tion.ro Web analytics

Cu contract semnat în martie, Primăria Timișoara începe abia acum lucrările la sala de sport de la Școala Gen. 25

De Roxana Deaconescu

Cu contract semnat în martie, Primăria Timișoara începe abia acum lucrările la sala de sport de la Școala Gen. 25

Lucrările la prima sală de sport școlară cu tribune din Timișoara n-au început nici la aproape șapte luni de la semnarea contractului. Finanțarea europeană este aprobată de aproape un an și jumătate, iar reprezentanții primăriei vorbesc despre „o problemă tehnică din proiectul tehnic”. Abia acum s-ar fi semnat ordinul de începere.
Scris de Roxana Deaconescu - Lucrările la prima sală de sport școlară cu tribune din Timișoara n-au început nici la aproape șapte luni de la semnarea contractului. Finanțarea europeană este aprobată de aproape un an și jumătate, iar reprezentanții primăriei vorbesc despre „o problemă tehnică din proiectul tehnic”. Abia acum s-ar fi semnat ordinul de începere.

Primăria Timișoara anunța, la începutul lunii aprilie, prima investiție la o sală de sport școlară, la Școala 25. Licitația a fost făcută în noiembrie 2020, după semnarea contractului de finanțare prin POR din vara anului trecut, iar contractul de execuție a fost semnat în 31 martie 2021, cu firmele Extra Prompt și Constructim, la valoarea de 7,6 milioane de lei cu tot cu TVA.

„Am pornit primul proiect de sală de sport școlară din Timișoara, la Școala 25, unde am semnat contractul de execuție. Valoarea este de 7,6 milioane de lei, marea majoritate din fonduri europene. Durata contractului este de 12 luni, vedem dacă și firma reușește să execute. Vom construi o sală de 1.500 mp, cu un teren de sport și în exterior, pistă de alergare, teren de joacă pentru copii din clasele primare”, spunea, în aprilie, primarul Dominic Fritz.

Suntem în luna octombrie, iar cele două firme n-au apucat să intre pe șantier. Reprezentanții primăriei spuneau, în 11 octombrie, printr-un răspuns la o solicitare în baza Legii 544 privind liberul acces la informațiile de interes public, că „lucrările vor începe imediat ce se va clarifica problema tehnică identificată de executant în proiectul tehnic”.

Între timp, reprezentanții primăriei spun că „a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor”, după ce „au fost făcute ajustări de materiale de construcție și a fost inclusă și posibilitatea folosirii OG 15 în timpul proiectului, în cazul în care unele prețuri au crescut”. Cu toate astea, „costul total al proiectului nu a fost schimbat”.

Ordonanța despre care vorbesc oficialii PMT spune că „prețul contractelor de achiziție publică aflate în derulare la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe se ajustează (…) prin actualizarea prețurilor aferente materialelor, prin aplicarea unui coeficient de ajustare, pentru a ține seama de orice creștere sau diminuare a costurilor materialelor pe baza căruia s-a fundamentat prețul contractelor”. OG 15/2021 a fost publicată în 31 august în Monitorul Oficial, iar contractul pentru sala de sport a fost semnat în 31 martie.

Reprezentanții primăriei susțin că acesta este primul proiect de sală de sport școlară din Timișoara care cuprinde și tribune, vestiare și anexe pentru competiții. Conform documentației, este vorba despre o sală de sport „în regim parter înalt, cu corpuri de legătură cu școala existentă în regim P, în care se amenajează cabinete profesori, vestiare și grupuri sanitare”.

Extra Prompt (lider de asociere) și Constructim trebuie să ridice sala de sport de la Școala Gen. 25 în 12 luni de la semnarea ordinului de începere. Extra Prompt este la primul contract cu Primăria Timișoara, dar Constructim mai are și alte contracte, cum ar fi Campusul Lenau, Centrul Cultural Mărășești sau Colegiul Ungureanu.

Pe aceeași temă:

Prima sală de sport școlară cu tribune din Timișoara costă 1,5 milioane de euro. O fac Extra Prompt și Constructim

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Ionutz says:

  Pai acuma se incep lucrarile….cand vine iarna.

 2. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  „Poetica tăcerii și distanței”, expoziție de pictură la Muzeul Național al Banatului

  România

  Poșta Română permite accesul în oficiile poștale chiar și fără certificat verde

  Eveniment

  FOTO. Peste 40 de polițiști au donat sânge la Timișoara

  Ştiri din Timiș

  UPDATE. Timișoara e la mila E.ON. Colterm încă primește gaz, nu se știe până când. Și tot n-a găsit furnizor

  Eveniment

  Polițiștii din Timișoara, Lugoj și Sânnicolau Mare au ieșit pe teren pentru a promova siguranța rutieră

  Ştiri din Timiș

  Licitații organizate de CCIAT

  Ştiri din Timiș

  Se așterne asfalt în straturi subțiri între Victor Vlad Delamarina și Lugoj. Restricții și trafic pe o bandă

  Eveniment

  Șase ore de razie în traficul din Timișoara, în care au fost aplicate aproape 100 de amenzi

  Ştiri din Timiș

  Se oprește apa caldă pe mai multe străzi din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Anunțul AUTOGLOBUS 2000 S.R.L. privind finalizarea proiectului „Grant AUTO CARDO” – în cadrul Măsurii „Granturi pentru capital de lucru”

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici