tion.ro Web analytics

E clar: lumină din 2022 în Parcul Botanic. Primăria se întoarce la licitație

De Roxana Deaconescu

E clar: lumină din 2022 în Parcul Botanic. Primăria se întoarce la licitație

foto: arhivă
Reactualizat la:
Încă o licitație cu probleme la Timișoara. Primăria Timișoara încă n-a găsit o firmă care să introducă iluminatul public în Parcul Botanic. Câștigătorul era selectat încă din decembrie, dar CNSC a admis a doua contestație, astfel că primăria trebuie să reevalueze ofertele.
Scris de Roxana Deaconescu - Încă o licitație cu probleme la Timișoara. Primăria Timișoara încă n-a găsit o firmă care să introducă iluminatul public în Parcul Botanic. Câștigătorul era selectat încă din decembrie, dar CNSC a admis a doua contestație, astfel că primăria trebuie să reevalueze ofertele.

Pornită în iulie 2020 de Primăria Timișoara, licitația pentru contractul de „lucrări (proiectare și execuție) aferente obiectivului de investiții «Extindere iluminat public»” încă nu e gata.

Au fost depuse cinci oferte: Cons Electrificarea Instal, Backup Technology, Urbioled, Elba și Elbi Energy Projects cu subcontractantul Ago Proiect Engineering și terțul Elbi Electric & Lighting.

Două firme au fost nemulțumite de procedură, așa că licitația a fost contestată de două ori. Prima dată în octombrie 2020, când Urbioled SRL din Iași a făcut contestație la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor. CNSC a respins „pe fond” acțiunea, în luna noiembrie a anului trecut.

Conform SEAP, în 23 decembrie s-a ajuns la „selecție câștigător”. Urmau atribuirea și semnarea contractului, dar câteva zile mai târziu, în 30 decembrie, a fost depusă o nouă contestație, de către SC Elbi Energy Projects. Alți doi ofertanți, Elba Com și Backup Technology, au prezentat „dovezi” și „concluzii scrise”.

Reevaluarea ofertelor

„Admite contestația depusă de Elbi în contradictoriu cu Municipiul Timișoara (…) anulează raportul procedurii și actele subsecvente și obligă autoritatea contractantă la reevaluarea ofertelor depuse de Elba Com și Backlight Technology, cu respectarea documentației de atribuire, a prevederilor legale și a motivării aferentă prezentei”, a anunțat acum Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor.

Practic, primăria trebuie să reia acum o parte din licitație. 3,38 milioane de lei cu tot cu TVA este valoarea estimată a contractului. Majoritatea banilor vin de la Uniunea Europeană, după ce proiectul a fost declarat eligibil la începutul anului trecut.

Lucrările ar trebui să dureze zece luni, iar firma care va câștiga licitația va trebui să amplaseze pe aleile din parc 219 stâlpi cu tot atâtea corpuri de iluminat cu tehnologie LED, dar și să implementeze un sistem de telegestiune, care va permite controlul la distanță.

După ce va fi anunțat câștigătorul, primăria va trebui să aștepte întocmirea proiectului tehnic, iar execuția propriu-zisă va începe abia apoi. Este foarte probabil ca aleile din Parcul Botanic să fie iluminate abia în 2022.

Articole pe aceeași temă:

Lumină în Parcul Botanic, poate din 2022. Licitația a fost contestată de două ori

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Iosala says:

  15 000 lei per stalp (probabil metal), cu cablaria aferentă. De unde scot ăștia asa preturi?

 2. Cele mai noi știri

  Sănătate

  Scade iar rata de infectare cu Covid-19 în Timișoara, dar crește în Timiș, duminică, 7 martie

  Ştiri din Timiș

  Covid-19, Timiș, 7 martie: peste 300 de noi infectări din 1.605 teste

  Ştiri din Timiș

  Coronavirus, România: peste 3.000 de infectări noi și aproape 50 de decese

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Cum arată clădirea Teatrului Oravița, cel mai vechi din România, în șantier pentru restaurare

  Eveniment

  Razie pe șoselele din Timiș. Zeci de șoferi au rămas fără permis de conducere și au fost aplicate peste 450 de amenzi

  Ştiri din Timiș

  Aproape 70.000 de oameni vaccinați anti-Covid în Timiș

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Trasee de drumeție și ture de alergare în vară, în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Carantină chiar și 21 de zile în Timișoara și cele patru comune periurbane. Raed Arafat explică de ce

  Eveniment

  VIDEO. Cum este prins tânărul de 17 ani care a furat o mașină și a condus beat prin Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Noi modificări în desfășurarea orelor în scenariul roșu

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici