tion.ro Web analytics

Consilierul local Roxana Iliescu: Sistemul de parcare TimPark nu respectă legea și nici persoanele cu handicap

De Vlad Popa

Consilierul local Roxana Iliescu: Sistemul de parcare TimPark nu respectă legea și nici persoanele cu handicap

Foto: arhivă
Consilierul local Roxana Iliescu (PRO România) atrage atenția că sistemul de parcări TimPark, proaspăt reinventat, nu ține cont de persoanele cu handicap. Cere soluționarea de îndată a acestei probleme.
Scris de Vlad Popa - Consilierul local Roxana Iliescu (PRO România) atrage atenția că sistemul de parcări TimPark, proaspăt reinventat, nu ține cont de persoanele cu handicap. Cere soluționarea de îndată a acestei probleme.

„Celebrul deja Sistem Timpark, nu respectă dispozițiile Legii 448/2006, mai exact art. 65 alin. (1):

«1) În spațiile de parcare de pe lângă clădirile de utilitate publică, precum şi în cele organizate vor fi adaptate, rezervate şi semnalizate prin semn internaţional cel puţin 4% din numărul total al locurilor de parcare, dar nu mai puţin de două locuri, pentru parcarea gratuită a mijloacelor de transport pentru persoane cu handicap.»”, spune consilierul local Roxana Iliescu (PRO România).

Exemplul cel mai elocvent ar fi chiar parcarea Primăriei, care, spune Roxana Iliescu, dispune de un singur loc pentru persoanele cu handicap.

„De restul parcărilor mai vechi sau mai nou organizate, în care nu s-au deranjat încă nici să tragă o dungă de vopsea pe asfalt pentru delimitarea locului de parcare, dar banii pe abonamente îi încasează, nu mai are rost să discutăm… Ce mă surprinde însă, nu-i atât nerespectarea legii de către useriști, ci dezinteresul total, acum ajunși la putere, față de drepturile persoanelor cu handicap.

Mi-am adus aminte de tot circul făcut de consilierul local Ana Munteanu, care s-a apucat să meargă într-un scaun cu rotile prin Timișoara, pentru a scoate în evidență nepăsarea autorităților locale față de accesibilitatea persoanelor cu dizabilități!”, mai spune Roxana Iliescu.

Aceasta face referire la experimentul făcut de Ana Munteanu (actualmente consilier local din partea USR), în 2019, în calitate de reprezentantă a Verde pentru Biciclete (VpB), când s-a plimbat într-un scaun cu rotile pe străzile și trotuarele din Timișoara. În cea de-a treia zi, a ajuns la concluzia că acest experiment i-a stârnit „lacrimi, furie, frustrare și câteva cereri clare pentru administrația publică”.

„Este foarte adevărat că «experimentul» Anei s-a derulat înainte să ajungă consilier local și colegii ei salvatori să preia frâiele Primăriei, dar vă spun sincer că mă așteptam ca lacrimile de crocodil, furia și sentimentele de neputință afișate, dacă atunci nu au avut niciun fundament, să se fi transformat în timp într-o grijă aparte față de persoanele cu handicap, pentru problemele de accesibilitate ale acestora, în special”, adaugă Roxana Iliescu.

Consilierul local din partea PRO România transmite totuși că nu este târziu nici acum și face un apel către primarul Fritz, viceprimarul Lațcău și către cele două consiliere să întreprindă de îndată toate demersurile necesare pentru a intra în legalitate cu sistemul TimPark pe problema sesizată.

„Mai mult decât atât, pe lângă amenajarea corespunzătoare a parcărilor minim necesare pentru persoanele cu handicap, îi rog să realizeze o Hartă interactivă în cadrul căreia să individualizeze aceste locuri dedicate persoanelor cu handicap.

În plus, dacă tot vorbim de parcări (și sunt convinsă că vom mai vorbi mult și bine), ce se întâmplă cu parcarea cu barieră a Filarmonicii Banatul? De ce această parcare nu a fost inclusă în sistemul public de parcări (asta în contextul în care au menționat că vor restrânge locurile de parcare aferente Primăriei/Consiliului Județean/Prefecturii etc)? Cine deține, domnilor, telecomanda pentru această parcare? Este adevărat ce spun gurile rele conform cărora acces în această parcare au niște fete deștepte și băieți deștepți din Primărie?”, se întreabă Roxana Iliescu, care anunță că exact aceste întrebări le va adresa conducerii PMT inclusiv în următorul plen.

(1089)

0 Comentarii

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Eveniment

  UPDATE. Cod portocaliu de vreme rea, în Timiș. Sunt așteptate vijelii și căderi de grindină

  România

  Prințul Charles, vizită în România. Întâlnire cu președintele, premierul, Custodele Coroanei și refugiați ucraineni

  Capitala Culturala

  „They dance alone”, acțiune dedicată dorului, în Piața Libertății din Timișoara

  Capitala Culturala

  FOTO. Animal Crossing, o nouă premieră la Teatrul Basca

  România

  Femeie găsită moartă după ce a plecat în excursie împreună cu iubitul, în Bihor

  Ştiri din Timiș

  Timișoara și alte localități din județ, incluse pe ruta EuroVelo 13

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Trei tiruri cu ajutoare umanitare pleacă de la Aerodromul Cioca spre Ucraina

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Terapie prin horticultură cu elevii Centrului Educațional „P. P. Neveanu” din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Spitalul Județean din Timișoara va avea un Centru de Recuperare Motorie în Lovrin. Ce presupune investiția CJT

  Ştiri din Timiș

  Parc tematic inovativ pe 70 de hectare la Parța. CJT se inspiră din Franța pentru realizarea lui

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici