tion.ro Web analytics

Detalii despre linia nouă de tramvai Gara de Nord – Solventul. Costă 12 milioane de euro

Detalii despre linia nouă de tramvai Gara de Nord – Solventul. Costă 12 milioane de euro

<p>Tion: Detalii despre linia nouă de tramvai Gara de Nord – Solventul. Costă 12 milioane de euro</p>
Reactualizat la:
Noua linie de tramvai care va merge de la Gara de Nord spre viitorul Pasaj Solventul se va întinde pe 1,4 kilometri și va costa, conform estimărilor, cu tot cu alte lucrări, 12,1 milioane de euro. Primăria are și alte planuri în zonă și vrea să depună proiectul pentru fonduri europene.
Scris de Roxana Deaconescu - Noua linie de tramvai care va merge de la Gara de Nord spre viitorul Pasaj Solventul se va întinde pe 1,4 kilometri și va costa, conform estimărilor, cu tot cu alte lucrări, 12,1 milioane de euro. Primăria are și alte planuri în zonă și vrea să depună proiectul pentru fonduri europene.

57.660.730 de milioane de lei cu tot cu TVA costă mai exact noua linie de tramvai din zona Gării, din care pentru construcții și montaj e nevoie de 40,6 milioane de lei, conform estimărilor din documentația predată primăriei.

Conform aceluiași proiect, „se vor moderniza cele mai importante 22 de stații de transport în comun din Timișoara” și se va achiziționa un nou sistem de monitorizare a mijloacelor de transport și e-ticketing. Estimările specialiștilor sunt că mai este nevoie de 3 milioane de euro pentru modernizarea stațiilor STPT, iar pentru sistemul de monitorizare și e-ticketing de 5 milioane de euro. Sistemul vechi a costat tot 5 milioane de euro, în anul 2009.

Consilierii locali vor adopta, marți, documentația tehnico-economică – faza SF a indicatorilor tehnico-economici și a anexei privind descrierea sumară a investiției pentru obiectivul „Linie nouă de tramvai Solventul-Gara de Nord”.

„Investiția vizează construcția unei noi linii de tramvai și modernizarea întregului ansamblu rutier, inclusiv rețelele edilitare stradale, subterane și supraterane, având ca limite platforma Solventul și intersecția cu Bd. Gen. Ion Dragalina”, se arată în SF.

În ipoteza realizării obiectivului propus se va putea amenaja conexiunea între rețeaua de tramvai de pe Bogdăneștilor și Gara de Nord, prin Pasajul Solventul, subtraversare a zece linii de cale ferată.

Linia cale tramvai va fi dublă și va fi așezată pe centrul tramei stradale, rețeaua de contact va fi de tip complet compensată „catenară”, iar șoseaua va avea două benzi pe sens, incluzând calea de rulare a tramvaiului, care va fi carosabilă. Întreaga zonă va fi supravegheată video.

Este vorba despre 1,4 km de traseu, 4 km cale dublă de tramvai, 14.000 mp carosabili, 37 de locuri de parcare, 4.300 mp trotuare și piste de biciclete, trei stații de tramvai cu șase peroane. Proiectul prevede tăierea a 67 de arbori, dar plantarea a 99 de pomi.

„Linia cale tramvai va fi realizată cu șină cu canal, fiind îmbrăcată printr-un sistem elastic care reduce substanțial zgomotul structural, vibrațiile și radiația acustică și care izolează electric (profile pe talpa șinei și pe inima șinei). Trama stradală va fi realizată în varianta de două benzi pe sens incluzând calea de rulare a tramvaiului care va fi carosabilă. Benzile adiacente căii de rulare a tramvaiului au lățimea de 3,50 m cu excepția zonelor din dreptul persoanelor stațiilor Nufăr și Gh. Barițiu, unde au lățimea de 3 m. Pe traseul liniei de tramvai vor fi amenajate trei stații de urcare-coborâre, prevăzute cu persoane și copertine. Trotuarele au fost proiectate în general adiacent proprietăților, cu o lățime minimă de 1 m. Sunt prevăzute piste pentru biciclete și parcări de scurtă durată”, se arată în documentația semnată de Culiță Chiș, directorul Direcției Generale de Drumuri, Poduri, Parcaje și Rețele de Utilități din primărie.

Primăria a primit studiul de fezabilitate și devizul general, dar și altă documentație aferentă SF de la Centrul Corneliu Mikloși din cadrul STPT, în 27 februarie. Documentația tehnico-economică elaborată la faza SF pentru „Linie nouă de tramvai Solventul-Gara de Nord” a fost întocmită de SC Baicons Impex SRL.

Specialiștii STPT susțin că 52 de milioane de călători aleg să meargă anual cu tramvaiele, dintr-un total de 90 milioane de călători care folosesc transportul public în Timișoara.

Investiția ar trebui să fie gata în 18 luni, iar sursa de finanțare ar fi fondurile structurale POR 2014-2020 Axa prioritară 4, axă pe care PMT mai poate depune proiecte până în 31 martie. Municipalitatea încă nu are aviz SNCFR pentru proiect.

Articole pe aceeași temă:

http://www.tion.ro/inca-un-pas-spre-pasajul-solventul-robu-se-pare-ca-in-sfarsit-vom-intra-in-linie-dreapta/2147860

http://www.tion.ro/s-a-votat-primaria-timisoara-ia-un-credit-de-46-de-milioane-de-euro-peste-20-se-duc-pe-investitii/2162480

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Ştirile judeţului Timiş

  Aveți proprietăți pe traseul centurii Timișoara Sud? Sunteți chemați la ședințele comisiilor de expropriere
  Se întrunesc comisiile de expropriere pentru cei care dețin proprietăți pe traseul centurii Timișoara Sud. Ședințele acestor comisii vor începe peste două săptămâni și se vor desfășura în primăriile din localitățile unde cetățenii au teren pe traseul centurii. Proprietarii sunt invitați să participe la aceste ședințe, unde comisiile vor emite procesele-verbale și hotărârile de stabilire a despăgubirilor.

  Sănătate

  Mai sunt opt focare active de Covid-19, în Timiș. În zona Făget, 60 de persoane au fost depistate cu SARS-Cov2
  În Timiș au mai rămas opt focare active de Covid-19, conform Direcției de Sănătate Publică. În zona Făget (orașul din Timiș și trei localități aparținătoare se află în carantină) a mai apărut un caz de coronavirus, ajungându-se la 60 de persoane confirmate cu SARS-Cov2.

  Ştirile judeţului Timiş

  Ședința festivă de Ziua Timișoarei în pandemie, ținută pe ascuns la primărie
  Timișoara sărbătorește, luni, 3 august, 101 ani de la instalarea administrației românești în Banat. Primăria Timișoara a pregătit mai multe manifestări, iar pentru luni a fost anunțată o ședință festivă, care urma să aibă loc online. Numai că nu s-a ținut online, ci în sala de consiliu, pe ascuns. 1

  Sănătate

  Sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-Cov2, în Timiș
  Controale ale autorităților în zonele aglomerate, societăți comerciale și mijloace de transport în comun. Polițiștii, jandarmii și pompierii au controlat peste 300 de societăți comerciale numai în ultimele 24 de ore pentru a vedea dacă sunt respectate măsurile de prevenire a SARSA-Cov2. Amenzile au fost date și celor care nu au purtat mască, dar și pentru celor care au participat sau organizat evenimente în spații închise. 1

  Sănătate

  Coronavirus: peste 190 de persoane în spitale, în Timiș. Zece pacienți sunt la Anestezie și Terapie Intensivă
  Peste 190 de persoane cu SARS-Cov2 sunt internate în spitalele din Timiș, 10 dintre acestea fiind la Anestezie și Terapie Intensivă. În Timiș au fost procesate peste 500 de teste Covid-19, de duminică până luni.

  Ştirile judeţului Timiş

  Calvin Klein Jeans a inaugurat primul magazin din vestul țării, în Iulius Town
  Iulius Town a consolidat un mix de branduri premium ca răspuns la expectanțele clienților săi pasionați în materie de modă. Ca urmare a acestei tendințe potofoliul a fost completat cu un nou brand de renume internațional. Recent, Calvin Klein Jeans a inaugurat aici primul magazin din vestul țării. Noua locație îi întâmpină pe timișoreni cu cele mai sofisticate colecții și cuprinde o gamă completă de articole vestimentare și accesorii. 2

  Sănătate

  România a trecut de pragul de 54.000 de persoane depistate cu Covid-19. Timiș: peste 1.300 cazuri de la începutul pandemiei, un deces în ultimele 24 de ore
  România trece de pragul de 54.000 de persoane infectate de la începutul pandemiei cu Covid-19, iar Timișul depășește pragul de 1.300. Numărul persoanelor infectate în 24 de ore în România a scăzut până la puțin peste 800. A scăzut însă și numărul de teste realizate în 24 de ore, la 8.045, deși în unele zile (când numărul infectărilor era de peste 1.000) numărul testelor efectuate era de peste 20.000. În Timiș, o persoană cu Covid-19 a decedat.

  Ştirile judeţului Timiş

  Port de agrement pe Bega, de 2 milioane de euro. Primăria a primit donație studiul de prefezabilitate
  Timișoara ar putea avea un port de agrement pe aproape 3 hectare, în urma unei investiții de aproape 2 milioane de euro. S-a făcut deja studiu de prefezabilitate, primit donație de municipalitate. 5

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.