadă, căderea mai grea în ispita răsfățurilor culinare, o energie și o productivitate crescute pe parcursul zilei.

După un antrenament de cardio, oamenii sunt mult mai activi și energici și au un tonus general mai bun decât cei care nu practică niciun fel de mișcare intensă. Studiile arată însă că o perioadă de pauză de la orele de sală face ca organismul să regreseze. Astfel, pentru o perioadă de pauză de o săptămână, corpul are nevoie de alte trei săptămâni pentru a reveni la condiția dinaintea pauzei.

Ceea ce foarte mulți specialiști recomandă este ca oamenii să alterneze programele de antrenament, instructorii și stilul de exerciții cât mai des, ca să nu intervină platoul. Pe principiul conform căruia atunci când știi deja ce exerciții urmează să faci, corpul tău nu mai răspunde antrenamentului. Efortul trebuie sa fie progresiv, pe măsură ce pierdem din greutate și câștigăm rezistență fizică, exercițiile pe care le executăm trebuie să fie și ele mai intense!

Un alt sfat al specialiștilor, în cazul orelor de grup, este să alegi să mergi la clase cât mai diferite ca să previi fazele de platou, dar și accidentările provocate de suprasolicitarea organismului.

Pentru a veni în întâmpinarea acestei nevoi, un tânăr a avut o idee interesantă și a pus în 2017, bazele unei sistem de abonare,  accesibil pe baza unei aplicații mobile (AbonamenteSali.ro  și Aplicația ESX pentru iOS și Android) care permite accesul la mai multe săli de sport în baza aceluiași abonament lunar! Sistemul numit ESX unește zeci de cluburi de Fitness & Gym din România, oferind posibilitatea de abonare rapidă, în doar 60 de secunde la un abonament cu 21% mai ieftin decât prețul standard. Astfel utilizatorii au libertatea de a alege dacă își doresc sau sunt nevoiți, să schimbe locația sălii, sau tipul de activitate dorită: zumba, kickboxing, sau forță. De asemenea ei își vor putea acompania un prieten la o altă sală de sport din oraș, sau din altă localitate (serviciul este disponibil în Timișoara, Cluj, Iași, Constanța, Arad, Suceava, Recaș etc.)

Multe persoane cred că este destul de greu să practici fitnessul, din motive lesne de imaginat si pe care le invocăm atunci când renunțăm la sport: lipsa timpului, a echipamentului corespunzător, lipsa unui anturaj activ, mersul la sală este plictisitor, costul ridicat al abonamentului și echipamentului sportiv etc.

Ca urmare a abonării, utilizatorii pot frecventa câte săli doresc, nefiind limitați la o singură locație sau același antrenament care va înceta să mai aducă rezultate după mai multe repetări. Mersul la sală devine astfel mai interactiv, mai eficient și mai avantajos financiar! Un motiv întemeiat ca românii să crească frecvența la sală, iar procentajul de participare la sport să depășească pragul critic de 6%!

În plus, pentru a preveni ideea de abandon care apare în mintea multor amatori de sport, aplicația ESX oferă și conținut motivațional, gratuit, pentru a-i ajuta pe utilizatori să își atingă obiectivele, sfaturi de nutriție și lifestyle, fiind o metodă mai ușoară de a ne menține în formă fără a ne simți singuri într-o mare de tentații și alternative nesănătoase.

Abonamentul ESX se poate achiziționa de aici: AbonamenteSali.ro

(309275)


0 Comentarii

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  SONDAJ. Ce vreți să se întâmple cu cinematografele Timișoarei? Despre teme, public țintă sau nevoi

  Ştiri din Timiș

  Festivalul Internațional de Literatură de la Timișoara, eveniment de zece, cu „scriitori de primă mărime”

  Ştiri din Timiș

  Activități de formare și mentorat pentru învățătorii debutanți. Sprijin oferit de Inspectoratul Școlar Timiș

  Mapamond

  Noua Zeelandă a vaccinat 2,5% din întreaga populație într-o singură zi

  România

  VIDEO. Boncănitul cerbilor, surprins de camerele de monitorizare din pădurile Parcului Național Piatra Craiului

  Mapamond

  Recompensă de la SUA pentru familiile a 10 afgani uciși din greșeală într-un atac cu drona

  Ştiri din Timiș

  A murit Coleta de Sabata, singura femeie rector al Universității Politehnica Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Peste 900 de locuri de muncă vacante prin AJOFM Timiș. Anunțurile din campania Tion

  Ştiri din Timiș

  Ana Munteanu, dată exemplu de RoVaccinare. Copilul ei de 8 săptămâni are anticorpi, s-a vaccinat când era însărcinată

  Economic

  La patru luni de la incendiul devastator, Frigoglass a reluat producția la Timișoara

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici