tion.ro Web analytics

CJ Timiș și oamenii de afaceri din județ au înființat Consiliul Consultativ Economic. Primele propuneri făcute ministrului pentru Mediul de Afaceri

CJ Timiș și oamenii de afaceri din județ au înființat Consiliul Consultativ Economic. Primele propuneri făcute ministrului pentru Mediul de Afaceri

<p>Tion: CJ Timiș și oamenii de afaceri din județ au înființat Consiliul Consultativ Economic</p>
Reactualizat la:
Reprezentanții Consiliului Județean Timiș și ai mediului de afaceri din județ au semnat, joi, un protocol prin care a luat ființă Consiliul Consultativ Economic, un organism care încearcă să devină o punte între mediul de afaceri și autorități. La semnarea protocolului a fost prezent și ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ștefan-Radu Oprea, care a plecat înapoi la București cu o serie de propuneri de modificări legislative, formulate de mediul de afaceri timișean.
Scris de Bogdan Marta - Reprezentanții Consiliului Județean Timiș și ai mediului de afaceri din județ au semnat, joi, un protocol prin care a luat ființă Consiliul Consultativ Economic, un organism care încearcă să devină o punte între mediul de afaceri și autorități. La semnarea protocolului a fost prezent și ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ștefan-Radu Oprea, care a plecat înapoi la București cu o serie de propuneri de modificări legislative, formulate de mediul de afaceri timișean.

Potrivit ministrului Ștefan-Radu Oprea, cea mai mare problemă a mediului de afaceri timișean este legată de lipsa forței de muncă. De aceea și discuțiile s-au axat, în mare parte, pe această temă. În timp ce ministrul le-a prezentat oamenilor de afaceri măsurile luate de guvern în ultima vreme, cum ar fi dezvoltarea învățământului dual și promovarea meseriilor „tradiționale”, oamenii de afaceri din județ i-au înmânat câteva propuneri de modificări legislative.

„Sunt discuții legate de ceea ce se întâmplă cu forța de muncă transfrontalieră. Pentru ușurința de a aduce lucrători din Serbia. Mi-au comunicat astfel de propuneri. Este o propunere care vine din această zonă, pentru că aici există o anumită specificitate. De asemenea, au cerut să poată aducă lucrători din afara graniței UE. Este mult simplificată procedura astăzi. Și lucrul acesta se va întâmpla, în continuare, în funcție de nevoia mediului de afaceri”, a spus Ștefan-Radu Oprea.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, la întâlnirea de joi de la Palatul Administrativ au participat reprezentanți ai Clubului economic german, Centrului de afaceri româno-francez, Uniunea Națională a Patronatelor cu Capital Priva, CCIAT, Asociația Femeilor Antreprenor și reprezentanți ai unor companii mari din județ, cum ar fi Continental, Nokia, Zoppa, etc.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Eveniment

  Dosar penal pentru o înmormântare cu manele în cimitirul din Chișoda

  Turism

  FOTO. Călătorie în pandemie prin Banatul Montan. La limita Munților Aninei cu Munții Locvei

  Ştiri din Timiș

  Terase și magazine deschise până la 21 în Timișoara și alte localități. Hotărârea CJSU

  Sănătate

  Primele doze de vaccin Johnson&Johnson ajung în România săptămâna viitoare

  Sănătate

  Coronavirus, Timiș: patru decese și peste 160 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

  Ştiri din Timiș

  Regulament nou pentru animalele de companie din Timișoara. Nu mai trebuie acordul vecinilor, e voie și cu STPT

  Ştiri din Timiș

  Timișoara poate trece oficial la restricții mai permisive. Rata de infectare: 5,45

  Sănătate

  Coronavirus, România: S-a depășit pragul de un milion de infectări de la începutul pandemiei

  Ştiri din Timiș

  Timișoara, printre orașele cu cele mai bune oportunități de angajare. Cele mai recente anunțuri din campania Tion

  Ştiri din Timiș

  Mii de salcâmi plantați în comuna Dudeștii Noi. A ajutat și președintele CJ Timiș

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici