tion.ro Web analytics

Eleva din Timisoara, locul I la Olimpiada Nationala de Biologie de la Piatra Neamt

Reactualizat la:

Eleva din Timisoara, locul I la Olimpiada Nationala de Biologie de la Piatra Neamt

Reactualizat la:
Încă o clasare pe locul I la Olimpiada Națională a unui elev din Timiș. De data aceasta este vorba despre Olimpiada Națională de Biologie, care se desfășoară la Piatra Neamț, în perioada 1-6 aprilie, unde o elevă din Timișoara s-a clasat pe locul I.
Scris de Adrian Panduru - Încă o clasare pe locul I la Olimpiada Națională a unui elev din Timiș. De data aceasta este vorba despre Olimpiada Națională de Biologie, care se desfășoară la Piatra Neamț, în perioada 1-6 aprilie, unde o elevă din Timișoara s-a clasat pe locul I.

Silvia Alda, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Constantin Diaconovici Loga” din Timișoara a obținut premiul I la Olimpiada Națională de Biologie care se desfășoară în aceste zile la Piatra Neamț. Silvia Alda a obținut 197 de puncte din 200 posibile la Olimpiada de la Piatra Neamț.

Eleva din Timiș concurează joi pentru selecția în lotul extins al României. Elevii care se califică în acest lot vor reprezenta România la Olimpiada Internațională de Biologie din Iran.

UPDATE. Olimpica de la Loga s-a calificat în lotul extins al României, unde se va pregăti pentru concursul internațional din Iran

Silvia Alda s-a calificat în lotul extins al României, în urma unui test care a avut loc joi, 5 aprilie. Din rândul elevilor din lotul extins al României vor fi selectați cei care vor reprezenta țara noastră la Olimpiada Internațională de Biologie din Iran.

Eleva a fost pregătită la Biologie încă din clasa a cincea de profesoara Adela Nemeș, iar în ultimul an, la Centrul de Excelență, a fost îndrumată și de profesoara Rodica Beicu.

„Este o fată foarte bună, învață foarte bine. Eu îi sunt profesoară din clasa a cincea, a învățat tot timpul și a participat la concursuri din clasa a șaptea. Începând din clasa a IX-a, în fiecare an a fost la etapa națională a Olimpiadei. În clasa a IX-a a obținut premiul trei, în clasa a X-a a avut mențiune, dar s- a calificat la lotul lărgit care se pregătește pentru concursurile internaționale”, a spus profesoara Adela Nemeș.

Silvia este calificată și la etapa națională a Sesiunii de comunicări a elevilor de liceu, cu o lucrare științifică pe care a realizat-o în domeniul Geneticii.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Sănătate

  Ordonanța militară nr. 8 - piețele rămân deschise, se interzice exportul de cereale. Despescu: „Dacă veniți în România pentru Paște, îl veți petrece în carantină sau izolare, nu cu familiile dumneavoastră”
  România se află în stare de urgență, iar Ministerul Afacerilor Interne a luat noi măsuri pentru e preveni pandemia de coronavirus, prin Ordonanța militară cu numărul 8. Conform acesteia, piețele agroalimentare rămân deschise, este permisă circulația persoanelor care au anumite profesii, iar exportul de cereale din România este interzis.

  Sănătate

  Poartă pentru decontaminare la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara realizată de voluntari
  O poartă de decontaminare a fost amplasată la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara. A fost realizată de voluntari, pe banii lor, și donată spitalului pentru ca doctorii aflați în prima linie în lupta cu COVID-19 să fie în siguranță.

  Sănătate

  DSP Timiș – reorganizare la Maternitatea Odobescu și teste de coronavirus pentru gravidele care ajung la spital
  DSP (Direcția de Sănătate Publică) Timiș a efectuat ancheta epidemiologică la Maternitatea Odobescu din Timișoara, locul unde 25 de paciente și cadre medicale, respectiv 10 bebeluși (șapte cu rezultate negative la cel de-al doilea test) au fost depistați cu COVID-19, în ultimele două săptămâni. S-au luat măsuri de reorganizare, iar gravidele care vor ajunge la spital vor fi testate de coronavirus.

  Sănătate

  Două persoane din Timiș infectate cu coronavirus au murit
  În Timiș au fost înregistrate, joi, 9 aprilie, încă două decese din pricina coronavirusului. Este vorba despre o femeie de 67 de ani și un bărbat de 71 de ani. Ambii aveau și alte boli asociate. 1

  Ştirile judeţului Timiş

  Asfalt nou, în următoarele zile, pe drumul Timișoara-Utvin. CJ Timiș: „Facem drum ca-n palmă”
  Reprezentanții Consiliului Județean Timiș transmit că în următoarele zile toarnă covor asfaltic pe drumul Timișoara-Utvin. Într-o primă fază s-au făcut corecții, urmând să se toarne asfaltul în următoarele zile.

  Sănătate

  Șase ventilatoare pentru terapie intensivă, recondiționate de specialiști de la Universitatea Politehnica Timișoara, vor fi folosite în lupta cu COVID-19
  Lupta împotriva pandemiei de coronavirus se dă pe toate fronturile. Specialiștii din cadrul Universității Politehnica Timișoara pregătesc aparatură pentru secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă din spitale. Au fost recondiționate, până acum, șase ventilatoare pentru terapie intensivă respiratorie, cu care pot fi amenajate trei noi saloane. Urmează să fie finalizat și un stetoscop electronic.

  Sănătate

  Brantner a dezinfectat curtea eroilor din prima linie în lupta cu Covid-19
  Angajații societății de salubrizare Brantner au aplaudat, joi, cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanță Timiș. Au vrut să le mulțumească pentru tot ceea ce fac în lupta cu coronavirusul, după ce le-au dezinfectat curtea.

  Sănătate

  Culoar verde pentru vehiculele care transportă medicamente și echipamente de protecție în vămile Moravița și Nădlac 2, pe timpul pandemiei de coronavirus
  În vămile Moravița și Nădlac 2 au fost montate panouri care indică culoare prioritare pentru vehiculele care transportă medicamente, echipamente de protecție și animale vii prin cele două puncte de trecere a frontierei.

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.