tion.ro Web analytics

UPDATE. Dominic Fritz și Ruben Lațcău, chemați la poliție să dea declarații într-un dosar penal pe tema organigramei

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:

UPDATE. Dominic Fritz și Ruben Lațcău, chemați la poliție să dea declarații într-un dosar penal pe tema organigramei

Reactualizat la:
Doi șefi din Executivul Primăriei Timișoara au fost chemați la sediul IPJ Timiș să dea explicații într-un dosar penal „in rem”, pe tema noii organigrame. Viceprimarul Ruben Lațcău și primarul Dominic Fritz au fost la începutul acestei săptămâni să dea declarații după o plângere penală depusă de un angajat al primăriei. UPDATE. Reacția lui Fritz și Lațcău: Este o răzbunare
Scris de Roxana Deaconescu - Doi șefi din Executivul Primăriei Timișoara au fost chemați la sediul IPJ Timiș să dea explicații într-un dosar penal „in rem”, pe tema noii organigrame. Viceprimarul Ruben Lațcău și primarul Dominic Fritz au fost la începutul acestei săptămâni să dea declarații după o plângere penală depusă de un angajat al primăriei. UPDATE. Reacția lui Fritz și Lațcău: Este o răzbunare

Potrivit unor surse Tion, Ruben Lațcău a fost luni la IPJ Timiș, iar Dominic Fritz a fost marți. Aceleași surse spun că dosarul penal deschis de oamenii legii „in rem” (față de faptă – n.r.) este bazat pe o plângere penală pentru infracțiuni de serviciu. Aceasta a fost depusă de un șef din primărie care urma să fie concediat odată cu intrarea în vigoare a noii organigrame.

Oamenii legii trebuie să confirme sau să infirme acuzațiile. În plângerea penală se spune, printre altele, că s-au făcut infracțiuni de serviciu prin nerespectarea deciziei instanței care a suspendat noua organigramă aprobată în vară, mai arată sursele Tion.

Vă reamintim, la începutul acestei luni, reprezentanții Primăriei Timișoara au cerut lămuriri de la Tribunalul Timiș, dorind să știe, de fapt, pe ce organigramă trebuie să funcționeze municipalitatea, după ce cea aprobată în vară a fost suspendată definitiv de instanță în luna octombrie. Executivul PMT a confirmat, la sfârșitul lunii octombrie, că 511 de angajați sunt încadrați pe noua organigramă și doar 34 pe cea veche.

Tion a încercat să obțină o reacție de la reprezentanții Primăriei Timișoara, dar nu a venit niciun răspuns până la ora publicării acestui articol. Vom reveni de îndată ce acesta va fi transmis de oficialii instituției de pe C.D. Loga.

UPDATE. Reacția lui Fritz și Lațcău: Este o răzbunare

Primarul Timișoarei și viceprimarul Lațcău spun că totul este, de fapt, o răzbunare a unui angajat „care, în urma reorganizării, și-ar fi pierdut postul de conducere, este vorba despre dl. Culiță Chiș, a făcut o plângere penală împotriva noastră, a primarului Dominic Fritz și a viceprimarului Ruben Lațcău”.

În declarația de presă transmisă la o oră după ce s-a scris în mass-media locală că cei doi din Executivul PMT au fost la audieri, mai exact la câteva zile de când s-au dat declarațiile la poliție, Fritz și Lațcău spun că nu au emoții și că „unele acuzații formulate sunt de-a dreptul halucinante și se referă la situații sau conversații care nu au avut loc”.

Declarația primarului și viceprimarului Timișoarei:

„Această plângere este de fapt o răzbunare a dlui. Culiță Chiș care s-a făcut remarcat, în poziția pe care a ocupat-o, de mai multe acțiuni care produc încă efecte negative importante pentru Timișoara, pe care noua administrație face eforturi să le îndrepte.

Ne referim, în principal, la blocajul de la Drumul Boilor care are drept cauză realizarea unor lucrări ale Primăriei pe terenuri care nu se aflau în proprietatea Municipiului Timișoara, iar responsabil pentru această eroare gravă este dl. Culiță Chiș.

Această situație a fost semnalată de însăși Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere în corespondența adresată Primăriei: „Modalitatea aleasă de fosta conducere a Primăriei Municipiului Timișoara de a impune realizarea unei intersecții de tip girație suplimentară, pe varianta de ocolire Timișoara Sud, prin execuția unor lucrări de drum local și de utilități, în mod abuziv, în interiorul culoarului variantei de ocolire, a generat un blocaj care trenează și în prezent”.

I-am atras atenția, în nenumărate rânduri dlui. Culiță Chiș că acest mod de lucru este inacceptabil. Reamintim că și fostul primar Nicolae Robu și-a exprimat nemulțumirea față de maniera acestui angajat de „a rezolva” lucrurile, dar până la urmă a preferat să închidă ochii. Noi nu am procedat la fel și muncim să îndreptăm greșelile din trecut.

Dl. Culiță Chiș a ales să ne facă nouă o plângere penală, supărat și că în urma reorganizării domnia sa și-ar fi pierdut funcția și statutul de atotputernic în Primăria Municipiului Timișoara. Pe scurt, când aperi interesele timișorenilor și nu ale funcționarului, ești acuzat de abuz.

Suntem acuzați și că nu respectăm decizia instanței în privința noii organigrame, deși chiar faptul că dl. Chiș ocupă în continuare aceeași funcție și primește salariul de director este dovadă că această afirmație este complet falsă. Instanța nu a anulat noua organigramă, ci doar a suspendat aplicarea ei cu momentul pronunțării hotărârii judecătorești. Schimbările realizate până la pronunțarea acestei hotărâri sunt perfect valabile.

Ne așteptăm ca acest tip de hărțuire și de abuzare a sistemului penal de către angajați care-și pierd funcțiile de conducere în urma reorganizării sau care au alte supărări să continue. Noi ne vom prezenta de fiecare dată când suntem solicitați să dăm explicații, în acest caz, în calitate de martori.

Menționăm și faptul că organele de justiție sunt obligate să declanșeze cercetarea faptelor acuzate (fapte, nu persoane!) în cazul oricărei plângeri depuse. Nu avem nici cea mai mică emoție că această plângere nu va duce nicăieri”.

editor Amalia Kui

Pe aceeași temă:

Primăria Timișoara întreabă Tribunalul Timiș pe ce organigramă să meargă. Trei luni de la suspendarea celei noi

39 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. castigatorza says:

  Fritz si Latcau in curand pare ca o sa schimbati locul de munca:))

 2. traian says:

  Au primit mandat ?

 3. RATM says:

  Doi impostori

 4. haBARnash says:

  Din pacate USR-ul va pierde PMT in 2024 numai si numai gratie actiunilor acestui arogant in prcent de 85% , restul de 15 % i se datoreaza neimplicarii si neasumarii lui Fritz cam 5% si… sa-i dam un 10% si PCR-istei care pune umarul.

  • Parinte says:

   votul meu este inca de partea USR..si a acestui primar..
   Nu exista la data cand vb..o persoana care sa fie numit contracanditat..
   desigur se poate ca si acum 9 ani..cand a fost ales dnul Robu.. care ocupa si functie de decat..si rector..si profesor..si senator..si cantaret..si tot ce vrei tu..
   Si Cetatenii orasului l-au ales..ca avea un nume..
   si atat..
   dar..cred ca este nevoie de FAPTE..
   pana acum..eu vad FAPTE..
   ca Nu sunt cum Tu le doresti..sau altul..
   asta este adevarat..
   dar..sa iti prezint in mare situatia ?
   Este primar peste 300.000 de mii de persoane.. din care n” cu drept de vot..
   crezi ca poate multumii pe fiecare?..
   Sunt sigur ca tu nu poti sa faci asta nici la nivelul familiei tale..si nici macare individual fata de tine..
   sunt zile cand NU iti ies..NICI DACA..stii situatia..
   in fine..
   o zi buna

   • Dacian says:

    Care sunt faptele alea? Eu vad doar taxe peste taxe și nimic concret! Au făcut mai multe probleme decât rezolvări și acum din banii noștrii se încălzesc alții! Și nici ăia, că acum tot cârpesc țevi și sparg asfaltul încălcând o hotărâre care spunea că lucrările de întreținere cu spargerea asfaltului se fac exclusiv vara! Sigur acum au scuze că e in regim de urgență – dar să nu uităm că le puteau face până acum de 6 luni de cînd au ajuns la butoane! Nu degeaba i se zice DO-NIMIC! Deci ce zici tu că a făcut el bun pentru oraș?

   • Sergiu says:

    Iara ati fumat ciuperci stricate la USR? Te auzi ce proatii vorbesti? Poimaine cand te trezesti din fumuri citeste inca o data i eptiile astea si da-ti doua suturi in dorsal.

 5. L-am criticat pe Fritz cu altele, dar ACUM ÎL SUSȚIN DEPLIN says:

  Este de notorietate cit de capusat au fost toate direcțiile primariei ori companiile din subordine, de către toate partidele aflate anterior la putere. Pe acest subiect ÎL SUSȚINEM PE FRITZ și Lațcău și așteptăm SA FACĂ PUBLIC TOATE NEREGULILE sistemului de angajări sau trintori functionari DESCOPERITE. Ptr ca sunt PE BANII NOSTRI. Pe lingă serviciile oferite de un nivel promiscu

  • gica duru says:

   Cat va plateste usr-ul sa scrieti astfel de prostii? Pai Fritz si Latcau au adus in toate consiliile de administratie numai nestiutori sau penali. Sau cazul penalului Nanu l-ai uitat? Ce il recomada pe Nanu la Colterm in afara de carnetul de USR si condamnarea penala pentru delapidare? Dati-i tot inainte cu minciunile voastre ordinare, ca pe mine nu ma mai prostiti!

   • fotbal1 says:

    Pe tine cat te platesc ceilalti sa scrii prostii, nu de alta da nu vad ca totul merge struna sau a mers in primarie, vad tot angajati cu dor de casa…

   • @gică duru. În afara de cazul Nanu, mai știi? says:

    Ca zi eai de lista lunga dar vad ca te-ai împotmolit cind trebuia sa îi enumeri pe amatorii din comisii… 😁 Hai marș AUR situl ca puți de la distanta

  • grigore says:

   In virtutea ocupatiei mele, intru des in contact cu PMT. Din pacate nu ai dreptate, in PMT a inceput sa apara mita. Cu parere de rau in mandatul lui Robu nu exista asa ceva. PMT ii blocata si mai incompetenta ca niciodata.

 6. think twice says:

  Asta-i doar inceputul. Coltermul (Fritz+Latzcau), candidatura si ocuparea fara drept la functia de primar (Fritz), neexecutarea muncii in folosul comunitatii (Latzcau) ii va face pe cei doi niste abonati ai “audierilor”.

  • sss says:

   tu ai inteles ce e scris in articol?

  • just think first says:

   eu sper ca tu chiar iei bani sa scrii asta pt ca altfel esti o victima cu adevarat speciala… hai sa iti explic in termeni simpli: Romania este o tara mafiota, care functioneaza de sus pana jos ca o structura mafiota. Toata lumea manaca din ce se fura. Daca nu se mai fura, nu mai mananca de sus pana jos si altceva oricum nu stiu sa faca pt ca sunt analfabeti functionali. De asta PNL, PSD, AUR, etc., exploateaza prostii sa ii asmuta asupra putinilor ramasi in tara (printre care si cativa din USR) care mai pot sa le puna ocazional bete in roate. Ai inteles? De aia ne chinuim sa il bulim pe Fritz si pe Drula si pe multi altii. Ca sa putem fura de la tine bossulica.

  • petrica says:

   Toti angajatii din PMT au ajuns acolo pe baza de pile si concursuri trucate. Asta nu cred ca o poane nega cineva, cu totii stim adevarul.
   Normal ca incearca sa isi protejeze sursa de bani si putere. Tipic mafiot.
   Si totul se face cu ordin de la partid si de la secu.
   Pentru asta au murit oameni in ’89?

 7. nelu says:

  Te ingrozesti cand vezi cata INCOMETENTA este la acesti indivizi care au pe mana destinele unui oras ca Timisoara,nu ca Dl. Culita ar rupe gura targului dar pt. HAOSUL din primarie prefectul ar trebuii sa-i DEMITA,dar sunt o apa si un pamant ,TRIST PT. TIMISOARA

 8. Un contribuabil says:

  Sub conducerea acestui DoNimic, TIMIȘOARA ESTE INTR-O DECĂDERE CONTINUA ! Nu avem proiecte mari de dezvoltare, de atragere investiții, de infrastructura, parcuri, parcări noi, stadioane, proiecte pe fonduri europene, NIMIC, absolut nimic !

 9. UNDE AM AJUNS says:

  Vesnica problema a celor din USR.Primarul Timișoarei și viceprimarul Lațcău spun că totul este, de fapt, o răzbunare a unui angajat.Greaua mostenire,guvernul nu da bani,consilieri locali ii saboteaza.Dar bani pentru vile are,bani pentru Dantuitori gay si lesbi are,bani pentru Tim Floris nu are.Mai stati putin ca nici Lascau nu poate locui in spatiul pe care il are.Ca vezi doamne primarul ALES PRIN FRAIEREALA nu poate trai in apartament de 68 mp Dar oare nimeni nu poate starpi imbecilitatea si incopetenta din primarie????

 10. doNIMIC Samuel says:

  L-au trezit la 3 noaptea pe Latcau?

 11. petrica says:

  Daca reuseste sa il dea afara pe Chis Culita, un incompetent ajuns mare hot, Fritz va avea votul meu pina la moarte (a lui sau a mea).

  • cosva says:

   Total de acord, inlaturarea unui astfel de specimen poate fi trecuta la realizari pentru ca de inlaturarea lui beneficiaza tot orasul.

 12. ai de pll says:

  “Nu avem nici cea mai mică emoție că această plângere nu va duce nicăieri”

  haha. s-au gandit mult pana sa le iasa fraza asta? dupa ce ca is incompetenti nici nu stiu sa se exprime.

  in cazul ingroparii colterm pe cand vor fi chemati la audieri?

 13. cosva says:

  Din experienta personala cu astfel de fapturi ca chisculita, nu poti decat sa te aperi de acuzatiile imbecile ale reclamangiului si cam atat. E trist ca astfel de reclamangii nu pot fi acuzati de hartuire. Acest individ nu poate fi inlaturat din primarie decat cu scandal. Ii dorim “succese” in cariera lui viitoare din domeniul privat dar nu ianite de a raspunde penal pentru ilegalitatile facute ca functionar.

 14. Marcel Carpineanu says:

  Dacă, vrei sa faci ceva bun , hop plângere penală , este o caracatița care va fi greu de decapitat , nu vă lăsați intimidați , trebuie făcută curățenie odată și odată în primărie, succes

 15. Dan A. says:

  Sindicatele loveste din nou!

 16. Ciprian says:

  Mai baieti si fete, va plangeti ca in sfarsit dau afara incompetentii astia de au capusat Timisoara de atatea decenii?
  Pai imi amintesc cum anunta Robu cu surle si trambite ca va face optimizari si alte cele, cand asa de bine s-a inteles cu toti infractorii.
  Eu in locul vostru m-as ingrozi ce distrusa este birocratia si justitia in Romania, de stai la cheremul astora de ajungi sa ii rogi sa plece ca nu fac nimic, si ei iti dau cu flit.

 17. Khutulun says:

  Eu nu zic sa nu schimbe oamenii lui Robu. Dar daca credem ca nu aduce in locul lor oamenii USR-ului suntem naivi. Imi aduc aminte cum din 300 se lauda ca il aduce pe cel mai bun ca city manager. Nimeni altul decat ” finul” USR din capitala. Iar sef de cabinet, intamplator cel mai competenr a fost seful USR Timisoara. Pe bune?! Si noi sa credem in corectitudinea acestui mare mincinos? Totul e aparență si repet sa ii schimbe pe oamenii corupti dar daca schimba corupții vechi cu corupții lor e acelasi mare ….. . Asa ca …NU…eu nu il mai votez pe acest personaj.

 18. Timisorean says:

  Mai exact pentru ce isi iau salariile domnii politisti si procurori?? Ce cercetari si in rem?? In rem se face cand exista o suspiciune de fapta penala si nu se stiu exact vinovatii. In cazul de fata fapta nu mai trebuie suspicionata pentru ca ea exista dovedita de 2 sentinte judecatoresti, iar vinovatii se stiu clar, sunt toti cei ce au votat acel hcl de aprobare a unei organigrame. Toti care au votat si pus in practica hclul ilegal trebuie sa aiba calitatea de vinovati!
  Dar de fapt din nou, de ce isi iau procurorii salariul??? Robu are 4 dosare penale de ani de zile si nimic. 2 clare ca lumina zilei. 1 cel cu reabilitarea blocurilor unde denuntatorul a adus probe si al 2-lea cel cu poarta din timisoara unde a aparut in presa rezultatele controlului inspectiei in constructii cu multiple incalcari ale legii. De ce nu s-au pus catuse deja???

 19. zet says:

  Mai frit ADIO catarge cu steaguri in intersectii.culita le-a facut si amplasat datorita deosebitului respect pentru seful lui PRIMATA Prof.Dr.Ing.vai de capul lui,robu.Dar poate e mai bine asa.Ciini nu se vor mai p-sa la baza lor.

 20. fritzzcelmic says:

  FARA PENALI IN FUNCTII PUBLICE

 21. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Fără apă caldă și căldură pe câteva străzi din Timișoara. Colterm intervine la rețeaua primară

  Ştiri din Timiș

  O firmă din București, interesată să facă macheta digitală a Timișoarei

  Ştiri din Timiș

  Despre emoții și autocunoaștere: ateliere de dezvoltare personală organizate pentru elevi de CJRAE Timiș

  România

  Peste 50% dintre cazurile de Covid-19 înregistrate în țară în prima săptămână din 2022, la nevaccinați

  Eveniment

  UPDATE. Bătrân de 86 de ani, lovit pe trecerea de pietoni de un șofer neatent, în centrul Timișoarei

  Ştiri din Timiș

  Rata de infectare cu Covid a sărit de 21 la mie în Moșnița Nouă. Situația în județ

  Sănătate

  Coronavirus, 18 ianuarie: Peste 16.000 de cazuri în România. Record de infectări în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Locuri de lectură și de stare de bine în satele din Timiș. Cum poți face din vis realitate

  România

  Peste 2 milioane de facturi la energie au fost recalculate. Sumele plătite în plus vor fi stornate

  Capitala Culturala

  Ioana Iacob, de la Teatrul German din Timișoara, joacă rolul principal într-un film. Premiera la Berlinala 2022

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici