tion.ro Web analytics

Beţe de Moş Nicolae, felicitări şi vâsc în mai multe zone din Timișoara. Comercianții au nevoie de certificat verde

De Erika Iszlai

Beţe de Moş Nicolae, felicitări şi vâsc în mai multe zone din Timișoara. Comercianții au nevoie de certificat verde

foto: arhivă
La Timişoara, beţele de Moş Nicolae, felicitările şi crenguţele de vâsc vor putea fi puse în vânzare din 2 decembrie. Comercianții trebuie să depună o solicitare pentru a obține avizul, până în 26 noiembrie. Este necesar și certificatul verde pentru persoana fizică sau pentru reprezentantul societății care ocupă domeniul public.
Scris de Erika Iszlai - La Timişoara, beţele de Moş Nicolae, felicitările şi crenguţele de vâsc vor putea fi puse în vânzare din 2 decembrie. Comercianții trebuie să depună o solicitare pentru a obține avizul, până în 26 noiembrie. Este necesar și certificatul verde pentru persoana fizică sau pentru reprezentantul societății care ocupă domeniul public.

Pentru comercializarea produselor specifice de Moș Nicolae, comercianții trebuie să depună o solicitare în vederea obţinerii avizului. Cererile se pot înregistra la sediul Primăriei Municipiului Timișoara, camera 12, ghișeele 8 și 9, dar și online, pe site-ul oficial al primăriei din 24 noiembrie până în 26 noiembrie, la ora 12, urmând să fie soluționate în limita locurilor disponibile. Anunțul a fost făcut marți, 23 octombrie, de către reprezentanții PMT.

Actele necesare obținerii avizului sunt următoarele:

 • cerere tip obținută de la ghișeul 8 sau 9 (camera 12);
 • copie a buletinului de identitate/cărții de identitate sau copie act firmă (copie Certificat Unic de Înregistrare );
 • certificatul verde al persoanei fizice sau al reprezentantului societății care ocupă domeniul public, prin care se face dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 şi trecerii celor 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoana se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, conform reglementărilor HG nr.1183/08.11.2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 noiembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Timișorenii vor putea cumpăra bețe de Moș Nicolae, felicitări, vâsc sau diverse miniaturi în perioada 2 – 6 decembrie din următoarele locaţii: Ceas Floral –bd. Proclamaţia de la Timişoara-platou (10 amplasamente); str. Mărăşeşti, de la str. Brediceanu spre Str. Gheorghe Dima (20 de amplasamente); Parcul Copiilor-bd. Revoluţiei 1989–platou (15 amplasamente); Piaţa A. Mocioni- platou (10 amplasamente); bd. Regele Carol I, de la str. I.Văcărescu până la str. Gen. I. Dragalina (10 amplasamente); Piaţa Nicolae Bălcescu–în faţa Liceul Teoretic „Grigore Moisil” (15 amplasamente); Dâmboviţa – platou (20 de amplasamente); Piaţa Doina–platou (5 amplasamente); Piaţa zona Soarelui- platou Şcoala Generală nr. 30 (20 de amplasamente); Calea Buziaşului–platou PROFI (15 amplasamente); zona Spitalului Judeţean-str. Arieş (10 amplasamente); str. Daliei, între str. Al. Vaida Voievod şi str. Lascăr Catargiu (max. 10 amplasamente); str. S. Bărnuţiu– Calea Dorobanţilor-zona Modern (10 amplasamente); Piaţa Traian (25 de amplasamente); str. Sf. Apostoli Petru şi Pavel-vizavi de piaţă (10 amplasamente); Calea Aradului–zona UTT, în fața magazinului Mega Image (10 amplasamente); Calea Torontalului–platou (15 amplasamente); str. Circumvalaţiunii colț cu str. Ghe. Lazăr–platou (10 amplasamente); zona Piața Dacia–parc (15 amplasamente).

Taxa de autorizare costă 69 de lei, imprimatul 6 lei, iar taxa de ocupare a domeniului public pentru comercianți este 0,1 lei/mp/zi. Aceasta se va face în momentul înregistrării cererilor, fără posibilitatea de restituire. Un solicitant are dreptul la o singură locație, pe o suprafață de 2 mp.

„Reamintim că operatorii economici au obligaţia de a deţine la locul de vânzare, Avizul pentru desfăşurarea comerţului stradal, eliberat de Compartimentul Autorizare Activități Comerciale și Publicitate, dovada achitării taxei de ocupare a domeniului public – în original, documentul de identitate al vânzătorului care să coincidă cu identitatea persoanei menţionate în aviz, certificatul verde pentru persoana fizică sau reprezentantul societății care ocupă domeniul public. Încălcarea prevederilor legisaţiei în vigoare atrage sancţiunea contravenţională şi retragerea avizului. Salubrizarea permanentă a amplasamentului ocupat este obligatorie, încălcarea acestei prevederi ducând la retragerea avizului. Cedarea dreptului de folosinţă a amplasamentului de către deţinătorul avizului altei persoane duce la retragerea avizului şi sancţionarea contravenţională a faptei. Activitatea comercială trebuie să se desfăşoare fără a perturba circulaţia pietonală din zonele respective, cu respectarea distanței între comercianți de minimum 2m, confom legislației actualizate privind măsurile împotriva răspândirii virusului SARS-Cov-2”, transmit reprezentanții PMT.

editor Dan Oancia

7 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Lantzu says:

  la ce ajuta certificatul verde, desteptilor? niste analize de sange nu trebuie? vdrl macar, ca sa poata sa va dea niste placutze? dar dosar cu sina, nu trebuie? idioti cum n am mai pomenit.

 2. CSM says:

  Oare și Moș Nicolae va avea nevoie de certificat verde ?

 3. anonim says:

  Exista un Dumnezeu pentru toata lumea,sa moara in chinuri si arsi,CONDUCEREA PULII DIN ROMANIA! TOTI PARLAMENTARII SA MOARA.CERTIFICATUL PULII NU TREBUIE! FRITZ ESTI UN CACAT DE PRIMAR.CEL MAI PROST PRIMAR PE CARE L-A AVUT TIMISOARA PANA ACUM!

 4. Costi says:

  O mizerie!

 5. Tepes says:

  Politruci cretini si nemernici…va vine si voua randul…UE a gandit certificatul EXCLUSIV pentru deplasari MAI USOARE! Nu pentru restrictionarea drepturilor cum vreti voi!
  Fie roata si patrata…tot se-nvarte mai o data…si ajungeti si voi sub ea in viata asta…

 6. Cele mai noi știri

  Sănătate

  Coronavirus, 2 decembrie: 1.149 de infectări și 66 de morți. Aproape 100 de cazuri și un deces în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Rata de infectare cu Covid-19, aproape de 2,5 la mie în Timișoara. Situația în localități

  Eveniment

  Patru autotrenuri și o mașină, implicate într-un accident aproape de Lugoj. Mai multe persoane au fost rănite

  Sănătate

  Peste 300.000 de oameni sunt vaccinați cu schema completă în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Librăria „La Două Bufnițe” aniversează 5 ani de la deschidere. Cinci zile de evenimente online și offline

  Ştiri din Timiș

  Câte un fruct și un sandviș pentru elevii de la Liceul Ortodox „Sf. Antim Ivireanul”, de la Primăria Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Dăruiește bucurie de Crăciun. „Și anul acesta poți fi rază de speranță pentru un copil!”

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Înghesuială la Târgul de Crăciun de la Timișoara. Accesul se face cu certificat verde

  Ştiri din Timiș

  Echipa de la Spitalul Militar din Timișoara decorată cu Ordinul „Meritul Sanitar” de președintele României

  Ştiri din Timiș

  Expoziție de fotojurnalism la Parcul Crăciunului. „Deschiderea unor uși mentale către un alt fel de fotografie”

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici