tion.ro Web analytics

Ce e voie și ce nu în carantină. Răspunde Primăria Timișoara la principalele întrebări

De Erika Iszlai
Reactualizat la:

Ce e voie și ce nu în carantină. Răspunde Primăria Timișoara la principalele întrebări

foto: Seba Tătaru
Reactualizat la:
„Pot ieși la alergat? Dar cu bicicleta?”, „În ce condiții pot pleca din zona de carantină?” sau „Pot ieși cu copilul la plimbare în apropiere de casă? Ce marchez în declarație?” sunt doar câteva dintre întrebările la care Primăria Orașului Timișoara răspunde. Din 9 martie va fi activ și un call-center pentru eventuale clarificări.
Scris de Erika Iszlai - „Pot ieși la alergat? Dar cu bicicleta?”, „În ce condiții pot pleca din zona de carantină?” sau „Pot ieși cu copilul la plimbare în apropiere de casă? Ce marchez în declarație?” sunt doar câteva dintre întrebările la care Primăria Orașului Timișoara răspunde. Din 9 martie va fi activ și un call-center pentru eventuale clarificări.

Pe site-ul primăriei se pot găsi peste 40 de întrebări cu răspunsuri, puse pe categorii ca: „Decizia de carantinare”, „Declarații”, „Deplasare”, „Activitate fizică”, „Social”, „Sănătate”, pentru a informa cetățenii ce au voie și ce nu să facă în perioada carantinei.

„Nu am imprimantă. Pot să scriu declarația de mână?

Da, e în regulă și o declarație de mână, cu condiția să cuprindă datele de identificare (nume, prenume, data nașterii, adresă), motivul deplasării (din lista de motive acceptate pentru deplasare), data și semnătura.

În ce condiții pot pleca din zona carantinată?

Atât condițiile de intrare, cât și de ieșire din zona carantinată sunt prevăzute în Ordinul SDSU de carantinare a Timișoarei și a celor patru comune din zona periurbană : transport de marfă, desfășurarea de activități agricole, comercializarea produselor agroalimentare, activități profesionale, activități economice pentru anumite categorii, îngrijirea unei rude, etc.

[relatedArticles]

Pot ieși la alergat singur/cu prietenii? Dar cu bicicleta?

Puteți ieși să faceți mișcare (alergare, bicicletă) doar singur sau cu membri ai familiei, dar nu cu prietenii, în apropierea locuinței.

Pot ieși cu copilul la plimbare în apropiere de casă? Ce marchez în declarație?

Da, și copii au nevoie de mișcare în aer liber. Puteți bifa opțiunea ”deplasările scurte în apropierea locuinței/gospodăriei legate de activitatea fizică individuală a persoanelor”. Nu aveți însă voie să vă plimbați sau să vă jucați în grupuri în grupuri mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii.

Ce magazine/unități comerciale se închid pe toată perioada carantinei sau doar în weekend?

Pe toată durata carantinei sunt închise restaurantele și terasele, în interior și în exterior (este posibil doar take-away și livrare la domiciliu). În weekend, sunt deschise doar farmacii, magazine cu produse alimentare, curățătorii și magazine de hrană pentru animale.

Pot merge la biserică?

Da. Se permite oficierea slujbelor religioase cu participarea credincioșilor doar în exteriorul clădirilor, cu respectarea distanței prin alocarea de 4 mp/persoană”, sunt câteva întrebări care pot fi găsite pe site.

Din 9 martie va fi activ și un call-center pentru a veni cu clarificări la problemele pe care le întâmpină timișorenii.

83 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Anonima says:

  Dar eu face echitatie săptămânal , dar chestia e ca nu este în jurul casei . Echiatia nu se poate face în jurul casei. Pot sa merg la echiatie, este sport individual??

  • z says:

   da’ nu te poti abtine? ala nu e sport. tu doar stai pe cal, calul alearga. ECHITATIA NU E SPORT, e o activitate, chiar pentru dereglati, am putea spune.

   • Ale says:

    Daca echitația nu e sport,mersul la păcănele e sport olimpic?

    • Z says:

     Pui gresit problema, ca eu nu merg la pacanele si nici nu le-am mentionat. Dar bate-tebpe umar ca echitatia ar fi sport si nu ceva tare dubios

   • Valentin Lambrino says:

    Nu este o activitate pt “dereglați” ci a unor oameni educați și in multe cazuri de o condiție socială căreia d-ta nu ii aparții.

   • vaidevoi says:

    sunteti niste analfabeti sinistri, mi-am facut cont numai ca sa v-o zic cretinilor

   • Soc de la prostia ta says:

    Esti prost din nastere sau ciuda te face prost…baga capul in pamant ca strutul ca, consumi aerul aiurea

   • Nagy Zoltan says:

    @z Tinand cont ca exista vreo 3 sporturi diferite, toate implicand calaritul, as zice ca esti nitel pe langa. Se da inclusiv pe Eurosport. Dupa logica ta nici formula 1 nu e sport. Stai in masina si conduci

  • Misto says:

   Vai draga, bine ca ai anuntat ca faci echitatie, ca altfel muream eu prost si poate iti moare armasarul ca nu stati calare pe el. Poate se bucura, mai scapa de o povara nedorita!

  • Fane says:

   pe bloc calaretule fara minte….

  • Sictir says:

   “…dar chestia e ca nu este in jurul casei.” Cred ca ti-ai raspuns singur(a) la intrebare.

   Cu toate astea, ma gandesc ca poti intra pe pagina si gasesti un numar de telefon prin care poti afla mai multe detalii, daca chiar ai nevoie de…calarit.

   PS: Ia ultima parte ca pe o gluma 😉

  • Rumburak says:

   bifezi in declaratie punctul 2, deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acopera necesitatea de baza ale persoanelor sau animalelor de companie/domestice
   cumperi pentru orice eventualitate ca intilnesti un tortionar frustrat un produs de la farmacia veterinara si atunci nu mai poate comenta. nu ii spui de partea recreativa.

 2. Super says:

  “in apropierea locuintei” – multumesc, termeni mai vagi se puteau folosi?

 3. Sictir says:

  Meh, admit ca e utila pagina respectiva. GG 👍

  • tibi says:

   doar ca nu a spus daca e valabila sau nu declaratia pe telefon, ca tot nu e clar.

   • Sictir says:

    Spune ca e valabila, trebuie doar puse semnatura si data – lucruri ce pot fi facute prin procesul de mai jos.

    Dai jos pdf-ul pe PC, il completezi prin support-ul pentru fisiere PDF direct din browser (Chrome / Edge), inclusiv semnatura de mana (exista si optiunea asta, ai un “pix” virtual prin care poti sa te iscalesti!), salvezi fisierul, pui pe telefon si gata.

    Am facut asta azi, in mai putin de 5 min e gata 🙂

   • anonimus says:

    Scrie pe site-ul primariei:
    Declarația/adeverința pot fi prezentate pentru control și pe telefon/tabletă, cu condiția ca pe documentul prezentat să existe semnătura olografă (de mână) și data la care a fost redactat.

   • Da_este_voie_pe_telefon says:

    13. Sunt acceptate și declarațiile în format electronic? Pot să prezint declarația completată pe telefon?
    Declarația/adeverința pot fi prezentate pentru control și pe telefon/tabletă, cu condiția ca pe documentul prezentat să existe semnătura olografă (de mână) și data la care a fost redactat.

    • Nagy Zoltan says:

     Mai o chestie. In octombrie a fost publicat in Monitorul Oficial legea prin care semnatura electronica (certisign) devine legala, putand inlocui semnatura olografa.

   • ionut says:

    Hai ca nu e greu sa citesti putin: 13. Sunt acceptate și declarațiile în format electronic? Pot să prezint declarația completată pe telefon?
    Declarația/adeverința pot fi prezentate pentru control și pe telefon/tabletă, cu condiția ca pe documentul prezentat să existe semnătura olografă (de mână) și data la care a fost redactat.

 4. Rares says:

  Fritz cad pleac cu tot cu fututi din USR Plus din primari ????
  Cine poate sa răspundă la intrebar asta ????

  • Sictir says:

   Eh, probabil doar atotputernicul Dumnezeu, in imensa-i viziune in viitor.
   Si nici macar nu’s asa de credincios si stiu asta! 😮

  • Pacepa says:

   Am găsit lista cu jegosi care au votat carantinarea Timisoarei.
   Va las pe fiecare sa faceți ce vreți cu jegosi din lista de mai jos : sai flecmatic sai futeti un picior in fund in muie sai scuipați copii nevestele mamele lor ce vrea fiecare.
   Cel mai usturator este sa dam in judecata pe fiecare jegos care a votat întrarea in carantina a Timisoarei si sa cerem 1 milion de euro pe cab de jegos .
   Zicala ca securisti conduc România cu copii si cu interpus nepoti amante etc.
   Mai jos sunt si securisti din servici și poate mulți alti ofiteri sub acoperire care ocupa functi cheie de conducere.
   Ca sa vezi cine iau decizi pentru populație niște jeguri fără studi medicale minime dar votează și carantineaza!!!
   Jeguri puși politic și impus de servici secrete amante parașute pupincuriști care servesc interesele USR Plus si PNL care de fapt sunt clanuri mafiote securiste acuma rebrenduite SRI si SIE .

   1. ZOLTAN NEMETH Prefectul judeţului Timiş Preşedinte

   2. NICA ADRIAN ALIN Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş Vicepreşedinte

   3. Col. MIHOC LUCIAN VASILE Inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al Judeţului Timiş Vicepreşedinte – Responsabil cu coordonarea unitară a tuturor componentelor cu responsabilități în realizarea intervenției în situații de urgență

   4. ANDREI MOLNAR Subprefectul judeţului Timiş Membru – preşedintele comisiei de evacuare

   5. Subprefectul judeţului Timiş Membru – preşedintele comisiei de evacuare

   6. FRITZ DOMINIC SAMUEL Primarul municipiului Timişoara Membru – responsabil cu asigurarea măsurilor de protecţie civilă in municipiul Timişoara

   7. MARCU MARCEL Director, Direcţia economică – C. J. Timiş Membru – consilier financiar
   8. Cms Sef STOICĂNESCU DAN CONSTANTIN Inspector șef, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş Membru – Responsabil cu planificarea acţiunilor poliţiei
   9. Col. SLEV NICOLAE Inspector şef, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean “General Moise Groza” Timiş Membru – Responsabil cu planificarea acţiunilor trupelor de jandarmi
   10. PARASCHIV NELU GABI (Î)Inspector șef, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş Membru – Responsabil cu planificarea acţiunilor Poliţiei de Frontieră
   11. Gl.Bg. IONESCU DAN Comandant Brigada 18 Cercetare Supraveghere ”Decebal” Membru – Responsabil intervenție cu forțe și mijloace
   12. COTOC FLORIN Şef Structură Teritorială pentru Probleme Speciale Timiş Membru – Responsabil cu rechiziţionarea bunurilor si serviciilor

   SECURIST mai nou servici secrete

   13. SAMFIRESCU MIRCEA Locţiitor comandant, Direcţia Regională de Informaţii Vest Membru

   SECURIST mai nou servici secrete

   14. Col. ing. DRAGOMIR RADU Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale Timiș Membru – Responsabil cu telecomunicaţiile speciale

   15. Col. CÎMPAN Remus Comandant, Gruparea Mobilă de Jandarmi „Glad Voievod” Timişoara Membru – Responsabil cu planificarea acţiunilor trupelor mobile de jandarmi

   16. PARPALĂ CAIUS MIHAI Director executiv,Administraţia Bazinală de Apă Banat Membru – Responsabil cu apărarea împotriva inundaţiilor 17. BARABAȘ LORENZO FLAVIUS Director S.G.A. Timiș Membru – Responsabil cu apărarea împotriva inundaţiilor
   18. COJOCINESCU FLORIAN Director, A. N. ,,Îmbunătăţiri Funciare” – Sucursala Teritorială Timiş-Mureşul Inferior Membru – Responsabil cu asigurarea activităţilor de îmbunătăţiri funciare
   19. POPESCU MARIN Inspector şcolar general, Inspectoratul Şcolar al județului Timiş Membru – Responsabil cu asigurarea activităţilor şcolare
   20. CIOCA FLAVIUS Director executiv, Direcţia de Sănătate Publica a județului Timiş Membru – Responsabil cu coordonarea acţiunilor pe linie medicală
   21. PETANEC DORU ION Director executiv, Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Timiş Membru – Responsabil cu probleme de agricultura si industrie alimentara
   22. FLAVIUS NICOARĂ Director executiv, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş Membru – Responsabil cu coordonarea acţiunilor pe linie sanitar – veterinara
   23. COJOLEANCA DRĂGAN DIANA-ALINA Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Timiș Membru – Responsabil cu coordonarea acțiunilor pe linie de ajutoare
   24. HORAȚIU SIMION MIRCEA Director regional, Direcţia Regională de Drumuri Poduri Membru – Responsabil cu acţiunile pentru asigurarea utilităţilor publice pe drumurile naţionale
   25. STOICHESCU ION Director Sucursala Regională de C.F. Timişoara Membru –Responsabil cu coordonarea acţiunilor pe liniile ferate
   26. CIOBANU NICOLAE STELIAN Inginer șef, S.C. ENEL Distribuţie Banat SA-Zona MT/JT Timiş-Caraş Severin Membru – Responsabil cu acţiunile pentru asigurarea utilităţilor publice de distribuţie energie electrica
   27. POPESCU VERGINA Inspector șef, Inspectoratul Regional în Construcţii Vest Membru – Responsabil cu coordonarea acţiunilor la alunecări de teren si seisme
   28. VELCSOV RAFAEL Șef Centru Operațiuni Rețea Gaz Timișoara (CORG), Delgaz Grid S.A. Membru – Responsabil cu acțiunile pentru asigurarea utilităților publice de distribuție gaze
   29. GHEORGHE DAIA Şef administraţie, Administraţia Județeană a Finanţelor Publice Timiş Membru – Responsabil cu problemele de natură financiară 30. OPRUȚ PETRU Director executiv, Agenţia pentru Protecţia Mediului Timişoara Membru – Responsabil cu protecţia mediului
   31. NEGUȚ LIVIU Comisar Şef, Comisariatul Judeţean Timiş al Gărzii Naţionale de Mediu Membru – Responsabil cu garda de mediu
   32. IENEA AMAR Inspector șef, Garda Forestieră Timişoara Membru – Responsabil cu coordonarea acţiunilor in domeniul silvic
   33. OPREA IOAN Director, Direcţia Silvică Timiş Membru – Responsabil cu coordonarea acţiunilor in domeniul silvic
   34. BARBU SILVIA Director, Centrul Meteorologic Regional Banat – Crişana Membru – responsabil cu situaţia meteorologică
   35. IANCU LEONIDA Director, Serviciul de Ambulanță Județean Timiş Membru – Responsabil acţiunile Serviciului de Ambulanță județean
   36. GRECU MIHAI BUJOR Medic șef UPU – SMURD, Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara Membru – Responsabil cu asigurarea asistenței medicale de urgență
   37. IGNATONI FLORIN Director general, Direcţia Generală Tehnică Funcţia în comisie Membru Responsabil cu GRĂDINARU C.J. Timiș Director general, SN
   38. DOREL asigurarea utilită ţilor publice pe drumurile judeţene Membru Aeroportul Internaţional Timişoara “ Traian Vuia” S.A.
   39. TRIF LUCIAN Director, Societatea Națională Crucea Roșie din România responsabil cu transporturile aeriene Membru –- Filiala
   40. MUNTEANU DOINA Timiş Autoritatea Națională Fitosanitară responsabil cu asigurarea distribuirii ajutoarelor umanitare Oficiul fitosanitar Timiș Membru

  • anonimus says:

   Esti analfabet, du-te inapoi la scoala.

  • Ciprian says:

   Avem posibilitatea sa inițiem strângere de semnături pt. organizarea unui referendum local pt. demiterea primarului și organizarea de alegeri locale

  • Analfaboss says:

   Intrebarea mai buna ar fi cine poate sa citeasca intrebarea asta? Pune mana pe un abecedar.

  • Andru says:

   Poate cand inveti sa scrii si sa te exprimi civilizat.

 5. Arafat says:

  Primarul din Timișoara trebuie sa apere terasele cetățenilor nu a clacului mafiot USR Plus .
  Cazul de la Onești se poate repeta si in Timisoara cu Fritz si trompeta lui nu se știe la cât de sictiriti au ajuns cetateni din Timișoara poate cedeaza psihic careva .

 6. Paleologul says:

  Ma întreb de ce Dominic Samuel Fritz tine cu dinti de funcția de primar este amenințat cu moartea ???
  La administratie nu se pricepe ce interese are acest tânăr dubios care ani mulți nu a muncit și are case bani actiuni femei ieftine etc.
  Stiu mulți tineri din Germania care muncesc și nu au case și actiuni.
  În Germania se zice ca faci parte dintr-un clan mafiot sau agent sub acoperire ???
  Ma intreb dacă ești agent rus sau german ???
  În general tineri din Rusia care fac parte din clanuri mafiote care lucrează cu fostul KGB au mici averi masina case actiuni femei etc.

  • Sictir says:

   Vai de plm! Calmeaza-te, bah! :))

   Zici ca esti Silviu Manastire: “…dar hai sa vedem mai bine cine este cu adevarat acest Dominic Samuel Fritz si ce legaturi ascunse are cu Germania!”

  • Andrei says:

   Trist ne conduce un spion german dovedit de contraspionajul românesc

  • Blitz says:

   Și dacă ar fi agent german tot mai bine ar fi decât politruc, securist, șmecher sau parvenit valah. Ce crezi că poate spiona și fura un neamț de la noi? Tehnologia rețetelor de langoși și covrigi? Sau cum se fabrică termopanele la firma Dorel SRL? Eventual poate pune “pile” pentru companiile germane să investească și mai mult în Timișoara pentru a avea holtenii și călușarii mai multe locuri de muncă decât în țara lui Olguța Vasilescu 🙂

   • Vlad says:

    Că agent de influență al Germaniei ,este o problema pt că un ales local in poziția sa are acces la informații clasificate și comunicațiile STS de aceea este o problema stimați concitadini.

  • Ali says:

   In Germania a fost membru in partidul verzilor adica extrema stanga. Aia a facut.

  • Doamne fereste! says:

   Paranoicul sau paleologul?
   Ce filme dati si abia e un an de pandemie, până la 3 ani cum.va veti manifesta?

  • D says:

   Esti putin paranoic, sau?

  • asa says:

   Viitor candidat la presedentia Romaniei.

  • cornel says:

   Explica-mi cam ce secrete sau resurse naturale de exploatat ar fi la primarie care sa trezeasca interesul marilor puteri? Ar merge o caricatura cu Putin frecandu-si mainile multumit ca a pus laba pe Primaria Timisoara. Merge si Merkeloane. Dar totusi, ca sa ce?

 7. DORINA MOLDOVAN says:

  Dar mai lăsați-o cu engleza ca santeti Romani si dați legile astea in românește .
  Mizerabili snobi corupți ce santeti !

  • marius says:

   Da, apropo de “take-away”, bunica a intrebat cine e Tache Avei asta, ca tare mari pile are ca el are voie sa deschida.
   Puteau macare cu “Goagal” sa traduca. Ce era asa greu sa zica “iei si pleci”, asa cum spun comanzi la domiciliu?

  • Sictir says:

   Daca voiai sa setezi un exemplu pentru indemnul tau probabil ca trebuia sa faci urmatoarele:
   @Sa nu iti scrii numele ca si cum ai fi uitat CAPS LOCK on
   @Sa fi scris toate cuvintele cu diacritice, ce, folosim junatati de masura?!
   @Probabil as fi optat pentru “sunteti” si nu “santeti” (scris si asta fara diacritice)
   @Probabil ceva nu se leaga in ultima fraza dar nu ma pricep la virgule

   PS: eu nu conteaza cum scriu, tu voiai sa dai un exemplu de romana adevarata, m-as fi asteptat la mai mult 🙁

 8. Timisorean says:

  Astia care ati comentat de echitatie sunteti niste terminati, v as rupe picioarele daca n ati suna la politie dupa

  • Tristi says:

   Niste tristi care nu fac nimic cu timpul lor si nu pot sa inteleaga ca unii mai au si alte activitati in viata decat mancatul si dormitul…

  • Sictir says:

   O sa ploua cu pisici cand o sa ne terminam.

   Hint: Every time you masturbate, God kills a kitten.

   Completez: si o arunca din ceruri inspre noi. 😂

 9. Marie says:

  Sa ma fut am voie? Sau imi trebuie declaratie?

 10. Valentin Lambrino says:

  Nu este o activitate pt “dereglați” ci a unor oameni educați și in multe cazuri de o condiție socială căreia d-ta nu ii aparții.

 11. Stefan says:

  Daca faci echitatie săptămânal inseamna ca e doar de plăcere si poti renunta la asta 2 saptamani. Daca faci asta zilnic inseamna ca e sport si atunci mergi zilnic ca altfel sparg caii boxele si tu o sa fi fara condiție fizică….. Asta recomand eu 😉

 12. Miguel Indurain says:

  Cine-mi poate defini “in apropierea locuintei” cam ce distanta inseamna ?! Daca ies cu bicicleta in 10 min. sunt deja la vre 2 km de casa … PLM 🙁

 13. Mitica says:

  Nu va mai stresati ca nu e dracu asa negru! Se poate intra si iesi din zona/zonele carantinate fara nici un stres,important este sa sa avem o declaratie completata corect. Ce organ de control are chef sa citeasca declaratiile la toata lumea ,care circula pe drumurile importante ale orasului, si sa poata verifica veridicitatea lor. Ii vedem zilnic cum stau cu spatele la trafic si isi zic bancuri de plictiseala!

 14. Mihai says:

  Draga primarie…sunteti absolut inutili. Raspundeti la intrebarile urmatoare mai bine:
  Cand se vor repara drumurile?
  Cand vom avea totuare decente, parcuri curate?
  Cu apreciere,
  Un platitor de impozite

 15. Johann says:

  Domnule primar,
  Oare pentru a merge la biserică, alea de zici tu că-s deschise și unde zici tu că am voie să merg, ce scriu pe declarație ?
  Deplasare pentru obținerea unor drepturi ? Bunuri de primă necesitate ? Asistență medicală ce nu poate fi amânată? Sau at-ăM?
  !șraM

  • Sictir says:

   Poti incerca bifa cu:
   “Parteciparea la programe sau proceduri in centre de tratament”.

   Oricum la Biserica se trateaza sufletul sau cel putin asa am auzit.

   Dincolo de glumita, e o intrebare pertinenta a ta. Poate poti afla mai multe pe site-ul respectiv…

  • Anonim says:

   Lasă că poți să te rogi și de acasă! Pentru înmormântare ai unde bifa! Alte evenimente religioase nu sânt permise…

 16. Eu says:

  Ori este carantina,ori stare de urgență,pai a izola un oraș se înțelege că nu ai voie sa ieși sau sa intri in oraș,doar in anumite condiții,nu că nu ai voie prin oraș cu treburi,e o tâmpenie sa circuli cu declarații afara,in occident nu trebuie declarații

  • marius says:

   Vai de capul tau. Sa vezi in Italia sau Germania ce strict este. Am vorbit cu prieteni de acolo si au zis ca ce e la Timi e parfum.
   Nu mai bate campii!

 17. uie_fritz says:

  ii dam uie lui FRITZZ

 18. George says:

  Pai bine ma primare, adică la fotbal nu, la terase nu, dar ai voie la biserica, ba cretinule, tu ești mult mai retard decât am crezut inițial, cum ba sa ai voie la biserica afara și restul de activități nu?
  Mort… Ma.. De bulangiu cu mizeria ta de USR Plus cu tot

 19. joe says:

  Au retras mastile neconforme din comert. ?

 20. cornel says:

  Na, hai ca rezistam 2 saptamani in carantina, dar sa nu va ganditi sa o prelungiti. Lumea nu mai suporta, lumea vrea sa moara de covid, dar libera. Asa vad eu situatia. Nu mai suporta restrictiile. Dupa carantina recomand eliminarea tuturor restrictiilor indiferent de consecinte. Sa nu mai fie masca-cel putin in exterior. Oricum cine a vrut cu adevarat sa se vaccineze, pana acum, a cam reusit chiar daca a trebuit sa plece in alte judete unde mai erau locuri. Eu m-am vaccinat cu ambele doze. Ca vor creste imbolnavirile, ca nu vor mai face fata spitalele, nu conteaza. Scopul este atingerea imunitatii generale. Ca se face prin boala, vaccin sau moarte, obiectivul se atinge.

  • MaiBineMortDecatINCHIS says:

   Asa e, oamenii au murit pentru LIBERTATE in 89 si asa e si acum. dar jegurile care ne conduc nu isi dau seama. Fritz habar nu are, cred ca nici nu a citit istoria Timisoarei, iar pe cei de la Bucuresti nu i intereseaza de Timisoara, nu i-a interesat nicioadata.

  • anonimus says:

   Asa e. Trebuie sa se ajunga la 70% din populatie imunizata. Ori cresti numarul celor vaccinati, ori scazi din populatie, tot se ajunge la acel 70%. Problema e cu locurile din spitale. Daca astia bolnavi ar muri acasa ca niste eroi in loc sa mearga la spital si sa aglomereze sectia ATI, n-ar fi nevoie de carantina.

 21. fotbal1 says:

  Plin de comentarii idioate dar daca ar fii cineva in locul lui ar fii facut la fel. Cei de la Bucuresti sunt la butoane, ei decid cine intra in carantina, apoi trimit actele la Timisoara unde se poate trece peste ce au decis cei de la Bucuresti doar prin vot majoritar dar pe raspunderea celor de la Timisoara. Cine is asuma raspunderea personala pentru cetatenii unei localitati. E de ajuns sa moara o persoana ale caror rude sa dea in judecata primaria ca nu a bagat in carantina localitatea cand au cerut cei de la Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si sa vezi atunci cum se platesc o gramada de amenzi si despagubiri….
  Asa vorbiti de primar de parca el e singurul care decide, de consiliul local nu zice nimeni nimic, cand in fapt ei impreuna cu primarul decid dupa ce se pune la vot: Rolul Consiliului Local este acela de a „delibera”, adică de a lua decizii în numele comunității pe care o reprezintă.
  Un exemplu clar aveti la Bucuresti unde primarul a dorit oprirea constuctilor pe 2 ani dar alesi locali au votat 1 an…
  Indiferenta si lipsa de informare ucide…

 22. Martin Eugen says:

  Cei peste 65 ani au restrictie in a circula in strada in carantita.Cei de la Dsp au spus ca nu

  • Lingura says:

   Persoanele peste 65 au voie sa circule intre 10 – 13 , persoanele sub 65 au interdictie sa circule intre 10 – 13, scrie pe noua declaratie pe propria raspundere

 23. fotbal1 says:

  Plin de comentarii idioate dar daca ar fii cineva in locul lui ar fii facut la fel. Cei de la Bucuresti sunt la butoane, ei decid cine intra in carantina, apoi trimit actele la Timisoara unde se poate trece peste ce au decis cei de la Bucuresti doar prin vot majoritar dar pe raspunderea celor de la Timisoara. Cine is asuma raspunderea personala pentru cetatenii unei localitati.
  E de ajuns sa moara o persoana ale caror rude sa dea in judecata primaria ca nu a bagat in carantina localitatea cand au cerut cei de la Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si sa vezi atunci cum se platesc o gramada de amenzi si despagubiri (la noi totul e posibil)….
  Asa vorbiti de primar de parca el e singurul care decide, de consiliul local nu zice nimeni nimic, cand in fapt ei impreuna cu primarul decid dupa ce se pune la vot: Rolul Consiliului Local este acela de a „delibera”, adică de a lua decizii în numele comunității pe care o reprezintă.
  Un exemplu clar aveti la Bucuresti unde primarul a dorit oprirea constuctilor pe 2 ani dar alesi locali au votat 1 an…
  Indiferenta si lipsa de informare ucide…

 24. AutonomiePentruBanat says:

  Opriti DICTATURA sanitara !
  Fritz, esti o DEZAMAGIRE TOTALA! Ne-ai vandut deja? ti s-a promis post la Bucuresti daca ne vinzi? Nu te-a interesat defapt deloc Timisoara, ne-ai pacalit, bravo, prost nu e ala care cere ci ala care da…

  Timisoara e bataia de joc a Bucurestiului de la revolutie incoace, orice partide aui fost la guvernare. Nu ma asteptam sincer si de la USR-PLUS dar sunt la fel.
  Transilvania-Banat-Crisana-Maramures are nevoie de AUTONOMIE fatza de mitici, altfel vom ramane doar bataia lor de joc pentru totdeauna!

 25. Cristina Vioreanu says:

  Declarația pe telefon in Aplicația “Declarație pe propria răspundere” e permisă?

 26. paul says:

  4 m la biserica, 1,5 m la mall, nu?
  dementilor

  • Dacian says:

   Ăia la mall nu pupă obiectele și nici nu se miorlăie ca să răspândească virusul!
   E interzisă adunarea persoanelor la interior, dar la biserica baptistă se înghesuie ca sardinele în conservă! Seara “la slujbă” sunt peste 40 de mașini în parcarea de lângă și pe stradă! Și cu fiecare dintre ele vin măcar 3-4!

 27. gheo says:

  Multumim partidului. cata grija au de noi…

 28. Elena says:

  Pot să expediez un colet prin poștă?
  Este o urgență pentru mine.

 29. Drăgoi Doina says:

  Sunt in vizita la copii de săptămână trecută si pe 11.03.2021 am bilet de avion ptr întoarcere acasă. Ma pot deplasa cu taxiul până la Aeroport ptr zborul programat?

 30. Imi este mila de oamenii care inca au impresia ca toate masurile care se iau sunt din cauza acestui asa numit covid … care nici pana in ziua de astazi nu a fost izolat prin standardul de aur si dovedid ca exista. Da, ai citit bine. Investigheaza.

  Imi este mila de toti care cred ca pentru a fi liber si a reveni la normal, trebuie in primul rand sa renunti la libertate, chiar si la libertatea de a alege ce injectezi in corpul tau.

  Imi este mila de toti care si-au schimbat intreaga viata si intreg comportamentul, de mai bine de 1 an de zile si nu au facut nici un fel de investigatii mai aprofundate legate de ce se intampla acum si de ce se intampla ce ce intampla … si de ce se iau toate aceste masuri.

  Imi e mila de toti care au murit in spital datorita administrarii medicamentelor nepotrivite si de familiile lor care nici macar nu i-au putut inmormanta si plange cum se cuvine.

  Imi e mila de toti care au impresia ca mastile ajuta, de toti care au impresia ca se “imunizeaza” odata si sunt bine, nestiind ca planul e sa fim injectati tot la cateva luni si sa purtam masti pentru totdeauna.

  Imi e mila de cei care aleg sa se injecteze cu lichide a caror compozitie nu le cunosc si sa faca parte dintr-un experiment genetic a caror efecte pe termen lung nu le cunoastem.

  Imi e mila de toate familiile distruse, care nu isi pot castiga cinstit painea si care acum infometeaza.

  Imi e mila de cei care stau cu frica atunci cand aud un stranut sau vad un om fara masca si de toti care au murit din cauza netratarii la timp a altor boli pentru ca nimic pe lumea asta nu e mai important decat covid.

  Imi e mila de cei evacuati din casa pentru ca nu si-au aplatit chiria.

  Imi e mila de toti oamenii care au muncit cinstit si au ajuns la sapa de lemn pentru ca au fost fortati sa stea acasa.

  Lista continua..

  Omule, trezeste-te … pana nu e prea tarziu si vom dormi cu totii pana in eternitate.

 31. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Raul Ambruș, scos de pe lista de candidați la funcția de președinte al PNL Timișoara. Decizia vine de la Comisia de arbitraj județeană

  Ştiri din Timiș

  A murit compozitorul și dirijorul Remus Georgescu, cetățean de onoare al Timișoarei

  Ştiri din Timiș

  Deputatul Alfred Simonis, despre „logica de mic boier care taie și spânzură” în PNL Timiș

  Ştiri din Timiș

  Chioșcuri noi de bilete STPT, pe malul Begăi. Opt vor fi deschise de luni

  Ştiri din Timiș

  Aquatim a atras fonduri europene în patru localități din Timiș

  Ştiri din Timiș

  PROGRAM. Ziua Timișoarei 2021, cu plimbări ghidate în cartiere, povești de pe biciclete, expoziții, concerte

  Eveniment

  Șoferi lăsați pietoni, pe șoseaua ce leagă Lugojul de Caransebeș

  Eveniment

  Ministrul Drulă, după întârzierile trenurilor în ultimele zile: Vor mai fi întârzieri din cauza caniculei

  Ştiri din Timiș

  Șapte pisici, abandonate pe drumul dintre Timișoara și Arad, salvate de drumari. Se caută stăpâni

  Ştiri din Timiș

  FOTO. 20 de studenți de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism din Timișoara, la masterclass în Veneția

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici