tion.ro Web analytics

Building.a.community răspunde nevoilor industriei creative locale și oferă noi spații ce vor găzdui creativii din Timișoara

De A.M.A

Building.a.community răspunde nevoilor industriei creative locale și oferă noi spații ce vor găzdui creativii din Timișoara

@Petru Cojocaru
Centrul Cultural Plai aduce oamenii împreună încă din 2006, iar pe parcursul anilor obiectivul celor din comunitatea Plai a luat diferite forme: festival, intervenții urbane, reconversii industriale, ocuparea spațiului urban și producții artistice construite special pentru impact și colaborare. Astfel, anul 2020 înseamnă lansarea building.a.community, care este un living lab, un studiu de caz hibrid și care se dezvoltă ascultând nevoile antreprenorilor atipici, care sunt suflul creativ al unei comunități funcționale. 
Scris de A.M.A - Centrul Cultural Plai aduce oamenii împreună încă din 2006, iar pe parcursul anilor obiectivul celor din comunitatea Plai a luat diferite forme: festival, intervenții urbane, reconversii industriale, ocuparea spațiului urban și producții artistice construite special pentru impact și colaborare. Astfel, anul 2020 înseamnă lansarea building.a.community, care este un living lab, un studiu de caz hibrid și care se dezvoltă ascultând nevoile antreprenorilor atipici, care sunt suflul creativ al unei comunități funcționale. 

 

„Perioada de pandemie ne-a făcut să simțim tot mai mult nevoia spațiilor de întâlnire, spații de lucru individuale și modele de funcționare diferite. Așa cum pentru AMBASADA am visat și muncit la un model de sustenabilitate prin care un ONG cultural, o întreprindere socială, în plus, să fie partener egal în economia locală și să genereze un exemplu de ‘se poate’ prin găzduirea creativilor și a inovatorilor sociali”, ne transmite echipa Centrului Cultural Plai.

building.a.community este creat din containere maritime scoase din uz și cu interioare naturale din placaj brut de plop, iar aceste spații inedite vor găzdui unii dintre cei mai activi antreprenori creativi din Timișoara: Bogdan Cotîrță https://facebook.com/bogdancotirta; ePretext | https://epretext.ro/; Gruni | https://gruni.ro/; Ludic | https://ro.ludicstore.com/; OilRight | https://www.oilright.eu/; ONE | http://plai.ro/one/; Space Artisan | https://www.facebook.com/spaceartisanstudio/; Skinder | https://www.facebook.com/SkinderMade/

@Petru Cojocaru

Inspirați de tot ce se întâmplă în jurul nostru, în contextul proiectului European – Cultural and Creative Spaces and Cities – pe care lucrăm alături cu rețeaua Trans Europe Halles, am adaptat o agendă de evenimente și le-am transformat în crearea de spații și contexte resursă pentru comunitatea locală și așa încercată dincolo de limite de realitatea pandemiei. Am decis să renunțăm la evenimente punctuale și să investim în spații pe care comunitatea le poate exploata pentru a-și genera singură învățarea și poate chiar și un venit suplimentar. Un spațiu pentru activități zilnice pentru rezidenți, o grădină comunitară pentru o curte, dar și pentru întreg cartierul, building.a.community este un pretext de a explora felul în care comunități din Timișoara își asumă un spațiu. Simbolic, este o dorință de reziliență locală, într-un context în care am simțit importanța spiritului civic care ne aduce împreună și ne ajută să generăm schimbări bune, care contează, a spus Andrea Curuț.

Mi-am dorit neapărat un spațiu conectat la comunitatea creativă, fiindu-mi necesar pentru studioul propriu de producție muzicală care va presupune o activitate preponderent colectivă. Dincolo de activitatea în Melting Dice, proiectul nou care se coace în acest loc va fi unul cât mai deschis spre colaborări diverse și își propune să aducă la un loc muzicieni și artiști dintre cei mai diferiți; așa că vecinii sunt foarte importanți și un bun punct de plecare și de întoarcere – Bogdan Cotîrță.

Alegerea noastră de a ne alătura primilor rezidenti noului proiect dezvoltat de AMBASADA este simplă: ne place comunitatea! Aceasta este definită de fuziunea dintre oameni de calitate din diferite domenii de activitate. Un plus este și zona Fabric, foarte atractivă pentru creativii orașului – Andrei Jecza / ePretext.

 

[relatedArticles]

Taguri:
0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Muzică pentru toate gusturile la Zilele comunei Lovrin

  Sănătate

  Coronavirus, ultimele șapte zile în Timiș: peste 212 de infectări, dublu față de acum o săptămână

  Eveniment

  FOTO. Polițiști locali în vizită la copii de la o grădiniță din Calea Girocului din Timișoara

  Sănătate

  Urmează zile caniculare în județ. Recomandările DSP Timiș

  Eveniment

  Zeci de șoferi rămași pietoni după ce au fost opriți în trafic, în weekend, în Timiș

  Utile

  Controale Aquatim în județ pentru depistarea branșamentelor ilegale

  Ştiri din Timiș

  Anunţ finalizare proiect „Consolidarea, modernizarea şi extinderea şcolii cu clasele I-IV din localitatea Obad, oraşul Ciacova, judeţul Timiş"

  Eveniment

  Se caută polițiști locali pentru Serviciul Pază Obiective. Trei posturi disponibile

  Eveniment

  Dosare penale pentru posesie de droguri, la DubCamp. Nu au fost înregistrate incidente grave

  Ştiri din Timiș

  Se caută deținători de cai pentru schimbul de gardă de la Timișoara

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici