tion.ro Web analytics

Atentie pe unde circulati, pot fi introduse restrictii de tonaj pe drumurile publice

Atentie pe unde circulati, pot fi introduse restrictii de tonaj pe drumurile publice

Deşi deocamdată nu au fost impuse restricţii de circulaţie, căldura ar putea afecta activitatea celor din transporturi, avertizează Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara. Regulamentele permit interzicerea circulaţiei atunci când sunt înregistrate temperaturi ridicate.
Scris de Marcel Hoster - Deşi deocamdată nu au fost impuse restricţii de circulaţie, căldura ar putea afecta activitatea celor din transporturi, avertizează Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara. Regulamentele permit interzicerea circulaţiei atunci când sunt înregistrate temperaturi ridicate.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere are voie, legal, să interzică temporar circulaţia autovehiculelor cu masa totală autorizată mai mare de 7,5 tone pe autostrăzile şi drumurile naţionale din judeţele unde este declarat cod portocaliu.

Excepţie fac: transporturile de persoane, transporturile de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală; vehiculele care participă la intervenţii în caz de forţă majoră; transporturile funerare; transporturile poştale; transporturile de echipamente de prim ajutor; transporturile pentru distribuire de carburanţi; transporturile de mărfuri sub temperatura controlată; tractări vehicule avariate; distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate; transporturile cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării; transporturile de apă îmbuteliată; transporturile cu produse provenite din exploatări agricole.

Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformări majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcăminţii rutiere.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi si Drumuri Naţionale din Romania S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/264.33.54 şi 021/9360 sau accesând pagina de internet www.cnadnr.ro .

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  România

  Regulament nou pentru roaming în țările membre ale UE, din 1 iulie

  România

  Trenurile CFR ar putea circula (și) mai încet dacă temperatura în șine va depăși 50 de grade

  Ştiri din Timiș

  Admitere la Universitatea de Vest din Timișoara: 11 facultăți și peste 160 de programe de studii

  Ştiri sportive

  Un polițist de penitenciare antrenează mici boxeri, la Lovrin. După patru luni au câștigat și primele meciuri

  România

  Tabără anti-bullying pentru tineri

  Ştiri din Timiș

  O singură ofertă primită de Primăria Timișoara pentru proiectarea Traseului Revoluției din 1989

  România

  Până la 15 ani de închisoare pentru cei care abuzează sexual minori

  Ştiri din Timiș

  Arad Open Air - cel mai mare festival de muzică electronică din vestul țării își deschide porțile în curând

  Ştiri din Timiș

  Campanie de vară pentru colectarea gratuită a deșeurilor voluminoase în Zona 1 Rural Timiș

  Ştiri din Timiș

  Campanie de colectare gratuită a deșeurilor periculoase. Care sunt acestea și cum ne putem debarasa legal de ele

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici