tion.ro Web analytics

Centura de Sud, după 4 luni de șantier: arheologii ajung la ultimul sit

De Roxana Deaconescu

Centura de Sud, după 4 luni de șantier: arheologii ajung la ultimul sit

Reactualizat la:
Mai multe fronturi de lucru pe viitoarea centură de sud a Timișoarei. În unele părți sunt drumarii care au pregătit traseul, iar în altele sunt arheologii, care sunt aproape gata cu săpăturile. Ajung în curând la ultimul sit care are nevoie de cercetare arheologică.
Scris de Roxana Deaconescu - Mai multe fronturi de lucru pe viitoarea centură de sud a Timișoarei. În unele părți sunt drumarii care au pregătit traseul, iar în altele sunt arheologii, care sunt aproape gata cu săpăturile. Ajung în curând la ultimul sit care are nevoie de cercetare arheologică.

Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara susțin că se lucrează de zor în mai multe zone. Săptămâna aceasta s-au făcut, printre altele, demolări de construcții, relocări de rețele de apă și de telecomunicații, devieri de canale ANIF, betonări pentru podețe, hidroizolații, umpluturi de pământ, cofrări pentru drenaje, forare piloți la intersecția cu drumul național spre Șag, stabilizare cu dorosol.

„Zilele acestea se va finaliza cercetarea arheologică la situl 7, iar apoi vor urma cercetări similare la situl 2, ultimul dintre cele opt de pe traseul Variantei Ocolire Timișoara Sud”, transmit reprezentanții DRDP.

Sunt deja patru luni și ceva de șantier, pentru că lucrările au început în 25 martie 2020. De la începerea lucrărilor și până acum a fost decopertat stratul vegetal în 12 puncte de pe întregul traseu de aproape 25,7 km al centurii, au fost executate platformele pentru foraje în nouă puncte, alte patru puncte au fost pregătite pentru foraje la viitoarele poduri din zonele Chișoda, Giroc și Moșnița Nouă. S-au mai executat foraje pentru pasajele de la conexiunea cu DN59 Timișoara – Șag – Moravița și DJ 592 Timișoara – Moșnița Nouă.

Centura de Sud leagă ieșirea din Timișoara spre Utvin, Sânmihai cu Calea Lugojului, prin Chișoda, Giroc, Moșnița, Ghiroda. Va avea câte o bandă pe sens, o lungime de aproape 26 de kilometri și ar trebui să fie gata în 24 de luni. De șantier se ocupă Tirrena Scavi, iar valoarea contractului este de 324 de milioane de euro.

Timișoara are deja o parte din șoseaua de ocolire, între Calea Aradului și Calea Lugojului. După ce va fi gata și Centura de sud va mai rămâne de realizat tronsonul dintre ieșirea spre Utvin și Calea Aradului, prin Săcălaz.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Ştirile judeţului Timiş

  O femeie aflată în izolare la domiciliu a cerut ajutorul polițiștilor locali din Timișoara
  O femeie care locuiește în cartierul Soarelui din Timișoara, aflată în izolare, a cerut ajutorul polițiștilor locali pentru a-și procura medicamentele necesare.

  Ştirile judeţului Timiş

  Prostituatele din Timișoara, amendate într-o săptămână, cât în tot anul, după ce tion.ro a sesizat această problemă
  Aproape 100 de amenzi au dat polițiștii locali în săptămâna care a trecut după ce tion.ro a prezentat cazul unei timișorence care locuiește în zona Calea Aradului și care nu mai putea ieși din casă din cauza prezervativelor aruncate de prostituatele care își fac meseria în această parte de oraș. Numărul amenzilor date în ultimele șapte zile este aproape egal cu cel al sancțiunilor pe care polițiștii locali le-au dat în toate celelalte 10 luni și jumătate care au trecut de la începutul anului.

  Ştirile judeţului Timiş

  Circulație închisă pe DN 59A, la Jimbolia, pentru înlocuirea șinei de cale ferată
  Circulația va fi închisă pe DN 59A, la Jimbolia, în data de 3 decembrie, în intervalul 7-17. Vor fi executate lucrări de înlocuire a șinei de cale ferată uzate, pe linia Timișoara-Jimbolia.

  Eveniment

  Controale ale poliției și ISCTR la transportatorii de persoane. Amenzi de zeci de mii de lei pentru cei care nu au purtat mască
  Acțiunile autorităților continuă în județul Timiș pentru depistarea celor care nu respectă normele de protecție sanitară. Polițiștii vor acționa zilnic împreună cu cei de la ISCTR și pentru verificarea transportatorilor de persoane. Numai miercuri polițiștii și jandarmii au amendat sute de persoane care nu au purtat mască sau nu au respectat restricțiile de deplasare. 1

  Ştirile judeţului Timiş

  Zeci de elevi cu deficiențe de vedere participă la un concurs național online, organizat de Liceul IRIS Timișoara
  Organizat de la Timișoara, dar cu desfășurare online, are loc, în aceste zile, concursul național de TIC (Tehnologia Informației și Comunicațiilor), Lumea virtuală prin IRIS. La concurs participă 40 de elevi, dintre care 11 sunt complet nevăzători, iar ceilalți au deficiențe vizuale grave sau medii de vedere.

  Ştirile judeţului Timiş

  Fără defilare de Ziua României, la Timișoara, în pandemia de Covid-19. Vor fi depuse coroane la monumentul din Parcul Central și va cânta fanfara militară
  De Ziua Națională a României, la Timișoara va avea loc un ceremonial militar și religios în Parcul Central „Anton Scudier”. Vor fi alocuțiuni ale oficialităților, depuneri de coroane la Monumentul Ostașului Necunoscut și un moment artistic susținut de fanfara militară. Nu va fi defilare. Vor participa cel mult 100 de persoane. 1

  Sănătate

  A scăzut, din nou, rata de infectare cu Covid-19 la Timișoara și Lugoj
  Scade, în continuare, rata de infectare cu Covid-19 la Timișoara și Lugoj, oraș aflat în carantină. La Timișoara a ajuns la 6,84 la mia de locuitori, iar la Lugoj a coborât sub 5,5, conform Instituției Prefectului Timiș. 1

  Ştirile judeţului Timiş

  Propunere de proiecte comune Timiș – Caraș-Severin: drum expres Berzovia – A1 și „train-tram” Reșița – Aeroportul Timișoara
  Reprezentanții județelor Timiș și Caraș-Severin, alături de cei ai municipiilor reședință de județ, Reșița și Timișoara, au decis să intre într-un parteneriat pentru a dezvolta cinci proiecte de infrastructură care să conecteze cele două județe vecine. Printre ele se numără proiectul unui „train-tram” (o rețea cu mijloace de transport care circulă atât pe liniile urbane cât și pe șinele de tren din afara localităților) de la Reșița la Timișoara, realizarea unui drum expres între Berzovia și autostrada A1 și patru benzi între Moșnița și Berzovia. 4

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici