tion.ro Web analytics

ESX - sistemul prin care mersul la sală este mai eficient oriunde

Reactualizat la:

ESX - sistemul prin care mersul la sală este mai eficient oriunde

<p>foto: ESX</p>
Reactualizat la:
ADVERTORIAL. Antrenamentele și exercițiile pentru slăbit sunt esențiale pentru un stil de viață sănătos și plăcut. Beneficiile sportului sunt bine cunoscute, însă, la nivel național, doar 6-7% din populația României preferă să facă mișcare, comparativ cu media europeană de 30%! Două ore și jumătate de mișcare pe săptămână, ca activitate fizică în timpul liber, reprezintă nivelul minim recomandat de Organizația Mondială a Sănătății pentru o viață sănătoasă, în rândul persoanelor de cel puțin 18 ani. Echivalentul a două ședințe de mers la sală pe săptămână!
Scris de Catalin Velimirovici - ADVERTORIAL. Antrenamentele și exercițiile pentru slăbit sunt esențiale pentru un stil de viață sănătos și plăcut. Beneficiile sportului sunt bine cunoscute, însă, la nivel național, doar 6-7% din populația României preferă să facă mișcare, comparativ cu media europeană de 30%! Două ore și jumătate de mișcare pe săptămână, ca activitate fizică în timpul liber, reprezintă nivelul minim recomandat de Organizația Mondială a Sănătății pentru o viață sănătoasă, în rândul persoanelor de cel puțin 18 ani. Echivalentul a două ședințe de mers la sală pe săptămână!

Alături de dietele alimentare, unul dintre trendurile actuale pentru a ne menține corpul în formă este mersul la sala de fitness, însă fără o frecvență regulată, acesta își pierde din efecte. Printre efectele mersului regulat la sală se  numără disciplina, mândria și satisfacția de a vedea rezultate după o anumită perioadă, căderea mai grea în ispita răsfățurilor culinare, o energie și o productivitate crescute pe parcursul zilei.

După un antrenament de cardio, oamenii sunt mult mai activi și energici și au un tonus general mai bun decât cei care nu practică niciun fel de mișcare intensă. Studiile arată însă că o perioadă de pauză de la orele de sală face ca organismul să regreseze. Astfel, pentru o perioadă de pauză de o săptămână, corpul are nevoie de alte trei săptămâni pentru a reveni la condiția dinaintea pauzei.

Ceea ce foarte mulți specialiști recomandă este ca oamenii să alterneze programele de antrenament, instructorii și stilul de exerciții cât mai des, ca să nu intervină platoul. Pe principiul conform căruia atunci când știi deja ce exerciții urmează să faci, corpul tău nu mai răspunde antrenamentului. Efortul trebuie sa fie progresiv, pe măsură ce pierdem din greutate și câștigăm rezistență fizică, exercițiile pe care le executăm trebuie să fie și ele mai intense!

Un alt sfat al specialiștilor, în cazul orelor de grup, este să alegi să mergi la clase cât mai diferite ca să previi fazele de platou, dar și accidentările provocate de suprasolicitarea organismului.

Pentru a veni în întâmpinarea acestei nevoi, un tânăr a avut o idee interesantă și a pus în 2017, bazele unei sistem de abonare,  accesibil pe baza unei aplicații mobile (AbonamenteSali.ro  și Aplicația ESX pentru iOS și Android) care permite accesul la mai multe săli de sport în baza aceluiași abonament lunar! Sistemul numit ESX unește zeci de cluburi de Fitness & Gym din România, oferind posibilitatea de abonare rapidă, în doar 60 de secunde la un abonament cu 21% mai ieftin decât prețul standard. Astfel utilizatorii au libertatea de a alege dacă își doresc sau sunt nevoiți, să schimbe locația sălii, sau tipul de activitate dorită: zumba, kickboxing, sau forță. De asemenea ei își vor putea acompania un prieten la o altă sală de sport din oraș, sau din altă localitate (serviciul este disponibil în Timișoara, Cluj, Iași, Constanța, Arad, Suceava, Recaș etc.)

Multe persoane cred că este destul de greu să practici fitnessul, din motive lesne de imaginat si pe care le invocăm atunci când renunțăm la sport: lipsa timpului, a echipamentului corespunzător, lipsa unui anturaj activ, mersul la sală este plictisitor, costul ridicat al abonamentului și echipamentului sportiv etc.

Ca urmare a abonării, utilizatorii pot frecventa câte săli doresc, nefiind limitați la o singură locație sau același antrenament care va înceta să mai aducă rezultate după mai multe repetări. Mersul la sală devine astfel mai interactiv, mai eficient și mai avantajos financiar! Un motiv întemeiat ca românii să crească frecvența la sală, iar procentajul de participare la sport să depășească pragul critic de 6%!

În plus, pentru a preveni ideea de abandon care apare în mintea multor amatori de sport, aplicația ESX oferă și conținut motivațional, gratuit, pentru a-i ajuta pe utilizatori să își atingă obiectivele, sfaturi de nutriție și lifestyle, fiind o metodă mai ușoară de a ne menține în formă fără a ne simți singuri într-o mare de tentații și alternative nesănătoase.

Abonamentul ESX se poate achiziționa de aici: AbonamenteSali.ro

(309275)


0 Comentarii

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Sănătate

  Pașii de urmat la infectarea cu Covid-19, în funcție de simptomele apărute

  Mapamond

  VIDEO. Un diamant negru despre care se crede că provine din spațiu, scos la licitație. Are 555,55 de carate

  Ştiri din Timiș

  Peste 17.000 de timișeni angajați în 2021 prin ANOFM. Locurile de muncă vacante

  România

  Vremea se încălzește treptat. În vest sunt așteptate temperaturi de până la 6 grade în timpul zilei

  Ştiri din Timiș

  „Când și cum am simțit acel lucru pentru România”. UVT a premiat câștigătorii concursului

  Sănătate

  Coronavirus, 22 ianuarie: Peste 19.000 de cazuri în România. În Timiș sunt 1.420 de infectări din 3.672 de teste

  Sănătate

  Rata de infectare cu Covid-19 a trecut de 10 în Timiș. Situația pe localități

  Ştiri din Timiș

  Peste 1.200 de mașini abandonate pe străzile Timișoarei au fost ridicate de proprietari după somațiile Poliției Locale

  Ştiri din Timiș

  Săptămână cu prezență fizică a elevilor în școlile din Timiș. Rata de ocupare a paturilor Covid este 21,7%

  Ştiri din Timiș

  Oamenii Timișoarei. Despre cei care „au construit orașul și i-au conferit o coeziune și un spirit specific”

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici