tion.ro Web analytics

Concurs dedicat tinerilor arhitecți și designeri din Timișoara, pentru punerea în scenă a baletului ”Je suis Giselle”

De A. M. A.

Concurs dedicat tinerilor arhitecți și designeri din Timișoara, pentru punerea în scenă a baletului ”Je suis Giselle”

Reactualizat la:
Unfold Motion din Timișoara lansează un apel de proiecte pentru tineri arhitecți și designeri, interesați să lucreze la punerea în scenă a baletului romantic ”Je suis Giselle”. 
Scris de A. M. A. - Unfold Motion din Timișoara lansează un apel de proiecte pentru tineri arhitecți și designeri, interesați să lucreze la punerea în scenă a baletului romantic ”Je suis Giselle”. 

Asociația Unfold Motion, cunoscută nu numai în Timișoara, ci și la nivel național ca promotor al dansului contemporan, a ales în acest an să pună în scenă într-un mod inedit renumitul balet romantic „Je suis Giselle”.

„Rolul principal va aparține unui bărbat și va fi adus în prim plan procesul interior al omului modern care trece prin probleme ce îi apasă temporar existența: influența copleșitoare a mediului familial, diferențele de clasă socială, impactul opiniei publice asupra individului, fragilitatea psihică și lipsa de experiență combinată cu naivitatea, toate aceste probleme fiind specifice tuturor oamenilor, indiferent de sex”, ne transmite echipa Unfold Motion.

În acest context, Unfold Motion lansează un apel de proiecte pentru a selecta un arhitect sau o echipă de doi arhitecți de la Facultatea de Arhitectură a UVT care vor proiecta și realiza două scenografii în relație cu conceptul coregrafic al proiectului ”Je suis Giselle”. Prima lucrare presupune elaborarea unei construcții scenografice modulare care să permită interacțiunea fizică a performerului cu aceasta. Cea de-a doua vizează conceperea unei instalații de lumini, unde lumina creează spațiul de dans.

În cadrul aceluiași apel, asociația în colaborare cu Facultatea de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara invită tinerii designeri să participe la concursul de idei în vederea selectării unei echipe de trei designeri care vor proiecta și realiza trei creații vestimentare în relație cu conceptul coregrafic al proiectului ”Je suis Giselle”.

Cei interesați se pot înscrie până la data de 28 februarie accesând acest link sau pe adresa de e-mail: unfoldmotion@gmail.com

Materialele de lucru și toate informațiile necesare vor fi trimise către aplicanți pe 1 martie, iar pe 15 martie se vor anunța echipele câștigătoare.

Proiectul „Je suis Giselle” presupune adaptarea baletului Giselle (actul I) într-un spectacol-solo de dans contemporan și difuzarea acestuia în diferite spații din Timișoara. Muzica va fi inspirată din libretul original și reinterpretată de muzicianul Ovidiu Zimcea. De asemenea, Asociația Unfold Motion își propune prin acest proiect să contribuie la dezvoltarea și creșterea vizibilității dansului contemporan și la formarea de public nou în rândul locuitorilor din cartierele timișorene.

În plus față de spectacolul de dans contemporan, echipa Unfold propune o serie de ateliere de dans dedicate adolescenților din cartiere, beneficiarilor fundației United Way din județul Timiș, dar și colaborări interdisciplinare cu artiști vizuali și arhitecți locali în vederea realizării costumelor și scenografiei dedicate. “Je suis Giselle” va conține 6 reprezentații de dans contemporan inedite, un atelier de dans pentru tineri (cu o durată de 5 zile) și o prezentare finală în spațiul FABER.

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Anonim says:

  Facultatea de Arhitectură și Urbanism Timișoara este în cadrul UPT, nu UVT…

 2. Cele mai noi știri

  Sănătate

  Scade iar rata de infectare cu Covid-19 în Timișoara, dar crește în Timiș, duminică, 7 martie

  Ştiri din Timiș

  Covid-19, Timiș, 7 martie: peste 300 de noi infectări din 1.605 teste

  Ştiri din Timiș

  Coronavirus, România: peste 3.000 de infectări noi și aproape 50 de decese

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Cum arată clădirea Teatrului Oravița, cel mai vechi din România, în șantier pentru restaurare

  Eveniment

  Razie pe șoselele din Timiș. Zeci de șoferi au rămas fără permis de conducere și au fost aplicate peste 450 de amenzi

  Ştiri din Timiș

  Aproape 70.000 de oameni vaccinați anti-Covid în Timiș

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Trasee de drumeție și ture de alergare în vară, în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Carantină chiar și 21 de zile în Timișoara și cele patru comune periurbane. Raed Arafat explică de ce

  Eveniment

  VIDEO. Cum este prins tânărul de 17 ani care a furat o mașină și a condus beat prin Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Noi modificări în desfășurarea orelor în scenariul roșu

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici