tion.ro Web analytics

Directia de Sanatate Publica Timis da asigurari: apa de la fantanile publice e buna de baut

Apa de la cele 92 de fântâni publice din Timișoara și cele 30 din Lugoj este bună de băut și se încadrează în parametrii chimici și bacteriologici, transmite Direcția de Sănătate Publică Timiș.
Scris de Adriana Ardelean - Apa de la cele 92 de fântâni publice din Timișoara și cele 30 din Lugoj este bună de băut și se încadrează în parametrii chimici și bacteriologici, transmite Direcția de Sănătate Publică Timiș.

 

De la începutul acestui an, DSP Timiș a efectuat 239 de probe de apă potabilă, din care au fost realziate 717 analize bacteriologice și 3346 analize chimice, toate relevând faptul că apa nu prezintă niciun pericol de îmbolnăvire pentru populație.

 

“Direcţia de Sănătate Publică Timiş, pentru a preveni apariția bolilor transmise pe calea apei, prin Compartimentul de Evaluare a Factorilor de Risc din Mediul de Viață și Muncă, conform atribuțiilor ce decurg din Legea 458/2002 și HG 974/2004, a supravegheat calitatea apei potabile furnizate de sistemele publice, centrale și individuale de aprovizionare cu apă (uzine de apă, instalații de apă, fântâni publice) din mediul urban și rural.Au fost supravegheate următoarele categorii de surse de apă: 5 instalații centrale din mediul urban și 24 din mediul rural. Calitatea apei distribuite la consumatori prin uzinele de apă s-a încadrat la toți parametrii chimici și bacteriologici analizați în Legea 458/2002 modificată. Sursele de apă din județul Timiș sunt permanent supravegheate de DSP”, transmit reprezentanții instituției.

 

Organizația Mondială a Sănătății estimează că aproximativ 6% din bolile regăsite pe glob sunt legate de apă. Conform raportărilor, sistemului de supraveghere a bolilor transmisibile (CISID), acestea includ: boala diareică acută, campilobacterioza, hepatita virală A, giardioza, infecția cu Shigella, infecția enterohemoragică cu Escherichia coli, legioneloza, holera. În schimb, apa de calitate, sanitația corespunzătoare și aplicarea regulilor elementare de igienă pot reduce bolile diareice cu 15-30% şi influențează semnificativ prevalența altor boli.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Sănătate

  Au fost confirmate primele două cazuri de infectare cu tulpina Omicron în România

  Sănătate

  Aproape 2.000 de vaccinuri anti-Covid administrate în Timiș în ultimele 24 de ore

  Ştiri din Timiș

  Descoperă povestea Palatului Deschan, „locul primului Bazar din Timișoara”

  Eveniment

  VIDEO. Accident cu un mort și doi răniți pe Calea Șagului, trafic blocat

  Sănătate

  Medici din Timișoara, în bisericile catolice. Vor vorbi cu oamenii despre importanța vaccinării și riscurile infectării cu Covid

  Ştiri din Timiș

  Se caută voluntari cu experiență în business și IT pentru „remodelarea activității” Primăriei Timișoara

  Eveniment

  Certificate Digitale Verzi, la control! Amenzi date de polițiștii timișeni celor fără măști și certificate

  Ştiri din Timiș

  Rata de infectare cu Covid-19 scade sub 2/1000 în Timiș. Situația pe localități

  Sănătate

  Coronavirus, 4 decembrie: aproape 1.500 de cazuri și 131 de decese în România. 78 de infectări în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Șoferii, campioni la amenzile împărțite de Poliția Locală. Sub jumătate dintre sancțiunile date în 2021 au fost plătite

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici