tion.ro Web analytics

Cele mai solicitate posturi în învățământul din Timiș pentru 2022

De Oana Bocănici

Cele mai solicitate posturi în învățământul din Timiș pentru 2022

1.224 de candidați s-au înscris la examenul de titularizare în învățământ, în Timiș, care va avea loc în 21 iulie. Din cele 3.331 de posturi libere, doar 167 sunt posturi titularizabile pe perioadă nedeterminată. Cei mai mulți înscriși sunt pentru posturile de educatori și învățători de limba română.
Scris de Oana Bocănici - 1.224 de candidați s-au înscris la examenul de titularizare în învățământ, în Timiș, care va avea loc în 21 iulie. Din cele 3.331 de posturi libere, doar 167 sunt posturi titularizabile pe perioadă nedeterminată. Cei mai mulți înscriși sunt pentru posturile de educatori și învățători de limba română.

În Timiș sunt disponibile, pentru anul școlar 2021 – 2022, 3.331 de posturi: 167 cu normă întreagă, 766 de posturi complete, dar pe perioadă determinată și 2.398 de posturi incomplete, tot pe perioadă determinată.

În perioada 11 mai – 17 mai s-a desfășurat etapa de înscriere a candidaților la concursul național de ocupare a posturilor didactice, online, prin transmiterea cererii de înscriere și a dosarului, pe platforma creată de ISJ Timiș. Sunt 1.224 de candidați înscriși, mai mulți cu 100 decât în anul precedent. 21,5% dintre aceștia sunt absolvenți ai promoției 2021.

Au fost și 13 dosare respinse, din cauza lipsei pregătirii psihopedagogice, pentru că nu s-au echivalat competențele dobândite cu disciplinele de concurs solicitate sau pentru că au existat dosare incomplete.

La înscrieri, 207 de candidați s-au înscris pentru postul de educatoare, 150 pentru învățători și 145 pentru disciplina educație fizică și sport. Sub 100 de candidați sunt pentru discipline precum: limba și literatura română, psihopedagogie specială, limba și literatura engleză și matematică. Pentru postul de educatori vor fi disponibile 37 de locuri titularizabile, pentru învățători 19, iar pentru educație fizică și sport 17.

Desfășurarea examenului de titlularizare

Proba scrisă a concursului național se va desfășura în centre de concurs organizate la nivel de județ. În Timiș vor fi cinci astfel de centre, după cum a anunțat inspectorul general al județului. Centrele vor fi afișate în mod public cel târziu în 25 iunie, iar proba scrisă a concursului național se va desfășura în data de 21 iulie. Rezultatele finale la proba scrisa se vor publica în 3 august. Pentru că este stare de alertă, inspecțiile și probele practice sunt suspendate, cu excepția probelor orale de recunoaștere a limbii în care se va face predarea.

Repartizarea candidaţilor pe posturile titularizabile se va desfășura în 4 august.

editor Dan Oancia

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Mapamond

  Noua Zeelandă a vaccinat 2,5% din întreaga populație într-o singură zi

  România

  VIDEO. Boncănitul cerbilor, surprins de camerele de monitorizare din pădurile Parcului Național Piatra Craiului

  Mapamond

  Recompensă de la SUA pentru familiile a 10 afgani uciși din greșeală într-un atac cu drona

  Ştiri din Timiș

  A murit Coleta de Sabata, singura femeie rector al Universității Politehnica Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Peste 900 de locuri de muncă vacante prin AJOFM Timiș. Anunțurile din campania Tion

  Ştiri din Timiș

  Ana Munteanu, dată exemplu de RoVaccinare. Copilul ei de 8 săptămâni are anticorpi, s-a vaccinat când era însărcinată

  Economic

  La patru luni de la incendiul devastator, Frigoglass a reluat producția la Timișoara

  Ştiri din Timiș

  O comisie tehnică a Primăriei Timișoara „va analiza holistic” viitoarele investiții din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Sanctuarul de la Parța devine punct muzeal până în 2022, cu peste 400.000 de euro

  Ştiri din Timiș

  Alfred Simonis, despre scandalul cu Dan Dinu: Oamenii de afaceri din Timișoara nu au un partener, ci un adversar în primarul orașului

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici