tion.ro Web analytics

Dezvaluiri despre santierul Pietei Badea Cartan. Acuzatii grave ale firmei contractate de Primaria Timisoara: Nicolae Robu minte!

Reactualizat la:

Dezvaluiri despre santierul Pietei Badea Cartan. Acuzatii grave ale firmei contractate de Primaria Timisoara: Nicolae Robu minte!

<p>Tion: Dezvaluiri despre santierul Pietei Badea Cartan</p>
Reactualizat la:
Ies la iveală informații năucitoare cu privire la proiectul de modernizare a Pieței Badea Cârțan, după ce primarul Nicolae Robu a anunțat că șantierul va fi închis, iar piețarii se vor întoarce la tarabe în aceleași condiții ca și înainte. Administratorul firmei contractate de municipalitate vine cu acuzații grave și spune că edilul-șef minte, iar muncitorii lui au fost îndemnați să încalce legea. Mai mult, spune că dacă ar fi continuat lucrările, oricând ar fi putut începe un incendiu în Badea Cârțan.
Scris de Roxana Deaconescu - Ies la iveală informații năucitoare cu privire la proiectul de modernizare a Pieței Badea Cârțan, după ce primarul Nicolae Robu a anunțat că șantierul va fi închis, iar piețarii se vor întoarce la tarabe în aceleași condiții ca și înainte. Administratorul firmei contractate de municipalitate vine cu acuzații grave și spune că edilul-șef minte, iar muncitorii lui au fost îndemnați să încalce legea. Mai mult, spune că dacă ar fi continuat lucrările, oricând ar fi putut începe un incendiu în Badea Cârțan.

Reprezentanții societății Building Technology, firma care ar fi trebuit să modernizeze Piața Badea Cârțan cu aproape 900.000 de lei, vin cu precizări în urma declarațiilor făcute de Robu, marți. Vă reamintim, primarul Timișoarei a spus că va ajunge în instanță atât cu proiectantul, cât și cu executantul plătiți pentru modernizarea Pieței Badea Cârțan, după problemele apărute pe șantier. Edilul-șef a anunțat că primăria a decis să renunțe la lucrări.

„Se reamenajează locația pentru a se putea relua activitatea în condițiile de dinainte. Nu ne putem juca să punem în pericol viața oamenilor, au fost greșeli și în proiectare și în execuție. Îmi pare foarte rău, era un proiect foarte frumos. Trebuie să se stabilească vinovățiile și să suporte consecințele. Ne vom judeca și cu proiectanții și cu executanții. Nu știu detalii din expertize, știu doar că nu au fost în regulă nici proiectul și nici execuția”, a declarat Robu.

Administratorul firmei: Am fost instigați să încălcăm legea

Ghe. Telu Verbuncu, administratorul firmei contractate de primărie, spune că Nicolae Robu minte și că lucrurile stau, de fapt, cu totul altfel. Printre altele, specialiștii firmei ar fi trimis primăriei zeci de adrese în care s-au plâns de greșelile din proiect, iar muncitorii ar fi fost instigați să încalce legea.

„Nicolae Robu minte! Inginerii firmei noastre au trimis specialiștilor lui Nicolae Robu peste 40 de adrese în care au semnalat numeroasele omisiuni/ greșeli/ vicii de proiectare care au fost ignorate. Reprezentanții trimiși de Nicolae Robu pentru a monitoriza șantierul de la Piața Badea Cârțan nu aveau pregătirea necesară pentru a înțelege proiectul și activitățile specifice din cadrul șantierului. Experiența lor se rezumă la igienizarea locuinței proprii. În aceste condiții, ne exprimăm dezamăgirea cu privire la declarațiile făcute de primarul Nicolae Robu, în necunoștință de cauză, înaintea unei expertize de specialitate și a unei sentințe judecătorești”, se arată într-o adresă trimisă de firma care ar fi trebuit să modernizeze Piața Badea Cârțan pe baza unui proiect întocmit de S.C. Andreescu & Gaivoronschi, conform panoului amplasat pe șantier.

Mai mult decât atât, reprezentantul firmei Building Technology susține că inginerii lui au solicitat calculele statice în baza cărora a fost întocmit proiectul de rezistență, pentru a putea elabora o expertiză tehnică proprie. Vă reamintim, în luna noiembrie a anului trecut, două grinzi s-au prăbușit pe șantier. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, dar incidentul i-a făcut pe cei responsabili să-și pună întrebări, așa că s-a cerut o expertiză, iar lucrările au fost suspendate.

„Vă informăm că societatea noastră a fost amenințată și instigată să respecte un proiect viciat în vederea execuției lucrărilor pentru construirea Pieței Badea Cârțan și, implicit, să încalce legea”, mai spune Verbuncu.

Acesta a făcut public un extras dintr-o adresă datată cu 6.12.2017 semnată de președintele Consiliului de Administrație al Societății Piețe S.A., Agoston Odon:

„Totodată, vă învederăm că, până la data de 23.11.2017, data prevăzută în contract ca termen de finalizare și predare a lucrării, se constată că asocierea pe care o reprezentați nu și-a îndeplinit obligațiile asumate prin Contractul de lucrări nr. F42/03.08.2017, și nici obligațiile prevăzute în dispozițiile legale incidente în materie, cauzând astfel societății noastre un prejudiciu considerabil.

În acest sens, precizăm că motivele invocate de asocierea dumneavoastră, în calitate de executant, pentru neîndeplinirea obligațiilor contractuale asumate, motive care vizează proiectul tehnic ce stă la baza execuției lucrării, nu sunt întemeiate nici din punct de vedere juridic și nici din punct de vedere tehnic, executantul având obligația contractuală și legală de a executa întocmai lucrarea conform prevederilor acestui proiect, neavând nici calitatea, nici expertiza și nici poziția juridică de a evalua corectitudinea și conformitatea acestui proiect cu dispozițiile legale și standardele tehnice incidente în materie”, ar sta scris în adresa trimisă de Piețe S.A.

Pericolele din proiect

Așa cum primarul Nicolae Robu a anunțat de marți, primăria va merge în instanță cu cele două firme, urmând să dea în judecată atât S.C. Andreescu & Gaivoronschi, cât și S.C. Building Technology. Care este concluzia firmei care ar fi trebuit să modernizeze Piața Badea Cârțan, pentru ca vânzătorii să nu mai stea în frig și în curent?

„Respectarea acestui proiect ar fi dus inevitabil la respingerea recepției lucrărilor de către inspectorii ISU Banat, deoarece materialele cuprinse în proiectul scos la licitație nu respectau prevederile normelor legale. Iar dacă am fi continuat lucrările, în conformitate cu proiectul tehnic, Piața Badea Cârțan ar fi reprezentat un real pericol, pentru că acolo putea oricând să izbucnească un incendiu de proporții. Societatea noastră, prin adresele transmise, a informat reprezentanții primăriei cu privire la faptul că Avizul de securitate la incendiu a fost emis la data de 3.09.2015, iar proiectul tehnic și detaliile de execuție în luna octombrie 2015. Prin urmare, nu am înțeles de ce proiectul tehnic de execuție nu a fost realizat conform cerințelor impuse de ISU Banat. Building Technology a depus toate eforturile pentru a executa și finaliza în condițiile normale acestă lucrare, dar din păcate ignoranța și nepăsarea autorităților locale au dus la sabotarea și neîndeplinirea acestui proiect. Ne exprimăm regretul și indignarea că autoritățile locale nu conștientizează faptul că victimele nepăsării și ignoranței sunt cetățenii acestui oraș, buni plătitori de taxe și impozite”, concluzionează administratorul Ghe. Telu Verbuncu.

Proiectul de modernizare presupunea „realizarea unei hale pentru comercianți, sub copertina existentă”, fiind vorba, practic, despre închiderea spațiului de sub copertina existentă, pentru ca piețarii să nu mai stea în curent și în frig pe timpul iernii. Hala nou creată ar fi trebuit să aibă pereți tip sandvici cu policarbonat, cu o capacitate de 220 de mese. De asemenea, ar fi trebuit să fie amenajate și câteva bazine pentru apă, aceasta fiind o cerință a pompierilor.

Articole pe aceeași temă:

[related-post post_id=”1984950″]

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Sănătate

  Ministrul de Interne la Vama Nădlac, într-o vizită fulger. A verificat la fața locului cum se desfășoară traficul
  Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, a fost duminică într-o vizită fulger la Vama Nădlac I și Vama Nădlac II, pentru a verifica cum se desfășoară tranzitul camioanelor de marfă și al autoturismelor.

  Sănătate

  A crescut numărul persoanelor aflate în carantină, în Timiș
  Peste 900 de persoane sunt în izolare la domiciliu, în Timiș. A crescut numărul persoanelor aflate în carantină în cel mai vestic județ al țării.

  Ştirile judeţului Timiş

  Aproape 300 de amenzi date în ultimele 24 de ore, în Timiș, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare
  Curge în continuare cu amenzi date de polițiști și jandarmi pentru nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare. Vă reamintim că acestea nu pot fi plătite cu cardul online.

  Sănătate

  25 de cazuri de COVID-19 la Maternitatea Odobescu. DSP Timiș recomandă restrângerea activității și externarea unor pacienți
  Direcția de Sănătate Publică (DSP) Timiș transmite că în Secțiile de obstetrică-ginecologie și neonatologie ale Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara (Maternitatea Odobescu) au fost confirmate 25 de cazuri COVID-19. 2

  Sănătate

  Autoritatea pentru Digitalizarea României confirmă dezvăluirile tion.ro! Amenzile pentru încălcarea Ordonanțelor Militare nu pot fi plătite online!
  Reprezentanții Autorității pentru Digitalizarea României confirmă dezvăluirile făcute, sâmbătă, de tion.ro Amenzile nu pot fi, deocamdată, plătite online. La două săptămâni de la primele amenzi pentru încălcarea Ordonanțelor Militare, fluxul de plată online cu cardul este încă în faza de testare. 5

  Sănătate

  Timiș: 176 de persoane cu COVID-19. În România sunt 3.864 de cazuri
  În România au fost diagnosticate 3.864 de cazuri de COVID-19, până duminică. În Timiș au fost depistate 176 de persoane cu coronavirus. 6

  Sănătate

  Doctorul Musta despre lupta cu COVID-19: „Toată lumea trebuie să pună umărul. Nu există loc de răfuieli politice”
  Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, unde sunt internați doar pacienți cu COVID-19, se apropie de capacitate maximă. Doctorul Virgil Musta, care face parte din echipa care tratează pacienții de la Victor Babeș, spune că toată lumea trebuie să pună umărul în lupta cu coronavirusul. 3

  Sănătate

  Coronavirusul mai face două victime în România. Bilanțul ajunge acum la 148. UPDATE
  Încă două persoane din România au pierdut lupta cu coronavirusul. Pacienții, din categoria de vârstă cu risc crescut, aveau și alte afecțiuni. UPDATE. Și-au mai pierdut viața încă trei persoane din România, din cauza coronavirozei

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.