tion.ro Web analytics

Drumul de legătură între Tomnatic și DN6, reabilitat. Investiția se ridică la 7,8 milioane de lei

De Erika Iszlai

Drumul de legătură între Tomnatic și DN6, reabilitat. Investiția se ridică la 7,8 milioane de lei

Drumul de legătură între Tomnatic și DN6 a fost reabilitat. Investiția aparține Consiliului Județean Timiș și se ridică la peste 7,8 milioane de lei. A presupus ranforsarea a 4,2 km, iar printre principalele avantaje amintite de CJT ar fi îmbunătățirea circulației rutiere, dar și atragerea de noi investitori sau reducerea poluării. Va deservi și viitorul centru de legume și fructe care se construiește în Tomnatic.
Scris de Erika Iszlai - Drumul de legătură între Tomnatic și DN6 a fost reabilitat. Investiția aparține Consiliului Județean Timiș și se ridică la peste 7,8 milioane de lei. A presupus ranforsarea a 4,2 km, iar printre principalele avantaje amintite de CJT ar fi îmbunătățirea circulației rutiere, dar și atragerea de noi investitori sau reducerea poluării. Va deservi și viitorul centru de legume și fructe care se construiește în Tomnatic.

Drumul județean 692B, cuprins între intersecția cu DN6 și limita sud-estică a intravilanului localității Tomnatic, spre localitatea Nerău, comuna Teremia Mare, a fost reabilitat.

Printre principalele avantaje amintite de CJT se numără „îmbunătățirea circulației rutiere, atragerea de noi investitori, stimularea activității economice, stoparea migrării populației active, cât și reducerea poluării”. Investiția este importantă și în contextul centrului de legume care se construiește în Tomnatic.

„Investiția este importantă și în contextul centrului de legume și fructe pe care Consiliul Județean îl construiește în Tomnatic. Mașinile de mare tonaj care vor transporta marfa nu vor avea dificultăți privind legătura cu DN6, mai ales că acolo am realizat și un sens giratoriu foarte important pentru siguranța rutieră. Vom continua să ne axăm pe astfel de lucrări, interconectate, pentru a maximiza impactul pozitiv al diferitelor obiective de investiții ale Consiliului”, a spus președintele CJ, Alin Nica.

Lucrările au vizat aducerea platformei drumului la parametrii tehnici corespunzători clasei tehnice, modernizarea platformelor de parcare existente, decolmatarea șanțurilor de pământ și a podețelor de acces la proprietățile existente, amenajarea drumurilor laterale, amenajarea a două stații de autobuz în intravilanul localității Tomnatic, cât și realizarea unei structuri rutiere noi pe ultimii 500 m ai drumului județean.

A fost reamenajată și trecerea la nivel cu calea ferată, prin montarea de dale elastice și indicatoare rutiere, iar la intersecția cu DN6 a fost construit un sens giratoriu. Valoarea totală a investiției se ridică la peste 7,8 milioane de lei. Lucrările au fost realizate de asocierea PORR Construct și proiectantul Eurocerad International.

editor Dan Oancia

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Lopată says:

  Poză foarte frumoasă, zici că Alinică a dat cu lopata.

 2. ghiuri says:

  1 cine sint personajele din foto,cumva vedete de cinema de ii dati la gazeta sau sint niste personaje trecatoare?
  2 uitati va cum arata acest drum ,, reabilitat ,, nu este prevazut cu acostament,era foarte utila si o pista de biciclete,iar pe margini vegetatia creste in voie,ai impresia ca drumul traverseaza o jungla in devenire
  3 de altfel asa arata multe chiar foarte multe drumuri din aceasta parte de tara inclusiv Sannicolau Timisoara
  4 care este rolul vestei purtate de unul din personajele din poza
  5 care este rolul sensului girator construit acolo,care are o parte care duce spre nicaieri,spre cimp,alta decit sa se spuna ca s a facut ceva,alta decit beneficiul primarului,asa trafic mare este catre Tomnatic de era nevoie de acesta?
  Acolo era nevoie de cel mult o banda de acces in drumul national nicidecum de sensul acela girator imens,comuna Tomnatic nefiind decit o comuna dormitor la fel ca multe alte localitati din Timis unde viata se desfasoara intre autobuzele,marea parte vechi de 50 de ani,care duc si aduc muncitorii la cele trei schimburi.
  Cu banii cheltuiti acolo era bine sa se faca pista de biciclete de la intersectie pina in sat si pe tot cuprinsul localitatii.
  Un plus este iluminatul stradal cu led uri,dar care trebuie combinat cu sisteme fotovoltaice.
  Si datorita faptului ca nu exista absolut nici un mijloc de transport in comun foarte util era si un trotuar de la intersectie pina in sat,foarte multi cetateni se deplaseaza pe jos pe acest tronson.
  Dar sa nu fim circotasi sa ne bucuram ca se face

 3. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Încă o discuție pe tema Timpark. Ruben Lațcău, despre demolarea garajelor, parcări supraetajate și sistematizare

  Ştiri din Timiș

  A murit „Primarul Nopții”, unul dintre cele mai pitorești personaje ale Timișoarei

  Eveniment

  Micii luptători din Ghiroda și Moșnița Nouă se pregătesc de Campionatul Mondial XFC de la Roma

  Eveniment

  Ștafeta Veteranilor ia startul de la Timișoara pentru a marca Ziua Armatei României

  Mica publicitate

  Proprietar, închiriez în vilă etajul I, suprafață 100 mp, decomandat, mobilat, utilat, încălzire central proprie, garaj, 500 euro, zona Bogdănești, 0724512119

  Mica publicitate

  Închiriez casă, 2 camere, baie, bucătărie, utilată, curte separată, intrare comună, renovată complet + internet, 300 E + garanție în zona Lipovei- UMT 0744764955

  Mica publicitate

  Proprietar, închiriez casă cu 3 camere, bucătărie, baie, încălzire pe gaz, central proprie în str Iuliu Maniu 0745679108

  Mica publicitate

  Acum am de închiriat apartament 3 camere, mobilat, utilat, în Circumvalațiunii, urgent, 0721226990

  Mica publicitate

  Închiriez ap 3 camere decomandat zona Modern, climă, mobilat complet, etj 1, 0755816596

  Mica publicitate

  Acum am de închiriat apartament 2 camere, mobilat, utilat, în Pța 700 și în S. Bărnuțiu 0721226990

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici